VA > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 11:12

Liknande nyheter

Taggar: Studentens, briljanta, uppfinning, låterdig , googlafram , allvärldens , kunskap bara genom att tänka
Metro - 04 jun 14 kl. 21:23

Hans uppfinning låter dig röka vad som helst

Uppfinnaren Charlie Harry Francis har skapat en maskin som gör det möjligt att andas in bland....

IDG - 09 jun 16 kl. 08:47

Måste ses! Ny uppfinning låter dig köra Android på din Iphone


Häxkonsten du inte trodde var möjlig..

HBL - 29 dec 13 kl. 12:02

Hennes uppfinning räddar liv vid kriser

Vad får man om man kombinerar en sjukskötare som ­specialiserat sig på krissituationer och en uppfinnarhjärna? Möt Sophia Salenius, en livslevande Oppfinnar-Jocke med sinne för livräddande och tidssparande it-lösningar.Hon har kallats it-branschens Florence Nightingale och är en eftertraktad föreläsare och prisvinnande uppfinnare.

SmålandsPosten - 01 jun 13 kl. 08:52

Sjung om studentens lyckliga dar

?Studenten är i antågande och snart springer studenterna ut för att sjunga om studentens lyckliga dagar.
Jag vill inte raljera mot denna kostsamma högtid men dröja kvar vid vad det innebär att ta studenten.

Sydsvenskan - 11 jan 13 kl. 06:30

Clownen gråter

Komikern som drar sina skämt med ett svart hål i magen. The tears of a clown. Inte ens Chaplin var den förste att spela på den paradoxen.

HBL - 21 jul 14 kl. 12:04

Gammal uppfinning till heders

Finländska Norsepower blåser liv i en 90 år gammal uppfinning. Målet är att sänka bränsleförbrukningen till havs.Företaget Norsepower med huvudkontor i Gräsviken grundades för två år sedan i syfte att vidareutveckla och kommersialisera den så kallade Flettner-rotorn, som patenterades 1922.

BT - 11 dec 14 kl. 11:53

Böter för Nobel-aktionen i Oslo

Den mexikanske studenten som genomförde en aktion vid Nobel-ceremonin i Oslo i går ska betala 15 000 kronor i böter för störande av ordningen. Därmed lägger Oslo polisdistrikt ner ärendet. 21-årige Adán Cortés Salas hade i förväg berättat för sin bror om sina planer.

Kristianstadsbladet - 17 sep 12 kl. 10:21

Charlotte Perrelli låter mer Svensktoppen än Broadway

Hela hennes liv var som gjort för att gestaltas på scen. Som om radarparet Andrew Lloyd Webber och Tim Rice under hela hennes förvisso blott 33 år långa livsöde stod i kulisserna och drog i trådarna. Det handlar om den argentinska uppkomlingen, skådespelerskan och presidenthustrun Eva Perón, populärt kallad Evita.

Skånskan - 14 feb 17 kl. 07:55

Briljanta och rikt varierade noveller

Recension/litteratur BOK
Hägring
Författare: Oline Stig
Förlag: Albert Bonniers ERWP.fif(0)Oline Stig har sedan debuten på 90-talet etablerat sig som en av Sveriges skickligaste samtida novellister. Inte sällan jämförs Oline Stig med Alice Munro och med viss rätt då hon har en liknande förmåga att i förtätad form återge ett stoff som hade kunnat räcka till en roman.

BT - 11 apr 14 kl. 07:54

Total recall möter Andrej Tarkovskij

"Om du har kommit hit sökandes efter stimulerande idéer, teorier, tankar, intellektuella diskussioner, då kommer du bli besviken. Med andra ord, om du letar efter 'food for thought' så kommer du inte hitta det, och du kommer missa själva essensen i upplevelsen, som inte ligger i orden, utan inom dig själv. " Med den förklaringen (nåja) börjar The quiet roar, en ny film av Henrik Hellström som debuterade 2009 med den smått briljanta livsbetraktelsen Man tänker sitt.

Fler nyheter från VA

VA - 45 minuter sedan

Så blir du Sveriges bästa arbetsgivare – Grant Thornton om kulturens betydelse

Hur skapas en hållbar arbetsplats där en attraktiv arbetsmiljö och prestation går hand i hand? Vi har träffat Anna Johnson, vd på Grant Thornton, som vet vad som krävs för att bli Sveriges bästa arbetsgivare. .

VA - 1 timme sedan

Därför är Generation Z dåliga nyheter för redan krisdrabbade H&M – analys från tung storbank

Sociala medier gav ”fast fashion” ett uppsving – men det peakade 2016. Med gigantiska Generation Z:s fokus på hållbarhet och kvalitet är det snabba modet på väg bort, enligt en analys från Bank of America Merrill Lynch. .

VA - 18 timmar sedan

"The Rock" investerar i kändisarnas favoritstartup: Atom Tickets

Med 1 miljard kronor i ryggen vill Atom Tickets flytta biljettförsäljningen online. Nu får de ytterligare muskler, i form av skådespelaren och ex-wrestlaren Dwayne Johnson. .

VA - Igår: 09:00

Digital teknik allt mer central för bolag - framtiden tillhör de ambidextra

I och med att den digitala tekniken blir mer central för bolag och i transaktioner behövs oftast extra mycket hjälp med dessa frågor. Här berättar Petter Kilefors, Managing Partner för Arthur D. Little Norden, om hur företaget genomsyras av starkt samarbete.

VA - 19 timmar sedan

Cherrys vd anhållen – utreds efter vältajmat aktieköp

En vältajmad aktieaffär i slutet av mars gjorde att Ekobrottsmyndigheten fick upp ögonen för Cherrys vd Anders Holmgren. Nu anhålls han och utreds för insiderbrott. .

VA - 20 timmar sedan

Här är böckerna Bill Gates tycker att du ska läsa i sommar

"En av de bästa böckerna jag läst", säger Bill Gates om Hans Roslings Factfulness. Microsoft-grundaren tipsar även om fyra andra böcker han tycker passar i hängmattan i sommar. .

VA - 20 timmar sedan

Nu tar AI jobben från kinesiska nätövervakare

Att censurera kinesiska nätanvändare har blivit en övermänsklig uppgift. De stora teknikbolagen i landet tar nu hjälp av AI för att övervaka och radera regimkritiskt innehåll. .

VA - 21 timmar sedan

Efter miljardköpen: Nu äger Persson-sfären 51 procent av H&M

Stefan Persson med familj äger nu en majoritet av kapitalet i H&M efter den senaste tidens stora köp. .

VA - 21 timmar sedan

Så enkelt slipper du utdragna rättsprocesser i internationella affärer

Oenigheter i affärsrelationer kan resultera i en utdragen rättsprocess. Men genom att välja rätt tvistelösningsmodell kan processen bli både kostnadseffektiv och flexibel. Det här är vad du behöver veta.

VA - 23 timmar sedan

JM tvingas sänka priser på bostäder i Stockholm – aktien tappar

JM har tvingats sänka priser i sitt bostadsprojekt i Stockholm. Aktien faller under tisdagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.