SVT > Inrikes

Wednesday, 17 October, 00:29

SVT - 25 apr 18 kl. 13:17

253 döda i trafiken 2017 – lägsta antalet i modern tidNya siffror: Allt färre omkommer i trafikolyckor.
Läs mer på SVT

Dela artikeln

224 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 253, dödai , trafiken, 2017, lägstaantalet i , modern, tid
Cornucopia - 20 jul 18 kl. 12:06

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige under 2017

De globala ökningarna av fossilbaserade CO2-utsläpp tog fart under 2017. Ökningen motsvarar nio Sverige och om Sverige så går tillbaka till stenåldern kommer den globala uppvärmningen bara skjutas upp en månad. Fast utsläppen ökar ju inte bara ett enda år, så effekten skulle bli ännu mindre om stenåldersdrömsamhället uppfylldes.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 09:01

Ökning av trafiken mellan Helsingborg och Helsingör

Öresund Under det första kvartalet ökade såväl antalet passagerare som fordon som passerade över Öresund med färja mellan Helsingör och Helsingborg. Färjorna hade 1,4 miljoner passagerare, en ökning med 6 procent jämfört med första kvartalet 2015, och 253 000 bilar, en ökning med 4 procent. HH Ferries uppger att det beror på påsken som i år var tidigare än förra året.

Dagens PS - 16 mar 18 kl. 07:22

MQ hänger på H&M – vänder till förlust

MQ redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Resultatet var negativt men marknaden hade väntat ett positivt resultat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Dagens PS - 16 mar 18 kl. 07:22

MQ hänger på H&M – vänder till förlust

MQ redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Resultatet var negativt men marknaden hade väntat ett positivt resultat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Skånskan - 04 mar 16 kl. 20:58

Malmö FF öppnar föreningen för flickor

Malmö Malmö FF beslutade under sitt årsmöte på fredag kväll att starta fotbollsskola för flickor år 2017. Något damlag ville man däremot inte planera för.Den motion som föreslog att man skulle återinföra dam- och flickfotboll i föreningen blev den mest omdebatterade punkten på det ovanligt välbesökta årsmötet.

Skånskan - 04 mar 16 kl. 22:57

Flickfotbollen åter en del av Malmö FF

FOTBOLL Malmö FF öppnar föreningen för flickor. Den motion som föreslog att man skulle återinföra dam- och flickfotboll i föreningen blev den mest omdebatterade punkten på det ovanligt välbesökta årsmötet.Efter debatt och votering beslutade mötet att Malmö FF ska starta fotbollsskola för flickor år 2017.

Dagensanalys.se - 09 aug 16 kl. 09:56

Svenska Internetlistan vecka 31: TV och betting-sajter är vinnare under första OS-veckan

Tv ökar trafiken till sina sajter med över 180 procent jämfört med veckan innan OS började. Även betting-sajterna rider på OS-vågen och flera av dem ökar sin trafik med över 50 procent. Det märks tydligt i veckans statistik att allt fler svenskar kommit hem från sina semestrar för att bänka sig framför datorn igen.

YLE - 18 nov 15 kl. 06:05

Styrelsen vid HU får kvarts miljon per år - Hankens styrelse jobbar gratis

252 000 euro. Det betalar Helsingfors universitet (HU) sammanlagt till sina styrelseledamöter per år. Arvodena kommer knappast heller att påverkas av sparåtgärderna vid HU.

SvD - 22 feb 16 kl. 14:16

Nationella fronten begär miljonlån från Ryssland

Det franska högerextrema partiet Nationella fronten har begärt ett lån på 27 miljoner euro, motsvarande cirka 253 miljoner kronor, från Ryssland. Syftet är att finansiera partiets valkampanj under 2017, enligt partiets kassör, rapporterar tidningen The Times..

Cornucopia - 03 apr 16 kl. 11:47

Tesla Motors väntas visa vinst i år

Det gnälls en del från bittra1. människor som missat tåget i Tesla-aktien om att Tesla Motors skulle vara konkursfähigt. I verkligheten visar rörelsen vinst och positivt rörelseresultat väntas redan i år.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Studenter med utländska betyg kritiska till nytt system

Inför höstterminen 2019 gör Universitets- och högskolerådet om sitt system för värdering av utländska betyg. Beslutet gör att flera studenter får sina meritvärden sänkta och därför kan ha svårare att komma in på utbildningar. På sociala medier är rådet överrösta av kritik..

SVT - 4 timmar sedan

Vet du vilken sida sparkcykeln ska åka på?

Promenera gör man till vänster om vägen och cykla till höger, det fastslog regeringen nyligen. Men alla vet inte vilken sida som gäller om man förflyttar sig på andra sätt med exempelvis skateboard eller segway..

SVT - 5 timmar sedan

Guide: Vad händer om vi inte får någon ny regering?

Hur länge kan regeringskrånglet fortsätta och vad händer om politikerna aldrig kommer överens? SVT Nyheter reder ut vad som kan hända..

SVT - 10 timmar sedan

Tredubbling av antidepressiva läkemedel till barn

Antalet barn som får antidepressiva läkemedel har tredubblats sedan 2007, visar siffror från Socialstyrelsen. Förra året fick nästan 5 700 barn upp till 14 år antidepressiva medel..

SVT - 14 timmar sedan

Stefan Löfvens samtal har inletts – träffar Alliansen i dag

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sitter just nu i samtal med moderatledaren Ulf Kristersson, skriver Expressen. Detta en dag efter att han tagit över stafettpinnen och försöket att bilda en ny regering..

SVT - 14 timmar sedan

Svårt läge för Löfven – små chanser att locka C och L

Bollen ligger nu hos S-ledaren Stefan Löfven i försöket att bilda en ny regering. För att han ska lyckas måste han få med sig framför allt C, men även L. Löfvens chanser att lyckas verkar dock inte vara särskilt stora, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 14 timmar sedan

100 000 lever i materiell fattigdom i Sverige

Ungefär en procent av befolkningen i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom i Sverige, enligt SCB:s senaste rapport. Det är lägst i Europa..

SVT - 15 timmar sedan

KD-ledaren räds inte att L och C lämnar Alliansen

KD-ledaren Ebba Busch Thor räds inte att C och L ska överge Alliansen och stödja en regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Detta säger hon dagen efter att Löfven tagit över stafettpinnen. – Alla mina Allianskollegor och jag är tydliga med att vi vill hålla ihop Alliansen, säger hon..

SVT - 15 timmar sedan

Nya kryddburken väcker ilska: ”Det bor en liten Donald Trump i oss alla”

Kryddtillverkaren Santa Maria har varit i blåsväder de senaste dagarna. Anledningen är den nya kryddburken, som fått ett lock med ett större hål än den gamla. Detta har väckt stor ilska i sociala medier och folk är väldigt upprörda.

SVT - 19 timmar sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.