Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 23 May, 03:30

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 18 kl. 00:01

Varken rätt mot de gamla eller personalen.Kenneth Johansson uttalar sig i TA "Personalen är bäst på vård och omsorg. Därför ska maten levereras från Måltidsservice." Detta håller jag med om, men varför gäller detta inte alla boenden? .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Johansson, TA Personalen, Måltidsservice

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varkenrätt mot de , gamlaeller , personalen
NT - 08 aug 16 kl. 18:38

Hon vill återförena den gamla personalen

För 17 år sedan lade Ericsson ner sin verksamhet i Norrköping..

SVT Debatt - 29 jan 14 kl. 12:06

Personalen glöms bort av ministern

ÄLDREVÅRDEN Att kunna rekrytera och behålla personal är en av äldreomsorgens allra viktigaste frågor. Vänsterpartiet öronmärker miljarder i sin budget för mer personal i äldreomsorgen. ”Vi tittar på behoven” sa äldrevårdsminister Maria Larsson när vi möttes igår kväll i SVT Aktuellt för att debattera den svenska äldrevården.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 13:40

Med Moderaterna i spetsen säljer alliansen ut gamla och sjuka i Mölndal

Det kommunalt drivna Fässbergshemmet i västsvenska Mölndal har sålts ut till en privat aktör. Alliansen drev igenom beslutet att privatisera äldreboendet med minsta möjliga marginal efter att Kristdemokraterna valde att lägga ner sin röst. - Vi stödjer inte motiveringen att det fungerar dåligt på Fässbergshemmet.

YLE - 01 dec 16 kl. 07:09

Mögel i Barnmorskeinstitutets sjukhus gör personalen sjuk

Personalen har problem med luftvägarna och huden, och nyblivna mammor blir flyttade till nya rum. Problemen med inomhusluften i Barnmorskeinstitutets sjukhus blir värre trots renoveringar. Nora Sjöholm har i nio år arbetat på Barnmorskeinstitutets sjukhus som barnmorska.

Kristianstadsbladet - 01 dec 11 kl. 06:30

Gamla blev lämnade själva på toa

Gamla på Skogsbrynet lämnades ensamma på toaletten i upp till en timme utan tillsyn, nu riskerar personalen att bli av med sina jobb. Kommunen väljer att anmäla händelsen till Socialstyrelsen.
För drygt en månad sedan uppdagades att fyra gamla på Skogsbrynet rutinmässigt satts på toaletten efter kvällsmaten och lämnats ensamma där, ibland nästan i en timme.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 08:00

Personalen kritiserar sekundjakten

Foto: Peter Åklundh
Anställda inom omsorgen kritiserar så kallad flyttid och att behöva räkna sekunder i äldrevården. De upplever en arbetssituation med krympande marginaler och stress.
I valrörelsens slutspurt vittnar personal inom äldreomsorgen om press på jobbet.

YLE - 04 nov 14 kl. 15:59

"Personalen har ingen anledning till oro"

Personalen vid Jakobstads Energiverk är missnöjd. Vid årsskiftet skall det kommunala affärsverket vara omvandlat till ett aktiebolag men ingen utanför en liten krets i stadsstyrelsen vet exakt vad som är på gång. Personalen vid energiverket har inte fått någon information om vilka planer stadsstyrelsen har för deras arbetsplats.

YLE - 13 sep 17 kl. 14:05

Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning. Polisen har undersökt ett misstänkt fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. Sparåtgärderna vid social-och hälsovårdsverket leder till att operationerna minskar och den sista höftoperationen görs på onsdag. Personalen lägger ner ljus vid middagstid på tisdag vid bysten av Otto Malm vid det gamla sjukhuset.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset på tisdag

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. På onsdag görs den sista höftoperationen och på tisdag vid middagstid lägger personalen ner ljus vid bysten av Otto Malm intill det gamla sjukhuset. Sparåtgärderna vid Malmska sjukhuset är så omfattande att mera krävande operationer, förutom dagkirurgi, inte längre kan utföras vid sjukhuset.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Simning: Talang tog sex medaljer i Lund

Det blev både personrekord, årsbästan och medaljer när Trelleborg Sim avslutade årets inomhussäsong med Vårsimiaden. Alicia Sjögren tog sex av de sju medaljer klubben bärgade..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Färgrik danskväll på Parken

En festivalkväll i regnbågens alla färger, med stor produktion och uppåt 1 000 gäster. Det är vad arrangörerna bakom ”Spring Break Color festival” hoppas på. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Förstaplatsen i stan hotad – men bredden talar för IFK

IFK har varit fotbollsdrottning i Trelleborg i decennier. Den här säsongen utmanas klubben på allvar av TFF. Samtidigt gör en bred trupp att IFK står bättre rustade än på många år när det gäller seniorlaget.

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Rekordmånga gratisaktiviteter i sommar

När sommarlovet drar igång kommer skolungdomarna i Trelleborgs kommun att ha en gedigen lista med aktiviteter att välja från. I centrum står Dalabadet med program från morgon till kväll under hela sommaren..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Svårt att få fler att åka med Skånetrafiken

Skånetrafiken vill ha fler resenärer och öka med tre procent i år. Men till mars hade de en minskning med nära -1,8 procent. Till och med april är ökningen bara 0,1 procent..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Bygglov: Grannar överklagar Franckes takterrass

”Hyresgästerna vill ha det lugnt och skönt på sin balkong.” säger fastighetsägare Raj Duggal. Nu överklagar han bygglovet för Franckes planerade takterrass..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Regeringen vill inte stå för sin egen politik

Varför avsattes Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler? .

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Ett av Trelleborgs största turistmål har tagit ner skylten

Trelleborgens skylt vid väg nio är borttagen, på Trafikverkets order. Men varken på Trafikverket, Trelleborgs kommun eller vikingaborgen vet man vart skylten har tagit vägen. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Taxi Trelleborg förlorade nytt slag i upphandlingskrig med kommunen

Trelleborgs kommuns färdtjänstavtal med Vellinge Taxi står inte i strid med villkoren i upphandlingen. Det slår förvaltningsrätten fast och tillbakavisar därmed Taxi Trelleborgs krav att avtalet ska ogiltigförklaras..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Lilla Beddinge teater spänner bågen för fjärde gången

Scengolvet är klart – snart kan repetitionerna börja. I ladan i Lilla Beddinge förbereds sommarteater för fjärde året i rad och intresset ökar för varje uppsättning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.