Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:42

Världen Idag - 26 apr 18 kl. 00:00

Trons kamp med GudAtt tro på Jesus i en värld präglad av köttet, världen och den onde kommer alltid att vara förknippat med kamp. Så vad är då ett liv i seger? Rimligen måste det vara ett liv där vi oavsett omständigheter står fast i vår lojalitet mot Kristus och hans Ord. Detta skriver Olof Edsinger i den andra av två artiklar om Bibelns undervisning om tro..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Jesus, Kristus, Ord, Olof Edsinger, Bibelns

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trons, kampmed , Gud
Dagen - 05 okt 11 kl. 03:00

Dopet i vatten är trons brytpunkt

Samtal i en teologisk fråga behöver inte innebära att man har ändrat teologi, skriver pingstledaren Pelle Hörnmark om påståendet att rörelsen är på väg att ändra sin dopsyn.

Att följa en människa som levt i djupaste sociala misär. Som fyllt sitt liv med droger, som missbrukat sina relationer så till den grad att förtroendet för den egna viljan och själva livet totalt brutits.

Världen Idag - 20 okt 17 kl. 00:10

Trons innersta kärna är att förtrösta på Gud.

Rom 8:38–39 1 Petr 1:6–9 Jak 1:2–4 När vi läser om trons hjältar i Bibeln märker vi ganska snabbt att deras vandring inte alltid var lätt. De mötte svårigheter och utmaningar många gånger i en utsträckning och på ett sätt som de flesta troende aldrig behöver uppleva. De är för oss exempel och vittnen om att Gud är trofast genom allt.

Världen Idag - 19 feb 16 kl. 00:01

Den kämpande trons slag står på olika fronter.

För allt som är fött av Gud beseg­rar världen. Och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro. (1 Joh 5:4) Varje äkta troende människa förstår att den frälsande tron inte är ett uttryck för hennes egen syndfulla natur utan ett tecken på ett gudomligt ingripande.

Dagen - 20 mar 12 kl. 03:00

Jo, evolutionsteorin uttalar sig om Gud! 

Ibstedt, Kronhamn och Sääf slår under rubriken "Evolutionsteorin uttalar sig inte om Gud" ett slag för kristen evolutionism i sitt debattinlägg i Dagen 24/2. Det är synd, för den materialistiska förklaringsmodellen för livet och dess mångfald behöver inte draghjälp från troende - den kommer säkert att stå sig ändå. Den fanns formulerad två tusen år före Darwin i syfte att förklara världen, och är därför lika existentiellt laddad som den bibliska skapelsetron.

Dagen - 24 sep 15 kl. 03:05

Låt Gud leda bibelstudiet

Motsägelserna i Bibeln ger oss möjlighet att själv fundera, be och fråga Gud. I denna spänning mellan lag och nåd kan vi hitta trons väg, skriver Bengt Fiske..

Dagen - 24 sep 15 kl. 03:05

Låt Gud leda bibelstudiet

Motsägelserna i Bibeln ger oss möjlighet att själv fundera, be och fråga Gud. I denna spänning mellan lag och nåd kan vi hitta trons väg, skriver Bengt Fiske..

Kristianstadsbladet - 28 mar 11 kl. 06:30

Kampen om Gud

Lena Andersson skrev härom månaden i Dagens Nyheter en uppmärksammad krönika om Svenska Kyrkans kamp?
Enligt Andersson gör utsagan polyteismen sann. Tror man på en gud måste det finnas flera.

SmålandsPosten - 14 jun 13 kl. 06:27

Vår senaste gud är från Skottland

Titt som tätt får jag hövliga meddelanden från den app som håller koll på när, var och hur snabbt jag tar mig fram i löparspåret. Är det inte läge för en liten tur, undrar telefonen. Lika hövligt brukar jag ignorera påstötningen.

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 09:00

Lagerkvists förhållande till gud reds ut

ÄMNET FÖR Pär Lagerkvist-Samfundets årsskrift passar bra med tiden. Den här gången tar sig samfundet an Pär Lagerkvists förhållande till den delikata frågan om Guds existens. Närmare bestämt hur författarens tros- och livsåskådning kan komma till uttryck i hans verk.

