DI > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 12:14

DI - 25 apr 18 kl. 11:28

Alliansen riskerar spricka – Kristersson sågar Centerns beskedM-ledaren Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiet efter beskedet att de stödjer regeringens förslag om ensamkommande.  För alliansen har Centerbeskedet rivit upp så djupa sår att flera borgerliga företrädare nu varnar för att hela allianssamarbetet är i fara. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centerns, Ulf Kristersson, Centerpartiet, Centerbeskedet

Dela artikeln

243 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansen, riskerar, spricka, Kristersson, sågar, Centerns, besked
DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansen riskerar spricka

Nu ställs allt på sin spets kring vårdnadsbidraget.
Kristdemokraterna menar att Centerpartiet och Moderaterna bryter mot alla överenskommelser och vallöften när de röstade för en avveckling av vårdnadsbidraget i kommunstyrelsen.
De utesluter inte att sammanhållningen i Alliansen riskerar att spricka om de övriga allianspatierna står fast i deras ställningstagande när beslutet ska fattas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 23 januari..

LV - 21 feb 14 kl. 08:21

Alliansen riskerar att spricka

Motsättningarna mellan framför allt moderaterna och centern blir allt tydligare.
Är Vimmerbyalliansen på god väg att spricka inför valet om sex månader?
Gruppledarna förnekar det - än så länge..

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 16:38

Alliansen riskerar förlora i de tio största kommunerna

Dagens Samhälle har granskat  opinionsläget och spår vilka partier som tar makten i landets tio största städer efter valet. Prognosen pekar på en socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i samtliga tio städer. Valet avgörs i september, men det ger ju onekligen hopp.

Alliansfritt Sverige - 22 apr 14 kl. 19:53

Alliansen riskerar förlora makten i ett av Sveriges största landsting

Det är inte bara i kommunerna makten glider ur alliansens borgliga händer. En opinionsundersökning från Novus visar det som alla innerst inne egentligen visste: Uppsalas borgerliga majoritet i landstinget skulle förlora makten om det var val idag och de rödgröna skulle få majoritet. Och vem är förvånad, egentligen?

SvD - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland..

UNT - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland. Det företag som ansvarar för slutförvaret tror dock inte att det kommer att bli ett problem.(TT).

DN - 01 okt 17 kl. 12:57

Ulf Kristersson ny M-ordförande

– Nästa regering kommer att bildas av alliansen, utlovade Ulf Kristersson när han höll sitt första tal som ny partiledare för Moderaterna. Han tog avstånd från både decemberöverenskommelsen och moderaternas tidigare migrationspolitik..

Expressen - 22 jan 14 kl. 14:38

Helander fortsatt borta - mjällten kan spricka

MALMÖ. Filip Helanders tillfrisknande efter körtelfebern går i ultrafart. Men det dröjer innan mittbacken är tillbaka i spel – anledningen?

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 11:57

Alliansen tappar greppet om Stockholm

Stockholm har länge i det offentliga samtalet setts som ett säkert fäste för alliansen men den bilden håller på att förändras. Nya opinionsmätningar visar nämligen att alliansen håller på att förlora en rad kommuner i regionen. För det första ser det ut som om alliansen inte kommer få majoritet i Stockholms kommun där de har styrt sen [SEDAN] 2006.

DN - 05 jan 15 kl. 08:29

M–veteran: Alliansen kommer att luckras upp

Nu riktar ännu en Moderat–veteran kritik mot decemberöverenskommelsen. Tidigare försvarsminister Anders Björck varnar för att den får Alliansen att spricka långt innan 2022..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Tsipras: Grekland tar sitt öde i egna händer

Grekland har nu återtagit kontrollen över sitt öde, efter åtta år av smärtsamma åtstramningar. Det är budskapet från den grekiske premiärministern Alexis Tsipras i ett tv-sänt tal från ön Ithaka för att markera att landets tredje och sista stödprogram upphör..

DI - 15 minuter sedan

Sämre orderläge i brittisk industri

Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i augusti jämfört med föregående månad..

DI - 15 minuter sedan

Gröna obligationer allt hetare: "Ser mycket lovande ut"

Den svenska marknaden för gröna obligationer är glödhet. Med drygt 48 miljarder i nyutgivna obligationer är hela fjolårets försäljning passerad med råge. .

DI - 15 minuter sedan

Adlibris ökade försäljningen – men logistikproblem tyngde

Nätbokhandeln Adlibris ökade omsättningen till 1.636 miljoner kronor under 2017, upp från 1.453 miljoner året innan.

DI - 15 minuter sedan

Kinas centralbank: Vi kommer inte använda yuanen som vapen

Yuanen kommer inte att användas som ett vapen i handelskonflikter, utan dess värde bestäms i grunden av utbud och efterfrågan på marknaden.  Det sade Li Bo, chef vid den penningpolitiska avdelningen vid Kinas centralbank, PBOC, på tisdagen enligt Reuters och Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Spectracure ökar förlusten

Spotlight-listade Spectracure redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet om -4,0 miljoner kronor (-2,1)..

DI - 45 minuter sedan

Microsoft: Ryskt hackningsförsök inför USA-val

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen. Den här gången i syfte att påverka mellanårsvalet, uppger datajätten Microsoft, som även meddelar att de upptäckt sex falska domäner och tagit ned dem. Hackergruppen tros ha kopplingar till regeringen i Moskva..

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank växlar upp kontrollen efter penningtvättshärva

Danske Bank plockar in hjälp från Tyskland för att reda ut en stor  penningtvättshärva. Bankens estniska filial uppges ha hjälpt till att tvätta uppemot 75 miljarder kronor det senaste decenniet. Skandalen har sänkt aktiekursen med en fjärdedel i år och skrämt bort 10000-tals kunder..

DI - 45 minuter sedan

Nya konjunktursignalen från Sveriges största hamn -"fortsatt urstarkt"

Containertrafiken lyfter åter kraftigt efter att konflikterna i Göteborgs hamn ebbat ut. Utvecklingen pekar uppåt även för bilar, ro-ro-volymerna och energi och är ett tecken på att konjunkturen är fortsatt urstark, anser vd:n för Sveriges största hamn..

DI - 1 timme sedan

Trump: Räkna med utdraget tullbråk med Kina

USA.s president Donald Trump tror inte på något genombrott i samtalen om handelshinder med Kina i veckan. ”Jag räknar inte med att de ska ge något”, säger han till Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.