DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:50

DI - 28 apr 18 kl. 20:21

Norrmontage: Brist på kapital och arbetskraft bromsar tillväxtJÄRPEN. Åre kommuns näst största industri Norrmontage tar sats för att fortsätta växa. Bristen på arbetskraft är en flaskhals men har delvis löst sig tack vare inflyttning. Bristen på kapital för att investera är nästa utmaning för ägaren Kent Andersson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
JÄrpen, Norrmontage, Kent Andersson

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrmontage, Brist, kapitaloch , arbetskraft, bromsar, tillväxt
YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

DN - 02 jul 18 kl. 06:00

Arbetsförmedlingen: Brist på arbetskraft i rekordmånga yrken

Fler yrken än någonsin, tre av fyra, lider nu brist på arbetskraft. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos för 200 yrken.   – Så här stor brist på arbetskraft har vi faktiskt aldrig förut sett, säger Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén..

SVT - 29 jun 11 kl. 18:41

Brist på arbetskraft

Efterfrågan på arbetskraft ökar över hela landet och inom de flesta yrkesområden. Det visar en prognos från Arbetsförmedlingen. I vissa branscher är det stor brist på arbetskraft..

DI - 27 jul 16 kl. 10:26

Larmrapport om brist på arbetskraft

För sjunde kvartalet i rad ökar andelen företag som rapporterar brist på arbetskraft och andelen med brist är nu mycket högre än normalt..

DI - 02 jul 18 kl. 09:43

Stor brist på arbetskraft i tre av fyra yrken

Det är fortsatt stor brist på arbetskraft och det närmaste året kommer det att vara brist på personal i tre av fyra yrken. Störst är bristen på utbildade inom hälso- och sjukvård, pedagogik, data och IT samt bygg..

SVT - 21 okt 13 kl. 08:38

Arbetsförmedlingen varnar för brist på arbetskraft

I en ny prognos räknar Arbetsförmedlingen med att det finns risk för stor brist på arbetskraft om två år samtidigt som arbetslösheten ligger kvar på hög nivå..

SVT - 25 feb 15 kl. 10:37

Arbetsförmedlingen varnar: Stor risk för brist på arbetskraft

Arbetsförmedlingens ledning varnar för att Sverige om några år kan stå inför stor  brist på arbetskraft samtidigt som massarbetslösheten består..

Nerikes Allehanda - 11 jul 16 kl. 09:56

Brist på arbetskraft försenar Nettobygge

Bygget av Netto i Laxå är försenat på grund av brist på arbetskraft. Det beräknas ta tre månader och har skjutits fram till i höst..

BT - 27 jul 16 kl. 14:41

KI: Brist på arbetskraft kan leda till höjda löner

Det råder stor brist på arbetskraft. För svenska löntagare kan det leda till mer pengar i plånboken..

Dalarnas tidningar - 07 sep 17 kl. 13:40

Brist på arbetskraft största hindret för småföretagare i Dalarna – "Tvingas tacka nej till ordrar"

I dag presenterades årets Småföretagarbarometer av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna. Barometern visar att det främsta hindret för tillväxt hos länets småföretag är brist på arbetskraft..

DN - 08 nov 17 kl. 09:31

Brist på arbetskraft får tillväxten att slå i taket

Brist på arbetskraft, bostäder och lokaler gör att Stockholm har slagit i tillväxttaket. Det visar Stockholms handelskammares nya konjunkturbarometer..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Danska TDC köper upp konkurrenten Hiper

Danska TDC uppger i ett pressmeddelande att man förvärvar konkurrenten Hiper som erbjuder bredband och har mer än 50 000 kunder. .

DI - 15 minuter sedan

Minskad obligationsupplåning i september

Under september minskade den totala värdepappersskulden denominerad i kronor med 24 miljarder kronor, till 4.237 miljarder kronor. .

DI - 15 minuter sedan

Vi blir allt mer medvetna om vår hälsa och vad vi kan göra för att förbättra den. Trots det missar vi ofta det kanske viktigaste vi har – hjärtat och blodtrycket.

Trots hälsoriskerna som är förenade med högt blodtryck visar ny forskning att de flesta har dålig koll på sitt blodtryck. Över halva Europas befolkning, 63 procent, kontrollerar aldrig eller endast ibland sitt blodtryck enligt en studie gjord av Braun[1].  Idag söker vi alltmer information om vår hälsa med hjälp av hemteknologi..

DI - 15 minuter sedan

Uber väntas ta in 2 miljarder dollar via obligationsmarknaden

Taxiappjätten Uber har ökat storleken på sitt obligationserbjudande efter stark efterfrågan. Det uppger källor till Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Sinande inflöden till Blackrock understryker oro hos investerare

Fondjätten Blackrock noterar de lägsta inflödena på två år under det tredje kvartalet. I en intervju med Financial Times säger vd:n och ordföranden Larry Fink att investerare drar ned på riskerna..

DI - 15 minuter sedan

Didner & Gerge säljer nästan allt i Assa Abloy

Didner & Gerges aktiefond har sålt nästan samtliga aktier i låsbolaget Assa Abloy. Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..

DI - 15 minuter sedan

Tobii-aktien bör kunna lyfta i takt med fler avtal, köprekommendation av AFV

Eyetrackingbolaget Tobii bör kunna lyfta på börsen i takt med fler strategiska avtal och minskat förlusttakt. .

DI - 30 minuter sedan

Roche målar ljus framtid för Hemlibra – väntas godkännas i USA i oktober

Det schweiziska läkemedelsbolaget Roche visar i rapporten för de nio första månaderna av 2018 upp en försäljning som var bättre än väntat och reviderade även upp utsikterna. .

DI - 30 minuter sedan

Stjärnförvaltaren Max Mitteregger stuvar om i portföljen - här är nya favoriten

Max Mittereggers hedgefond Gladiator har tankat rejält med aktier i spelbolaget och har sålt samtliga aktier i vård- och diagnostikbolaget enligt färsk ägardata från analystjänsten Holdings..

DI - 30 minuter sedan

Knowit tecknar avtal med Kammarkollegiet

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet avseende Resurskonsulting inom flera anbudsområden. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.