SVT > Inrikes

Sunday, 20 January, 03:29

SVT - 25 apr 18 kl. 09:28

Förskolegruppers storlek minskarUnder fjolåret har grupperna på förskolorna minskat, konstaterar Skolverket i en ny rapport. – Det är glädjande att barngrupperna blivit mindre, säger Magdalena Karlsson, undervisningsråd på Skolverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Skolverket, Magdalena Karlsson

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förskolegruppers, storlek, minskar
Ekonomistas - 20 mar 14 kl. 05:55

Regeringens studiebidrags-reträtt och välfärdsstatens storlek

Under veckan som gick backade regeringen från sitt förslag om att sänka studiebidraget med 300 kronor i månaden. De backade däremot inte från övriga delar av förslaget, dvs höjningen av studiemedlens lånedelen samt det höjda fribeloppet. Resultatet: en av världens största välfärdsstater växer lite till i omfattning.

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 11 kl. 08:02

Ingen katastrof att befolkningen minskar

? För en kommun i Karlskogas storlek spelar det inte så stor roll om befolkningen ligger på 25 000 i stället för på 30 000. Skatteintäkterna minskar såklart, men det gör också kostnaderna.

YLE - 13 jun 13 kl. 15:26

Hustillverkningen minskar

Allt färre vill köpa nya småhus och företagarna i branschen räknar med en nedgång i hustillverkningen under det här året. Lågkonjunkturen får allt tydligare konsekvenser för byggindustrin. Bankerna kräver en större andel egen finansiering av den som söker lån, och det här återspeglar sig i handeln med småhus.

SmålandsPosten - 17 aug 13 kl. 08:14

Trenden tydlig ? behovet av ekonomiskt bistånd minskar

De senaste sju månaderna har Växjö kommun sett en tydlig trend. De behöver betala ut allt mindre ekonomiskt bistånd.
Hittills i år har Växjö betalat ut 4,5 miljoner kronor mindre jämfört med samma period förra året.

Nyheter 24 - 01 nov 11 kl. 18:09

Anställda tvingas bära namnskylt med bh-storlek


Fackförbundet Handels anser att en stämning kan bli aktuellt. Anställda på underklädesföretaget Change ska bära namnbrickor med bh-storleken utskriven.? Jag tycker att det är diskriminerande.

HBL - 17 sep 13 kl. 13:27

Storlek 38 kan vara liten eller stor

Då det gäller kläder är det faktiskt storleken som räknas, men i dag är märkningarna en djungel. Frågan är om över femton år av försök att uppnå gemensamma standarder kommer att ge resultat och göra livet lättare för konsumenten.Sofia Österholm handlar höstkläder.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

SvD - 27 jul 11 kl. 02:14

Happy Meal tvingas gå ner en storlek

Minskar kaloriinnehållet med 20 procent..

YLE - 15 feb 13 kl. 15:33

Avgift minskar på oljeutsläppen

Oljeutsläppen i Östersjön har minskat betydligt. Enligt Finlands miljöcentral var de genomsnittliga oljeutsläppens storlek år 2012 25 liter. 2008 var motsvarande siffra 175 liter.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

HSAN återkallar legitimationen för plastikkirurg som förstört patienters näsor

Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, har återkallat läkarlegitimationen för den plastikkirurg som opererat sönder patienternas näsor..

SVT - 12 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Hotet är reellt

När Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tidigare i veckan meddelade att hans parti släpper fram Stefan Löfven (S) som statsminister var han tydlig med att partiet kommer att försöka fälla regeringen om den går fram med att införa marknadshyror och inskränkningar i arbetsrätten. I Ekots lördagsintervju säger han nu att det hotet är ”100 procent reellt”..

SVT - 20 timmar sedan

Handbok ska stötta mot påverkanskampanjer

Svenska myndigheter måste kunna identifiera och bemöta påverkanskampanjer. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger nu ut en ny version av en handbok i ämnet och ska i vår utbilda personal vid ansvariga myndigheter..

SVT - Igår: 02:50

Löfvens löften som bryts med överenskommelsen

Det krävdes en hel del ge och ta från Socialdemokraterna och Stefan Löfven för att riksdagen återigen skulle tolerera honom som statsminister..

SVT - Igår: 22:30

Den kaosartade politiska hösten på två minuter

Från att vara helt låst har nu regeringsfrågan lösts, mer än fyra månader efter valet. Stefan Löfven (S) valdes till statsminister efter en kaotisk höst i svensk politik..

SVT - Igår: 18:28

”Vi har väldigt mycket att stå i”

Många har ramlat och skadat sig på hala, isiga gator runtom i landet i veckan. I Uppsala är trycket hårt på Akademiska sjukhuset, säger Karin Bernhoff, verksamhetschef för ortopedi och handkirurgi. – När snön och halkan kommer blir befolkningen lite överraskad..

SVT - Igår: 18:09

Regeringens utredare: Sverige bör inte skriva på FN:s kärnvapenförbud

Regeringens särskilda utredaren Lars-Erik Lundin säger att FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen är ”otydlig” och måste ”utvecklas”. – Vi måste kräva att den förändras. Min rekommendation är att Sverige inte skriver på, sade han..

SVT - Igår: 17:35

Biskopen tog det tuffa kristendomstestet – fick underkänt: ”Fullständigt absurt”

En av många som reagerat på pastor Michaels sammanställning av kristendomsfrågor är Skaraborgs biskop, Åke Bonnier. Under gårdagskvällen testade han sig själv och fick den hårda domen: Underkänt. – Frågorna är omöjliga att svara på, vissa utav dem.

SVT - Igår: 17:06

Stefan Löfven: Alternativet är en högerregering som är beroende av Sverigedemokraterna

Varför vill Stefan Löfven bli statsminister i en regering som ska genomföra politik som han i valrörelsen varnade för? Ikväll kommer han till Aktuellt för att svara på bland annat den frågan..

SVT - Igår: 16:49

Gula knappen – varför finns den?

Stefan Löfven blev statsminister trots att fler röstade nej än ja. Hur kan det bli så? Och varför finns det en gul knapp om det inte spelar någon roll hur många som trycker på den?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.