Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 21 August, 12:13

Världen Idag - 26 apr 18 kl. 00:00

Jag vill sjunga en ny sång till Gud. Vill du sjunga den med mig?Ps 98:1–8 Vi människor är otroliga vanemänniskor. Det kan handla om allt ifrån att vi alltid sitter på samma plats vid matbordet och alltid dricker ur samma kaffekopp till att vi alltid lagar samma sorts mat eller åker tillbaka till samma plats för semester år efter år. Många vill ha saker som det alltid varit. ”Så har vi alltid gjort” eller ”så där har någon aldrig gjort det förut” kan användas som argument mot att testa något nytt. När jag var liten minns jag att det var några tanter som alltid satt på samma plats i kyrkan, och om någon redan hunnit sätta sig på ”deras plats” bad de dem resolut att flytta sig.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Vi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill sjungaen ny , sångtill , GudVill , du sjunga den med mig
BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

BT - 03 dec 12 kl. 14:21

Kan vi inte få slippa Gud på skoltid?

Slutet av november, början av december.
Julen närmar sig och en sak kommer som ett (jul)kort på posten.
Debatten om skolavslutningar i kyrkan.

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Hannas liv blev inte som hon tänkt sig

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Hanna Stenlund bär den vetskapen med sig i varje steg hon tar.De senaste tio åren har präglats av sjukskrivning och vånda över krafter som inte vill räcka till.

Dagen - 15 feb 11 kl. 03:00

"Det var tid att gå åt sidan"

Ett tilltal om att dra sig undan ett tag blev avgörande för tillkomsten av Clas Vårdstedts nya skiva "Evig är Guds nåd". Majoriteten av sångerna skrevs på sommarstugan under en julivecka. Och inte på piano, vilket han vanligtvis använder.

Skånskan - 18 nov 15 kl. 08:33

”Det var grymt att sjunga med Jill”

Kultur och Nöje Ett stort antal tv-tittare kommer att sitta bänkade i soffan framför Jills Verandra i kväll. Huvudpersonen Joel Alme är dock inte en av dem.
– Jag kollar aldrig på mig själv, läser inte intervjuer heller, för jag blir lite äcklad och självmedveten, säger han.

BT - 16 nov 14 kl. 13:57

En doktor vänder hem på rekordtid

Det yngsta barnet var bara nio månader när hon lämnade Nigeria för att doktorera på Högskolan i Borås. Längtan efter familjen har sporrat Mofoluwake Ishola att bli färdig med avhandlingen i resursåtervinning rekordsnabbt. Målet var att utveckla en vetenskapligt nydanande metod att processa etanol ur lignocellulosa.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Han tror på lovsång med variation

Med "Here I am to worship" blev Tim Hughes en stjärna inom lovsångsgenren. Själv vill han behålla rätt fokus, vilket Gud och hans barn hjälper honom med. Nu är han aktuell med albumet "Love shine through".

Dagen - 29 sep 11 kl. 03:00

Viola Grafström: "Tiden formar oss och den tro vi har"

Lagom till 50-årsdagen ger sångerskan Viola Grafström ut sin tredje skiva på svenska. Och den här gången har hon inte bara skrivit sångerna utan även producerat. Tillsammans med Lars Ekberg har hon mejslat fram "Under Dina vingars skugga".

City - 21 apr 11 kl. 10:12

Den nya kisen i byn

Foto: Laura MendelinJag vet inte om det är en småstadsgrej eller om det är jag som är mammig, men jag tyckte att det var svårt att flytta hemifrån. Särskilt så långt bort, säger Alexander Jr Ferrer, Stockholmsbo sedan 14 månader, men uppvuxen i Uddevalla. Ironisk, och innerlig r?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Lovsång och Israel i fokus på Roslagskonferensen

För tionde året i följd hälsade Furuhöjdskyrkan i Alunda välkommen till konferens. Besökare från både fjärran och nära trivdes gott i den familjära atmosfären. Undervisning om Israel och en lovsångskonsert var några av inslagen..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sjöstedt: Jag delar inte rädslan för religionen

Det blev mycket tal om religionens betydelse och troende människors rättigheter när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt besökte Vårgårda möte under onsdagskvällen. Han slog bland annat fast att han tycker att kristna scouter ska kunna få bidrag..

Världen Idag - Igår: 11:21

Oenighet kring åtgärder vid sena aborter

Ska det spela någon roll eller inte för vården om ett sent aborterat foster uppvisar livstecken? Om det handlade ett samtal i Almedalen som arrangerades av Statens medicinsk-etiska råd, Smer..

Världen Idag - Igår: 11:21

Oenighet kring sena aborter

Ska det spela någon roll eller inte för vården om ett sent aborterat foster uppvisar livstecken? Om det handlade ett samtal i Almedalen som arrangerades av Statens medicinsk-etiska råd, Smer..

Världen Idag - Igår: 11:22

"Yrkesföreningarna har misslyckats i sitt uppdrag"

Det behövs bredare, inte utsuddade, säkerhetsmarginaler mellan den övre gränsen för abort och den tidpunkt då det går att rädda ett för tidigt fött barn till livet. Det menar KD-politikern Börn-Owe Björk (KD), som nyligen skrev en debattartikel i Världen idag om sena aborter..

Världen Idag - Igår: 10:12

Åkesson blir utfrågad av Runar Sögaard

På måndag kväll har Runar Sögaard tagit initiativ till det han kallar ett ”väckelsemöte” i Uppsala där han ska samtala med Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. – SD:s politiska åsikter gynnar kristna, menar Sögaard..

Världen Idag - Igår: 10:12

Klumpade ihop nazister och värdekonservativa

Det var i ett videoklipp på Facebook inför Europride som Johanna Jönsson, riksdagsledamot för Centerpartiet, buntade ihop nazister och islamister med värdekonservativa. Nu har hon tagit bort klippet och bett om ursäkt..

Världen Idag - Igår: 00:00

Centerpartiets attack på värdekonservativa

I ett videoklipp buntade Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson nyligen ihop islamister, nazister och – hör och häpna – värdekonservativa. Hennes budskap till omvärlden var att Centerpartiet aldrig kommer att låta dessa tre grupper ”...hota eller skrämma människor [läs: hbtq-personer] till tystnad och tillbaka in i skam.

Världen Idag - Igår: 00:00

Åtskilliga obehagliga aktörer i Ship to Gazas kulisser

"Tillsammans är de många, dessa Ship to Gaza-anhängare, som inte är nogräknade med sitt sällskap och som ofta bereds utrymme att framföra sina åsikter om Israel", skriver Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och Mikael Oscarsson från Kristdemokraterna..

Världen Idag - 17 aug 18 kl. 12:37

Fridolin lyfte fram klimatet som främsta frågan i vår tid

Det var en välvillig frågestund som åhörarna i Tångahallen fick ta del av när Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin besökte Vårgårda möte under tisdagskvällen. Fridolin fick gott om utrymme att tala om klimatet, som han menar är överordnad alla andra politiska frågor i vår tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.