DI > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 07:38

DI - 28 apr 18 kl. 20:21

Norrmontage: Brist på kapital och arbetskraft bromsar tillväxtJÄRPEN. Åre kommuns näst största industri Norrmontage tar sats för att fortsätta växa. Bristen på arbetskraft är en flaskhals men har delvis löst sig tack vare inflyttning. Bristen på kapital för att investera är nästa utmaning för ägaren Kent Andersson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
JÄrpen, Norrmontage, Kent Andersson

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrmontage, Brist, kapitaloch , arbetskraft, bromsar, tillväxt
YLE - 14 feb 17 kl. 04:53

Brist på arbetskraft bromsar de österbottniska företagens framtidsutsikter

De små och medelstora företagen i Österbotten ser med tillförsikt på framtiden men det finns också osäkerhetsfaktorer, visar vårens SMF-barometer som publicerades igår. I hela landet väntar över 40 procent av alla små och medelstora företag bättre konjunkturutsikter för nästa år. I Österbotten är siffran lite lägre, vilket beror på att det finns en del bromseffekter i den österbottniska ekonomin för tillfället.

DN - 02 jul 18 kl. 06:00

Arbetsförmedlingen: Brist på arbetskraft i rekordmånga yrken

Fler yrken än någonsin, tre av fyra, lider nu brist på arbetskraft. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos för 200 yrken.   – Så här stor brist på arbetskraft har vi faktiskt aldrig förut sett, säger Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén..

SVT - 29 jun 11 kl. 18:41

Brist på arbetskraft

Efterfrågan på arbetskraft ökar över hela landet och inom de flesta yrkesområden. Det visar en prognos från Arbetsförmedlingen. I vissa branscher är det stor brist på arbetskraft..

DI - 27 jul 16 kl. 10:26

Larmrapport om brist på arbetskraft

För sjunde kvartalet i rad ökar andelen företag som rapporterar brist på arbetskraft och andelen med brist är nu mycket högre än normalt..

DI - 02 jul 18 kl. 09:43

Stor brist på arbetskraft i tre av fyra yrken

Det är fortsatt stor brist på arbetskraft och det närmaste året kommer det att vara brist på personal i tre av fyra yrken. Störst är bristen på utbildade inom hälso- och sjukvård, pedagogik, data och IT samt bygg..

SVT - 21 okt 13 kl. 08:38

Arbetsförmedlingen varnar för brist på arbetskraft

I en ny prognos räknar Arbetsförmedlingen med att det finns risk för stor brist på arbetskraft om två år samtidigt som arbetslösheten ligger kvar på hög nivå..

SVT - 25 feb 15 kl. 10:37

Arbetsförmedlingen varnar: Stor risk för brist på arbetskraft

Arbetsförmedlingens ledning varnar för att Sverige om några år kan stå inför stor  brist på arbetskraft samtidigt som massarbetslösheten består..

Nerikes Allehanda - 11 jul 16 kl. 09:56

Brist på arbetskraft försenar Nettobygge

Bygget av Netto i Laxå är försenat på grund av brist på arbetskraft. Det beräknas ta tre månader och har skjutits fram till i höst..

BT - 27 jul 16 kl. 14:41

KI: Brist på arbetskraft kan leda till höjda löner

Det råder stor brist på arbetskraft. För svenska löntagare kan det leda till mer pengar i plånboken..

Dalarnas tidningar - 07 sep 17 kl. 13:40

Brist på arbetskraft största hindret för småföretagare i Dalarna – "Tvingas tacka nej till ordrar"

I dag presenterades årets Småföretagarbarometer av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna. Barometern visar att det främsta hindret för tillväxt hos länets småföretag är brist på arbetskraft..

DN - 08 nov 17 kl. 09:31

Brist på arbetskraft får tillväxten att slå i taket

Brist på arbetskraft, bostäder och lokaler gör att Stockholm har slagit i tillväxttaket. Det visar Stockholms handelskammares nya konjunkturbarometer..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Mörkare tillväxtutsikter i Sverige enligt SEB – sänker BNP-prognosen

En åldrande konjunkturcykel möter nedåtrisker från flaskhalsar och volatila finansmarknader samtidigt som den politiska osäkerheten på bland annat handelsområdet består. Bromskrafterna är dock inte starka nog för att utlösa recession..

DI - 5 minuter sedan

Rekar: RBC sänker riktkursen för H&M till 120 kronor

RBC Capital Markets har sänkt sin riktkurs för H&M-aktien medan Citi Investment Research har höjt sin rekommendation för Swedish Match. Här är en sammanställning av tisdagens rekommendationsförändringar. .

DI - 30 minuter sedan

Lägre resultat än väntat från UBS

Den schweiziska banken UBS redovisar ett resultat efter skatt på 696 miljoner dollar. Väntat var ett resultat efter skatt på 729 miljoner dollar, enligt Bloomberg News prognossammanställning..

DI - 30 minuter sedan

Ngex tar in 136 miljoner i riktad emission

Gruvprospekteringsbolaget Ngex har genomfört en riktad nyemission, en så kallad private placement, som tillför bolaget 20 miljoner kanadadollar, motsvarande cirka 136 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Pundet oförändrat efter Theresa Mays plan B för brexit

Dollarn handlas fortsatt nära högsta nivån på två veckor efter att oro för Kinas utveckling lett marknaden mot valutor som betraktas som säkra hamnar. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Oro för världsekonomin sänker börserna i Asien

Ledande index i Asien tappar mark på tisdagen, då pessimism rörande de globala tillväxtutsikterna sänkte riskviljan bland investerare..

DI - 1 timme sedan

Uppföljning: Vi håller fast vid säljrådet trots usel tajmning

Usel tajmning kan snabbt straffa sig med svidande förluster på börsen.  Vårt säljråd i verkstadsbolaget visade sig vara allt annat än vältajmat. .

DI - 1 timme sedan

Apotea tog nya kliv när grundaren blev Årets företagare

Apoteas grundare Pär Svärdson, som blev Årets företagare 2017, tycker att priset har varit en vitamininjektion – både för honom själv och för organisationen. ”När man tittar på vilka som har fått utmärkelsen före mig blir man extra stolt”, säger han..

DI - 1 timme sedan

USA kommer att begära Huaweis finanschef utlämnad

USA har informerat den kanadensiska regeringen att man kommer gå vidare med en formell begäran att Huaweis finanschef Meng Wanzhou utlämnas till USA..

DI - 2 timmar sedan

Asienbörser: Handeln öppnar nedåt

De större asiatiska börserna ligger på minus i den inledande handeln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.