GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 19 August, 21:09

GöteborgsPosten - just nu

Sätt din unge framför pianotStressen slår hårt mot hela befolkningen, inte minst yngre, som istället för att koppla av multi-taskar sönder sina hjärnor framför skärmar. Karin Pihl skriver om en ungdomsgeneration som helt verkar ha missat den ultimata motståndshandlingen mot vinstmaximering och jag-hets: att ha en hobby..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Pihl

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sättdin , unge, framför, pianot
Trelleborgs Allehanda - 22 jul 14 kl. 14:20

"Casablanca"-pianot till salu


Pianot från Rick's Cafe Americain i den klassiska Hollywood-filmen "Casablanca" är till salu. Den berömda filmrekvisitan förväntas dra in ett sjusiffrigt belopp på en auktion för klassiska filmföremål i New York i november.Förutom pianot säljs ytterligare 30 föremål från "Casablanca".

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 14:20

"Casablanca"-pianot till salu


Pianot från Rick's Cafe Americain i den klassiska Hollywood-filmen "Casablanca" är till salu. Den berömda filmrekvisitan förväntas dra in ett sjusiffrigt belopp på en auktion för klassiska filmföremål i New York i november.Förutom pianot säljs ytterligare 30 föremål från "Casablanca".

UT - 11 dec 14 kl. 09:23

Ulrica Vocalis framför julkantat

På söndag sjunger kören Ulrica Vocalis, förstärkt av några herrar, Hans Kennemarks julkantat Du ljus, du stjärna. Det är tredje samarbetet med Hans Kennemark som Ulrica Vocalis, med kantor Louise Muhl i spetsen, gör. Men det är det första julkantatet.

YLE - 25 feb 18 kl. 12:37

Iiris Viljanen: ”Jag är obekväm med att kallas artist”

När hon var liten var djuren hennes bästa vänner. Hennes debutalbum döptes efter katten Mercedes och Iiris Viljanen trivs bäst när hon får sitta ensam framför pianot. Det var först när hon flyttade från Vasa till Stockholm och kom in på en skola som hon skrev sin första låt.

NSD - 16 maj 13 kl. 08:57

Spelet kan börja

Som åttaåring satte David Saulesco sin Game Boy på högsta volym, bänkade sig framför pianot och försökte spela som musiken i spelet. 20 år senare släpps det amerikanska dataspelet Me And My Dinosaur 2 och David står för musiken i spelet. - Jag brinner för berättande musik och bra spelmusik berättar någonting, säger Saulesco..

YLE - 18 sep 14 kl. 04:19

Det hoppade till i Alva då MGP-beskedet kom

11-åriga Alva Vik från Överesse i Pedersöre deltar i årets Melodi Grand Prix med låten "Lära känna dig igen". Alva blev glad och chockad när hon fick höra att hon får delta i finalen. - Det hoppade till i mig.

Dalarnas tidningar - 16 apr 15 kl. 07:37

Sjunger på dubbel hemmaplan

Vi hälsar på hemma i villan i Falun där Carolina sitter framför pianot förbereder sig för Berlioz sångcykel - Sommarnätter..

Expressen - 21 feb 16 kl. 18:28

Zia om de tuffa åren: "De kallade mig bög"

När de andra killarna spelade fotboll valde Oscar Zia att sätta sig framför pianot. Nu berättar den Melodifestivalen-aktuella sångaren om de kämpiga åren i skolan. – De kallade mig bög, säger han..

YLE - 30 aug 17 kl. 17:56

Maj Lind-finalist: Nu får jag njuta!

Det är dags för finalen i den fjärde internationella Maj Lind-pianotävlingen i Helsingfors. Det handlar om den mest betydande pianotävlingen i Finland, och den röner också stort intresse utomlands. 37 unga pianister från 15 länder fanns med på startstrecket i årets tävling - av dem är sex med i finalen, som spelas på onsdag och torsdag i Musikhuset.

SmålandsPosten - 24 nov 14 kl. 07:40

Drömmande, somrigt, och otroligt glädjefyllt

Det är fullsatt. Publikens åldrar sträcker sig mellan fem och hundra. Jag hör anekdoter och historier från den unge dirigentens barndom.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Målfest när IFK Uddevalla krossade Munkedal U

IFK Uddevalla hade inga problem med Munkedal U i division 6 Bohuslän norra, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12–0 (5–0)..

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Lil Peep och XXXTentacion släpper låt postumt

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Klimatet en allt viktigare fråga för väljarna

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Tusentals svenska vildsvin – ett hot i Norge

Ett växande hot som bör utrotas eller en naturlig del av faunan att värna – antalet vildsvin ökar i både Norge och Sverige men upplevs helt olika..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Italien hotar med sanktioner mot Malta

Italien och Malta tvistar ännu en gång om en båt med migranter. Den här gången handlar det om omkring 200 passagerare, stationerade på ett fartyg som inte tillåts gå i hamn. Nu hotar Italien med sanktioner..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Ellen börjar på ny kula efter sex år utomlands

Efter sex år utomlands återvänder Ellen Adalberth hem. Den här veckan börjar hon på en helt ny utbildning på Medieinstitutet i Göteborg.
Hon är taggad – men inte särskilt nervös..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Så hanterar du första veckan på ditt nya jobb

Du har fått jobbet. Eller en plats på universitetet. Nu infinner sig flera frågor; Ska du ha matlåda med dig?

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Egyptiska munkar åtalas för biskopsmord

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Öckerö vann stort senast – nu tog Kindaholm revansch

Det var ombytta roller när Kindaholm tog emot Öckerö på Hagavallen på söndagen. Kindaholm vann matchen i division 2 västra Götaland i fotboll med 5–3 (1–1). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Öckerö med hela 12–1..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Seger för Angered MBIK hemma mot GAIS

Hemmalaget Angered MBIK tog hem de tre poängen efter seger mot GAIS i U 16 Nationell Grupp 3 i fotboll. 5–1 slutade matchen på söndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.