Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 23 May, 11:06

Världen Idag - 26 apr 18 kl. 00:00

Jag vill sjunga en ny sång till Gud. Vill du sjunga den med mig?Ps 98:1–8 Vi människor är otroliga vanemänniskor. Det kan handla om allt ifrån att vi alltid sitter på samma plats vid matbordet och alltid dricker ur samma kaffekopp till att vi alltid lagar samma sorts mat eller åker tillbaka till samma plats för semester år efter år. Många vill ha saker som det alltid varit. ”Så har vi alltid gjort” eller ”så där har någon aldrig gjort det förut” kan användas som argument mot att testa något nytt. När jag var liten minns jag att det var några tanter som alltid satt på samma plats i kyrkan, och om någon redan hunnit sätta sig på ”deras plats” bad de dem resolut att flytta sig.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Vi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill sjungaen ny , sångtill , GudVill , du sjunga den med mig
BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

BT - 03 dec 12 kl. 14:21

Kan vi inte få slippa Gud på skoltid?

Slutet av november, början av december.
Julen närmar sig och en sak kommer som ett (jul)kort på posten.
Debatten om skolavslutningar i kyrkan.

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Hannas liv blev inte som hon tänkt sig

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Hanna Stenlund bär den vetskapen med sig i varje steg hon tar.De senaste tio åren har präglats av sjukskrivning och vånda över krafter som inte vill räcka till.

Dagen - 15 feb 11 kl. 03:00

"Det var tid att gå åt sidan"

Ett tilltal om att dra sig undan ett tag blev avgörande för tillkomsten av Clas Vårdstedts nya skiva "Evig är Guds nåd". Majoriteten av sångerna skrevs på sommarstugan under en julivecka. Och inte på piano, vilket han vanligtvis använder.

Skånskan - 18 nov 15 kl. 08:33

”Det var grymt att sjunga med Jill”

Kultur och Nöje Ett stort antal tv-tittare kommer att sitta bänkade i soffan framför Jills Verandra i kväll. Huvudpersonen Joel Alme är dock inte en av dem.
– Jag kollar aldrig på mig själv, läser inte intervjuer heller, för jag blir lite äcklad och självmedveten, säger han.

BT - 16 nov 14 kl. 13:57

En doktor vänder hem på rekordtid

Det yngsta barnet var bara nio månader när hon lämnade Nigeria för att doktorera på Högskolan i Borås. Längtan efter familjen har sporrat Mofoluwake Ishola att bli färdig med avhandlingen i resursåtervinning rekordsnabbt. Målet var att utveckla en vetenskapligt nydanande metod att processa etanol ur lignocellulosa.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Han tror på lovsång med variation

Med "Here I am to worship" blev Tim Hughes en stjärna inom lovsångsgenren. Själv vill han behålla rätt fokus, vilket Gud och hans barn hjälper honom med. Nu är han aktuell med albumet "Love shine through".

Dagen - 29 sep 11 kl. 03:00

Viola Grafström: "Tiden formar oss och den tro vi har"

Lagom till 50-årsdagen ger sångerskan Viola Grafström ut sin tredje skiva på svenska. Och den här gången har hon inte bara skrivit sångerna utan även producerat. Tillsammans med Lars Ekberg har hon mejslat fram "Under Dina vingars skugga".

City - 21 apr 11 kl. 10:12

Den nya kisen i byn

Foto: Laura MendelinJag vet inte om det är en småstadsgrej eller om det är jag som är mammig, men jag tyckte att det var svårt att flytta hemifrån. Särskilt så långt bort, säger Alexander Jr Ferrer, Stockholmsbo sedan 14 månader, men uppvuxen i Uddevalla. Ironisk, och innerlig r?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Hbtq viktigare än tro på Migrationsverket

Asylärenden som gäller konvertiter och hbtq-personer anses lika svåra att utreda. Ändå satsar Migrationsverket bara på fortlöpande kompetens och specialister för en av grupperna – hbtq-personerna..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Vill inte ha specialister för troende

Migrationsverket tänker inte inrätta några specialister på religion, trots att bland annat Sverige kristna råd efterlyst det. Det säger Carl Bexelius, biträdande rättschef vid Migrationsverket. I stället kritiserar han bruket av specialister, som nu ska utredas..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Specialister ifrågasätts

Advokat Tomas Fridh har företrätt både konvertiter och hbtq-personer gentemot Migrationsverket och domstolarna, och ser flera brister i handläggningen. Men han tycker inte att de senare ärendena per automatik handläggs bättre för att det finns hbtq-specialister att tillgå..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Väst föll i Hamas-fällan igen

Det är möjligt att Mellanöstern har sin egen logik som inte är alldeles lätt att förstå. Men jag förväntar mig mer av världens demokratiska nationer, och då tänker jag främst på de europeiska, av politiska ledare och av medier än att de så lätt ska falla i varenda fälla. Befolkningen i Gaza lever under mycket svåra omständigheter.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Maj månad 2018 kommer vi att minnas.

Psalm 50:15: ”Ropa till mig på nödens dag, så ska jag rädda dig, och du ska ära mig” (SFB-98). Detta uppmuntrande ord brukar kallas himlens SOS-nummer: 5015. Bönenöd och människans behov att be kommer alltid att finnas, till tidens slut.

Världen Idag - 11 timmar sedan

LO:s maktspråk ett eko från en svunnen tid

Många personer i vänsterkretsar uttalar sig positivt om öppna förhållanden, där tillfälliga partnerbyten inte är så farligt. Den inställningen tycks däremot bara gälla kärleksrelationer. I politikens värld verkar det röda laget vara långt mer intoleranta när det gäller vänster-, eller ska vi hellre säga: högerprassel.

Världen Idag - Igår: 05:00

Hot mot tron lyftes i Bogota

Att människor, i kölvattnet av kristen mission, går från historiska till nyare kyrkor blev ett samtalsämne när ledare för 22 kyrkotraditioner och rörelser möttes till konferens i Bogota. Man synade också den kristna trons reträtt i Europa och menade att ateismen, inte minst via massmedier, bidragit till detta..

Världen Idag - 17 timmar sedan

80 000 bad för återförening mellan Nord- och Sydkorea

Uppemot 80 000 personer tros ha varit på plats i World Cup Stadium i Seoul för att be för återförening mellan Nord- och Sydkorea i fredags. – Det var väldigt starkt, säger Esther Strulik som var en av del av ett svenskt team som deltog på mötet..

Världen Idag - 17 timmar sedan

80 000 bad för Korea-återförening

Uppemot 80 000 personer tros ha varit på plats i World Cup Stadium i Seoul för att be för återförening mellan Nord- och Sydkorea i fredags. – Det var väldigt starkt, säger Esther Strulik som var en av del av ett svenskt team som deltog på mötet..

Världen Idag - 22 timmar sedan

OAS om Prideprotest: ”Storm i vattenglas”

Flera medier har rapporterat om att prideanhängare protesterade mot ett möte som OAS-rörelsen hade i Skelleftehamn i helgen. Men OAS-inspiratören Berit Simonsson ger en delvis annan bild av vad som hände än den som förts fram i nyheterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.