SR > Vetenskap

Wednesday, 23 January, 23:22

SR - 26 apr 18 kl. 05:47

Nya upptäcker på mitokondrierForskare vid Uppsala universitet har lyckats visa att cellernas kraftverk, mitokondrierna, har ett annat ursprung än vad tidigare teorier pekat på..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya upptäcker, mitokondrier
YLE - 21 jul 17 kl. 10:15

Treåringen Freja upptäcker naturen i ny miniserie

Miniserien ”Freja upptäcker” spelas in under sommaren i Raseborg. Knappt tre år gamla Freja Colérus äventyr kan ses år 2018 i BUU-klubben. Serien spelas in i Västnyland och den görs av västnylänningar.

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 15:37

De flesta publicister upptäcker inte besökarnas reklamblockerare

Enligt uppgifter från Streamwize, ett företag som lanserar en tjänst som ska motverka annonsblockerare så missar de flesta publicisters programvara användarnas reklamblockerare. Detta trots att man använder sig av tjänster som PageFair bara upptäcker upp till 20 procent av användarnas reklamblockerare, skriver Martech Today. Detta är dessa program som gör att de som besökare som blockerar annonserna får den där rutan som vill att man stänger av tjänsten.

Nyan - 01 aug 18 kl. 06:00

Filmar när han upptäcker markbrand

När Hansi Karlsson med sin dotter Elvira på ryggen i går begav sig ut i skogen i Jomala Kungsö för att leta efter spår efter blixtnedslag mötte de något oväntat. Där inne i skogen höll nämligen en markbrand på att sprida sig. – Jag brukar gå ut och upptäcka vad som sker i naturen och när det hade varit åska tog jag med mig min hund och min dotter Elvira ut i skogen.

Nyteknik - 19 aug 13 kl. 13:52

Billig plastsensor upptäcker sjukdom

En billig sensor i plast för en femma upptäcker infektioner och sjukdomar som cancer. Forskare i Linköping har byggt en prototyp och söker nu en kommersiell partner..

SVT - 20 nov 13 kl. 08:18

Bonnier Carlsen drar tillbaka ”Barna Hedenhös upptäcker Amerika”

Bonnier Carlsen har beslutat för att i kommande utgåvor av samlingsvolymen om Barna Hedenhös inte ta med ”Barna Hedenhös upptäcker Amerika”. – Berättelsen innehåller förlegade värderingar och därför har vi valt att lyfta ur den, säger Eva Dahlin..

Västerbottens Folkblad - 06 jan 14 kl. 09:00

Vi upptäcker nya resmål

Många svenskar reser till ungefär samma platser och länder år efter år, men vi upptäcker också en hel del nytt. Makedoniens huvudstad Skopje har ökat i popularitet bland svenskarna, och så även Manila på Filippinerna..

Computer Sweden - 23 jan 14 kl. 16:02

Google upptäcker epidemier först


Det kan ta två veckor innan läkarna upptäcker en epidemi. Om de inte googlar - då går det fortare.

.

IDG - 23 jan 14 kl. 16:02

Google upptäcker epidemier först

Det kan ta två veckor innan läkarna upptäcker en epidemi. Om de inte googlar - då går det fortare..

Nyheter 24 - 26 jan 14 kl. 15:05

Städerskan upptäcker en stor drickssumma – reagerar som väntatVärldens mäktigaste man

USA. I Usa är det lika naturligt att dricksa som att betala för sin mat. Vi har tidigare skrivit om Andrew Hales och hans kompis Stuart Edge som uppsöker olika matställen och dricksar med 200 dollar åt gången.

Blekinge Läns tidning - 26 aug 16 kl. 20:15

Upptäcker bedragare vid utlandsköp

Bedrägerierna i samband med affärer utomlands ökar. Det hävdar Farhad Towfighian som upptäcker fusk när kunder vill ha hjälp att skicka pengar..

GöteborgsPosten - 12 okt 16 kl. 09:10

Allt fler göteborgare upptäcker Floda

Med pendeltåget tar det 26 minuter mellan Göteborgs centralstation och Floda. Just nu upptäcker allt fler göteborgare fördelarna med Floda, där det satsas mycket på nyproduktion och centrumutveckling. – Att köpa i Floda är en bra investering, området är expansivt och det händer mycket nytt, säger Martin Jönsson, mäklare på Fastighetsbyrån i Lerum..

Fler nyheter från SR

SR - 8 timmar sedan

Klimatforskning drabbad i USA

Myndigheterna i USA har varit nedstängda i över en månad nu – vilket börjar få ordentliga konsekvenser för klimatforskningen i landet..

SR - 13 timmar sedan

I helgen kan du vara med och räkna fåglar

På fredag är det dags för den årliga fågelräkningen "Vinterfåglar inpå knuten". Det handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar..

SR - 17 timmar sedan

EU:s nya drag för att minska olyckor inom vården

EU:s medlemsländer har fått ett nytt, gemensamt system för att rapportera in olyckor och tillbud med så kallade medicintekniska produkter..

SR - 17 timmar sedan

Forskare: Miljöpolitiken missar sociala orättvisor

Forskare varnar för att sociala rättviseaspekter saknas i regeringens nya miljöpolitik. Aspekter som i Frankrike bidrog till proteströrelsen Gula västarna..

SR - 17 timmar sedan

Stora utmaningar för framtidens flygplan

Att fortsätta att flyga till avlägsna resmål och klara våra klimatmål. Går det? Det skulle kräva genomgripande förändringar av flyget, menar forskare på KTH..

SR - Igår: 13:18

Vad äter ditt husdjur?

Är hundarnas och katternas köttdiet en klimatbov? Kan insekter vara framtidens melodi i hundskålen? Eller vegetarisk mat?

SR - Igår: 07:58

Skotska kycklingar kan skydda mot framtida pandemier

I år kommer de första kycklingarna som har genförändrats för att vara resistenta mot influensa att kläckas i Skottland..

SR - Igår: 06:10

Instrumentet med känsla för snö

Forskare vid Luleå tekniska universitet har tagit fram ett nytt mätinstrument som de hoppas ska hjälpa till att känna igen olika sorters snö..

SR - Igår: 06:00

Insekter – framtidens hundmat?

Insekter till våra husdjur – kan det vara ett klimatsmart alternativ till kött? Kanske, men då måste regler hur insekter kan och får användas i djurfoder bli mer lika i olika länder..

SR - Igår: 06:00

Så kan skogen bli mer bärrik

Att blanda olika trädslag i skogsbruket kan gynna såväl trädtillväxten som tillgången på bär och vilt. Även om det bara handlar om att gå från en till två trädarter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.