DI > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 07:51

DI - 25 apr 18 kl. 19:30

Fyra KTH-forskare: Snabba tåg ger högre vinstDEBATT. Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..
Läs mer på DI
Läs mer om:
KTH, Debatt

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, KTH-forskare, Snabba, tågger , högre, vinst
Computer Sweden - 09 mar 12 kl. 03:00

KTH-forskare varnar: "Elektroniska val är inte säkra nog"

E-val används redan i flera länder och regeringen vill se sådana även i Sverige. Men nu larmar KTH-forskare om stora säkerhetsbrister i systemen..

Nyteknik - 17 aug 12 kl. 11:37

KTH-forskare kapar kostnader för nanokretsar

Billiga, lättproducerade sensorer som inte behöver tillverkas i dyra renrum. KTH-forskare har utvecklat tekniken som gör det möjligt..

Nyteknik - 12 maj 14 kl. 10:36

KTH-forskare ser problem i Arktis

KTH-forskare har undersökt vad olika företag och nationer haft för framtidsvisioner om Arktis, och drar slutsatsen att en framtida resursutvinning i Arktis inte blir problemfri..

Nyteknik - 18 mar 15 kl. 12:21

KTH-forskare vill elektrifiera asfalten

Gör vägen till en induktionsladdare för elbilar. Idén kommer från två KTH-forskare som nu studerar hur asfalten i en sådan väg ska hålla i verkligheten..

IDG - 19 feb 14 kl. 13:06

Så vill KTH-forskare lura Moores lag

Forskare på KTH vill se kretsprestanda för processorer fortsätta stiga. Metoden: Testa nya material och transistorer i germanium. .

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 10:26

KTH-forskare utvecklar urstarkt biomaterial

Forskare vid KTH, University of Michigan och Desy utvecklar ett biomaterial med bättre mekaniska egenskaper än spindeltråd. Materialet skulle bland annat kunna användas för implantat i kroppen och bli ett hållbart alternativ till glasfiber, säger forskaren Daniel Söderberg..

Nyteknik - 14 feb 11 kl. 12:00

KTH-forskare: Stoppa flygets gräddfil!

Flygtrafiken kommer om tio år att släppa ut mer växthusgaser än biltrafiken. Därför måste samma regler gälla för flyget som för bilen, säger KTH-forskaren Jonas Åkerman..

Nyteknik - 16 apr 13 kl. 19:15

Excillum: KTH-forskare fixar snabbare och bättre röntgen

Säg röntgen och de flesta tänker på senaste besöket hos tand­läkaren. För Björn Hansson och hans nio kollegor på KTH-avknoppningen Excillum är området betydligt större än så..

SR - 04 sep 13 kl. 06:00

KTH-forskare visar bränsleceller för Obama

När Barack Obama landat i Sverige idag ska han bland annat prata klimatfrågor med statsminister Reinfeldt och besöka Kungliga tekniska högskolan KTH i Stockholm för att titta på några exempel på svensk miljöteknik. En av dem som ska visa upp sin forskning för den amerikanske presidenten, är Göran Lindbergh, professor i kemiteknik och expert på batterier som kan tankas, så kallade bränsleceller..

UNT - 06 nov 13 kl. 08:01

KTH-forskare lämnar referensgrupp i protest

SKB:s styrning av forskningsprojektet vid Ångströmlaboratoriet om kopparkorrosion har lett till en vetenskaplig dispyt. KTH-forskarna Peter Szákalos och Gunnar Hultquist lämnar nu referensgruppen i protest..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Tesla förnekar batteriavtal med Tianjin Lishen

Tesla har inte tecknat något avtal med kinesiska Tianjin Lishen rörande batterileveranser till elbiltillverkarens nya fabrik i Shanghai, som är under byggnation, skriver Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Mörkare tillväxtutsikter i Sverige enligt SEB – sänker BNP-prognosen

En åldrande konjunkturcykel möter nedåtrisker från flaskhalsar och volatila finansmarknader samtidigt som den politiska osäkerheten på bland annat handelsområdet består. Bromskrafterna är dock inte starka nog för att utlösa recession..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: RBC sänker riktkursen för H&M till 120 kronor

RBC Capital Markets har sänkt sin riktkurs för H&M-aktien medan Citi Investment Research har höjt sin rekommendation för Swedish Match. Här är en sammanställning av tisdagens rekommendationsförändringar. .

DI - 30 minuter sedan

Lägre resultat än väntat från UBS

Den schweiziska banken UBS redovisar ett resultat efter skatt på 696 miljoner dollar. Väntat var ett resultat efter skatt på 729 miljoner dollar, enligt Bloomberg News prognossammanställning..

DI - 45 minuter sedan

Ngex tar in 136 miljoner i riktad emission

Gruvprospekteringsbolaget Ngex har genomfört en riktad nyemission, en så kallad private placement, som tillför bolaget 20 miljoner kanadadollar, motsvarande cirka 136 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Pundet oförändrat efter Theresa Mays plan B för brexit

Dollarn handlas fortsatt nära högsta nivån på två veckor efter att oro för Kinas utveckling lett marknaden mot valutor som betraktas som säkra hamnar. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Oro för världsekonomin sänker börserna i Asien

Ledande index i Asien tappar mark på tisdagen, då pessimism rörande de globala tillväxtutsikterna sänkte riskviljan bland investerare..

DI - 1 timme sedan

Uppföljning: Vi håller fast vid säljrådet trots usel tajmning

Usel tajmning kan snabbt straffa sig med svidande förluster på börsen.  Vårt säljråd i verkstadsbolaget visade sig vara allt annat än vältajmat. .

DI - 1 timme sedan

Apotea tog nya kliv när grundaren blev Årets företagare

Apoteas grundare Pär Svärdson, som blev Årets företagare 2017, tycker att priset har varit en vitamininjektion – både för honom själv och för organisationen. ”När man tittar på vilka som har fått utmärkelsen före mig blir man extra stolt”, säger han..

DI - 1 timme sedan

USA kommer att begära Huaweis finanschef utlämnad

USA har informerat den kanadensiska regeringen att man kommer gå vidare med en formell begäran att Huaweis finanschef Meng Wanzhou utlämnas till USA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.