Världen Idag - 23 mar 15 kl. 00:00

Per Ewert: Enorm kreativitet bland trons kritiker

Det är i  dag knappa två veckor kvar till påsk, och fastan går in i sin sista fas. Kommande helg har jag glädjen att vara med och undervisa vid organisationen Apologias vårkonferens i Jönköping, med Stefan Gustavsson som huvudtalare. Konferensen handlar om påskens stora huvudperson: Jesus från Nasaret, hans identitet, död och uppståndelse.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

80 000 bad för återförening mellan Nord- och Sydkorea

Uppemot 80 000 personer tros ha varit på plats i World Cup Stadium i Seoul för att be för återförening mellan Nord- och Sydkorea i fredags. – Det var väldigt starkt, säger Esther Strulik som var en av del av ett svenskt team som deltog på mötet..

Världen Idag - 15 minuter sedan

80 000 bad för Korea-återförening

Uppemot 80 000 personer tros ha varit på plats i World Cup Stadium i Seoul för att be för återförening mellan Nord- och Sydkorea i fredags. – Det var väldigt starkt, säger Esther Strulik som var en av del av ett svenskt team som deltog på mötet..

Världen Idag - 5 timmar sedan

OAS om Prideprotest: ”Storm i vattenglas”

Flera medier har rapporterat om att prideanhängare protesterade mot ett möte som OAS-rörelsen hade i Skelleftehamn i helgen. Men OAS-inspiratören Berit Simonsson ger en delvis annan bild av vad som hände än den som förts fram i nyheterna..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Filadelfiaförsamlingen i Knutby läggs ned

De kvarvarande medlemmarna beslöt vid ett möte i söndags att slutgiltigt lägga ner Filadelfiaförsamlingen i Knutby. Det skriver tidningen Dagen, som talat med en person i församlingen som vill vara anonym..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Hjälper krigsdrabbade barn att ta igen missad skolgång

De började i det lilla med skol-tv för de allra minsta. Nu satsar den kristna tv-stationen SAT-7 på en egen kanal som ska hjälpa flyktingbarn att ta igen missad skolgång..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Sveriges kristna under press

Kristen tro i Sverige utmanas på många olika plan. Den våg av politisk, ekonomisk och andlig globalism som rullar över världen i dag får allvarliga konsekvenser för kyrkan i Sverige. I en ny serie i skriver Lennart Magnerot om denna allvarliga situation..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Paraguay öppnade ambassad i Jerusalem

Paraguays president Horacio Cartes var på plats när landets nya ambassad i Jerusalem invigdes under måndagen. Paraguay är det andra landet, efter Guatemala, att följa USA:s mycket kontroversiella beslut att flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem..

Världen Idag - 22 timmar sedan

F.d. Equmeniapastor misstänkt mördad

I början av förra veckan anmäldes Lena Wesström, före detta pastor i Equmeniakyrkan, som försvunnen. I helgen meddelade polisen att man funnit en död kvinna som med stor sannolikhet är Wesström. Man har nu inlett en förundersökning om mord..

Världen Idag - Igår: 17:28

Delvis fel om nekad klockringning

Den katolska kyrkan i Växjö hade inte nekats tillstånd att ringa i klockan om söndagar, så som kyrkoherden sa till media efter beskedet om att en moské får hålla böneutrop i staden. Däremot hade församlingen muntligen avråtts från att söka bygglov för ett klocktorn i samband med en ombyggnad 1993, skriver Smålandsposten..

Världen Idag - Igår: 12:43

Stakset gav Guds kärlek till tusentals i Örebro

Sju församlingar i Örebro hade förberett sig i ett helt år inför eventet ”Kärlek till Örebro 2018” som briserade nu i pingsthelgen. På scen stod bland annat Samuel Ljungblahd och Sebastian Stakset och många räckte handen när frälsningsinbjudan gick ut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.