Expressen > Nyheter

Monday, 21 January, 15:14

Expressen - 11 maj 18 kl. 12:52

Nya siffror: Var fjärde bostad blir såld under utgångsprisVar fjärde bostad säljs under utgångspris, enligt färska siffror från bostadssajten Booli. En förklaring är att mäklare väljer att lägga utgångspriset närmare det förväntade slutpriset – på grund av avsomnade budgivningar. – Nu litar säljarna inte längre på att budgivningen ska stiga lika mycket, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, till Dagens Nyheter, DN.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Booli, Matilda Adelborg, Dagens Nyheter

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya siffrorVar , fjärde, bostadblir , såldunder , utgångspris
DN - 11 maj 18 kl. 10:25

Var fjärde bostad säljs under utgångspris

En av fyra bostäder säljs nu till ett lägre pris än utgångspriset. Det visar nya siffror från bostadssajten Booli. Bengt Hansson, analytiker på Boverket, tycker att det vi nu ser på bostadsmarknaden är en sund anpassning av bostadspriserna.

Cornucopia - 14 feb 16 kl. 11:21

Bloggläsarens bostad är i medel värderad till 3.8 MSEK

Efter att förtydligat enkäten om bloggläsarnas bostäders värdering till siffror ner till enkronor istället för svåra begrepp som kSEK (tusentals svenska kronor) eller MSEK (miljontals svenska kronor) kan man konstatera att bloggläsarens bostad i medel värderas till 3.8 MSEK, eller 3 757 143:- svenska kronor.
Hur hög är din bostadsvärdering i tusentals kronor?

Skånskan - 13 jul 18 kl. 04:30

Antalet antagna ökar – men svårt få bostad

Stockholm/Göteborg Nu har det första urvalet för antagningar till Sveriges universitet och högskolor blivit klart. För tredje året i rad har antalet antagna till högskolor ökat.
Samtidigt är det lika svårt eller svårare att i år få en studentbostad jämfört med förra året.

YLE - 22 okt 13 kl. 12:45

Värdefullare bostad med rörrenovering

Stambyte kan få bostadens pris stiga oväntat, visar en utredning från OP-Pohjola. I huvudstadsregionen kan nya rörledningar medföra en rejäl prisökning, som rentav överstiger den summa som satsades på renoveringen. Stambyte eller rörrenovering är ett elände för fastighetsägaren, men ett ofrånkomligt ingrepp i allt fler hus.

Barometern - 02 jan 14 kl. 22:04

Svårt för unga att hitta bostad

290 000 unga vuxna saknar i dag egen bostad och tvingas därför bo kvar hemma. Även i Kalmar ser läget dystert ut. – Det är väldigt svårt för ungdomar att hitta bostad i Kalmar.

Cornucopia - 16 feb 15 kl. 08:08

Miljöpartiet blåljuger om Bromma Parkstad - högst 25 000 får bostad

Miljöpartiet hävdar att nedläggningen av Bromma flygplats ska ge 100 000 personer en bostad. Men detta är en ren lögn, då det kräver en befolkningstäthet som överstiger Manhattans skyskrapor. Med samma befolkningstäthet som exempelvis tätbefolkade Kungsholmen får i själva verket högst 18 000 personer en bostad i "Bromma Parkstad".

YLE - 15 nov 14 kl. 06:00

Du är som du inreder - livsprojekt bostad

Matlagningsprogram jämsides med dietprogram, kocktävlingar, bröllopsplanering och reseguidningar fyller tv-programtablåerna och visar oss hur vi ska förverkliga våra drömmar. Men temat boende - husprojekt, renovering och inredning - träder fram som ny vinnare om man ser till sändningstiden totalt. Tittarna behandlas jämlikt och varsamt - det talas varken om människors nuvarande eller förväntade inkomster, förmögenhet eller utgifter.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 05:00

Alla nyanlända har bostad

lund Kommunen har i flera år sökt med ljus och lykta efter bostäder åt de hundratals nyanlända som anvisats till Lund.
Nu ser det för första gången ut som om situationen är under kontroll och att kommunen kan erbjuda alla anvisade boende av bra kvalitet.Mottagandet i siffror
2015 flyttade 230 flyktingar (vuxna och familjer) samt 290 ensamkommande barn till kommunen.

