DN > Nyheter

Sunday, 19 August, 08:09

DN - 24 apr 18 kl. 10:44

Svenskarna mer nöjda med samhälletGÖTEBORG. Optimismen har stigit bland svenskarna på flera sätt inför årets val. Fler gör positiva bedömningar av ekonomin och är nöjda med demokratin. Förtroendet för polis och skola ökar. Det visar den årliga SOM-undersökningen som presenteras på tisdagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
GÖteborg, SOM

Dela artikeln

1391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarna, mer, nöjdamed , samhället
Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Allt mer MRSA i samhället

Risken att drabbas av multiresistenta bakterier på sjukhus har minskat, men ute i samhället smittas allt fler. Nu vill Smittskyddsinstitutet ta reda på varför..

BT - 06 nov 13 kl. 13:52

Fetman sätter spår i samhället

Extra breda kistor, ambulanser för feta och bredare säten på flyget. Tecknen på att vi blivit tjockare börjar synas allt mer ute i samhället. I dag är den genomsnittliga svensken överviktig, snarare än normalviktig.

Sydöstran - 29 nov 16 kl. 06:00

Kvinnojouren vill synas mer i samhället

Kvinnojouren vill synas mer ute i samhället. – Vi har sökt projektmedel till bland annat stödåtgärder och förebyggande arbete för att synliggöra vår verksamhet, säger Helena Pasma..

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Kristianstadsbladet - 09 mar 13 kl. 06:30

Skolan, staten och samhället

Lagstadgad läxhjälp gör inte skolan bättre.
I helgen samlas Folkpartiets kommunpolitiker på ett liberalt riksmöte i Västerås. Partiledare Jan Björklund inledningstalar och liberalismen i kommun och landsting kommer att diskuteras från olika vinklar.

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 18:13

Samhället måste vara tydligt mot alla om att religionsfrihet gäller.

I Sydsvenskan har uppstått en debatt om de kristna asylsökande som hotades på ett asylboende av andra asylsökande, beskrivna som fundamentalistiska islamister.Meningsutbytet mellan Ann-Sofie Dahl, som initierade saken i tidningen, och biskop Fredrik Modéus, Växjö stift, handlar om vad den Svenska kyrkan gör eller inte gör. Det nämns ingenting i artiklarna om vad det svenska samhället eller den svenska staten gör.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

DN låser upp sajten – gör allt gratis fram till valet

Nu kan alla som vill läsa allt innehåll på dn.se helt gratis fram till riksdagsvalet i september. ”Demokratin behöver oberoende journalistik som är tillgänglig för många”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski..

DN - 18 timmar sedan

Isabella Lövin sommartalar

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin sommartalar i Avesta. Följ talet live här. .

DN - I förrgår: 07:57

Det här vill partierna med sin utrikespolitik

Nato, kärnvapenkonventionen, biståndspolitik och Palestinafrågan. Jämför vad de olika partierna vill med sin utrikespolitik..

DN - I förrgår: 05:58

Margot Wallström: ”Ett SD med inflytande vore absolut förödande”

Kontinuitet har präglat svensk utrikespolitik under lång tid, och mycket tyder på att samsynen över partigränserna lever kvar.  Men frågan om Natomedlemskap splittrar, och SD är det parti som anses kunna ställa utrikespolitiken på ända..

DN - I förrgår: 21:28

Ebba Busch Thor: Hellre kärnkraft än smutsig kolkraft

Kristdemokraterna vill satsa på en utbyggnad av kärnkraften för att minska utsläppen. Det säger partiledaren Ebba Busch Thor i SVT:s partiledarutfrågning. – Jag ser hellre att vi använder kärnkraftverken och ser till att vi kan få ner utsläppen, än att vi importerar smutsig kolkraft ifrån Tyskland, säger hon..

DN - I förrgår: 19:43

Centern föreslår miljardavdrag för landsbygdsbor

Ramvik. Centern vill att landsbygdsbor ska få göra avdrag för avgifter till samfälligheter. Det ska kompensera för att skatten ofta är hög i små kommuner trots att servicen är sämre.

DN - I förrgår: 18:32

Ewa Stenberg: Nya miljarder på Harpsund - men vem bryr sig?

Harpsund. Ekonomin brukade vara valrörelsens paradfråga. Men inte längre.

DN - I förrgår: 18:23

Finansministern ser stora utmaningar de närmaste åren

Harpsund. Svensk ekonomi fortsätter att gå starkt, enligt finansminister Magdalena Andersson (S). Men de närmaste åren väntar stora risker med ökade kostnader för klimatförändringar, en åldrande befolkning och nyanlända..

DN - I förrgår: 10:18

Utredning: Polisen ska få kameraövervaka utan tillstånd

I dag, torsdag, presenteras en utredning med mål att underlätta polisens kameraövervakning. Som väntat föreslås en slopad tillståndsplikt för brottsbekämpande myndigheter..

DN - 15 aug 18 kl. 20:54

Ewa Stenberg: Sverigedemokraternas prislapp blir bara större

Jimmie Åkesson ser sig som segrare, trots att det är mer än tre veckor till valdagen. Han väcker förväntningar om makt i sin växande väljarkår. Det gör att priset för SD:s stöd i riksdagen ökar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.