SR > Vetenskap

Tuesday, 22 January, 07:04

SR - 24 apr 18 kl. 12:26

Experter: Europa hänger inte med i AI-forskningenEuropa hänger inte med Kina och USA vad gäller utvecklandet av artificiell intelligens. Det skriver forskare i ett nytt öppet brev..
Läs mer på SR
Läs mer om:
AI, Kina, USA

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, Europa, hängerinte med i , AI-forskningen
Supermiljöbloggen - 16 apr 18 kl. 16:13

Sveriges köpcentrum energitörstigast i Europa

Italienska forskning vid forskningsinstitutet EURAC har visat på att svenska köpcentrum är Europas energitörstigaste. Forskningen är en del av ett EU-finansierat samarbete som arbetar för att energieffektivisera köpcentrum i Europa. Bakom forskningen ligger det EU-finanserade projektet CommONEnergy, som är ett samarbete mellan flera forskningsinstitutet runtom i Europa.

Politologerna - 23 feb 14 kl. 08:00

Sveriges mest inflytelserika statsvetare i media, forskning och politik

Tidningen Dagens Samhälle rangordnade häromdagen svenska akademiker utifrån hur ofta de synts i media det senaste året. Toppade den uppmärksammade listan gjorde Ulf Bjereld och Jonas Hinnfors, både professorer i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Statsvetare utgjorde 20 av 50 på listan (jag och mina medpolitologer Henrik Ekengren Oscarsson och Katarina Barrling var tre av dem) och var alltså väl representerade, somliga skulle säkert säga överrepresenterade.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

YLE - 13 maj 16 kl. 16:16

Sverige dåligt på att förebygga radikalism

Sociala faktorer och ideologisk övertygelse driver personer i händerna på IS och Sverige ligger långt efter i det förebyggande arbetet. Det säger den svenska terrorismforskaren Magnus Ranstorp som föreläste på Åbo Akademi i Vasa på fredagen. Ranstorp har gjort sitt livsverk inom forskningen av olika terrorgrupper, till exempel Hizbollah och Hamas.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:46

D-vitamindilemmat - hur mycket ska vi ta?

Finländare äter allt mer D-vitamin och ofta mer än de rekommenderade halterna. En del läkare hävdar att det är just så här man ska göra medan D-vitaminexperter är av annan åsikt. Vem ska man egentligen tro på?

YLE - 16 nov 16 kl. 15:43

Våra barn rör på sig alarmerande lite - Finland inget undantag

Finländska barn och unga rör på sig oroväckande lite - med tiden mindre och mindre. Fortsätter det så här kommer dagens barn att leva kortare och sjukare liv än sina föräldrar, också globalt. Det här varnas det för i en ny internationell undersökning.

YA - 07 mar 14 kl. 04:00

En stukad kunskapsnation

Foto: JOHAN NILSSON
Att många svenskar studerar på högskolenivå är bra. Men det förutsätter att utbildningen håller vad den lovar.
Endast ett svenskt universitet, Karolinska institutet i Stockholm, tar sig in på 100-listan över världens bästa lärosäten.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

YLE - 08 dec 14 kl. 04:02

Ska vi tillåta genmodifierad mat i EU?

Genmodifierad mat är en av många omstridda frågor i frihandelsavtalet mellan EU och USA. USA vill exportera genmodifierade produkter till EU, men EU fasar för konsekvenserna. Hur farligt genmodifierad mat är egentligen, därom tvista de lärda.

HBL - 24 sep 14 kl. 10:35

Entusiastiska elever blev forskare i Tvärminne

Det är sällan man i skolan har tid att gå på djupet i olika ämnen och i gymnasiet är kurserna väldigt teoretiska. Inte att undra på att tjugo ungdomar var entusiastiska över att få tillbringa flera dagar på Tvärminne zoologiska station i Hangö.Förra våren åkte professor Alf Norkko och upptäcktsresanden Patrick Degerman runt i ett flertal skolor i Nyland och berättade om Östersjön och vikten av att vi alla bidrar till att vi får ett renare hav.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Instrumentet med känsla för snö

Forskare vid Luleå tekniska universitet har tagit fram ett nytt mätinstrument som de hoppas ska hjälpa till att känna igen olika sorters snö..

SR - 1 timme sedan

Insekter – framtidens hundmat?

Insekter till våra husdjur – kan det vara ett klimatsmart alternativ till kött? Kanske, men då måste regler hur insekter kan och får användas i djurfoder bli mer lika i olika länder..

SR - 1 timme sedan

Så kan skogen bli mer bärrik

Att blanda olika trädslag i skogsbruket kan gynna såväl trädtillväxten som tillgången på bär och vilt. Även om det bara handlar om att gå från en till två trädarter..

SR - 23 timmar sedan

Hundarnas köttdiet – en klimatbov

Antalet tamhundar och tamkatter ökar i världen. Och genom maten de får så påverkas både miljö och klimat. Inte minst då de får alltmer kött..

SR - 23 timmar sedan

Många länder satsar på kärnkraft

Uzbekistan i Centralasien har planer på att satsa på kärnkraft. Och de är inte ensamma, rapporterar World nuclear association..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Expedition undersöker valbajs

Ett forskarteam från flera länder beger sig i morgon mot Antarktis. Målet med resan är att studera vad valbajs har för betydelse för havsmiljön. Fartyget avgår från Hobart i Australien..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Saturnus fick vänta länge på sina ringar

Ringarna runt Saturnus bildades betydligt senare än själva planeten. Den slutsatsen drar forskare utifrån mätningar från rymdsonden Cassini..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Flerspråkiga majsplantor

Majsplantor tycks kunna prata med varandra. På mer än ett sätt. Det visar nu forskare från Sveriges lantbruksuniversitet..

SR - 18 jan 19 kl. 06:00

Forskare: Utrotningslistade djur på väg tillbaka

Flera utrotningshotade djurarter som ska skyddas enligt den amerikanska miljölagen ESA, ökar i antal. Det visar en ny studie..

SR - 17 jan 19 kl. 10:27

Fjällräven fortsätter öka

Det finns minst 304 vuxna fjällrävar i Skandinavien, enligt Naturvårdsverket.Vid millennieskiftet fanns blott 40-60 fjällrävar i Skandinavien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.