SVT > Inrikes

Monday, 15 October, 10:14

Liknande nyheter

Taggar: Förskolegruppers, storlek, minskar
Ekonomistas - 20 mar 14 kl. 05:55

Regeringens studiebidrags-reträtt och välfärdsstatens storlek

Under veckan som gick backade regeringen från sitt förslag om att sänka studiebidraget med 300 kronor i månaden. De backade däremot inte från övriga delar av förslaget, dvs höjningen av studiemedlens lånedelen samt det höjda fribeloppet. Resultatet: en av världens största välfärdsstater växer lite till i omfattning.

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 11 kl. 08:02

Ingen katastrof att befolkningen minskar

? För en kommun i Karlskogas storlek spelar det inte så stor roll om befolkningen ligger på 25 000 i stället för på 30 000. Skatteintäkterna minskar såklart, men det gör också kostnaderna.

YLE - 13 jun 13 kl. 15:26

Hustillverkningen minskar

Allt färre vill köpa nya småhus och företagarna i branschen räknar med en nedgång i hustillverkningen under det här året. Lågkonjunkturen får allt tydligare konsekvenser för byggindustrin. Bankerna kräver en större andel egen finansiering av den som söker lån, och det här återspeglar sig i handeln med småhus.

SmålandsPosten - 17 aug 13 kl. 08:14

Trenden tydlig ? behovet av ekonomiskt bistånd minskar

De senaste sju månaderna har Växjö kommun sett en tydlig trend. De behöver betala ut allt mindre ekonomiskt bistånd.
Hittills i år har Växjö betalat ut 4,5 miljoner kronor mindre jämfört med samma period förra året.

Nyheter 24 - 01 nov 11 kl. 18:09

Anställda tvingas bära namnskylt med bh-storlek


Fackförbundet Handels anser att en stämning kan bli aktuellt. Anställda på underklädesföretaget Change ska bära namnbrickor med bh-storleken utskriven.? Jag tycker att det är diskriminerande.

HBL - 17 sep 13 kl. 13:27

Storlek 38 kan vara liten eller stor

Då det gäller kläder är det faktiskt storleken som räknas, men i dag är märkningarna en djungel. Frågan är om över femton år av försök att uppnå gemensamma standarder kommer att ge resultat och göra livet lättare för konsumenten.Sofia Österholm handlar höstkläder.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

SvD - 27 jul 11 kl. 02:14

Happy Meal tvingas gå ner en storlek

Minskar kaloriinnehållet med 20 procent..

YLE - 15 feb 13 kl. 15:33

Avgift minskar på oljeutsläppen

Oljeutsläppen i Östersjön har minskat betydligt. Enligt Finlands miljöcentral var de genomsnittliga oljeutsläppens storlek år 2012 25 liter. 2008 var motsvarande siffra 175 liter.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Nya talmanssamtal i dag – Löfven troligen den som får ta över

Moderatledaren Ulf Kristersson har kastat in handduken för tillfället. Näst på tur att sondera vidare blir troligen S-ledaren Stefan Löfven. Under måndagen kommer talmannen åter att samtala med partiledarna för att bestämma vem som ska få ett nytt sonderingsuppdrag..

SVT - 2 timmar sedan

Talmannen träffar partiledarna – här är tiderna som gäller

Moderatledaren Ulf Kristersson har tillfälligt gett upp försöket att bilda regering. Vem som står näst på tur väntas avgöras under måndagen då talmannen Andreas Norlén åter har bjudit in till samtal..

SVT - 3 timmar sedan

Vd:n: ”Det är mer lönsamt att försöka se världen ur fler perspektiv”

Aldrig förr har Sverige haft så många kvinnliga börs-vd:ar. Men fortfarande är fler än 9 av 10 män. – Det är klart att jag också tjongat i det där glastaket, säger Ulrika Hallengren, vd på fastighetsbolaget Wihlborgs..

SVT - 3 timmar sedan

Ny rapport: Anna kan vara vanligaste vd-namnet 2026

Antalet kvinnliga vd:n i svenska börsbolag ökar rekordsnabbt just nu, visar stiftelsen Allbrights årliga rapport. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kan Anna vara det vanligaste vd-namnet i svenska börsbolag redan 2026. – Det kan vara en metoo-effekt, säger Amanda Lundeteg, Allbrights vd..

SVT - 5 timmar sedan

Nu är influensan på väg till Sverige

Influensan håller på att avslutas på södra halvklotet och är nu på väg mot Europa. – Årets variant är även ett hot mot yngre personer, säger Folkhälsomyndighetens expert Mia Brytting som reder ut hur du bäst skyddar dig..

SVT - 13 timmar sedan

Stoppade biträden fortsätter i domstolar: ”Man undrar vad myndigheterna håller på med”

Trots att offentliga biträden stoppas av Migrationsverket kan de fortsätta företräda klienter i svenska domstolar. SVT:s granskning visar att detta skett i flera fall under 2018, och risken är stor att varken domstolen eller den asylsökande känner till stoppet..

SVT - 14 timmar sedan

Täta band till SD i starkt M-fäste

Sverigedemokraterna och Moderaterna hade stora framgångar i Skånes kommuner i valet. SVT:s Agenda har besökt Staffanstorp där M fick 42,7 procent av rösterna. Nu för partiet samtal med SD om ett möjligt gemensamt styre..

SVT - 18 timmar sedan

Så sparar unga till pension innan 40

Föreställ dig att inte behöva jobba en dag till under resten ditt liv. Den tanken lockar unga till rörelsen Fire som går ut på att bli ekonomiskt oberoende redan i 30-årsåldern genom att spara väldigt mycket på väldigt kort tid. I klippet träffar vi Sandra Bourbon, 33 år, som berättar hur det går till..

SVT - 18 timmar sedan

Forskaren ser fem risker med FIRE

FIRE-rörelsen går ut på att spara ihop tillräckligt mycket pengar för att inte behöva jobba och istället kunna leva på avkastningen. Paolo Sodini är professor i hushållsekonomi vid Swedish House of Finance och ser ett antal risker i kalkylen bakom rörelsen..

SVT - 19 timmar sedan

Ulf Kristersson gäst i SVT:s Agenda

I dag lämnade Ulf Kristersson (M) beskedet att han gått in i kaklet med sina försök att bilda regering. I kväll kommer han till SVT:s Agenda för att kommentera vad som ledde fram till hans besked och hur han ser på Alliansens framtid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.