DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 10:10

DI - 28 apr 18 kl. 20:21

Norrmontage: Brist på kapital och arbetskraft bromsar tillväxtJÄRPEN. Åre kommuns näst största industri Norrmontage tar sats för att fortsätta växa. Bristen på arbetskraft är en flaskhals men har delvis löst sig tack vare inflyttning. Bristen på kapital för att investera är nästa utmaning för ägaren Kent Andersson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
JÄrpen, Norrmontage, Kent Andersson

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrmontage, Brist, kapitaloch , arbetskraft, bromsar, tillväxt
YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

SVT - 29 jun 11 kl. 18:41

Brist på arbetskraft

Efterfrågan på arbetskraft ökar över hela landet och inom de flesta yrkesområden. Det visar en prognos från Arbetsförmedlingen. I vissa branscher är det stor brist på arbetskraft..

DI - 27 jul 16 kl. 10:26

Larmrapport om brist på arbetskraft

För sjunde kvartalet i rad ökar andelen företag som rapporterar brist på arbetskraft och andelen med brist är nu mycket högre än normalt..

SVT - 21 okt 13 kl. 08:38

Arbetsförmedlingen varnar för brist på arbetskraft

I en ny prognos räknar Arbetsförmedlingen med att det finns risk för stor brist på arbetskraft om två år samtidigt som arbetslösheten ligger kvar på hög nivå..

SVT - 25 feb 15 kl. 10:37

Arbetsförmedlingen varnar: Stor risk för brist på arbetskraft

Arbetsförmedlingens ledning varnar för att Sverige om några år kan stå inför stor  brist på arbetskraft samtidigt som massarbetslösheten består..

Nerikes Allehanda - 11 jul 16 kl. 09:56

Brist på arbetskraft försenar Nettobygge

Bygget av Netto i Laxå är försenat på grund av brist på arbetskraft. Det beräknas ta tre månader och har skjutits fram till i höst..

BT - 27 jul 16 kl. 14:41

KI: Brist på arbetskraft kan leda till höjda löner

Det råder stor brist på arbetskraft. För svenska löntagare kan det leda till mer pengar i plånboken..

Dalarnas tidningar - 07 sep 17 kl. 13:40

Brist på arbetskraft största hindret för småföretagare i Dalarna – "Tvingas tacka nej till ordrar"

I dag presenterades årets Småföretagarbarometer av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna. Barometern visar att det främsta hindret för tillväxt hos länets småföretag är brist på arbetskraft..

DN - 08 nov 17 kl. 09:31

Brist på arbetskraft får tillväxten att slå i taket

Brist på arbetskraft, bostäder och lokaler gör att Stockholm har slagit i tillväxttaket. Det visar Stockholms handelskammares nya konjunkturbarometer..

Västerbottens Folkblad - 13 dec 17 kl. 10:15

Rekordhög brist på arbetskraft i Västerbotten

Nu väntas rekordhög brist på arbetskraft, samtidigt som antalet arbetslösa ökar, enligt Arbetsförmedlingens prognos för 2018. Inom samtliga branscher planerar merparten av länets arbetsgivare att anställa fler, men många har svårt att hitta rätt kompetens för att driva och utveckla sin verksamhet. Arbetsförmedlingens prognos visar att Västerbottens arbetsmarknad är fortsatt stark under 2018.

DI - 23 mar 18 kl. 10:17

Riksbanken: Fortsatt brist på arbetskraft

Fortsatt brist på arbetskraft gör att allt fler företag förväntar sig att lönekostnaderna ska öka mer det kommande året än tidigare. Det är främst inom uttalade bristyrken som lönerna förväntas stiga mer än tidigare, och en orsak uppges vara att personalomsättningen har ökat i dessa grupper..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Trump ändrar sig om möte med Nordkorea

Kim Jong-Un är inställd på att träffa Donald Trump, hälsar Sydkoreas president Moon Jae-In. Och USA-presidenten säger att förberedelserna för ett toppmöte med Nordkoreas diktator nu åter "rullar på väldigt fint"..

DI - 45 minuter sedan

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord..

DI - 1 timme sedan

Jättebankens dystra scenario: Oljepris på 100 dollar per fat

Helima Croft som är global chef för råvarustrategi på Royal Bank of Scotland tror att oljepriset kan stiga till 100 dollar per fat, givet vissa villkor. .

DI - 1 timme sedan

Misstänkt insiderhandel på fortsatt höga nivåer

Veckans häktning av Cherrys vd, som misstänks för grovt insiderbrott, är ett utslag av fortsatt hög insiderhandel. Det visar färsk statistik från Ekobrottsmyndigheten och Finansinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Högern i täten i Colombias presidentval

Aldrig tidigare har vänsterkrafter styrt Colombia. Det hoppas forne gerillamedlemmen Gustavo Petro, som samlat oväntat stort stöd, ändra på i dagens presidentval. Men rädsla för grannlandets exempel placerar högerkandidaten Iván Duque i täten..

DI - 2 timmar sedan

Beactica tecknar treårig förlängning av avtal med Sanofi

Uppsalaföretaget Beactica meddelade idag att en treårig förlängning har tecknats för bolagets samarbetsavtal med Sanofi. Samarbetet baseras på Beacticas specialiserade plattform för effektiv utveckling av nya läkemedel och involverar karaktärisering av interaktioner mellan nya läkemedelssubstanser och deras målproteiner..

DI - 13 timmar sedan

Miljonprislapp för 244 år gammalt vin

Priset landade på 1 060 000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen. .

DI - 14 timmar sedan

Succé för billig svensk thriller

Sommarens stora svenska biofilm är gjord med minimal budget. Ändå har ”Den blomstertid nu kommer” redan sålts till 15 länder. I huvudrollen syns Christoffer Nordenrot, som även skrivit manus tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures..

DI - 14 timmar sedan

Spaniens premiärminister vägrar avgå trots misstroendeförklaring

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vägrar avgå och vill sitta hela mandatperioden trots att socialisterna i landet som är det största oppositionspartiet i landet har lämnat in en misstroendeförklaring mot Rajoy..

DI - 15 timmar sedan

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.