SVT > Inrikes

Wednesday, 22 August, 00:11

SVT - 25 apr 18 kl. 09:28

Förskolegruppers storlek minskarUnder fjolåret har grupperna på förskolorna minskat, konstaterar Skolverket i en ny rapport. – Det är glädjande att barngrupperna blivit mindre, säger Magdalena Karlsson, undervisningsråd på Skolverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Skolverket, Magdalena Karlsson

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förskolegruppers, storlek, minskar
Ekonomistas - 20 mar 14 kl. 05:55

Regeringens studiebidrags-reträtt och välfärdsstatens storlek

Under veckan som gick backade regeringen från sitt förslag om att sänka studiebidraget med 300 kronor i månaden. De backade däremot inte från övriga delar av förslaget, dvs höjningen av studiemedlens lånedelen samt det höjda fribeloppet. Resultatet: en av världens största välfärdsstater växer lite till i omfattning.

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 11 kl. 08:02

Ingen katastrof att befolkningen minskar

? För en kommun i Karlskogas storlek spelar det inte så stor roll om befolkningen ligger på 25 000 i stället för på 30 000. Skatteintäkterna minskar såklart, men det gör också kostnaderna.

YLE - 13 jun 13 kl. 15:26

Hustillverkningen minskar

Allt färre vill köpa nya småhus och företagarna i branschen räknar med en nedgång i hustillverkningen under det här året. Lågkonjunkturen får allt tydligare konsekvenser för byggindustrin. Bankerna kräver en större andel egen finansiering av den som söker lån, och det här återspeglar sig i handeln med småhus.

SmålandsPosten - 17 aug 13 kl. 08:14

Trenden tydlig ? behovet av ekonomiskt bistånd minskar

De senaste sju månaderna har Växjö kommun sett en tydlig trend. De behöver betala ut allt mindre ekonomiskt bistånd.
Hittills i år har Växjö betalat ut 4,5 miljoner kronor mindre jämfört med samma period förra året.

Nyheter 24 - 01 nov 11 kl. 18:09

Anställda tvingas bära namnskylt med bh-storlek


Fackförbundet Handels anser att en stämning kan bli aktuellt. Anställda på underklädesföretaget Change ska bära namnbrickor med bh-storleken utskriven.? Jag tycker att det är diskriminerande.

HBL - 17 sep 13 kl. 13:27

Storlek 38 kan vara liten eller stor

Då det gäller kläder är det faktiskt storleken som räknas, men i dag är märkningarna en djungel. Frågan är om över femton år av försök att uppnå gemensamma standarder kommer att ge resultat och göra livet lättare för konsumenten.Sofia Österholm handlar höstkläder.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera centimeters skillnad på flick- och pojkkläder – trots samma storlek

Storlek 92 är tänk att passa barn i åldrarna ett och ett halvt till två år. På Hennes & Mauritz kostar en vanligt t-shirt i den storleken 49.50, oavsett om det är på flick- eller pojkavdelningen.

SvD - 27 jul 11 kl. 02:14

Happy Meal tvingas gå ner en storlek

Minskar kaloriinnehållet med 20 procent..

YLE - 15 feb 13 kl. 15:33

Avgift minskar på oljeutsläppen

Oljeutsläppen i Östersjön har minskat betydligt. Enligt Finlands miljöcentral var de genomsnittliga oljeutsläppens storlek år 2012 25 liter. 2008 var motsvarande siffra 175 liter.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Svaren vi fick – och inte – i utfrågningen av Stefan Löfven (S)

Det var Stefan Löfvens (S) tur att svara på frågor i SVT:s partiledarutfrågning ikväll. Men i vilken fråga gav han ett klart besked och när var han inte lika tydlig? Vi frågade SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 1 timme sedan

Skattenej och regeringsduck – så var partiledarutfrågningen av Stefan Löfven

Stefan Löfven duckade hårdnackat i regeringsfrågan och hävdade att det är omöjligt att sänka skatterna och samtidigt upprätthålla välfärden – trots att siffror från Ekonomistyrningsverket bevisar motsatsen. Här sammanfattar SVT Nyheter partiledarutfrågningen av S-ledaren i tre punkter..

SVT - 1 timme sedan

Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) debatterar om integration

Integrationen är bland de viktigaste frågorna för väljare visar opinionsundersökningar. Partiledarna Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i tisdagens Aktuellt för att debattera hur nyanlända ska integreras i samhället..

SVT - 2 timmar sedan

Stefan Löfven försvarar regeringens försök att korta cancerköerna

Inför förra valet lovade Socialdemokraterna att alla cancerpatienter skulle få vård inom fyra veckor – men vallöftet är inte i närheten av att uppfyllas. Trots det försvarar statsminister Stefan Löfven sin politik. – Många av de här går i rätt riktning, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Trots S-löftet inför förra valet: Cancerköerna fortfarande extremt långa

Alla cancerpatienter ska få vård inom fyra veckor. Det löftet gav Socialdemokraterna inför förra valet. Men fyra år senare står det klart att det vallöftet inte är i närheten av att ha uppfyllts.

SVT - 5 timmar sedan

Ny överbelastningsattack mot Socialdemokraternas hemsida

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för ytterligare en överbelastningsattack. IP-adresserna spåras uteslutande till Ryssland och Nordkorea, uppger partiet enligt Dagens Nyheter..

SVT - 6 timmar sedan

Fd Jas-pilot om kraschen: ”Man kommer aldrig att komma undan fågelkollisioner”

Det är bara en fråga om flygtimmar innan ett flygplan kolliderar med fåglar. Det säger före detta stridspiloten Mikael Grev med 17 år inom Försvarsmakten och erfarenhet av fågelkollisioner. – Normalt sett är det inte ett problem.

SVT - 6 timmar sedan

Naturvårdsverket polisanmäler omfattande bedrägeriförsök med elcykelbidrag

Naturvårdsverket har polisanmält ett misstänkt storbedrägeri kring bidragen för elcyklar. Närmare hundra utbetalningar misstänks vara falska, och ett tiotal har stoppats. Dessutom har man anmält en enskild elcykelkund som använt ett förfalskat tandkrämskvitto..

SVT - 6 timmar sedan

Skansen anklagar Alternativ för Sverige att stjäla folkdansbilder – AfS: ”Har aldrig publicerat någon film”

Under måndagen gick Skansen i Stockholm ut med ett meddelande på sin Facebooksida, där de anklagar det politiska partiet Alternativ för Sverige för att ta upphovsrättsskyddat material och använda det utan tillåtelse. Partiledare Gustav Kasselstrand menar dock att Skansen bara gett sig ut på ”den politiskt korrekta catwalken” – och att någon sådan film aldrig publicerats..

SVT - 8 timmar sedan

SVT-meteorologen: Sensommarväder i stora delar av landet

Hösten har gjort sitt intåg i vissa delar av Sverige, men i stort dröjer sommaren kvar, med särskilt höga temperaturer i syd. – Hösten har kommit lite grann i alla fall. Men om den drar ut över resten av landet snart är svårt att säga, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.