DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 22:50

DI - 25 apr 18 kl. 11:28

Alliansen riskerar spricka – Kristersson sågar Centerns beskedM-ledaren Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiet efter beskedet att de stödjer regeringens förslag om ensamkommande.  För alliansen har Centerbeskedet rivit upp så djupa sår att flera borgerliga företrädare nu varnar för att hela allianssamarbetet är i fara. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centerns, Ulf Kristersson, Centerpartiet, Centerbeskedet

Dela artikeln

243 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansen, riskerar, spricka, Kristersson, sågar, Centerns, besked
DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansen riskerar spricka

Nu ställs allt på sin spets kring vårdnadsbidraget.
Kristdemokraterna menar att Centerpartiet och Moderaterna bryter mot alla överenskommelser och vallöften när de röstade för en avveckling av vårdnadsbidraget i kommunstyrelsen.
De utesluter inte att sammanhållningen i Alliansen riskerar att spricka om de övriga allianspatierna står fast i deras ställningstagande när beslutet ska fattas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 23 januari..

LV - 21 feb 14 kl. 08:21

Alliansen riskerar att spricka

Motsättningarna mellan framför allt moderaterna och centern blir allt tydligare.
Är Vimmerbyalliansen på god väg att spricka inför valet om sex månader?
Gruppledarna förnekar det - än så länge..

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 16:38

Alliansen riskerar förlora i de tio största kommunerna

Dagens Samhälle har granskat  opinionsläget och spår vilka partier som tar makten i landets tio största städer efter valet. Prognosen pekar på en socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i samtliga tio städer. Valet avgörs i september, men det ger ju onekligen hopp.

Alliansfritt Sverige - 22 apr 14 kl. 19:53

Alliansen riskerar förlora makten i ett av Sveriges största landsting

Det är inte bara i kommunerna makten glider ur alliansens borgliga händer. En opinionsundersökning från Novus visar det som alla innerst inne egentligen visste: Uppsalas borgerliga majoritet i landstinget skulle förlora makten om det var val idag och de rödgröna skulle få majoritet. Och vem är förvånad, egentligen?

SvD - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland..

UNT - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland. Det företag som ansvarar för slutförvaret tror dock inte att det kommer att bli ett problem.(TT).

Expressen - 22 jan 14 kl. 14:38

Helander fortsatt borta - mjällten kan spricka

MALMÖ. Filip Helanders tillfrisknande efter körtelfebern går i ultrafart. Men det dröjer innan mittbacken är tillbaka i spel – anledningen?

DN - 05 jan 15 kl. 08:29

M–veteran: Alliansen kommer att luckras upp

Nu riktar ännu en Moderat–veteran kritik mot decemberöverenskommelsen. Tidigare försvarsminister Anders Björck varnar för att den får Alliansen att spricka långt innan 2022..

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 11:57

Alliansen tappar greppet om Stockholm

Stockholm har länge i det offentliga samtalet setts som ett säkert fäste för alliansen men den bilden håller på att förändras. Nya opinionsmätningar visar nämligen att alliansen håller på att förlora en rad kommuner i regionen. För det första ser det ut som om alliansen inte kommer få majoritet i Stockholms kommun där de har styrt sen [SEDAN] 2006.

DN - 01 okt 17 kl. 12:57

Ulf Kristersson ny M-ordförande

– Nästa regering kommer att bildas av alliansen, utlovade Ulf Kristersson när han höll sitt första tal som ny partiledare för Moderaterna. Han tog avstånd från både decemberöverenskommelsen och moderaternas tidigare migrationspolitik..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Elekta-konkurrenten Varian rapporterar lägre vinst men högre intäkter än väntat

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:06 dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal..

DI - 30 minuter sedan

Fordonsjätten Ford bommar vinstförväntningarna

Ford redovisar en nettoförlust på 116 miljoner dollar, motsvarande 3 cent per aktie. Justerat för jämförelsestörande poster uppgick resultatet till 30 cent per aktie..

DI - 30 minuter sedan

Texas Instruments levererar lägre intäkter men bättre resultat än väntat

Det amerikanska teknikbolaget Texas Instruments bommar förväntningarna på intäkterna men levererar ett bättre resultat per aktie än väntat. Prognoserna för första kvartalet ligger samtidigt något lågt jämfört med snittprognoserna i Bloombergs analytikersammanställning..

DI - 45 minuter sedan

Spelmiljardären: ”Det finns ett visst mått av hyckleri i den här branschen”

Spelreklam får mycket kritik – och nu bör branschen ta itu med saken på egen hand innan myndigheter blandar sig i, säger Unibetgrundaren Anders Ström i en intervju med Di. Han avslöjar också hemligheten bakom Kindreds framgång och vad han tror kommer att hända på den svenska spelmarknaden..

DI - 1 timme sedan

Wall Street vänder upp kort innan stängning

Wall Street vänder upp igen under den sista handelstimmen. Strax innan stängning är storbolagsindex S&P 500 upp 0,1 procent efter att som mest ha tappat 0,7 procent tidigare under kvällen..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Regeringen måste låna till snabbtågen

DEBATT. Överenskommelsen mellan S, MP, C och L slår fast att stambanor för höghastighetståg ska färdigställas och finansieringsdiskussionerna återupptas. För en så omfattande investering räcker inte Trafikverkets investeringsbudget, skriver företrädare för fyra handelskamrar.

DI - 1 timme sedan

Buffet-favoriten Synchrony går mot bästa börsdagen någonsin efter stark rapport

Kreditkortsbolaget Synchrony Financial ser ut att göra sin bästa dag någonsin på Wall Street. Med mindre än en timme kvar av onsdagshandeln är aktien upp 10,8 procent på en stark kvartalsrapport..

DI - 1 timme sedan

Expert: Början på slutet för Maduro

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó utropade sig på onsdagen till landets tillfällige president, och erkändes snabbt av en rad länder, inklusive USA. "Jag tror inte att Maduro kommer behålla makten året ut", säger Latinamerikaexperten Edme Dominguez..

DI - 1 timme sedan

Rapporten tar tempen på svagt affärsområde

Ericssons bokslutsrapport på fredagen ger svar på ett antal centrala frågor. Då vet marknaden om lönsamheten fortsätter upp, om Ericsson har lyckats slå mynt av paniken runt Huawei – och hur sjuk patienten Digitala tjänster är..

DI - 2 timmar sedan

Rekar: Affärsvärlden ser köpläge i Qliro efter uppdelningen

I den senaste utgåvan av Affärsvärlden får Qliro, Kopparbergs och Bonheur köprekommendationer medan I-Tech får rekommendationen sälj..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.