VA > Ekonomi

Thursday, 18 October, 16:02

Liknande nyheter

Taggar: Studentens, briljanta, uppfinning, låterdig , googlafram , allvärldens , kunskap bara genom att tänka
Metro - 04 jun 14 kl. 21:23

Hans uppfinning låter dig röka vad som helst

Uppfinnaren Charlie Harry Francis har skapat en maskin som gör det möjligt att andas in bland....

IDG - 09 jun 16 kl. 08:47

Måste ses! Ny uppfinning låter dig köra Android på din Iphone


Häxkonsten du inte trodde var möjlig..

HBL - 29 dec 13 kl. 12:02

Hennes uppfinning räddar liv vid kriser

Vad får man om man kombinerar en sjukskötare som ­specialiserat sig på krissituationer och en uppfinnarhjärna? Möt Sophia Salenius, en livslevande Oppfinnar-Jocke med sinne för livräddande och tidssparande it-lösningar.Hon har kallats it-branschens Florence Nightingale och är en eftertraktad föreläsare och prisvinnande uppfinnare.

SmålandsPosten - 01 jun 13 kl. 08:52

Sjung om studentens lyckliga dar

?Studenten är i antågande och snart springer studenterna ut för att sjunga om studentens lyckliga dagar.
Jag vill inte raljera mot denna kostsamma högtid men dröja kvar vid vad det innebär att ta studenten.

Sydsvenskan - 11 jan 13 kl. 06:30

Clownen gråter

Komikern som drar sina skämt med ett svart hål i magen. The tears of a clown. Inte ens Chaplin var den förste att spela på den paradoxen.

HBL - 21 jul 14 kl. 12:04

Gammal uppfinning till heders

Finländska Norsepower blåser liv i en 90 år gammal uppfinning. Målet är att sänka bränsleförbrukningen till havs.Företaget Norsepower med huvudkontor i Gräsviken grundades för två år sedan i syfte att vidareutveckla och kommersialisera den så kallade Flettner-rotorn, som patenterades 1922.

BT - 11 dec 14 kl. 11:53

Böter för Nobel-aktionen i Oslo

Den mexikanske studenten som genomförde en aktion vid Nobel-ceremonin i Oslo i går ska betala 15 000 kronor i böter för störande av ordningen. Därmed lägger Oslo polisdistrikt ner ärendet. 21-årige Adán Cortés Salas hade i förväg berättat för sin bror om sina planer.

Kristianstadsbladet - 17 sep 12 kl. 10:21

Charlotte Perrelli låter mer Svensktoppen än Broadway

Hela hennes liv var som gjort för att gestaltas på scen. Som om radarparet Andrew Lloyd Webber och Tim Rice under hela hennes förvisso blott 33 år långa livsöde stod i kulisserna och drog i trådarna. Det handlar om den argentinska uppkomlingen, skådespelerskan och presidenthustrun Eva Perón, populärt kallad Evita.

Skånskan - 14 feb 17 kl. 07:55

Briljanta och rikt varierade noveller

Recension/litteratur BOK
Hägring
Författare: Oline Stig
Förlag: Albert Bonniers ERWP.fif(0)Oline Stig har sedan debuten på 90-talet etablerat sig som en av Sveriges skickligaste samtida novellister. Inte sällan jämförs Oline Stig med Alice Munro och med viss rätt då hon har en liknande förmåga att i förtätad form återge ett stoff som hade kunnat räcka till en roman.

BT - 11 apr 14 kl. 07:54

Total recall möter Andrej Tarkovskij

"Om du har kommit hit sökandes efter stimulerande idéer, teorier, tankar, intellektuella diskussioner, då kommer du bli besviken. Med andra ord, om du letar efter 'food for thought' så kommer du inte hitta det, och du kommer missa själva essensen i upplevelsen, som inte ligger i orden, utan inom dig själv. " Med den förklaringen (nåja) börjar The quiet roar, en ny film av Henrik Hellström som debuterade 2009 med den smått briljanta livsbetraktelsen Man tänker sitt.

Fler nyheter från VA

VA - 15 minuter sedan

Bankerna i Europabotten på börsen

Den europeiska banksektorn återfinns i botten av regionala index på torsdagen. .

VA - 30 minuter sedan

Uppgifter: Hemlighetsfulla CIA-favoriten Palantir siktar på gigantisk notering

Peter Thiel-backade Palantir överväger en börsnotering som kan värdera bolaget till drygt 350 miljarder kronor, enligt Wall Street Journal. .

VA - 1 timme sedan

Analys: Ica:s digitala dilemma – klarar butikskungarna steget ut på nätet?

På ena sidan 1 300 fria Icahandlare. På andra sidan miljontals köpsugna nätkunder. Mellan dem står en e-handelslogistik som går tvärs emot allt det som under ett sekel gjort handlarna till kungar.

VA - 1 timme sedan

Så här enkelt lär du dig trading – utan att riskera en enda krona

Nu kan du lära dig trading från grunden, utan att riskera dina egna pengar. .

VA - 2 timmar sedan

Han skrotar storinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”

Han tog beslutet att skrota en investering på 1,7 miljarder kronor som skulle ha lett till 500 nya jobb. Orsaken är att 30 procent av Klippanborna röstar på SD. .

VA - 2 timmar sedan

Ericsson och tele2 stiger medan banker tynger

Stockholmsbörsen fick stöd av starka rapporter och steg svagt på torsdagen. De båda telekombolagen Ericsson och Tele2 kickade i gång rapportsäsongen med besked och steg. De fyra storbankerna handlades däremot på minus.

VA - 2 timmar sedan

Women for Leaders växlar upp - Startar nytt ledarprogram för kvinnor på middle management nivå

Women for Leaders syfte är att få fram fler kvinnliga ledare och utveckla ett modernt, hållbart och inkluderande ledarskap. Företaget adderar nu ytterligare ett ledarprogram till sitt erbjudande för att öka andelen kvinnliga ledare på toppositionerna. Sedan tidigare har företaget ett executive-program för kvinnliga toppledare samt ett brett kvinnligt nätverk.

VA - 3 timmar sedan

Amazons e-handel för företag etableras i Sverige

Amazons företagsplattform Amazon Business registrerades i Sverige den 13 september. .

VA - 4 timmar sedan

Krönika: Kommer du ihåg millennials? Nu är det dags att prata om deras barn – möt generation Alpha

Millennials – generationen som byter jobb lika ofta som deras föräldrar byter kläder och aldrig har ätit en Big Mac. Nu har den första vågen av millennialgenerationens barn just börjat grundskolan. Och de har redan en enorm köpkraft.

VA - 5 timmar sedan

USA stoppar billiga "Kina-paket"

Kinesiska e-handelsbolag får en rabatt när de skickar varor till USA, menar Vita huset som aviserar att de ska dra sig ur ett internationellt postfördrag. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.