DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 06:20

DI - 25 apr 18 kl. 19:30

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinstDEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..
Läs mer på DI
Läs mer om:
KTH, Debatt

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, KTH-forskare, Snabba, tågger , högre, vinst
Computer Sweden - 09 mar 12 kl. 03:00

KTH-forskare varnar: "Elektroniska val är inte säkra nog"

E-val används redan i flera länder och regeringen vill se sådana även i Sverige. Men nu larmar KTH-forskare om stora säkerhetsbrister i systemen..

Nyteknik - 17 aug 12 kl. 11:37

KTH-forskare kapar kostnader för nanokretsar

Billiga, lättproducerade sensorer som inte behöver tillverkas i dyra renrum. KTH-forskare har utvecklat tekniken som gör det möjligt..

Nyteknik - 12 maj 14 kl. 10:36

KTH-forskare ser problem i Arktis

KTH-forskare har undersökt vad olika företag och nationer haft för framtidsvisioner om Arktis, och drar slutsatsen att en framtida resursutvinning i Arktis inte blir problemfri..

Nyteknik - 18 mar 15 kl. 12:21

KTH-forskare vill elektrifiera asfalten

Gör vägen till en induktionsladdare för elbilar. Idén kommer från två KTH-forskare som nu studerar hur asfalten i en sådan väg ska hålla i verkligheten..

IDG - 19 feb 14 kl. 13:06

Så vill KTH-forskare lura Moores lag

Forskare på KTH vill se kretsprestanda för processorer fortsätta stiga. Metoden: Testa nya material och transistorer i germanium. .

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 10:26

KTH-forskare utvecklar urstarkt biomaterial

Forskare vid KTH, University of Michigan och Desy utvecklar ett biomaterial med bättre mekaniska egenskaper än spindeltråd. Materialet skulle bland annat kunna användas för implantat i kroppen och bli ett hållbart alternativ till glasfiber, säger forskaren Daniel Söderberg..

Nyteknik - 14 feb 11 kl. 12:00

KTH-forskare: Stoppa flygets gräddfil!

Flygtrafiken kommer om tio år att släppa ut mer växthusgaser än biltrafiken. Därför måste samma regler gälla för flyget som för bilen, säger KTH-forskaren Jonas Åkerman..

Nyteknik - 16 apr 13 kl. 19:15

Excillum: KTH-forskare fixar snabbare och bättre röntgen

Säg röntgen och de flesta tänker på senaste besöket hos tand­läkaren. För Björn Hansson och hans nio kollegor på KTH-avknoppningen Excillum är området betydligt större än så..

SR - 04 sep 13 kl. 06:00

KTH-forskare visar bränsleceller för Obama

När Barack Obama landat i Sverige idag ska han bland annat prata klimatfrågor med statsminister Reinfeldt och besöka Kungliga tekniska högskolan KTH i Stockholm för att titta på några exempel på svensk miljöteknik. En av dem som ska visa upp sin forskning för den amerikanske presidenten, är Göran Lindbergh, professor i kemiteknik och expert på batterier som kan tankas, så kallade bränsleceller..

UNT - 06 nov 13 kl. 08:01

KTH-forskare lämnar referensgrupp i protest

SKB:s styrning av forskningsprojektet vid Ångströmlaboratoriet om kopparkorrosion har lett till en vetenskaplig dispyt. KTH-forskarna Peter Szákalos och Gunnar Hultquist lämnar nu referensgruppen i protest..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Högre elpriser gör boendet dyrare

Stigande elpriser fortsätter att driva upp svenska hushålls boendekostnader. På ett år har elkostnaderna ökat med i snitt 20 procent. Samtidigt kvarstår stora geografiska skillnader – den som bor Munkedal kan betala drygt 900 kronor mer per månad jämfört med den som bor i Luleå..

DI - 15 minuter sedan

Amerikanskt bolag går in i svenska Syncron – tar sikte mot börsen

Riskkapitalbolaget Summit Partners investerar 600 miljoner kronor i svenska Syncron, kan Di berätta. “Det är ett viktigt steg för oss på vår tillväxtresa, och inte minst för att göra oss redo för en börsnotering”, säger Syncrons vd Anders Grudén..

DI - 15 minuter sedan

Kraftig ökning – fler japanska företag drabbas av handelskriget

Andelen japanska företag som påverkas av handelskriget mellan USA och Kina har ökat till en tredjedel från 3 procent i maj. Det visar en undersökning gjord av Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Högre producentpriser i Kina

Kinas producentpriser steg med 3,6 procent i september jämfört med samma månad 2017.  Det rapporterar den nationella statistikbyrån i Kina, enligt Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Kina: KPI steg som förväntat

Kinas konsumentpriser steg med 2,5 procent i september jämfört med samma månad 2017.  Det rapporterar den nationella statistikbyrån, NBS, i Kina enligt Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Italiens regering godkänner budgeten

Den italienska regeringen godkände på måndagen budgeten för 2019, som kritiserats från EU-håll. Underskottet för nästa år beräknas till 2,4 procent av BNP. Det rapporterar Reuters.

DI - 1 timme sedan

Microsoft-grundaren Paul Allen död i cancer

Paul Allen, som tillsammans med Bill Gates grundade mjukvarujätten Microsoft på 1970-talet, har avlidit i cancer, uppger hans familj. Mångmiljardären höll sig mycket för sig själv, men skänkte enorma summor till olika projekt.

DI - 1 timme sedan

Så vill oljemiljardären suga upp koldioxiden i massiv skala

Drivmedelskoncernen St1 startar ett projekt för skogsplantering i Sahara för att suga koldioxid ur atmosfären. Bakom planerna står finländske oljemiljardären Mika Anttonen som hoppas på draghjälp från svenska politiker för att bekämpa klimatförändringarna..

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdag 16 oktober

NCC lämnar preliminära resultat på morgonen inför sin kapitalmarknadsförmiddag, Billerud Korsnäs rapporterar efter lunch, liksom två amerikanska storbanker. Ikväll visar Netflix om ett antal nedskruvade riktkurser var berättigade..

DI - 7 timmar sedan

Jamal Khashoggi en nagel i ögat på prinsar och präster

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggis försvinnande har fått storbolags aktier att rasa och oljepriset att skaka. Bakom rubrikerna finns en man som kände Usama bin Laden och som spelat ett högt spel när han kritiserade de saudiska makthavarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.