Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 21 August, 12:16

Världen Idag - 26 apr 18 kl. 00:00

Trons kamp med GudAtt tro på Jesus i en värld präglad av köttet, världen och den onde kommer alltid att vara förknippat med kamp. Så vad är då ett liv i seger? Rimligen måste det vara ett liv där vi oavsett omständigheter står fast i vår lojalitet mot Kristus och hans Ord. Detta skriver Olof Edsinger i den andra av två artiklar om Bibelns undervisning om tro..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Jesus, Kristus, Ord, Olof Edsinger, Bibelns

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trons, kampmed , Gud
Dagen - 05 okt 11 kl. 03:00

Dopet i vatten är trons brytpunkt

Samtal i en teologisk fråga behöver inte innebära att man har ändrat teologi, skriver pingstledaren Pelle Hörnmark om påståendet att rörelsen är på väg att ändra sin dopsyn.

Att följa en människa som levt i djupaste sociala misär. Som fyllt sitt liv med droger, som missbrukat sina relationer så till den grad att förtroendet för den egna viljan och själva livet totalt brutits.

Världen Idag - 20 okt 17 kl. 00:10

Trons innersta kärna är att förtrösta på Gud.

Rom 8:38–39 1 Petr 1:6–9 Jak 1:2–4 När vi läser om trons hjältar i Bibeln märker vi ganska snabbt att deras vandring inte alltid var lätt. De mötte svårigheter och utmaningar många gånger i en utsträckning och på ett sätt som de flesta troende aldrig behöver uppleva. De är för oss exempel och vittnen om att Gud är trofast genom allt.

Världen Idag - 19 feb 16 kl. 00:01

Den kämpande trons slag står på olika fronter.

För allt som är fött av Gud beseg­rar världen. Och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro. (1 Joh 5:4) Varje äkta troende människa förstår att den frälsande tron inte är ett uttryck för hennes egen syndfulla natur utan ett tecken på ett gudomligt ingripande.

Dagen - 20 mar 12 kl. 03:00

Jo, evolutionsteorin uttalar sig om Gud! 

Ibstedt, Kronhamn och Sääf slår under rubriken "Evolutionsteorin uttalar sig inte om Gud" ett slag för kristen evolutionism i sitt debattinlägg i Dagen 24/2. Det är synd, för den materialistiska förklaringsmodellen för livet och dess mångfald behöver inte draghjälp från troende - den kommer säkert att stå sig ändå. Den fanns formulerad två tusen år före Darwin i syfte att förklara världen, och är därför lika existentiellt laddad som den bibliska skapelsetron.

Dagen - 24 sep 15 kl. 03:05

Låt Gud leda bibelstudiet

Motsägelserna i Bibeln ger oss möjlighet att själv fundera, be och fråga Gud. I denna spänning mellan lag och nåd kan vi hitta trons väg, skriver Bengt Fiske..

Dagen - 24 sep 15 kl. 03:05

Låt Gud leda bibelstudiet

Motsägelserna i Bibeln ger oss möjlighet att själv fundera, be och fråga Gud. I denna spänning mellan lag och nåd kan vi hitta trons väg, skriver Bengt Fiske..

Kristianstadsbladet - 28 mar 11 kl. 06:30

Kampen om Gud

Lena Andersson skrev härom månaden i Dagens Nyheter en uppmärksammad krönika om Svenska Kyrkans kamp?
Enligt Andersson gör utsagan polyteismen sann. Tror man på en gud måste det finnas flera.

SmålandsPosten - 14 jun 13 kl. 06:27

Vår senaste gud är från Skottland

Titt som tätt får jag hövliga meddelanden från den app som håller koll på när, var och hur snabbt jag tar mig fram i löparspåret. Är det inte läge för en liten tur, undrar telefonen. Lika hövligt brukar jag ignorera påstötningen.

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 09:00

Lagerkvists förhållande till gud reds ut

ÄMNET FÖR Pär Lagerkvist-Samfundets årsskrift passar bra med tiden. Den här gången tar sig samfundet an Pär Lagerkvists förhållande till den delikata frågan om Guds existens. Närmare bestämt hur författarens tros- och livsåskådning kan komma till uttryck i hans verk.

