DN > Nyheter

Wednesday, 23 January, 11:14

DN - 24 apr 18 kl. 10:44

Svenskarna mer nöjda med samhälletGÖTEBORG. Optimismen har stigit bland svenskarna på flera sätt inför årets val. Fler gör positiva bedömningar av ekonomin och är nöjda med demokratin. Förtroendet för polis och skola ökar. Det visar den årliga SOM-undersökningen som presenteras på tisdagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
GÖteborg, SOM

Dela artikeln

1391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarna, mer, nöjdamed , samhället
Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Allt mer MRSA i samhället

Risken att drabbas av multiresistenta bakterier på sjukhus har minskat, men ute i samhället smittas allt fler. Nu vill Smittskyddsinstitutet ta reda på varför..

BT - 06 nov 13 kl. 13:52

Fetman sätter spår i samhället

Extra breda kistor, ambulanser för feta och bredare säten på flyget. Tecknen på att vi blivit tjockare börjar synas allt mer ute i samhället. I dag är den genomsnittliga svensken överviktig, snarare än normalviktig.

Sydöstran - 29 nov 16 kl. 06:00

Kvinnojouren vill synas mer i samhället

Kvinnojouren vill synas mer ute i samhället. – Vi har sökt projektmedel till bland annat stödåtgärder och förebyggande arbete för att synliggöra vår verksamhet, säger Helena Pasma..

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Kristianstadsbladet - 09 mar 13 kl. 06:30

Skolan, staten och samhället

Lagstadgad läxhjälp gör inte skolan bättre.
I helgen samlas Folkpartiets kommunpolitiker på ett liberalt riksmöte i Västerås. Partiledare Jan Björklund inledningstalar och liberalismen i kommun och landsting kommer att diskuteras från olika vinklar.

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 18:13

Samhället måste vara tydligt mot alla om att religionsfrihet gäller.

I Sydsvenskan har uppstått en debatt om de kristna asylsökande som hotades på ett asylboende av andra asylsökande, beskrivna som fundamentalistiska islamister.Meningsutbytet mellan Ann-Sofie Dahl, som initierade saken i tidningen, och biskop Fredrik Modéus, Växjö stift, handlar om vad den Svenska kyrkan gör eller inte gör. Det nämns ingenting i artiklarna om vad det svenska samhället eller den svenska staten gör.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

FBI-agenter larmar om den nedstängda statsapparaten

Den amerikanska statsapparatens delvisa nedstängning är på sin 33:e dag och konsekvenserna blir allt fler och tydligare. I en rapport varnar nu FBI-agenters medlemsorganisation FBIAA för allvarliga konsekvenser om inte justitiedepartementet och den federala polisen snarast får sina pengar..

DN - 30 minuter sedan

Cardiff-spelarens sista ord till vännerna: ”Jag är rädd”

Emiliano Salas plan försvann från radarn under måndagskvällen. Planet har fortfarande inte hittats och myndigheterna befarar att det värsta hänt Cardiffs nyförvärv. ”Planet håller på att falla sönder, jag är rädd”.

DN - 30 minuter sedan

Val i Thailand hålls i mars

Thailands kung Maha Vajiralongkorn har undertecknat ett dekret som godkänner att val kan hållas, uppger kungahuset. Valet blir det första sedan militärkuppen 2014..

DN - 1 timme sedan

Sugsvag fläkt bland förra årets sämsta köp

En köksfläkt utan sug, en robotgräsklippare som både klipper fötter och gräs och en ekologisk pasta med höga halter bekämpningsmedel. Det är några av produkterna som kvalar in på listan över förra årets sämsta produkter från tidningen Råd & Rön..

DN - 2 timmar sedan

Fyra anhållna efter krogexplosion

Fyra personer har anhållits i samband med en explosion på en restaurang i Linnéstaden i Göteborg under natten till onsdagen..

DN - 2 timmar sedan

Han spelar Tony Soparno i nya ”Sopranos”-filmen

Filmen ”The many saints of Newark” skildrar den unge Tony Sopranos liv, innan han blev maffiaboss. Rollen, som ursprungligen gjordes av James Gandolfini, spelas av Michael Gandolfini – hans son..

DN - 3 timmar sedan

Oklarheter kring explosion i Kista

Polisen vet inte vad som orsakade explosionen som inträffade vid en restaurang i ett flerfamiljshus på tisdagen..

DN - 3 timmar sedan

Stockholmstestet vecka 4

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Stockholm..

DN - 5 timmar sedan

Peter Jacksons krigsdokumentär till Sverige

Peter Jacksons dokumentär där moderna verktyg använts för att väcka liv i filmklipp från första världskriget går upp på vita duken i Sverige..

DN - 11 timmar sedan

Kvinna biten i ansiktet av hund

En kvinna har blivit biten i ansiktet av en hund i Kinna, skriver Borås Tidning. Polisen uppger att kvinnan matade hunden när den anföll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.