Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 22 January, 02:58

Världen Idag - 26 apr 18 kl. 00:00

Jag vill sjunga en ny sång till Gud. Vill du sjunga den med mig?Ps 98:1–8 Vi människor är otroliga vanemänniskor. Det kan handla om allt ifrån att vi alltid sitter på samma plats vid matbordet och alltid dricker ur samma kaffekopp till att vi alltid lagar samma sorts mat eller åker tillbaka till samma plats för semester år efter år. Många vill ha saker som det alltid varit. ”Så har vi alltid gjort” eller ”så där har någon aldrig gjort det förut” kan användas som argument mot att testa något nytt. När jag var liten minns jag att det var några tanter som alltid satt på samma plats i kyrkan, och om någon redan hunnit sätta sig på ”deras plats” bad de dem resolut att flytta sig.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Vi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill sjungaen ny , sångtill , GudVill , du sjunga den med mig
BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

BLT - 20 jan 11 kl. 07:00

Kjell Hobjer målar jazz och blues med glöd

Pappan var kock och konstnär och modern älskade musik, men kanske karlar och brännvin ännu mer.
Sonen blev aldrig musiker.
Kjell Hobjer fick måla sin jazz och ångestmättade blues i stället.

BT - 03 dec 12 kl. 14:21

Kan vi inte få slippa Gud på skoltid?

Slutet av november, början av december.
Julen närmar sig och en sak kommer som ett (jul)kort på posten.
Debatten om skolavslutningar i kyrkan.

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Hannas liv blev inte som hon tänkt sig

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Hanna Stenlund bär den vetskapen med sig i varje steg hon tar.De senaste tio åren har präglats av sjukskrivning och vånda över krafter som inte vill räcka till.

Dagen - 15 feb 11 kl. 03:00

"Det var tid att gå åt sidan"

Ett tilltal om att dra sig undan ett tag blev avgörande för tillkomsten av Clas Vårdstedts nya skiva "Evig är Guds nåd". Majoriteten av sångerna skrevs på sommarstugan under en julivecka. Och inte på piano, vilket han vanligtvis använder.

Skånskan - 18 nov 15 kl. 08:33

”Det var grymt att sjunga med Jill”

Kultur och Nöje Ett stort antal tv-tittare kommer att sitta bänkade i soffan framför Jills Verandra i kväll. Huvudpersonen Joel Alme är dock inte en av dem.
– Jag kollar aldrig på mig själv, läser inte intervjuer heller, för jag blir lite äcklad och självmedveten, säger han.

BT - 16 nov 14 kl. 13:57

En doktor vänder hem på rekordtid

Det yngsta barnet var bara nio månader när hon lämnade Nigeria för att doktorera på Högskolan i Borås. Längtan efter familjen har sporrat Mofoluwake Ishola att bli färdig med avhandlingen i resursåtervinning rekordsnabbt. Målet var att utveckla en vetenskapligt nydanande metod att processa etanol ur lignocellulosa.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Han tror på lovsång med variation

Med "Here I am to worship" blev Tim Hughes en stjärna inom lovsångsgenren. Själv vill han behålla rätt fokus, vilket Gud och hans barn hjälper honom med. Nu är han aktuell med albumet "Love shine through".

Dagen - 29 sep 11 kl. 03:00

Viola Grafström: "Tiden formar oss och den tro vi har"

Lagom till 50-årsdagen ger sångerskan Viola Grafström ut sin tredje skiva på svenska. Och den här gången har hon inte bara skrivit sångerna utan även producerat. Tillsammans med Lars Ekberg har hon mejslat fram "Under Dina vingars skugga".

City - 21 apr 11 kl. 10:12

Den nya kisen i byn

Foto: Laura MendelinJag vet inte om det är en småstadsgrej eller om det är jag som är mammig, men jag tyckte att det var svårt att flytta hemifrån. Särskilt så långt bort, säger Alexander Jr Ferrer, Stockholmsbo sedan 14 månader, men uppvuxen i Uddevalla. Ironisk, och innerlig r?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 13 timmar sedan

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än försöker skada oss, varnar Israels premiärminister Netanyahu..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Löfven medger – hederskulturen har inte tryckts tillbaka

Det var en regeringsförklaring med få nyheter som statsminister Stefan Löfven läste upp i riksdagen under måndagen. Ovanligt tydlig var han dock om kampen mot judehat. Samtidigt utsågs Margot Wallström, vars relation till Israel är minst sagt frostig, återigen till utrikesminister..

Världen Idag - 18 timmar sedan

”Samhället förföljer kristna konvertiter”

Just nu delas ”Migrations-verkets kristendomstest” flitigt på Facebook. Testet innehåller exempel på frågor som ställts vid förhör med kristna konvertiter och nu vittnar flera etablerade teologer om att de inte klarar frågorna. – Det är förföljelse av de kristna som omvänt sig, att man använder sådana här helt absurda kriterier, säger en av dem, Anders Gerdmar..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det räcker inte med besvärjelser

Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att presentera ett förslag på politisk överenskommelse som inte bara tog Vänsterpartiets stöd för givet – utan behandlade dem som vore de luft? Det är en sak att man historiskt har kunnat räkna med detta ytterkantspartis (som det numera kallas) stöd för varje S-ledd regeringskonstellation.

Världen Idag - Igår: 09:00

”Vi var unga och oerfarna – Gud använde oss ändå”

Hanna och Marcus Bloom brinner för att få människor att möta Jesus och börja leva i sin kallelse. De var båda mycket unga när de drabbades av kallelsen och springer med den än i dag..

Världen Idag - Igår: 07:16

Israels energiminister på ovanligt besök i Egypten

Israels energiminister Yuval Steinitz kom till Kairo för att närvara vid en regional konferens om naturgas, enligt källor på flygplatsen. Det är ovanligt att så högt uppsatta israeler besöker Egypten..

Världen Idag - Igår: 07:17

Kristen musikplattform tar nytt steg – släpper en singel

Den kristna musikplattformen Music for His Fame har släppt sin första singel, ”Immanuel (God with us)” med artisterna Andreas och Jennie. – Vi brinner för att sprida kristen musik och bidra till att musiker får möjlighet att ge ut sina låtar, säger Marcus Ceder, grundare av plattformen..

Världen Idag - I förrgår: 12:56

Psykiatern som tar kampen mot genusteorierna

Genusteorier är kvacksalveri. Det menar psykiatern David Eberhard, som nyligen skrivit boken Det stora könsexperimentet. Han går också till hårt angrepp mot mediers okritiska rapportering om personer som vill ändra kön.

Världen Idag - I förrgår: 12:15

Åklagaren överklagar Huskvarnadomen

De båda tonårspojkarna misshandlade en hemlös man som senare hittades död, men friades av Jönköpings tingsrätt från anklagelsen om mord. Nu överklagar åklagaren hela domen och vill att den 16-årige pojken ska dömas för mord..

Världen Idag - I förrgår: 07:14

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt överlämnades en namninsamling med över 18 400 underskrifter. – Det var viktigt att visa att det finns ett brett folkligt stöd för kravet på förbättrad rättssäkerhet, säger Lasse Svensson, vice ordförande för SKR och ordförande för Sveriges Frikyrkosamråd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.