GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 17 December, 05:41

GöteborgsPosten - just nu

Sätt din unge framför pianotStressen slår hårt mot hela befolkningen, inte minst yngre, som istället för att koppla av multi-taskar sönder sina hjärnor framför skärmar. Karin Pihl skriver om en ungdomsgeneration som helt verkar ha missat den ultimata motståndshandlingen mot vinstmaximering och jag-hets: att ha en hobby..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Pihl

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sättdin , unge, framför, pianot
Trelleborgs Allehanda - 22 jul 14 kl. 14:20

"Casablanca"-pianot till salu


Pianot från Rick's Cafe Americain i den klassiska Hollywood-filmen "Casablanca" är till salu. Den berömda filmrekvisitan förväntas dra in ett sjusiffrigt belopp på en auktion för klassiska filmföremål i New York i november.Förutom pianot säljs ytterligare 30 föremål från "Casablanca".

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 14:20

"Casablanca"-pianot till salu


Pianot från Rick's Cafe Americain i den klassiska Hollywood-filmen "Casablanca" är till salu. Den berömda filmrekvisitan förväntas dra in ett sjusiffrigt belopp på en auktion för klassiska filmföremål i New York i november.Förutom pianot säljs ytterligare 30 föremål från "Casablanca".

UT - 11 dec 14 kl. 09:23

Ulrica Vocalis framför julkantat

På söndag sjunger kören Ulrica Vocalis, förstärkt av några herrar, Hans Kennemarks julkantat Du ljus, du stjärna. Det är tredje samarbetet med Hans Kennemark som Ulrica Vocalis, med kantor Louise Muhl i spetsen, gör. Men det är det första julkantatet.

YLE - 25 feb 18 kl. 12:37

Iiris Viljanen: ”Jag är obekväm med att kallas artist”

När hon var liten var djuren hennes bästa vänner. Hennes debutalbum döptes efter katten Mercedes och Iiris Viljanen trivs bäst när hon får sitta ensam framför pianot. Det var först när hon flyttade från Vasa till Stockholm och kom in på en skola som hon skrev sin första låt.

NSD - 16 maj 13 kl. 08:57

Spelet kan börja

Som åttaåring satte David Saulesco sin Game Boy på högsta volym, bänkade sig framför pianot och försökte spela som musiken i spelet. 20 år senare släpps det amerikanska dataspelet Me And My Dinosaur 2 och David står för musiken i spelet. - Jag brinner för berättande musik och bra spelmusik berättar någonting, säger Saulesco..

YLE - 18 sep 14 kl. 04:19

Det hoppade till i Alva då MGP-beskedet kom

11-åriga Alva Vik från Överesse i Pedersöre deltar i årets Melodi Grand Prix med låten "Lära känna dig igen". Alva blev glad och chockad när hon fick höra att hon får delta i finalen. - Det hoppade till i mig.

Dalarnas tidningar - 16 apr 15 kl. 07:37

Sjunger på dubbel hemmaplan

Vi hälsar på hemma i villan i Falun där Carolina sitter framför pianot förbereder sig för Berlioz sångcykel - Sommarnätter..

Expressen - 21 feb 16 kl. 18:28

Zia om de tuffa åren: "De kallade mig bög"

När de andra killarna spelade fotboll valde Oscar Zia att sätta sig framför pianot. Nu berättar den Melodifestivalen-aktuella sångaren om de kämpiga åren i skolan. – De kallade mig bög, säger han..

YLE - 30 aug 17 kl. 17:56

Maj Lind-finalist: Nu får jag njuta!

Det är dags för finalen i den fjärde internationella Maj Lind-pianotävlingen i Helsingfors. Det handlar om den mest betydande pianotävlingen i Finland, och den röner också stort intresse utomlands. 37 unga pianister från 15 länder fanns med på startstrecket i årets tävling - av dem är sex med i finalen, som spelas på onsdag och torsdag i Musikhuset.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 15 kl. 14:19

Sånger som väcker minnen

Jag satt vid pianot på jobbet och spelade igenom några påskpsalmer inför nästa helg. Jag slog upp nummer 742 och förflyttades plötsligt i tanken drygt tio år tillbaka, till ett radhus i Lund där jag och min kombo satt vid pianot och sjöng just den sång jag nu hade framför mig. Vi tillbringade många kvällar i det där vardagsrummet, men just den här stunden har etsat sig fast hos mig på ett speciellt sätt, tack vare tonerna.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Rapport visar vidden av ryska påverkansförsök

I en rapport som tidningen The Washington Post tagit del av framkommer det att Ryssland sedan 2013 försökt påverka amerikansk inrikespolitik genom sociala medier..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Ny explosion i Malmö

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Räntebeskedet – en nagelbitare som splittrar experterna

Riksbankschefen Stefan Ingves och hans direktionsmedlemmar har målat in sig i ett hörn. Veckans räntebesked, som splittrar experterna, är mer osäkert än på länge.
Här är svaret på varför Riksbanken borde höja reporäntan.

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Göteborgs stad struntar i Marconigatan

Vart ska människor ta vägen när bostäder endast byggs för dem som har råd att betala en hög hyra, eller till och med köpa sitt boende? Det politiska etablissemanget ser lösningar i ännu mer marknadsstyrning, men detta menar vi är ett problem för demokratin, skriver bland andra Mahasti Hashemieh, Hyresgästföreningen..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Politiker – skydda de marina ekosystemen

Naturskyddsföreningen och WWF skriver att Sverige uppnått målet om att skydda tio procent av havet till år 2020. Det stämmer på pappret men i praktiken finns fortfarande brister i skyddet av värdefull undervattensnatur, skriver bland andra Sofia Wikström, docent i marinekologi..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Amnesty: Över 3 600 döda i Nigeria på tre år

Sedan 2016 har över 3 600 personer dödats i en eskalerande konflikt mellan jordbrukare och herdar i Nigeria, uppger Amnesty international i en rapport..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

"Skräp-dna" avgör barnets kön

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Rekordmånga fall av koppleri

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Över 3 600 döda i Nigeria på tre år

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

USA och Kina på kollisionskurs

I grunden handlar handelskonflikten mellan USA och Kina om så mycket mer än bara tullar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.