Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Sunday, 19 August, 08:09

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 18 kl. 00:01

Varken rätt mot de gamla eller personalen.Kenneth Johansson uttalar sig i TA "Personalen är bäst på vård och omsorg. Därför ska maten levereras från Måltidsservice." Detta håller jag med om, men varför gäller detta inte alla boenden? .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Johansson, TA Personalen, Måltidsservice

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varkenrätt mot de , gamlaeller , personalen
NT - 08 aug 16 kl. 18:38

Hon vill återförena den gamla personalen

För 17 år sedan lade Ericsson ner sin verksamhet i Norrköping..

SVT Debatt - 29 jan 14 kl. 12:06

Personalen glöms bort av ministern

ÄLDREVÅRDEN Att kunna rekrytera och behålla personal är en av äldreomsorgens allra viktigaste frågor. Vänsterpartiet öronmärker miljarder i sin budget för mer personal i äldreomsorgen. ”Vi tittar på behoven” sa äldrevårdsminister Maria Larsson när vi möttes igår kväll i SVT Aktuellt för att debattera den svenska äldrevården.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 13:40

Med Moderaterna i spetsen säljer alliansen ut gamla och sjuka i Mölndal

Det kommunalt drivna Fässbergshemmet i västsvenska Mölndal har sålts ut till en privat aktör. Alliansen drev igenom beslutet att privatisera äldreboendet med minsta möjliga marginal efter att Kristdemokraterna valde att lägga ner sin röst. - Vi stödjer inte motiveringen att det fungerar dåligt på Fässbergshemmet.

YLE - 01 dec 16 kl. 07:09

Mögel i Barnmorskeinstitutets sjukhus gör personalen sjuk

Personalen har problem med luftvägarna och huden, och nyblivna mammor blir flyttade till nya rum. Problemen med inomhusluften i Barnmorskeinstitutets sjukhus blir värre trots renoveringar. Nora Sjöholm har i nio år arbetat på Barnmorskeinstitutets sjukhus som barnmorska.

Kristianstadsbladet - 01 dec 11 kl. 06:30

Gamla blev lämnade själva på toa

Gamla på Skogsbrynet lämnades ensamma på toaletten i upp till en timme utan tillsyn, nu riskerar personalen att bli av med sina jobb. Kommunen väljer att anmäla händelsen till Socialstyrelsen.
För drygt en månad sedan uppdagades att fyra gamla på Skogsbrynet rutinmässigt satts på toaletten efter kvällsmaten och lämnats ensamma där, ibland nästan i en timme.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 08:00

Personalen kritiserar sekundjakten

Foto: Peter Åklundh
Anställda inom omsorgen kritiserar så kallad flyttid och att behöva räkna sekunder i äldrevården. De upplever en arbetssituation med krympande marginaler och stress.
I valrörelsens slutspurt vittnar personal inom äldreomsorgen om press på jobbet.

YLE - 04 nov 14 kl. 15:59

"Personalen har ingen anledning till oro"

Personalen vid Jakobstads Energiverk är missnöjd. Vid årsskiftet skall det kommunala affärsverket vara omvandlat till ett aktiebolag men ingen utanför en liten krets i stadsstyrelsen vet exakt vad som är på gång. Personalen vid energiverket har inte fått någon information om vilka planer stadsstyrelsen har för deras arbetsplats.

YLE - 13 sep 17 kl. 14:05

Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning. Polisen har undersökt ett misstänkt fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. Sparåtgärderna vid social-och hälsovårdsverket leder till att operationerna minskar och den sista höftoperationen görs på onsdag. Personalen lägger ner ljus vid middagstid på tisdag vid bysten av Otto Malm vid det gamla sjukhuset.

YLE - 23 jan 17 kl. 15:01

Personalen tänder ljus för Malmska sjukhuset på tisdag

Kirurgin bantas ner vid Malmska sjukhuset i Jakobstad och snart återstår bara dagkirurgin, framtiden för den verksamheten är också osäker. På onsdag görs den sista höftoperationen och på tisdag vid middagstid lägger personalen ner ljus vid bysten av Otto Malm intill det gamla sjukhuset. Sparåtgärderna vid Malmska sjukhuset är så omfattande att mera krävande operationer, förutom dagkirurgi, inte längre kan utföras vid sjukhuset.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

19-åringen debuterade mot MFF

Från division två rakt in i allsvenskan mot mästarna Malmö inför 14 000 i publiken. Under lördagens Skånederby fick 19-årige Isak Jönsson debutera för TFF. Trots skakiga ben berömdes han efter matchen..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Trelleborgspolisen under hård press

Just nu är polisens bemanning i lokalområdena pressad, vilket direkt påverkar utredningar. – Man tar resurser och åderlåter därmed lokalpolisen, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör för Polisen i Region Syd..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Fotboll: IFK dam förlorade minifinalen

Hemmaplan och chansen att gå om till serieledning. Men det blev pyspunka för IFK Trelleborgs damer som förlorade en jämn match mot serieledande DFK Borgeby med 0–2 (0–1)..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Var är attityden och viljan?

Skånederbyt var över redan efter två minuter. Tyvärr finns det en tendens bland TFF:s spelare för tillfället att de hänger med huvudena istället för att visa attityd. Det måste ändras om det allsvenska kontraktet ska klaras..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Varsin vinnare i Brorsson-kampen

Det blev en brödrarkamp i derbyt igen när det var en Brorsson i vardera lag. MFF:s Franz blev vinnaren, men TFF:s Freddie vann de flesta duellerna bröderna emellan..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Betyg: Så var TFF-spelarna i derbyt

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Anderslövs marknad knakar i kostymen

Årets upplaga av Anderslövs marknad verkar ha varit lika välbesökt som vanligt, enligt arrangörerna. Men samtidigt så knakar kostymen i sömmarna, och festen växer..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

TFF utan chans i Skånederbyt

TFF var utan chans på Stadion i Malmö. Hemmalaget gjorde 1–0 redan i andra minuten och det var 3–0 i paus, vilket också blev slutresultatet. TFF:s negativa trend håller därmed i sig, laget har nu fem raka förluster och har bara tagit en poäng på de sju matcherna efter uppehållet..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Het debatt – med få svar

Aktionsgruppen ”Rädda vårt sjukhus” bjöd under lördagen in allmänheten till en debatt med politiker från såväl regionen som kommunen för att prata om vården. Debatten blev stundvis het, men aldrig särskilt konkret enligt åhörarna..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Följ Skånederbyt direkt

TA-sporten rapporterar direkt från Skånederbyt mellan Malmö FF och TFF på Stadion i Malmö. Följa matchen här!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.