DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 15:21

DI - 25 apr 18 kl. 11:28

Alliansen riskerar spricka – Kristersson sågar Centerns beskedM-ledaren Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiet efter beskedet att de stödjer regeringens förslag om ensamkommande.  För alliansen har Centerbeskedet rivit upp så djupa sår att flera borgerliga företrädare nu varnar för att hela allianssamarbetet är i fara. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centerns, Ulf Kristersson, Centerpartiet, Centerbeskedet

Dela artikeln

243 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansen, riskerar, spricka, Kristersson, sågar, Centerns, besked
DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansen riskerar spricka

Nu ställs allt på sin spets kring vårdnadsbidraget.
Kristdemokraterna menar att Centerpartiet och Moderaterna bryter mot alla överenskommelser och vallöften när de röstade för en avveckling av vårdnadsbidraget i kommunstyrelsen.
De utesluter inte att sammanhållningen i Alliansen riskerar att spricka om de övriga allianspatierna står fast i deras ställningstagande när beslutet ska fattas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 23 januari..

LV - 21 feb 14 kl. 08:21

Alliansen riskerar att spricka

Motsättningarna mellan framför allt moderaterna och centern blir allt tydligare.
Är Vimmerbyalliansen på god väg att spricka inför valet om sex månader?
Gruppledarna förnekar det - än så länge..

Alliansfritt Sverige - 13 apr 14 kl. 16:38

Alliansen riskerar förlora i de tio största kommunerna

Dagens Samhälle har granskat  opinionsläget och spår vilka partier som tar makten i landets tio största städer efter valet. Prognosen pekar på en socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i samtliga tio städer. Valet avgörs i september, men det ger ju onekligen hopp.

Alliansfritt Sverige - 22 apr 14 kl. 19:53

Alliansen riskerar förlora makten i ett av Sveriges största landsting

Det är inte bara i kommunerna makten glider ur alliansens borgliga händer. En opinionsundersökning från Novus visar det som alla innerst inne egentligen visste: Uppsalas borgerliga majoritet i landstinget skulle förlora makten om det var val idag och de rödgröna skulle få majoritet. Och vem är förvånad, egentligen?

SvD - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland..

UNT - 22 nov 13 kl. 08:54

Kärnbränslehål riskerar att spricka

De hål i berget där kärnbränslet är tänkt att slutförvaras riskerar spricka om de borras lodrätt, uppger SR P4 Uppland. Det företag som ansvarar för slutförvaret tror dock inte att det kommer att bli ett problem.(TT).

DN - 01 okt 17 kl. 12:57

Ulf Kristersson ny M-ordförande

– Nästa regering kommer att bildas av alliansen, utlovade Ulf Kristersson när han höll sitt första tal som ny partiledare för Moderaterna. Han tog avstånd från både decemberöverenskommelsen och moderaternas tidigare migrationspolitik..

Expressen - 22 jan 14 kl. 14:38

Helander fortsatt borta - mjällten kan spricka

MALMÖ. Filip Helanders tillfrisknande efter körtelfebern går i ultrafart. Men det dröjer innan mittbacken är tillbaka i spel – anledningen?

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 11:57

Alliansen tappar greppet om Stockholm

Stockholm har länge i det offentliga samtalet setts som ett säkert fäste för alliansen men den bilden håller på att förändras. Nya opinionsmätningar visar nämligen att alliansen håller på att förlora en rad kommuner i regionen. För det första ser det ut som om alliansen inte kommer få majoritet i Stockholms kommun där de har styrt sen [SEDAN] 2006.

DN - 05 jan 15 kl. 08:29

M–veteran: Alliansen kommer att luckras upp

Nu riktar ännu en Moderat–veteran kritik mot decemberöverenskommelsen. Tidigare försvarsminister Anders Björck varnar för att den får Alliansen att spricka långt innan 2022..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Paradox släpper storsäljande spel till Playstation och Xbox

Spelutvecklaren Paradox Interactives intäktsgenerator spelet Stellaris, kommer att släppas till Playstation och Xbox under första kvartalet nästa år, enligt ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

USA-börser: Terminerna vänder ned efter press från stigande räntor

Terminerna pekar nedåt inför öppningen i New York efter att hökaktiga toner i Federal Reserves senaste protokoll gett stöd år de amerikanska räntorna..

DI - 5 minuter sedan

Nyemission i sargade elbussbolaget Hybricon

Elbussbolaget Hybricons styrelse föreslår att en extrastämma beslutar om att genomföra en företrädesemission..

DI - 15 minuter sedan

Stefan Löfven på EU-toppmöte: Låst läge i asylfrågan

EU-toppmötet på torsdagen nådde inga framsteg om omfördelning av asylsökande mellan EU-länder. Men statsminister Stefan Löfven ger inte upp målet att alla EU-länder ska hjälpa till..

DI - 30 minuter sedan

Medivir: Vi har pengar som räcker i minst 12 månader

Forskningsbolaget Medivir har i dagsläget inga planer på att ta in kapital och tror att de kan ta sina utvecklingsprojekt till en nivå där de förbättrar värdet med dagens kassa..

DI - 30 minuter sedan

Getinges vd avfärdar oro för en nyemission – "föreligger ingen risk"

Att Getinge håller fast vid sin organiska försäljningstillväxtprognos om 2-4 procent i år trots drygt 6 procents tillväxt under årets första nio månader kan uppfattas som konservativt. Det medger vd Mattias Perjos i en rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 30 minuter sedan

Spanska banker under press efter dom om stämpelskatt

Den spanska banksektorn faller på Madridbörsen. Anledningen är att landets högsta domstol slagit fast att det är bankerna – och inte kunderna – som ska betala stämpelskatt vid bolån. Det rapporterar brittiska Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Byggmax mot en av de bästa dagarna sedan noteringen

Bygghandlarkedjan Byggmax har en av sina bästa dagar någonsin sedan börsnoteringen. .

DI - 30 minuter sedan

Ericsson har sagt upp 50 anställda sedan USA-utredning inleddes 2013

Telekomjätten Ericsson har sagt upp 50 anställda som en följd av den utredning som pågår i USA och som riskerar att leda till böter..

DI - 30 minuter sedan

Psykisk ohälsa ökar – men mår vi verkligen sämre?

I samband med ”World mental health day” förra veckan kom forskare från Harvard med en alarmerande rapport. Den globala psykiska ohälsan ökar så snabbt att den kommer att resultera i kostnader på 16 biljoner (1 biljon = 1 000 miljarder) dollar år 2030. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.