Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 21:15

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 07:56

Bankbossen köper aktier – trots resultatmissenPär Boman börstankar portföljen för över 6,6 miljoner kronor. Handelsbankens styrelseordförande gjorde aktieköpet i går, onsdag, enligt Finansinspektionens insynslista, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Boman shoppade då 70.000 A-aktier i SHB, som inte infriade analytikernas förväntningar i gårdagens rapportsläpp. Dagens PS berättade att Handelsbanken missar målet, läs mer om det här.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Boman, Finansinspektionens, Nyhetsbyrån Direkt, SHB, PS, Handelsbanken, Pär Boman, Holdings, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankbossen, köper, aktiertrots , resultatmissen

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tips på aktie för spekulativa köpare

Gamingbolaget Paradox kan med två lovande spelsläpp 2019 få ett snabbt svängande sentiment kring aktien. För den spekulativt lagde kan det vara dags att byta fot från sälj till köp. Det skriver Börsplus i en analys på tisdagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Då dominerar vindkraften i EU

Vindkraften väntas bli Europas viktigaste energikälla år 2027, vilket är ett par år tidigare än vad som tidigare prognostiserats. Det uppger International Energy Agency (IEA) i sin analys 2018 World Energy Outlook. Vindkraften kommer således att passera kolet, kärnkraften och gasen som den viktigaste energikällan i EU tidigare än vad IEA tidigare förutspått.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Då blir vindkraft viktigaste energikällan

Vindkraften väntas bli Europas viktigaste energikälla år 2027, vilket är ett par år tidigare än vad som tidigare prognostiserats. Det uppger International Energy Agency (IEA) i sin analys 2018 World Energy Outlook. Vindkraften kommer således att passera kolet, kärnkraften och gasen som den viktigaste energikällan i EU tidigare än vad IEA tidigare förutspått.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Stjärnduo lämnar Swedbank Robur

Förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn lämnar under hösten Swedbank Robur för att starta upp en egen verksamhet utanför banken. Det påverkar fyra av bankernas fonder, bland annat populära Ny Teknik. "Vi vill tacka Carl och Erik för det fina arbete de gjort för Swedbank Robur i allmänhet och fondandelsägarna i de fonder de förvaltat i synnerhet.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Autoliv vill avvisa Volvo Cars stämning

Autoliv vill att Patent- och marknadsdomstolen avvisar Volvo Cars stämning av företaget eftersom frågan hanteras i fel forum. Det skriver Realtid som tagit del av Autolivs svaromål. Volvo Cars stämde Autoliv i september för att dess egenuppfunna säkerhetsutrustning ”en ”bälteshake”, hade använts olovandes.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Björnindikatorn lyser rött – investerare varnas

Goldman Sachs indikator för en bear market är nu uppe i 73 procent, vilket är den högsta nivån sedan slutet av 1960-talet och början av 70-talet. Enligt bankens globala aktiestrateg Peter Oppenheimer lyser indikatorn rött och investerare bör alltid inta en försiktig hållning när den överstiger 60 procent. Att indikatorn nu är högre än så betyder att risken för en nedgång är ”betydande”, och att det är troligt att avkastningen blir noll under de kommande tolv månaderna, rapporterar CNBC.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Björnindikatorn på högsta nivån sedan 70-talet

Goldman Sachs indikator för en bear market är nu uppe i 73 procent, vilket är den högsta nivån sedan slutet av 1960-talet och början av 70-talet. Enligt bankens globala aktiestrateg Peter Oppenheimer lyser indikatorn rött och investerare bör alltid inta en försiktig hållning när den överstiger 60 procent. Att indikatorn nu är högre än så betyder att risken för en nedgång är "betydande", och att det är troligt att avkastningen blir noll under de kommande tolv månaderna, rapporterar CNBC.

Dagens PS - 10 timmar sedan

PS-podden: Lojalitet i en ny tid

För några veckor sedan hölls det ett seminarium om kundlojalitet på Hotell Rival i Stockholm. Utställare och föreläsare möttes och surrade om hur man vinner nya kunder i en föränderlig digital värld, och hur man bibehåller de man redan har. Det blev en intensiv dag med många talare som fokuserade på hur väldigt fort marknaden förändras.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Färre slipper gå utan jobb

Sveriges öppna arbetslöshet enligt Arbetsförmedlingens statistik minskade till 3,7 procent i oktober. Under september var den öppna arbetslösheten 3,8 procent. Sammanlagt är arbetslösheten i oktober 6,9 procent, en nedgång från 7,4 procent på ett år.

Dagens PS - 10 nov 18 kl. 07:58

Byggherren sadlade om – blev artist

På fredagen släppte han sitt första album – 54 år gammal. ”Det här har länge varit min dröm, beslutet har mognat fram”, berättar Johan Ehnström. Förra sommaren sa Stockholmsmusikern Johan Ehnström upp sig för att satsa på musiken på heltid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.