DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:05

DI - 28 apr 18 kl. 20:21

Norrmontage: Brist på kapital och arbetskraft bromsar tillväxtJÄRPEN. Åre kommuns näst största industri Norrmontage tar sats för att fortsätta växa. Bristen på arbetskraft är en flaskhals men har delvis löst sig tack vare inflyttning. Bristen på kapital för att investera är nästa utmaning för ägaren Kent Andersson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
JÄrpen, Norrmontage, Kent Andersson

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrmontage, Brist, kapitaloch , arbetskraft, bromsar, tillväxt
YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

DN - 02 jul 18 kl. 06:00

Arbetsförmedlingen: Brist på arbetskraft i rekordmånga yrken

Fler yrken än någonsin, tre av fyra, lider nu brist på arbetskraft. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos för 200 yrken.   – Så här stor brist på arbetskraft har vi faktiskt aldrig förut sett, säger Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén..

SVT - 29 jun 11 kl. 18:41

Brist på arbetskraft

Efterfrågan på arbetskraft ökar över hela landet och inom de flesta yrkesområden. Det visar en prognos från Arbetsförmedlingen. I vissa branscher är det stor brist på arbetskraft..

DI - 27 jul 16 kl. 10:26

Larmrapport om brist på arbetskraft

För sjunde kvartalet i rad ökar andelen företag som rapporterar brist på arbetskraft och andelen med brist är nu mycket högre än normalt..

DI - 02 jul 18 kl. 09:43

Stor brist på arbetskraft i tre av fyra yrken

Det är fortsatt stor brist på arbetskraft och det närmaste året kommer det att vara brist på personal i tre av fyra yrken. Störst är bristen på utbildade inom hälso- och sjukvård, pedagogik, data och IT samt bygg..

SVT - 21 okt 13 kl. 08:38

Arbetsförmedlingen varnar för brist på arbetskraft

I en ny prognos räknar Arbetsförmedlingen med att det finns risk för stor brist på arbetskraft om två år samtidigt som arbetslösheten ligger kvar på hög nivå..

SVT - 25 feb 15 kl. 10:37

Arbetsförmedlingen varnar: Stor risk för brist på arbetskraft

Arbetsförmedlingens ledning varnar för att Sverige om några år kan stå inför stor  brist på arbetskraft samtidigt som massarbetslösheten består..

Nerikes Allehanda - 11 jul 16 kl. 09:56

Brist på arbetskraft försenar Nettobygge

Bygget av Netto i Laxå är försenat på grund av brist på arbetskraft. Det beräknas ta tre månader och har skjutits fram till i höst..

BT - 27 jul 16 kl. 14:41

KI: Brist på arbetskraft kan leda till höjda löner

Det råder stor brist på arbetskraft. För svenska löntagare kan det leda till mer pengar i plånboken..

Dalarnas tidningar - 07 sep 17 kl. 13:40

Brist på arbetskraft största hindret för småföretagare i Dalarna – "Tvingas tacka nej till ordrar"

I dag presenterades årets Småföretagarbarometer av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna. Barometern visar att det främsta hindret för tillväxt hos länets småföretag är brist på arbetskraft..

DN - 08 nov 17 kl. 09:31

Brist på arbetskraft får tillväxten att slå i taket

Brist på arbetskraft, bostäder och lokaler gör att Stockholm har slagit i tillväxttaket. Det visar Stockholms handelskammares nya konjunkturbarometer..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.