Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 22 January, 03:52

Världen Idag - 26 apr 18 kl. 00:00

Trons kamp med GudAtt tro på Jesus i en värld präglad av köttet, världen och den onde kommer alltid att vara förknippat med kamp. Så vad är då ett liv i seger? Rimligen måste det vara ett liv där vi oavsett omständigheter står fast i vår lojalitet mot Kristus och hans Ord. Detta skriver Olof Edsinger i den andra av två artiklar om Bibelns undervisning om tro..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Jesus, Kristus, Ord, Olof Edsinger, Bibelns

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trons, kampmed , Gud
Dagen - 17 dec 18 kl. 10:37

Att förena filosofernas och trons Gud

Utifrån den förre påven Joseph Ratzingers bok "Introduktion till Kristendomen" diskuteras hur tron på "något" bakom universum och den kristna trons levande Gud kan gå ihop..

Dagen - 17 dec 18 kl. 10:37

Att förena filosofernas och trons Gud

Utifrån den förre påven Joseph Ratzingers bok "Introduktion till Kristendomen" diskuteras hur tron på "något" bakom universum och den kristna trons levande Gud kan gå ihop..

Dagen - 05 okt 11 kl. 03:00

Dopet i vatten är trons brytpunkt

Samtal i en teologisk fråga behöver inte innebära att man har ändrat teologi, skriver pingstledaren Pelle Hörnmark om påståendet att rörelsen är på väg att ändra sin dopsyn.

Att följa en människa som levt i djupaste sociala misär. Som fyllt sitt liv med droger, som missbrukat sina relationer så till den grad att förtroendet för den egna viljan och själva livet totalt brutits.

Världen Idag - 20 okt 17 kl. 00:10

Trons innersta kärna är att förtrösta på Gud.

Rom 8:38–39 1 Petr 1:6–9 Jak 1:2–4 När vi läser om trons hjältar i Bibeln märker vi ganska snabbt att deras vandring inte alltid var lätt. De mötte svårigheter och utmaningar många gånger i en utsträckning och på ett sätt som de flesta troende aldrig behöver uppleva. De är för oss exempel och vittnen om att Gud är trofast genom allt.

Världen Idag - 19 feb 16 kl. 00:01

Den kämpande trons slag står på olika fronter.

För allt som är fött av Gud beseg­rar världen. Och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro. (1 Joh 5:4) Varje äkta troende människa förstår att den frälsande tron inte är ett uttryck för hennes egen syndfulla natur utan ett tecken på ett gudomligt ingripande.

Dagen - 20 mar 12 kl. 03:00

Jo, evolutionsteorin uttalar sig om Gud! 

Ibstedt, Kronhamn och Sääf slår under rubriken "Evolutionsteorin uttalar sig inte om Gud" ett slag för kristen evolutionism i sitt debattinlägg i Dagen 24/2. Det är synd, för den materialistiska förklaringsmodellen för livet och dess mångfald behöver inte draghjälp från troende - den kommer säkert att stå sig ändå. Den fanns formulerad två tusen år före Darwin i syfte att förklara världen, och är därför lika existentiellt laddad som den bibliska skapelsetron.

Världen Idag - 04 okt 18 kl. 00:00

Har du tillit till Gud, vågar du ta risker för honom.

Hebr 11:1–7 Vad gör man när Gud är tyst och man känner sig vilsen? Bibeln svarar: Dra kraft från din egen och gudsfolkets historia. Påminn dig om under, om Guds trofasthet och manifesterade närvaro genom historien.

Kristianstadsbladet - 28 mar 11 kl. 06:30

Kampen om Gud

Lena Andersson skrev härom månaden i Dagens Nyheter en uppmärksammad krönika om Svenska Kyrkans kamp?
Enligt Andersson gör utsagan polyteismen sann. Tror man på en gud måste det finnas flera.

Dagen - 24 sep 15 kl. 03:05

Låt Gud leda bibelstudiet

Motsägelserna i Bibeln ger oss möjlighet att själv fundera, be och fråga Gud. I denna spänning mellan lag och nåd kan vi hitta trons väg, skriver Bengt Fiske..

Dagen - 24 sep 15 kl. 03:05

Låt Gud leda bibelstudiet

Motsägelserna i Bibeln ger oss möjlighet att själv fundera, be och fråga Gud. I denna spänning mellan lag och nåd kan vi hitta trons väg, skriver Bengt Fiske..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 14 timmar sedan

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än försöker skada oss, varnar Israels premiärminister Netanyahu..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Löfven medger – hederskulturen har inte tryckts tillbaka

Det var en regeringsförklaring med få nyheter som statsminister Stefan Löfven läste upp i riksdagen under måndagen. Ovanligt tydlig var han dock om kampen mot judehat. Samtidigt utsågs Margot Wallström, vars relation till Israel är minst sagt frostig, återigen till utrikesminister..

Världen Idag - 19 timmar sedan

”Samhället förföljer kristna konvertiter”

Just nu delas ”Migrations-verkets kristendomstest” flitigt på Facebook. Testet innehåller exempel på frågor som ställts vid förhör med kristna konvertiter och nu vittnar flera etablerade teologer om att de inte klarar frågorna. – Det är förföljelse av de kristna som omvänt sig, att man använder sådana här helt absurda kriterier, säger en av dem, Anders Gerdmar..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det räcker inte med besvärjelser

Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att presentera ett förslag på politisk överenskommelse som inte bara tog Vänsterpartiets stöd för givet – utan behandlade dem som vore de luft? Det är en sak att man historiskt har kunnat räkna med detta ytterkantspartis (som det numera kallas) stöd för varje S-ledd regeringskonstellation.

Världen Idag - Igår: 09:00

”Vi var unga och oerfarna – Gud använde oss ändå”

Hanna och Marcus Bloom brinner för att få människor att möta Jesus och börja leva i sin kallelse. De var båda mycket unga när de drabbades av kallelsen och springer med den än i dag..

Världen Idag - Igår: 07:16

Israels energiminister på ovanligt besök i Egypten

Israels energiminister Yuval Steinitz kom till Kairo för att närvara vid en regional konferens om naturgas, enligt källor på flygplatsen. Det är ovanligt att så högt uppsatta israeler besöker Egypten..

Världen Idag - Igår: 07:17

Kristen musikplattform tar nytt steg – släpper en singel

Den kristna musikplattformen Music for His Fame har släppt sin första singel, ”Immanuel (God with us)” med artisterna Andreas och Jennie. – Vi brinner för att sprida kristen musik och bidra till att musiker får möjlighet att ge ut sina låtar, säger Marcus Ceder, grundare av plattformen..

Världen Idag - I förrgår: 12:56

Psykiatern som tar kampen mot genusteorierna

Genusteorier är kvacksalveri. Det menar psykiatern David Eberhard, som nyligen skrivit boken Det stora könsexperimentet. Han går också till hårt angrepp mot mediers okritiska rapportering om personer som vill ändra kön.

Världen Idag - I förrgår: 12:15

Åklagaren överklagar Huskvarnadomen

De båda tonårspojkarna misshandlade en hemlös man som senare hittades död, men friades av Jönköpings tingsrätt från anklagelsen om mord. Nu överklagar åklagaren hela domen och vill att den 16-årige pojken ska dömas för mord..

Världen Idag - I förrgår: 07:14

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt överlämnades en namninsamling med över 18 400 underskrifter. – Det var viktigt att visa att det finns ett brett folkligt stöd för kravet på förbättrad rättssäkerhet, säger Lasse Svensson, vice ordförande för SKR och ordförande för Sveriges Frikyrkosamråd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.