SVT > Inrikes

Friday, 25 May, 04:52

SVT - 25 apr 18 kl. 09:28

Förskolegruppers storlek minskarUnder fjolåret har grupperna på förskolorna minskat, konstaterar Skolverket i en ny rapport. – Det är glädjande att barngrupperna blivit mindre, säger Magdalena Karlsson, undervisningsråd på Skolverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Skolverket, Magdalena Karlsson

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förskolegruppers, storlek, minskar
Ekonomistas - 20 mar 14 kl. 05:55

Regeringens studiebidrags-reträtt och välfärdsstatens storlek

Under veckan som gick backade regeringen från sitt förslag om att sänka studiebidraget med 300 kronor i månaden. De backade däremot inte från övriga delar av förslaget, dvs höjningen av studiemedlens lånedelen samt det höjda fribeloppet. Resultatet: en av världens största välfärdsstater växer lite till i omfattning.

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 11 kl. 08:02

Ingen katastrof att befolkningen minskar

? För en kommun i Karlskogas storlek spelar det inte så stor roll om befolkningen ligger på 25 000 i stället för på 30 000. Skatteintäkterna minskar såklart, men det gör också kostnaderna.

YLE - 13 jun 13 kl. 15:26

Hustillverkningen minskar

Allt färre vill köpa nya småhus och företagarna i branschen räknar med en nedgång i hustillverkningen under det här året. Lågkonjunkturen får allt tydligare konsekvenser för byggindustrin. Bankerna kräver en större andel egen finansiering av den som söker lån, och det här återspeglar sig i handeln med småhus.

SmålandsPosten - 17 aug 13 kl. 08:14

Trenden tydlig ? behovet av ekonomiskt bistånd minskar

De senaste sju månaderna har Växjö kommun sett en tydlig trend. De behöver betala ut allt mindre ekonomiskt bistånd.
Hittills i år har Växjö betalat ut 4,5 miljoner kronor mindre jämfört med samma period förra året.

Nyheter 24 - 01 nov 11 kl. 18:09

Anställda tvingas bära namnskylt med bh-storlek


Fackförbundet Handels anser att en stämning kan bli aktuellt. Anställda på underklädesföretaget Change ska bära namnbrickor med bh-storleken utskriven.? Jag tycker att det är diskriminerande.

HBL - 17 sep 13 kl. 13:27

Storlek 38 kan vara liten eller stor

Då det gäller kläder är det faktiskt storleken som räknas, men i dag är märkningarna en djungel. Frågan är om över femton år av försök att uppnå gemensamma standarder kommer att ge resultat och göra livet lättare för konsumenten.Sofia Österholm handlar höstkläder.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

SvD - 27 jul 11 kl. 02:14

Happy Meal tvingas gå ner en storlek

Minskar kaloriinnehållet med 20 procent..

YLE - 15 feb 13 kl. 15:33

Avgift minskar på oljeutsläppen

Oljeutsläppen i Östersjön har minskat betydligt. Enligt Finlands miljöcentral var de genomsnittliga oljeutsläppens storlek år 2012 25 liter. 2008 var motsvarande siffra 175 liter.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Efter krisande vattennivåer förra sommaren – bra utgångsläge i år

Årets sommarsäsong har fått en torr inledning. Men hittills ser risken liten ut för en upprepning av förra sommaren – då det var krisande grundvattennivåer. – Vi har ett gott utgångsläge, säger grundvattengeologen Bo Thunholm..

SVT - 11 timmar sedan

Pilotfacket om sjukskrivningarna: ”Helt i linje med marknaden”

Pilotföreningen tycker inte att uppgifterna om att piloter toppar listan över yrken med högst risk för sjukskrivningar är överraskande – och säger att det kan gå ut över flygsäkerheten. – Risken är att man mörkar att man är sjuk, säger ordföranden Martin Lindgren..

SVT - 11 timmar sedan

Socialförsäkringsutskottet vill höra Anne-Marie Beglers version

Socialförsäkringsutskottet har på initiativ av Allianspartierna beslutat att bjuda in förra generaldirektören på Försäkringskassan, Anne-Marie Begler, till utskottet. Sverigedemokraterna stödde initiativet. Utskottsmajoriteten vill höra Beglers version av varför hon sparkades av socialminister Annika Strandhäll (S) nyligen..

SVT - 12 timmar sedan

Flera vägarbeten i sommar – så undviker du köerna

Planerar du att bila i Sverige i sommar? Då kommer du förmodligen att stöta på en del vägarbeten – särskilt runt storstäderna. Vi har listat sträckorna med stor risk för köer..

SVT - 13 timmar sedan

Regering inför nationell strategi mot demens

Regeringen inför en nationell strategi för personer med demenssjukdom. – Demens är en folksjukdom, säger äldreminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på Silviahemmet på Drottningholm..

SVT - 18 timmar sedan

Här är listan med högriskyrken

Här är Försäkringskassans lista med yrken där risken för sjukskrivning är högst. Listan gäller sjukskrivning över 14 dagar..

SVT - 18 timmar sedan

Stor risk för sjukskrivning hos flygpersonal

Högst risk för sjukskrivning finns i mansdominerade yrken inom tillverkning, bygg, hantverk och transport. Piloter och kabinpersonal är yrken med hög risk för långvarig sjukskrivning, enligt en ny rapport från Försäkringskassan..

SVT - 19 timmar sedan

E-cigaretter sågas i rapport

Smakämnen i e-cigaretter kan vara farligare än nikotin. I dag finns ingen kontroll över vad man får i sig om man röker en e-cigarett..

SVT - 20 timmar sedan

Ikea återkallar farlig cykel

Cykeln ”Sladda” återkallas av Ikea efter att flera incidenter rapporterats..

SVT - 19 timmar sedan

Barnens skolgårdar krymper

En del barn har ingen skolgård alls, andra mer än 100 kvadratmeter. Variationerna är stora, men trenden tydlig – barnens skolgårdar blir mindre och mindre. Det visar en ny rapport från Boverket och SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.