DN > Nyheter

Wednesday, 17 October, 01:45

DN - 24 apr 18 kl. 10:44

Svenskarna mer nöjda med samhälletGÖTEBORG. Optimismen har stigit bland svenskarna på flera sätt inför årets val. Fler gör positiva bedömningar av ekonomin och är nöjda med demokratin. Förtroendet för polis och skola ökar. Det visar den årliga SOM-undersökningen som presenteras på tisdagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
GÖteborg, SOM

Dela artikeln

1391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarna, mer, nöjdamed , samhället
Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Allt mer MRSA i samhället

Risken att drabbas av multiresistenta bakterier på sjukhus har minskat, men ute i samhället smittas allt fler. Nu vill Smittskyddsinstitutet ta reda på varför..

BT - 06 nov 13 kl. 13:52

Fetman sätter spår i samhället

Extra breda kistor, ambulanser för feta och bredare säten på flyget. Tecknen på att vi blivit tjockare börjar synas allt mer ute i samhället. I dag är den genomsnittliga svensken överviktig, snarare än normalviktig.

Sydöstran - 29 nov 16 kl. 06:00

Kvinnojouren vill synas mer i samhället

Kvinnojouren vill synas mer ute i samhället. – Vi har sökt projektmedel till bland annat stödåtgärder och förebyggande arbete för att synliggöra vår verksamhet, säger Helena Pasma..

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Kristianstadsbladet - 09 mar 13 kl. 06:30

Skolan, staten och samhället

Lagstadgad läxhjälp gör inte skolan bättre.
I helgen samlas Folkpartiets kommunpolitiker på ett liberalt riksmöte i Västerås. Partiledare Jan Björklund inledningstalar och liberalismen i kommun och landsting kommer att diskuteras från olika vinklar.

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 18:13

Samhället måste vara tydligt mot alla om att religionsfrihet gäller.

I Sydsvenskan har uppstått en debatt om de kristna asylsökande som hotades på ett asylboende av andra asylsökande, beskrivna som fundamentalistiska islamister.Meningsutbytet mellan Ann-Sofie Dahl, som initierade saken i tidningen, och biskop Fredrik Modéus, Växjö stift, handlar om vad den Svenska kyrkan gör eller inte gör. Det nämns ingenting i artiklarna om vad det svenska samhället eller den svenska staten gör.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 10:50

Löfven: Sverige måste styras, Sverige måste regeras

På måndagen hålls den tredje talmansrundan sedan Stefan Löfven (S) röstades ner som statsminister. I dag var han först ut med att träffa talman Andreas Norlén.  Han var återhållsam i sina besked, och upprepade att han ”står till talmannens förfogande”.

DN - Igår: 08:51

Ny talmansrunda – Löfven kan få uppdraget

Ännu en gång ska talman Andreas Norlén slå sig ned med partiledarna och lyssna på deras tankar och åsikter kring regeringsfrågan.  Den här gången förväntas Stefan Löfven få uppdraget att sondera möjligheten att bilda en regering.  DN rapporterar direkt från talmansrundan under dagen.

DN - I förrgår: 13:40

V och MP: Nu bör talmannen ge Löfven chansen

Efter att moderatledaren Ulf Kristersson meddelat att hans försök att bilda regering misslyckats ska turen gå till Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Det anser Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt..

DN - I förrgår: 12:24

Ulf Kristersson ger upp försöket att bilda regering

Moderatledaren Ulf Kristersson ger upp försöken att bilda regering. Men han vill fortfarande bli statsminister.  – Jag har meddelat talmannen att det i nuläget saknas förutsättningar, säger Ulf Kristersson på söndagens pressträff i riksdagen..

DN - 13 okt 18 kl. 16:07

Centerpartiet säger nej till M-regering

Precis som Liberalerna säger även Annie Lööf nej till en M-regering.   – En Alliansregering som består av färre partier än fyra kan inte betecknas som en Alliansregering, säger C-ledaren Annie Lööf..

DN - 11 okt 18 kl. 16:30

Spelet bakom namninsamlingen på Regeringskansliet – ”förtrupp” leddes av chef med S-koppling

I ett gemensamt brev markerade 261 opolitiska tjänstemän på regeringskansliet inför regeringsbildningen. Brevet har väckt stor uppmärksamhet och debatt.  Nu framgår att namninsamlingen har organiserats av en UD-chef med nära band till Socialdemokraterna.

DN - 11 okt 18 kl. 16:30

UD-chefen om kritiken mot namninsamlingen: ”Befängt och underligt”

Chefen för FN-enheten organiserade den omdebatterade namninsamlingen på regeringskansliet. Han vill inte kommentera sina kopplingar till Socialdemokraterna och tillbakavisar påståendet om politisk kampanj. – Det är befängt och underligt, säger han..

DN - 10 okt 18 kl. 22:36

Björn Söder (SD): Kungen ska föreslå statsminister

I framtiden ska kungen föreslå statsminister. Det föreslår Björn Söder (SD) i en motion till riksdagen. – Valet till talman och talmansämbetet i sig skulle därmed undgå att dras in i politiska fulspel, skriver Björn Söder i förslaget.

DN - 09 okt 18 kl. 17:19

Mattias Karlsson (SD): Det är inte tillräckligt för oss

Sverigedemokraterna förväntar sig att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson nu pratar med dem, nu när han övergett tanken om att söka stöd av Socialdemokraterna.  Men det sakpolitiska som Kristersson redovisade för i DN Debatt räcker inte till för att SD ska stötta en alliansregering, menar partiets gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson..

DN - 09 okt 18 kl. 16:56

Lööf fick reda på innehållet i debattartikeln via DN

Centerpartiets partiledare Annie Lööf fick reda på det politiska innehållet i Ulf Kristerssons debattartikel först när hon läste den på DN.se.  – Jag tror att han inför sitt samtal med talmannen ville ha fokus på vilka politiska reformer han vill ha framåt, säger Annie Lööf.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.