SR > Vetenskap

Tuesday, 16 October, 11:52

SR - 24 apr 18 kl. 12:26

Experter: Europa hänger inte med i AI-forskningenEuropa hänger inte med Kina och USA vad gäller utvecklandet av artificiell intelligens. Det skriver forskare i ett nytt öppet brev..
Läs mer på SR
Läs mer om:
AI, Kina, USA

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, Europa, hängerinte med i , AI-forskningen
Supermiljöbloggen - 16 apr 18 kl. 16:13

Sveriges köpcentrum energitörstigast i Europa

Italienska forskning vid forskningsinstitutet EURAC har visat på att svenska köpcentrum är Europas energitörstigaste. Forskningen är en del av ett EU-finansierat samarbete som arbetar för att energieffektivisera köpcentrum i Europa. Bakom forskningen ligger det EU-finanserade projektet CommONEnergy, som är ett samarbete mellan flera forskningsinstitutet runtom i Europa.

Politologerna - 23 feb 14 kl. 08:00

Sveriges mest inflytelserika statsvetare i media, forskning och politik

Tidningen Dagens Samhälle rangordnade häromdagen svenska akademiker utifrån hur ofta de synts i media det senaste året. Toppade den uppmärksammade listan gjorde Ulf Bjereld och Jonas Hinnfors, både professorer i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Statsvetare utgjorde 20 av 50 på listan (jag och mina medpolitologer Henrik Ekengren Oscarsson och Katarina Barrling var tre av dem) och var alltså väl representerade, somliga skulle säkert säga överrepresenterade.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

YLE - 13 maj 16 kl. 16:16

Sverige dåligt på att förebygga radikalism

Sociala faktorer och ideologisk övertygelse driver personer i händerna på IS och Sverige ligger långt efter i det förebyggande arbetet. Det säger den svenska terrorismforskaren Magnus Ranstorp som föreläste på Åbo Akademi i Vasa på fredagen. Ranstorp har gjort sitt livsverk inom forskningen av olika terrorgrupper, till exempel Hizbollah och Hamas.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:46

D-vitamindilemmat - hur mycket ska vi ta?

Finländare äter allt mer D-vitamin och ofta mer än de rekommenderade halterna. En del läkare hävdar att det är just så här man ska göra medan D-vitaminexperter är av annan åsikt. Vem ska man egentligen tro på?

YLE - 16 nov 16 kl. 15:43

Våra barn rör på sig alarmerande lite - Finland inget undantag

Finländska barn och unga rör på sig oroväckande lite - med tiden mindre och mindre. Fortsätter det så här kommer dagens barn att leva kortare och sjukare liv än sina föräldrar, också globalt. Det här varnas det för i en ny internationell undersökning.

YA - 07 mar 14 kl. 04:00

En stukad kunskapsnation

Foto: JOHAN NILSSON
Att många svenskar studerar på högskolenivå är bra. Men det förutsätter att utbildningen håller vad den lovar.
Endast ett svenskt universitet, Karolinska institutet i Stockholm, tar sig in på 100-listan över världens bästa lärosäten.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

YLE - 08 dec 14 kl. 04:02

Ska vi tillåta genmodifierad mat i EU?

Genmodifierad mat är en av många omstridda frågor i frihandelsavtalet mellan EU och USA. USA vill exportera genmodifierade produkter till EU, men EU fasar för konsekvenserna. Hur farligt genmodifierad mat är egentligen, därom tvista de lärda.

HBL - 24 sep 14 kl. 10:35

Entusiastiska elever blev forskare i Tvärminne

Det är sällan man i skolan har tid att gå på djupet i olika ämnen och i gymnasiet är kurserna väldigt teoretiska. Inte att undra på att tjugo ungdomar var entusiastiska över att få tillbringa flera dagar på Tvärminne zoologiska station i Hangö.Förra våren åkte professor Alf Norkko och upptäcktsresanden Patrick Degerman runt i ett flertal skolor i Nyland och berättade om Östersjön och vikten av att vi alla bidrar till att vi får ett renare hav.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Besksöta trivs med bladmögel

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp har gjort en oväntad upptäckt. Potatisens vilda släkting besksöta växer mer när den smittats av potatisbladmögel..

SR - 4 timmar sedan

Journaler på nätet ökar personalens rädsla för våld

Att man som patient numera kan läsa sin journal digitalt skapar oro hos sjukhuspersonal..

SR - 5 timmar sedan

Så hotas ölen av klimatet

När temperaturen på jorden stiger kommer kornskörden minska. Då blir det brist på en av de viktigaste råvarorna för öl..

SR - 5 timmar sedan

Forskare jagar svar om mörk materia

Frågan om vad mörk materia egentligen är har gäckat fysikerna i runt 40 år. Nu tror många forskare att man letat efter helt fel sak..

SR - Igår: 11:46

Fiskekvoter i Östersjön fastställs på EU-möte

Under måndagskvällen träffas EU:s jordbruks- och fiskeministrar för att bland annat enas om mängden fisk som får tas upp ur Östersjön 2019. Östersjöfiskens tillstånd lyftes fram under ett seminarium som Klotet arrangerade på Berwaldhallen i höstas..

SR - Igår: 07:19

Världens största samling av rissorter ska räddas

En enorm fröbank med 136 000 fröpåsar ska enligt det internationella risforskningsinstitutet IRRI få evigt skydd..

SR - Igår: 06:00

Rekordvärme och ny skog – ett krympande arktis

Den arktiska zonen krymper och det märks av i Sverige. I Abisko är årsmedeltemperaturen som oftast över nollgradigt, vilket det inte varit tidigare. I sommar har det till och med varit värmerekord..

SR - Igår: 06:00

Dålig kunskap om sexuella trakasserier på högskolan

Det är stor brist på kunskap om hur problemet med sexuella trakasserier inom svenska högskolor och universitet ser ut enligt en ny rapport..

SR - 12 okt 18 kl. 09:31

Så lätt kan släktens dna avslöja brottslingen

Hur nära det går att komma för att avslöja identiteten på enskilda personer via genetiska släktforskningstjänster har undersökts i en ny studie..

SR - 12 okt 18 kl. 06:42

Storbritanniens jordbruksminister: Genredigerade grödor behövs

Den brittiske jordbruksministern George Eustice anser att genredigerade grödor behövs för att jordbruket ska klara framtida utmaningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.