Världen Idag - 23 mar 15 kl. 00:00

Per Ewert: Enorm kreativitet bland trons kritiker

Det är i  dag knappa två veckor kvar till påsk, och fastan går in i sin sista fas. Kommande helg har jag glädjen att vara med och undervisa vid organisationen Apologias vårkonferens i Jönköping, med Stefan Gustavsson som huvudtalare. Konferensen handlar om påskens stora huvudperson: Jesus från Nasaret, hans identitet, död och uppståndelse.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Lovsång och Israel i fokus på Roslagskonferensen

För tionde året i följd hälsade Furuhöjdskyrkan i Alunda välkommen till konferens. Besökare från både fjärran och nära trivdes gott i den familjära atmosfären. Undervisning om Israel och en lovsångskonsert var några av inslagen..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sjöstedt: Jag delar inte rädslan för religionen

Det blev mycket tal om religionens betydelse och troende människors rättigheter när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt besökte Vårgårda möte under onsdagskvällen. Han slog bland annat fast att han tycker att kristna scouter ska kunna få bidrag..

Världen Idag - Igår: 11:21

Oenighet kring åtgärder vid sena aborter

Ska det spela någon roll eller inte för vården om ett sent aborterat foster uppvisar livstecken? Om det handlade ett samtal i Almedalen som arrangerades av Statens medicinsk-etiska råd, Smer..

Världen Idag - Igår: 11:21

Oenighet kring sena aborter

Ska det spela någon roll eller inte för vården om ett sent aborterat foster uppvisar livstecken? Om det handlade ett samtal i Almedalen som arrangerades av Statens medicinsk-etiska råd, Smer..

Världen Idag - Igår: 11:22

"Yrkesföreningarna har misslyckats i sitt uppdrag"

Det behövs bredare, inte utsuddade, säkerhetsmarginaler mellan den övre gränsen för abort och den tidpunkt då det går att rädda ett för tidigt fött barn till livet. Det menar KD-politikern Börn-Owe Björk (KD), som nyligen skrev en debattartikel i Världen idag om sena aborter..

Världen Idag - Igår: 10:12

Åkesson blir utfrågad av Runar Sögaard

På måndag kväll har Runar Sögaard tagit initiativ till det han kallar ett ”väckelsemöte” i Uppsala där han ska samtala med Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. – SD:s politiska åsikter gynnar kristna, menar Sögaard..

Världen Idag - Igår: 10:12

Klumpade ihop nazister och värdekonservativa

Det var i ett videoklipp på Facebook inför Europride som Johanna Jönsson, riksdagsledamot för Centerpartiet, buntade ihop nazister och islamister med värdekonservativa. Nu har hon tagit bort klippet och bett om ursäkt..

Världen Idag - Igår: 00:00

Centerpartiets attack på värdekonservativa

I ett videoklipp buntade Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson nyligen ihop islamister, nazister och – hör och häpna – värdekonservativa. Hennes budskap till omvärlden var att Centerpartiet aldrig kommer att låta dessa tre grupper ”...hota eller skrämma människor [läs: hbtq-personer] till tystnad och tillbaka in i skam.

Världen Idag - Igår: 00:00

Åtskilliga obehagliga aktörer i Ship to Gazas kulisser

"Tillsammans är de många, dessa Ship to Gaza-anhängare, som inte är nogräknade med sitt sällskap och som ofta bereds utrymme att framföra sina åsikter om Israel", skriver Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och Mikael Oscarsson från Kristdemokraterna..

Världen Idag - 17 aug 18 kl. 12:37

Fridolin lyfte fram klimatet som främsta frågan i vår tid

Det var en välvillig frågestund som åhörarna i Tångahallen fick ta del av när Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin besökte Vårgårda möte under tisdagskvällen. Fridolin fick gott om utrymme att tala om klimatet, som han menar är överordnad alla andra politiska frågor i vår tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.