BT - 08 dec 11 kl. 09:54

Hälften äger sin bostad

Över hälften av alla hushåll äger sin bostad, antingen som bostadsrätt eller villa. Men det är stora skillnader mellan olika familjetyper.
Bland ensamstående med barn är det bara 37 procent av hushållen som äger sitt boende.

YLE - 18 okt 12 kl. 06:53

Unga fortfarande utan bostad

Bostadslösheten bland unga har inte lättat, trots försök att råda bot på problemet. Enligt förbundet för ungdomsbostäder utgör de unga fortfarande kring en femtedel av alla bostadslösa. Enligt officiella siffror är 1 400 unga utan bostad i Finland, men alla bostadslösa syns inte i statistiken.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Sveriges 50 mäktigaste vd:ar – så mycket tjänar toppcheferna

De är Sveriges 50 största bolag.46 av dem leds av en manlig vd – enbart fyra har en kvinna i absoluta toppen.– Tyngsta posten är fortfarande reserverad för män, säger Amanda Lundeteg på Allbright.

Expressen - 45 minuter sedan

Ta med dig din egen frukost ombord på SAS

Det fritt fram att ta med sig sin egen frukost ombord på SAS.Nej, det handlar inte om en ny service utan indragen sådan.Från och med tisdag  nästa vecka går det inte länge att köpa frukosten ombord på planen.

Expressen - 45 minuter sedan

Lista: Här är alla nya ministrar

Stefan Löfven har presenterat sin nya regering – här är alla ministrar:.

Expressen - 1 timme sedan

Efter MP-strid om bolån – Bolund tar Erikssons plats

Per Bolund (MP) var drivande i frågan kring skärpta amorteringskrav på bostadslån.Men partikollegan och dåvarande bostadsministern Peter Eriksson (MP) tvekade.I nya regeringen lyfter statsminister Stefan Löfven bort Peter Eriksson från posten – och ger jobbet till Per Bolund..

Expressen - 1 timme sedan

Rikke straffades för att hon delade bild på blottaren – frias

Rikke Andersens tioåriga dotter utsattes för en blottare.Hon lyckades få tag i övervakningsbilder, la ut en efterlysning – och fick högre straff än blottaren.Nu frias hon..

Expressen - 1 timme sedan

Madestam: ”Flera ministrar är okända”

Stefan Löfven har utsett sex nya ministrar.Expressen TV:s politikexpert, statsvetaren Jenny Madestam, ger sin syn på utnämningarna och Löfvens nya regering..

Expressen - 1 timme sedan

Nya ministern attackerades direkt efter presentationen

Å ena sidan hyllad politiker på hemmaplan i Härnösand. Å andra sidan attackerad bara timmar efter att hon tillträtt som ny kulturminister. "Jag ser fram emot en hippie som kulturminister.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU Allvarlig bilolycka – två personer fastklämda i bil

Det är inte mindre än tre trafikolyckor just nu på riksväg 55 i höjd med Katrineholm.Allvarligast är det för de två personer som sitter fastklämda efter en olycka mellan en personbil och en lastbil. Orsakan är att vägen är väldigt hal, uppger polisen.

Expressen - 2 timmar sedan

Det här händer på Slottet under regeringskonseljen

Det är på Stockholms slott, exakt klockan 14.15, som det formella regeringsskiftet sker. Kung Carl Gustaf är ordförande för mötet när de nya ministrarna ska presenteras.

Expressen - 2 timmar sedan

Man höggs ihjäl med yxa – en åtalas för mord

Den 8 augusti förra året höggs en man ihjäl med en yxa i Borås.På måndagen åtalades en man i 20-årsåldern misstänkt för mord.Han ska, enligt stämningsansökan, erkänna omständigheterna men förneka brott och hävda nödvärn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.