DI > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 11:09

DI - 25 apr 18 kl. 11:28

Alliansen riskerar spricka – Kristersson sågar Centerns beskedM-ledaren Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiet efter beskedet att de stödjer regeringens förslag om ensamkommande.  För alliansen har Centerbeskedet rivit upp så djupa sår att flera borgerliga företrädare nu varnar för att hela allianssamarbetet är i fara. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centerns, Ulf Kristersson, Centerpartiet, Centerbeskedet

Dela artikeln

243 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansen, riskerar, spricka, Kristersson, sågar, Centerns, besked
DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansen riskerar spricka

Nu ställs allt på sin spets kring vårdnadsbidraget.
Kristdemokraterna menar att Centerpartiet och Moderaterna bryter mot alla överenskommelser och vallöften när de röstade för en avveckling av vårdnadsbidraget i kommunstyrelsen.
De utesluter inte att sammanhållningen i Alliansen riskerar att spricka om de övriga allianspatierna står fast i deras ställningstagande när beslutet ska fattas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 23 januari..

LV - 21 feb 14 kl. 08:21

Alliansen riskerar att spricka

Motsättningarna mellan framför allt moderaterna och centern blir allt tydligare.
Är Vimmerbyalliansen på god väg att spricka inför valet om sex månader?
Gruppledarna förnekar det - än så länge..

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 16:38

Alliansen riskerar förlora i de tio största kommunerna

Dagens Samhälle har granskat  opinionsläget och spår vilka partier som tar makten i landets tio största städer efter valet. Prognosen pekar på en socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i samtliga tio städer. Valet avgörs i september, men det ger ju onekligen hopp.

Alliansfritt Sverige - 22 apr 14 kl. 19:53

Alliansen riskerar förlora makten i ett av Sveriges största landsting

Det är inte bara i kommunerna makten glider ur alliansens borgliga händer. En opinionsundersökning från Novus visar det som alla innerst inne egentligen visste: Uppsalas borgerliga majoritet i landstinget skulle förlora makten om det var val idag och de rödgröna skulle få majoritet. Och vem är förvånad, egentligen?

SvD - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland..

UNT - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland. Det företag som ansvarar för slutförvaret tror dock inte att det kommer att bli ett problem.(TT).

DN - 01 okt 17 kl. 12:57

Ulf Kristersson ny M-ordförande

– Nästa regering kommer att bildas av alliansen, utlovade Ulf Kristersson när han höll sitt första tal som ny partiledare för Moderaterna. Han tog avstånd från både decemberöverenskommelsen och moderaternas tidigare migrationspolitik..

Expressen - 22 jan 14 kl. 14:38

Helander fortsatt borta - mjällten kan spricka

MALMÖ. Filip Helanders tillfrisknande efter körtelfebern går i ultrafart. Men det dröjer innan mittbacken är tillbaka i spel – anledningen?

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 11:57

Alliansen tappar greppet om Stockholm

Stockholm har länge i det offentliga samtalet setts som ett säkert fäste för alliansen men den bilden håller på att förändras. Nya opinionsmätningar visar nämligen att alliansen håller på att förlora en rad kommuner i regionen. För det första ser det ut som om alliansen inte kommer få majoritet i Stockholms kommun där de har styrt sen [SEDAN] 2006.

DN - 05 jan 15 kl. 08:29

M–veteran: Alliansen kommer att luckras upp

Nu riktar ännu en Moderat–veteran kritik mot decemberöverenskommelsen. Tidigare försvarsminister Anders Björck varnar för att den får Alliansen att spricka långt innan 2022..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Räntor och valutor: Säkra tillgångar gynnas efter Trump-utspel

Säkra tillgångar var temat för dagen efter att amerikanske presidenten Donald Trump på tisdagen sagt att han inte är nöjd med handelssamtalen med Kina även om han håller dörren öppen för fortsatta samtal. .

DI - 5 minuter sedan

ÅAC Microtec spår positivt resultat

Satellitbolaget ÅAC Microtec, listat på First North, räknar med att ett positivt ebitda-resultat uppnås under fjärde kvartalet 2018..

DI - 4 minuter sedan

Seatwirls aktie har stigit 75 procent i veckan

First North-noterade Seatwirl fortsätter att stiga drygt 10 procent på onsdagen efter tisdagens rejäla uppgång på drygt 40 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Indentive genomför företrädesemission

Det First North-listade teknikbolaget Indentive har beslutat att genomföra en företrädesemission om 18,1 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Carnegie höjer riktkurs för Stillfront

Carnegie höjer riktkursen för Stillfront till 270 kronor från 220 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

DI - 10 minuter sedan

Pen Concept redovisar lägre resultat än väntat

Butiksinredningsföretaget Pen Concept, som handlas på Spotlight (tidigare Aktietorget), redovisar ett lägre rörelseresultat än bolaget räknat med för det första kvartalet. Stark efterfrågan gör att en resultatförbättring framöver emellertid väntas..

DI - 15 minuter sedan

Saddam Husseins lyxjakt blir hotell

Efter flera år i limbo är det nu klart att Ocean Breeze, förre irakiske diktatorn Saddam Husseins 82 meter långa lyxjakt, ska bli hotell för trötta lotsar..

DI - 30 minuter sedan

Riksbanken: Viktigt att svenska krav på Nordea blir kvar efter flytt

Nordea bör inte komma undan svenska kapitalkrav vid en flytt till Finland. Sverige bör dessutom öka sina krav på bankerna, betonar Riksbanken, med chefen Stefan Ingves, i sin finansiella stabilitetsrapport..

DI - 30 minuter sedan

Teknikföretagen: Tillväxttopp passerad

Tillväxten i världsekonom har passerats, men det verkar för ovanlighetens skull bli en mjuklandning denna gång. Även svensk ekonomin bromsar in, med ett kraftigt minskat bostadsbyggande. Produktionen inom teknikindustrin i Sverige väntas öka med goda 9,0 procent i år men nästa år bromsar tillväxten in till 2,5 procent..

DI - 30 minuter sedan

Brittiska PPI steg 0,3 procent

Brittiska producentpriser steg 0,3 procent i april, jämfört med månaden före, enligt icke säsongsjusterad statistik. Jämfört med motsvarande månad föregående år steg priserna 2,7 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.