GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 21 August, 12:13

GöteborgsPosten - 26 apr 18 kl. 00:07

Tjuvfiske på ål ska stoppas med drönareLänsstyrelsen i samarbete med Kustbevakningen ska jaga tjuvfiskare i Vänern med hjälp av drönare. Det är ålfiskeredskap som ska eftersökas för att skydda den utrotningshotade ålen.
– Vi tror att det är ett effektivt och miljövänligt sätt att komma åt illegala ålfiskeredskap, säger David Solstorm, länsfiskekonsulent på Länsstyrelsen i Västra Götaland..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Kustbevakningen, Vänern, David Solstorm, Länsstyrelsen, Västra Götaland

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tjuvfiske, ålska , stoppasmed , drönare
Nyteknik - 06 mar 18 kl. 08:19

Drönare ska stoppa tjuvfiske av ål

Drönare ska börja användas för att stoppa det illegala ålfisket längs den svenska sydkusten..

Expressen - 06 mar 18 kl. 22:47

Nya vapnet i kampen mot ålfisket – drönare

Havs- och vattenmyndigheten, Hav, har fått tillstånd att använda drönare i jakten på olagliga ålfiskare.Tillståndet gäller strandnära vattenområden i Skåne.– Trots att ålen är rödlistad och utrotningshotad så sker ett omfattande tjuvfiske, säger Ingemar Berglund, chef för avdelningen för fiskförvaltning vid Hav, i ett pressmeddelande..

Expressen - 10 mar 16 kl. 15:42

Stoppas - av sin klubb "Det är inte lämpligt"

GÖTEBORG. Mohammed Ali Khan, 27, skulle ta över som huvudtränare i Västra Frölunda. Men nu stoppas han – av sin klubb Halmstad.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Trafik på Arlanda stoppades på grund av drönare

Den misstänkta drönaren stoppade trafiken i en halvtimme. – Det får stora konsekvenser för flygtrafiken om drönare är i luftrummet, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Svedavia till Aftonbladet.LÄS MER: Valar fotade med drönare är verkligen riktigt cooltPå Luftfartsverkets begäran stoppades all trafik mellan tio i sju och tjugo över sju.

Sydsvenskan - 02 feb 16 kl. 10:22

Rekordmånga incidenter med drönare

Enligt statistik från Transportstyrelsen inträffade 35 fall av otillåten flygning med drönare vid Bromma, Arlanda samt flygplatserna i Säve och Norrköping under förra året, rapporterar SVT Nyheter. Jämförelsevis noterades tre incidenter med drönare i Sverige år 2013.— Det värsta som kan inträffa är en kollision mellan luftfartyg och drönare.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 10:22

Rekordmånga incidenter med drönare

Enligt statistik från Transportstyrelsen inträffade 35 fall av otillåten flygning med drönare vid Bromma, Arlanda samt flygplatserna i Säve och Norrköping under förra året, rapporterar SVT Nyheter. Jämförelsevis noterades tre incidenter med drönare i Sverige år 2013.— Det värsta som kan inträffa är en kollision mellan luftfartyg och drönare.

Trelleborgs Allehanda - 27 mar 14 kl. 15:28

Nygammal tränare tar över HBK:s damer

Foto: Anette Sjöstrand
Dejan Nedic tar över som tränare för Trelleborg HBK:s damlag efter Birthe Hansson. 44-åringen är därmed tillbaka i den klubb som han lämnade för två år sedan. – Målet är att gå tillbaka till ettan, säger den nygamle tränaren.

Skånskan - 31 okt 17 kl. 17:17

Hälsar inte på styrelseledamöter – stoppas från EM

TAEKWONDO Den här veckan var det meningen att 17-årige Leon Glasnovic från Malmö skulle varit på Cypern och tävlat för Sverige på EM. Han var uttagen. Flygbiljetten var bokad och betald.

Expressen - 01 jun 12 kl. 09:21

"Musse" stoppas från att tävla i London-OS

Mustafa Mohamed har under flera års tid tränat med sikte på maratonloppet i OS i London. Nu stoppas han av SOK - trots att han har klarat kvalgränsen. - Han är väldigt ledsen.

Expressen - 15 mar 13 kl. 16:25

Forsberg stoppas från tv - av Skellefteå AIK

I gårdagens slutspelssändning ställde Skellefteås förre tränare Anders Forsberg upp som expert i Kanal 5:s sändning. Men nu stoppas han från att vara med i framtida tv-sändningar ? av sin förra klubb.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Tsipras: Grekland tar sitt öde i egna händer

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Prinsessan Estelle tog tåget till skolan

Prinsessan Estelle har börjat i förskoleklass på Campus Manilla i Stockholm. Det blev en fullspäckad första skoldag med bland annat en tågtur för den nyblivna skolflickan..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Flygplansmotorer oskyddade mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Överdrivet, Röhsska

Boel Ulfsdotter recenserar Röhsska museets visuella identitet som gjorts om inför nyöppnandet..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Michael Svensson: "Mänskligt att fela"

Riksdagsledamoten Michael Svensson, (M), från Falkenberg hoppas på förståelse efter Aftonbladets avslöjande om att han begärt ersättning för påstådda bilresor i Sverige när han själv har befunnit sig utomlands.
– Jag har helt enkelt varit slarvig när jag i många fall långt i efterhand har redovisat mina bilresor, säger Svensson till Hallands Nyheter..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Hundra dagar av hungerstrejk i ryskt fängelse

Tillståndet uppges vara kritiskt för den ukrainske filmregissören Oleg Sentsov som har hungerstrejkat i 100 dagar i ryskt fängelse. Människorättsorganisationer ser hans fall som ett försök att avskräcka meningsmotståndare i en tid då utrymmet för kritik i Ryssland krymper..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Stort behov av att reducera fossilenergin men var finns realismen?

Utan en djupgående analys om grunderna för ett framtida fossilfritt samhälle blir miljöforskarnas förslag om kraftigt ökad produktion av fossilfri energi, med efterföljande exploatering av natur och miljö, bara ett hugskott. V måste kunna begära mera av våra miljöforskare om vi ska ha någon chans till en framtid på denna jord, skriver Ulf Svensson, civilekonom..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

S vill se fler vuxna i skolan

Socialdemokraterna vill avsätta en miljard kronor under den kommande mandatperioden för att möjliggöra uppemot 5 000 lärarassistenter och en ny kategori, läraraspiranter, i skolan..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Flicka påkörd av mopedist

En flicka i de yngre tonåren blev under förmiddagen påkörd i anslutning till en lekplats i Floda i Lerums kommun.
– Det är en flicka i 15-årsåldern blivit påkörd av en mopedist, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i Göteborg..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Fruktad barnsjukdom härjar i Europa

Den extremt smittsamma sjukdomen mässling härjar i Europa med tusentals insjuknade och ett 30-tal döda. För ovaccinerade svenskar är risken att smittas i samband med resor utomlands påtaglig, konstaterar Folkhälsomyndigheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.