Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 23 January, 10:28

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 18 kl. 00:01

Varken rätt mot de gamla eller personalen.Kenneth Johansson uttalar sig i TA "Personalen är bäst på vård och omsorg. Därför ska maten levereras från Måltidsservice." Detta håller jag med om, men varför gäller detta inte alla boenden? .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Johansson, TA Personalen, Måltidsservice

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varkenrätt mot de , gamlaeller , personalen
NT - 08 aug 16 kl. 18:38

Hon vill återförena den gamla personalen

För 17 år sedan lade Ericsson ner sin verksamhet i Norrköping..

SVT Debatt - 29 jan 14 kl. 12:06

Personalen glöms bort av ministern

ÄLDREVÅRDEN Att kunna rekrytera och behålla personal är en av äldreomsorgens allra viktigaste frågor. Vänsterpartiet öronmärker miljarder i sin budget för mer personal i äldreomsorgen. ”Vi tittar på behoven” sa äldrevårdsminister Maria Larsson när vi möttes igår kväll i SVT Aktuellt för att debattera den svenska äldrevården.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 13:40

Med Moderaterna i spetsen säljer alliansen ut gamla och sjuka i Mölndal

Det kommunalt drivna Fässbergshemmet i västsvenska Mölndal har sålts ut till en privat aktör. Alliansen drev igenom beslutet att privatisera äldreboendet med minsta möjliga marginal efter att Kristdemokraterna valde att lägga ner sin röst. - Vi stödjer inte motiveringen att det fungerar dåligt på Fässbergshemmet.

YLE - 01 dec 16 kl. 07:09

Mögel i Barnmorskeinstitutets sjukhus gör personalen sjuk

Personalen har problem med luftvägarna och huden, och nyblivna mammor blir flyttade till nya rum. Problemen med inomhusluften i Barnmorskeinstitutets sjukhus blir värre trots renoveringar. Nora Sjöholm har i nio år arbetat på Barnmorskeinstitutets sjukhus som barnmorska.

Kristianstadsbladet - 01 dec 11 kl. 06:30

Gamla blev lämnade själva på toa

Gamla på Skogsbrynet lämnades ensamma på toaletten i upp till en timme utan tillsyn, nu riskerar personalen att bli av med sina jobb. Kommunen väljer att anmäla händelsen till Socialstyrelsen.
För drygt en månad sedan uppdagades att fyra gamla på Skogsbrynet rutinmässigt satts på toaletten efter kvällsmaten och lämnats ensamma där, ibland nästan i en timme.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 08:00

Personalen kritiserar sekundjakten

Foto: Peter Åklundh
Anställda inom omsorgen kritiserar så kallad flyttid och att behöva räkna sekunder i äldrevården. De upplever en arbetssituation med krympande marginaler och stress.
I valrörelsens slutspurt vittnar personal inom äldreomsorgen om press på jobbet.

YLE - 04 nov 14 kl. 15:59

"Personalen har ingen anledning till oro"

Personalen vid Jakobstads Energiverk är missnöjd. Vid årsskiftet skall det kommunala affärsverket vara omvandlat till ett aktiebolag men ingen utanför en liten krets i stadsstyrelsen vet exakt vad som är på gång. Personalen vid energiverket har inte fått någon information om vilka planer stadsstyrelsen har för deras arbetsplats.

YLE - 13 sep 17 kl. 14:05

Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning. Polisen har undersökt ett misstänkt fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. Sparåtgärderna vid social-och hälsovårdsverket leder till att operationerna minskar och den sista höftoperationen görs på onsdag. Personalen lägger ner ljus vid middagstid på tisdag vid bysten av Otto Malm vid det gamla sjukhuset.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset på tisdag

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. På onsdag görs den sista höftoperationen och på tisdag vid middagstid lägger personalen ner ljus vid bysten av Otto Malm intill det gamla sjukhuset. Sparåtgärderna vid Malmska sjukhuset är så omfattande att mera krävande operationer, förutom dagkirurgi, inte längre kan utföras vid sjukhuset.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Rivning av gummifabrikens torn ska prövas på nytt

Trelleborgs kommun hade inte rätt att neka rivningslovet av de två höga tornen i östra delen av gummifabrikens område. Men kommunen får en chans till - länsstyrelsen skickar tillbaka ärendet för ny prövning..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Ledning i Gislövs läge ska åtgärdas under året

Efter ännu en läcka på Horngäddevägen i Gislövs läge har ledningen i området kommit högre upp på kommunens åtgärdslista. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Fler unga män är skuldsatta i Trelleborg: ”Det är ett bekymmer”

De flesta som får skuldsanering i Trelleborg är personer i medelåldern, men även en del ålderspensionärer – och en ökande andel unga män med spelmissbruk. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Just nu: Signalfel orsakar problem i tågtrafiken

Ett signalfel strax utanför Malmö orsakar förseningar i tågtrafiken i Skåne. Problemet uppstod vid 22.30-tiden på tisdagen..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Grannar utan vatten strömmade till Serresjöskolan

En strid ström av grannar med hinkar anlände till Serresjöskolan under tisdagskvällen. De hämtade vatten i väntan på att läckan skulle åtgärdas..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Bedrägeri: Äldre kvinna lurades att lämna ut sitt kontokort

En äldre dam i Trelleborg utsattes på tisdagen för ett fräckt bedrägeri..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Stor vattenläcka i Gislövs läge

Trelleborgs kommun har drabbats av en större vattenläcka. SOS fick larm om läckan vid 17-tiden, tidigast vid tretiden natten till onsdag beräknas problemet vara åtgärdat..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Första lokala marknaden spikad

Sju lokala producenter är med och säljer sina varor i en första omgång av marknaden som kallas Reko-ring. Men det höll på att gå illa när kommunen nekade tillträde till sin parkering..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Fängelse: Väktare från Trelleborg döms för miljonstöld

Tre män, varav en väktare, från Trelleborg döms till 1,5 års fängelse efter ett insiderbrott mot en datorbutik i Malmö. .

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Brott: Stereo och verktyg stulna från bil

En person blev i fredags av med verktyg för 9 000 kronor efter att någon gjort inbrott i hens bil i Anderslöv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.