Skånskan > Nyheter

Saturday, 22 February, 01:33

Skånskan - 28 apr 18 kl. 14:00

Nu höjs valtempen i HörbyPÄRUP
Valtemperaturen stiger i Hörby kommun. På torsdagskvällen hölls en hearing i Pärups bygdegård om landsbygden och byskolornas framtid.
Politikerna var överens om att satsningar behövs på landsbygden, men gav inget entydigt besked om vad som ska hända med byskolorna. Det var nästan fullsatt i bygdegården när mötet drog igång vid halvsjutiden under ledning av moderatorn Anita Persson på Råby gård. Hon inledde med att tala inspirerande om landsbygdens härlighet och mångfald, och hur mycket den betyder.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hörby, PÄrupvaltemperaturen, Pärups, Anita Persson, Råby, Marie Dahlén, Andersson, Ingeborg Ekstrand, Centern, Anders Larsson, Borg, Stefan Borg, Killhult, Önneköp, Sandra Vighagen, Susanne Meijer, Meijer, Långaröd, Arnold Wernersson, Bevara Landsbygdsskolorna, Pärup, Östraby, De, Gardieskolan, Västerstad, Lena Rosvall, Gert Nygren, SPI, Olin, Sverigedemokraterna, Lars-Göran Ritmer, Per-Erik Andersson

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu höjs, valtempeni , Hörby

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

EAI:s japan vann Safir

BORDTENNIS I fjor Truls Möregårdh, i år Aida Satoshi. För andra året i rad skrällde en spelare från Eslövs AI och gick hela vägen fram till seger i Safir Internationals herrelitklass i Örebro.EAI:s japan var kvartsfinalseedad, men gick längre än.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lågan klart för nedflyttning

HANDBOLL Jumbon IK Lågan föll med utklassningssiffror, 23-32 (9-19), borta mot serieledande Vinslövs HK och är nu definitivt klart för nedflyttning till division 2 efter bara en säsong i ettan.Vinslöv ryckte direkt till 7-0 hemma i Furutorpshallen och var sedan ohotat i jakten på två poäng.
Hos Mikael Ekdahl-tränade Lågan blev Viktor Fridälv bäste målskytt med fem fullträffar.

Skånskan - 5 timmar sedan

Schlagerhörnan: Hon borde gå till final

Skånskans schlagerbloggare säger sitt om deltävling 4 i Malmö..

Skånskan - 6 timmar sedan

Körde i fel riktning på E6 – ”Jag höll igen lite”

Malmö I hög fart körde den äldre mannen i fel riktning på E6 mellan Öresundsbron och avfarten mot Klågerup och satte skräck i sina medtrafikanter.
Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafiken.Vid tolvtiden på dagen, förra torsdagen, körde en kvinna på E6 i riktning mot Köpenhamn med sin son i bilen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Villatomt i Hurva till ny försäljning

ESLÖV/HURVA Den som står i kommunens tomtkö och är sugen på att bygga en villa i Hurva får en lite oväntad öppning.
Kommunen köpte förra året tillbaka en Hurvatomt som nu går ut till försäljning på nytt.Den aktuella tomten har adress Kärleksbacken 3 i Hurva.

Skånskan - 6 timmar sedan

Sponsor räddar Ung talang i år

skurup Publikdragaren Ung talang riskerade att ställas in i år.
Men tack vare nya sponsorer arrangeras talangtävlingen som planerat.Ung talang har arrangerats i 16 år.

Skånskan - 6 timmar sedan

Sålde olagliga cigaretter – åtalas

eslöv En butiksinnehavare i Eslöv åtalas för att ha sålt olagliga cigaretter.Det rör sig om 320 cigaretter som han förvarade i sin butik och hade till försäljning, enligt åtalet.
Cigarettpaketen saknade svenska varningstexter och enligt åtalet har de inte genomgått punktskattekontroll.

Skånskan - 7 timmar sedan

Fantasidjuren spred glädje och kramades

MALMÖ Många ville ha kramar men inte alla. Publiken uppmanades att stryka alla medhårs och inte dra någon i svansen.
Annorlunda scener utspelade sig vid Malmö live när minst 500 personer som klätt ut sig till både rävar, björnar, kaniner, och andra djurkaraktärer möttes på en mässa för fantasidjur.

Skånskan - 7 timmar sedan

40-åring ny ägare till radhus i Höör

Höör Lisa Hetherington, 40 år, tidigare boende på Björkgatan i Höör har köpt radhuset på Valhallagatan 26 i Höör av säljaren Sofie och Henric Ferrari. Köpesumman blev 1 995 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i januari 2020. Huset är byggt 1965 och har en boyta på 107 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ansluters till Boplats Syd

Svedala Svedalahem har bestämt sig för att ansluta sig till bostadsförmedlingen Boplats Syd.
Anslutningen kommer medföra kostnader för bostadssökande.Från och med den första juni kommer alla befintliga bostadssökande på Svedalahem börja söka lägenheter via Boplats Syds hemsida.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.