DI > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 03:51

DI - 25 apr 18 kl. 19:30

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinstDEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..
Läs mer på DI
Läs mer om:
KTH, Debatt

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, KTH-forskare, Snabba, tågger , högre, vinst
Computer Sweden - 09 mar 12 kl. 03:00

KTH-forskare varnar: "Elektroniska val är inte säkra nog"

E-val används redan i flera länder och regeringen vill se sådana även i Sverige. Men nu larmar KTH-forskare om stora säkerhetsbrister i systemen..

Nyteknik - 17 aug 12 kl. 11:37

KTH-forskare kapar kostnader för nanokretsar

Billiga, lättproducerade sensorer som inte behöver tillverkas i dyra renrum. KTH-forskare har utvecklat tekniken som gör det möjligt..

Nyteknik - 12 maj 14 kl. 10:36

KTH-forskare ser problem i Arktis

KTH-forskare har undersökt vad olika företag och nationer haft för framtidsvisioner om Arktis, och drar slutsatsen att en framtida resursutvinning i Arktis inte blir problemfri..

Nyteknik - 18 mar 15 kl. 12:21

KTH-forskare vill elektrifiera asfalten

Gör vägen till en induktionsladdare för elbilar. Idén kommer från två KTH-forskare som nu studerar hur asfalten i en sådan väg ska hålla i verkligheten..

IDG - 19 feb 14 kl. 13:06

Så vill KTH-forskare lura Moores lag

Forskare på KTH vill se kretsprestanda för processorer fortsätta stiga. Metoden: Testa nya material och transistorer i germanium. .

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 10:26

KTH-forskare utvecklar urstarkt biomaterial

Forskare vid KTH, University of Michigan och Desy utvecklar ett biomaterial med bättre mekaniska egenskaper än spindeltråd. Materialet skulle bland annat kunna användas för implantat i kroppen och bli ett hållbart alternativ till glasfiber, säger forskaren Daniel Söderberg..

Nyteknik - 14 feb 11 kl. 12:00

KTH-forskare: Stoppa flygets gräddfil!

Flygtrafiken kommer om tio år att släppa ut mer växthusgaser än biltrafiken. Därför måste samma regler gälla för flyget som för bilen, säger KTH-forskaren Jonas Åkerman..

Nyteknik - 16 apr 13 kl. 19:15

Excillum: KTH-forskare fixar snabbare och bättre röntgen

Säg röntgen och de flesta tänker på senaste besöket hos tand­läkaren. För Björn Hansson och hans nio kollegor på KTH-avknoppningen Excillum är området betydligt större än så..

SR - 04 sep 13 kl. 06:00

KTH-forskare visar bränsleceller för Obama

När Barack Obama landat i Sverige idag ska han bland annat prata klimatfrågor med statsminister Reinfeldt och besöka Kungliga tekniska högskolan KTH i Stockholm för att titta på några exempel på svensk miljöteknik. En av dem som ska visa upp sin forskning för den amerikanske presidenten, är Göran Lindbergh, professor i kemiteknik och expert på batterier som kan tankas, så kallade bränsleceller..

UNT - 06 nov 13 kl. 08:01

KTH-forskare lämnar referensgrupp i protest

SKB:s styrning av forskningsprojektet vid Ångströmlaboratoriet om kopparkorrosion har lett till en vetenskaplig dispyt. KTH-forskarna Peter Szákalos och Gunnar Hultquist lämnar nu referensgruppen i protest..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Frida Wallnor: Advokatens erkännande är dåliga nyheter för Trump

Michael Cohen, president Donald Trumps personliga advokat och rådgivare under många år, har enligt uppgifter på tisdagen nått en uppgörelse med de federala myndigheterna i USA. Han erkänner sig skyldig till anklagelser om bank- och skattebedrägeri samt brott mot kampanjfinansieringsreglerna. Genom erkännandet accepterar Cohen att betala höga bötesbelopp samt en fängelsedom, enligt CNN..

DI - 5 timmar sedan

Oklart om cricketstjärnan kan rädda kärnvapenlandet

HONGKONG Pakistans nya premiärminister, den förre cricketstjärnan Imran Khan, står inför en massiv utmaning för att rädda landets sargade ekonomi. Landet kan nu tvingas till nödlån av IMF, vilket USA motsätter sig..

DI - 5 timmar sedan

USA-börser: Techbolaget hämtar igen raset

New York-börserna handlades upp något på tisdagen och S&P 500 nådde ny rekordnivå efter några timmars handel. Börserna föll dock tillbaka något mot slutet av handelsdagen. Viss optimism över handelsläget mellan USA och Kina kunde skönjas under en dag då flera rapporterande bolag var i fokus..

DI - 5 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst..

DI - 6 timmar sedan

Brittiska ministern vill att EU tar krafttag mot Putin

Storbritannien manar EU att öka pressen mot Ryssland, för att se till att Moskva följer internationella regler. Utrikesminister Jeremy Hunt säger att president Putin "har gjort världen till en farligare plats"..

DI - 6 timmar sedan

Nya USA-sanktioner mot Ryssland

USA har infört sanktioner mot ytterligare två ryska medborgare, ett ryskt bolag och ett slovakiskt företag. De anklagas för att ha hjälpt ett annat ryskt bolag att kringgå tidigare amerikanska sanktioner som infördes i juni efter anklagelser om cyberspionage..

DI - 6 timmar sedan

Magnus Dagel: Efter rusningen – nu är det dags för paus

Fastighetsbolagens halvårsrapporter var fortsatt starka med god vinsttillväxt. Men värderingarna har ökat markant efter sommarrallyt och det är inte uppenbart billigt längre. Sektorn behöver nu en paus för att växa in i sina värderingar.

DI - 6 timmar sedan

USA-börser på ny rekordnivå

USA-index S&P 500 steg till ett nytt all-time high efter ett par timmars handel på tisdagen. Wall Street är dessutom bara en hårsmån från att uppnå historiens längsta börsuppgång, rapporterar Financial Times..

DI - 7 timmar sedan

Uppgift: Brottsmisstänkte Trump-advokaten har nått en uppgörelse

Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare, rapporterar ABC News , med hänvisning till anonyma källor..

DI - 7 timmar sedan

Vinnaren i fjol vidgar sitt område

Förra årets Supergasell, Byggprojekt i Dalarna, har fylld orderstock till 2019 och expanderar regionalt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.