DI > Ekonomi

Saturday, 26 May, 04:29

DI - 25 apr 18 kl. 19:30

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinstDEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..
Läs mer på DI
Läs mer om:
KTH, Debatt

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, KTH-forskare, Snabba, tågger , högre, vinst
Computer Sweden - 09 mar 12 kl. 03:00

KTH-forskare varnar: "Elektroniska val är inte säkra nog"

E-val används redan i flera länder och regeringen vill se sådana även i Sverige. Men nu larmar KTH-forskare om stora säkerhetsbrister i systemen..

Nyteknik - 17 aug 12 kl. 11:37

KTH-forskare kapar kostnader för nanokretsar

Billiga, lättproducerade sensorer som inte behöver tillverkas i dyra renrum. KTH-forskare har utvecklat tekniken som gör det möjligt..

Nyteknik - 12 maj 14 kl. 10:36

KTH-forskare ser problem i Arktis

KTH-forskare har undersökt vad olika företag och nationer haft för framtidsvisioner om Arktis, och drar slutsatsen att en framtida resursutvinning i Arktis inte blir problemfri..

Nyteknik - 18 mar 15 kl. 12:21

KTH-forskare vill elektrifiera asfalten

Gör vägen till en induktionsladdare för elbilar. Idén kommer från två KTH-forskare som nu studerar hur asfalten i en sådan väg ska hålla i verkligheten..

IDG - 19 feb 14 kl. 13:06

Så vill KTH-forskare lura Moores lag

Forskare på KTH vill se kretsprestanda för processorer fortsätta stiga. Metoden: Testa nya material och transistorer i germanium. .

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 10:26

KTH-forskare utvecklar urstarkt biomaterial

Forskare vid KTH, University of Michigan och Desy utvecklar ett biomaterial med bättre mekaniska egenskaper än spindeltråd. Materialet skulle bland annat kunna användas för implantat i kroppen och bli ett hållbart alternativ till glasfiber, säger forskaren Daniel Söderberg..

Nyteknik - 14 feb 11 kl. 12:00

KTH-forskare: Stoppa flygets gräddfil!

Flygtrafiken kommer om tio år att släppa ut mer växthusgaser än biltrafiken. Därför måste samma regler gälla för flyget som för bilen, säger KTH-forskaren Jonas Åkerman..

Nyteknik - 16 apr 13 kl. 19:15

Excillum: KTH-forskare fixar snabbare och bättre röntgen

Säg röntgen och de flesta tänker på senaste besöket hos tand­läkaren. För Björn Hansson och hans nio kollegor på KTH-avknoppningen Excillum är området betydligt större än så..

SR - 04 sep 13 kl. 06:00

KTH-forskare visar bränsleceller för Obama

När Barack Obama landat i Sverige idag ska han bland annat prata klimatfrågor med statsminister Reinfeldt och besöka Kungliga tekniska högskolan KTH i Stockholm för att titta på några exempel på svensk miljöteknik. En av dem som ska visa upp sin forskning för den amerikanske presidenten, är Göran Lindbergh, professor i kemiteknik och expert på batterier som kan tankas, så kallade bränsleceller..

UNT - 06 nov 13 kl. 08:01

KTH-forskare lämnar referensgrupp i protest

SKB:s styrning av forskningsprojektet vid Ångströmlaboratoriet om kopparkorrosion har lett till en vetenskaplig dispyt. KTH-forskarna Peter Szákalos och Gunnar Hultquist lämnar nu referensgruppen i protest..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Så förhandlar du upp lönen

En lyckad löneförhandling kan ge klirr i plånboken.  Förhandlingsexperten Johan Lagerbielke ger sina bästa tips om hur du får upp din inkomst..

DI - 5 timmar sedan

FBI varnar för hundratusentals hackade routrar

USA:s federala polis FBI bekräftar nu att intrång gjorts i hundratusentals routrar av ryska hackare, som därmed kan komma över privat information och störa nätverkstrafiken..

DI - 6 timmar sedan

Trenden: Anrika bankpalats blir lyxhotell

Bankkontoren fortsätter att bomma igen i rasande takt. Men vad händer med de ofta anrika och pampiga lokalerna efter att tjänstemännen har lämnat bygget?.

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Lägre oljepriser tyngde börserna

USA-börserna tyngdes av energisektorn som tappade på kraftigt lägre oljepriser. Det var i övrigt lugn handel på börserna i New York inför en långhelg då marknaderna håller stängt på måndag för firandet av Memorial Day..

DI - 6 timmar sedan

Svältdöd hotar en miljard kycklingar

Svältdöden hotar en miljard kycklingar i Brasilien. Det skriver nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 7 timmar sedan

EU-populister köpte lyxvaror för fem miljoner

Populistgruppen EFN anklagas för bedrägeri och kan tvingas betala tillbaka pengar till EU.  Detta efter att parlamentets budgetkontrollutskott upptäckte att de köpt lyxvaror för nästan fem miljoner kronor.  .

DI - 8 timmar sedan

Oljepriset backar kraftigt

Oljepriset backar kraftigt på fredagen och noterar nivåer som inte setts på flera veckor. .

DI - 8 timmar sedan

Byggherrar tvingas tänka om – sänker priset på nybyggen

Det är bistra tider för bostadsutvecklarna som får gå fram med tippexpenseln i sina prislistor. Totalt har runt 8 procent av det nyproducerade utbudet av lägenheter i Stockholms län prissänkts – några har blivit upp till 30-40 procent billigare. .

DI - 8 timmar sedan

Sdiptech förvärvar KSS

Teknikkoncernen Sdiptech, listat på First North, har förvärvat KSS (Klimat- & Styrsystem) som värderas till 124 miljoner kronor vid övertagandet. Tidigare har bolaget kommunicerat två intentionsavtal varav detta förvärv utgör ett av dessa. .

DI - 8 timmar sedan

Deppigt: Investeringar i industrin vacklar

Trots att konjunktursolen står som högst tvekar företagen om nya investeringar. Industrin räknar med försiktigt minskade maskin- och fastighetsköp 2018, enligt en färsk enkät från SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.