DN > Nyheter

Wednesday, 23 May, 03:28

DN - 24 apr 18 kl. 10:44

Svenskarna mer nöjda med samhälletGÖTEBORG. Optimismen har stigit bland svenskarna på flera sätt inför årets val. Fler gör positiva bedömningar av ekonomin och är nöjda med demokratin. Förtroendet för polis och skola ökar. Det visar den årliga SOM-undersökningen som presenteras på tisdagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
GÖteborg, SOM

Dela artikeln

1393 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarna, mer, nöjdamed , samhället
Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Allt mer MRSA i samhället

Risken att drabbas av multiresistenta bakterier på sjukhus har minskat, men ute i samhället smittas allt fler. Nu vill Smittskyddsinstitutet ta reda på varför..

BT - 06 nov 13 kl. 13:52

Fetman sätter spår i samhället

Extra breda kistor, ambulanser för feta och bredare säten på flyget. Tecknen på att vi blivit tjockare börjar synas allt mer ute i samhället. I dag är den genomsnittliga svensken överviktig, snarare än normalviktig.

Sydöstran - 29 nov 16 kl. 06:00

Kvinnojouren vill synas mer i samhället

Kvinnojouren vill synas mer ute i samhället. – Vi har sökt projektmedel till bland annat stödåtgärder och förebyggande arbete för att synliggöra vår verksamhet, säger Helena Pasma..

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Kristianstadsbladet - 09 mar 13 kl. 06:30

Skolan, staten och samhället

Lagstadgad läxhjälp gör inte skolan bättre.
I helgen samlas Folkpartiets kommunpolitiker på ett liberalt riksmöte i Västerås. Partiledare Jan Björklund inledningstalar och liberalismen i kommun och landsting kommer att diskuteras från olika vinklar.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 18:13

Samhället måste vara tydligt mot alla om att religionsfrihet gäller.

I Sydsvenskan har uppstått en debatt om de kristna asylsökande som hotades på ett asylboende av andra asylsökande, beskrivna som fundamentalistiska islamister.Meningsutbytet mellan Ann-Sofie Dahl, som initierade saken i tidningen, och biskop Fredrik Modéus, Växjö stift, handlar om vad den Svenska kyrkan gör eller inte gör. Det nämns ingenting i artiklarna om vad det svenska samhället eller den svenska staten gör.

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Kriminologen Nina Rung: M:s förslag kommer inte få någon verkan

Moderaternas förslag om att förbjuda ”moralpoliser” i utsatta områden är ett populistiskt utspel som inte är genomförbart.  Det anser kriminologen och föreläsaren Nina Rung.  – Det är ett supermärkligt sätt att gå till väga på.

DN - Igår: 17:01

Catholic parish was not denied using church bells

A news story about a Catholic parish in southern Sweden has has been widely spread and has gained international attention.  A vicar claimed the parish's application to use church bells was rejected by the local municipality a decade or so ago. However, this statement is false, as records show parish never sought official permission to use church bells.

DN - Igår: 15:41

KU-ordföranden: ”Viktigt att generaldirektörer har en stark anställningstrygghet”

Andreas Norlén (M), ordförande i Konstitutionsutskottet (KU), säger att det är viktigt att det görs en ”noggrann granskning” av regeringens beslut att avskeda Ann-Marie Begler från tjänsten som generaldirektör på Försäkringskassan.  – Det är ovanligt att en generaldirektör gör så här långtgående uttalanden, säger Norlén. .

DN - 19 maj 18 kl. 09:33

Så vill partierna stärka landsbygden

Långa avstånd, företag som slås ut av globaliseringen och vårdcentraler som läggs ner är några av problemen som landsbygden brottas med. DN har frågat samtliga riksdagspartier vad de vill göra åt det..

DN - 18 maj 18 kl. 21:00

Forskare: Löfven och Kristersson sviker svenska folket

Stefan Löfven och Ulf Kristersson sviker det svenska folket när de väljer populistisk främlingsfientlighet framför sina ideologier. Det menar åtta forskare i DN Debatt som riktar skarp kritik mot partiledarna och säger att svensk politik har förlorat sin moraliska kompass..

DN - 18 maj 18 kl. 08:43

Viktor Barth-Kron: Att vinna eller icke vinna röster av X, det är inte frågan

X positionerar sig nu närmare Y och föreslår Z, vilket kan vinna väljare från Q men riskera ett läckage till P. Y föreslår i stället R, vilket öppnar för att vinna från P men tappa till C. .

DN - 18 maj 18 kl. 06:46

DN/Ipsos: Lägre framtidstro på landsbygden

Skillnaderna är stora mellan stad och land när det gäller framtidstro, visar en mätning från DN/Ipsos. I landsbygdskommuner tror bara 35 procent på en god ekonomisk utveckling, mot 62 i storstäderna. – Det här är klyftor som får politiska konsekvenser, säger David Ahlin på Ipsos..

DN - 17 maj 18 kl. 21:00

Alice Bah Kuhnke: Knytblusbilden var ingen impuls

Hon har varit minister och miljöpartist i knappt fyra år.  Men aktivist i hela sitt liv. Som en av partiets populäraste företrädare kliver Alice Bah Kuhnke nu in i sin första valrörelse – med stora ord och knuten näve.

DN - 17 maj 18 kl. 18:32

C: Alla vårdcentraler ska kunna ta emot patienter digitalt

Centerpartiet vill att alla patienter i Sverige ska ges möjlighet att välja mellan en digital läkarundersökning och en fysisk, på en vårdcentral.  – Det är en väldigt konservativ hållning att det skulle vara allena saliggörande att träffa doktorn i ett undersökningsrum, säger Anders W Jonsson som är partiets vårdpolitiska talesperson och dessutom barnläkare. .

DN - 17 maj 18 kl. 13:59

M vill öppna upp för ordningsvakter

Kommuner vill låta ordningsvakter patrullera allt större områden, men polisen har börjat säga nej. Moderaterna vill nu ändra lagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.