SVT > Inrikes

Saturday, 26 May, 04:25

SVT - 24 apr 18 kl. 10:33

Socialdemokraterna vill införa språkplikt för asylsökandeSocialdemokraterna vill införa språkplikt för asylsökande. Partiet ska presentera förslaget på en pressträff under tisdagen..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

1631 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternavill , införa, språkpliktför , asylsökande
DI - 24 apr 18 kl. 14:51

Socialdemokraterna vill införa "språkplikt" för nyanlända

Socialdemokraterna vill införa "språkplikt" för asylsökande och nyanlända. Partiet vill också att invandrare som jobbar i omsorgen ska lära sig bättre svenska..

Sydsvenskan - 24 apr 18 kl. 10:06

S vill införa "språkplikt" för nyanlända

Socialdemokraterna vill införa "språkplikt" för asylsökande och nyanlända. Partiet vill också att invandrare som jobbar i omsorgen ska lära sig bättre svenska. – För att kunna leva sitt liv fullt ut i Sverige behöver man också kunna tala svenska, säger.

GöteborgsPosten - 24 apr 18 kl. 14:18

S vill införa "språkplikt" för nyanlända

Socialdemokraterna vill införa "språkplikt" för asylsökande och nyanlända. Partiet vill också att invandrare som jobbar i omsorgen ska lära sig bättre svenska..

UNT - 24 apr 18 kl. 14:18

S vill införa "språkplikt" för nyanlända

Socialdemokraterna vill införa "språkplikt" för asylsökande och nyanlända..

SmålandsPosten - 25 apr 18 kl. 04:00

Språkplikt utan konflikt

Socialdemokraterna är sist med att vilja ställa krav på asylsökande, varför?.

Skånskan - 20 mar 18 kl. 14:00

Sommarskola för asylsökande på gång

tomelilla Tomelilla ansöker om 245 684 kronor i bidrag från Länsstyrelsen Skåne för sommarskola på fyra veckor i juli för tolv unga asylsökande i kommunen.Avsikten med insatsen är att motverka ojämställdhet och destruktiva mönster.
Projektet syftar till att erbjuda de asylsökande aktiviteter under sommarlovet som främjar deras hälsa, deras kunskaper i det svenska språket och stärker deras koppling till den arbetsmarknaden.

BT - 25 apr 14 kl. 08:15

Höj bidraget för asylsökande

Samtidigt som kostnaden för till exempel mat och kläder ökat kraftigt sedan början av 1990-talet så har bidraget för asylsökande legat kvar på exakt samma nivå.
Familjer får dessutom mindre pengar ju fler barn de har. Det enda rimliga är att höja bidragen till asylsökande och att alla barn får samma förutsättningar.

YLE - 09 mar 17 kl. 17:31

Politikerna försiktigt fördömande om den planerade "rensningen" av asylsökande

De politiker som svenska Yle har talat med uttalar sig försiktigt om Finlands flykting och asylpolitik, inför den hotande demonstrationen på lördag när ytterhögerextremister väntas samlas på Järnvägstorget. På onsdag kväll försökte en asylsökande hänga sig på Järnvägstorget. Inrikesminister Paula Risikko (Saml) hänvisar till polisen som i ett pressmeddelande säger att man förbereder sej med tilläggsstyrkor och att man inte kan stoppa en demonstration i förväg, men nog avbryta den om det blir farlig.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

43-årige misstänkte bombmannen: "Missnöjd asylsökande"LÄS MER

STOCKHOLM. Stora delar av centrala huvudstaden var under torsdagseftermiddagen avstängda efter att en man hotat att spränga både Socialdemokraterna och Moderaternas högkvarter. Nyheter24 följde dramat under kvällen, med reportrar på plats både i Gamla stan och vid Sveavägen.

Nyhetskanalen - 06 okt 12 kl. 12:55

MP kräver att fler asylsökande får stanna

Miljöpartiet startar en kampanj för en generösare invandringspolitik. Partiet ska driva sex krav, bland annat att inga kommuner ska få säga nej till ensamkommande flyktingbarn, att barnkonventionen blir svensk lag och att fler asylsökande ska få stanna om det finns "synnerligen ömmande omständigheter".Den formuleringen tolkas, enligt MP, för snävt i dag.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

MSB:s varning: Extrem brandrisk i hela landet

Brandrisken är extremt stor i Sverige just nu. Efter att sommarvärmen slagit till över nästan hela landet går nu Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ut och varnar allmänheten..

SVT - 7 timmar sedan

Rekordmånga politiska vildar i riksdagen

Aldrig tidigare har det funnits så många politiska vildar i riksdagen. Ingenting tyder på att de kommer att avskaffas. – Alternativ för Sverige kommer att med kraft driva frågan om att dränera det politiska och byråkratiskt träsket i Sverige, deklarerar den politiske vilden Jeff Ahl från riksdagens talarstol..

SVT - 8 timmar sedan

Trots hårda kritiken: Ambassader får fortsätta utreda sig själva

Riksrevisionen anser att det är olämpligt att svenska ambassader utreder sig själva när det kommer tips om korruption kring visumhanteringen. Från UD svarar man att ambassaderna ska få bättre stöd för utredningarna – men att ansvaret inte kommer att flyttas..

SVT - 12 timmar sedan

Åklagaren yrkar på två års fängelse för våldtäktsmisstänkta Martin Timell

Vittnesmålen kan bli avgörande för domen mot Martin Timell då det saknas teknisk bevisning. I dag avslutas rättegången mot den tidigare TV4-profilen som står åtalad för våldtäkt för snart tio år sedan. Åklagaren yrkar på två års fängelse..

SVT - 14 timmar sedan

Förundersökning mot känd komiker nedlagd

Förundersökningen mot den kände komiker som varit misstänkt för bland annat våldtäkt och sexuella ofredanden, läggs ned, meddelar Åklagarmyndigheten. – Det har varit ord mot ord och jag har inte haft tillräcklig stödbevisning, säger kammaråklagare Debika Ray Berghog..

SVT - 14 timmar sedan

Så skämtar internet om GDPR

I dag träder den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft, vilket för många innebär en mängd mejl från företag som ber om tillåtelse att få fortsätta skicka mejl och använda personuppgifter. Detta har gett upphov till utbrett skämtande på internet – här är ett urval..

SVT - 15 timmar sedan

Fem anledningar till huvudvärk för miljöpartiet

Vilka problem är det som borde hålla Miljöpartiet vaket om nätterna?.

SVT - 16 timmar sedan

Det här kommer det pratas om på Miljöpartiets kongress

Miljön har alltid varit den viktigaste valfrågan säger Isabella Lövin (MP). På kongressen idag samlas flera miljöpartister för att prata om partiets framtid..

SVT - 18 timmar sedan

Gustav Fridolin öppnar Miljöpartiets partikongress

I dag börjar Miljöpartiets partikongress i Västerås. Språkröret Gustav Fridolin inleder med att hålla ett språkrörstal för att öppna kongressen klockan 09.45..

SVT - 19 timmar sedan

Svagt skydd mot korruption på ambassader – Riksrevisionen kräver åtgärder

Visum som stulits eller gått till fel personer. Erbjudanden om att gå före i kön om man betalar pengar. Efter flera skandaler har Riksrevisionen granskat skyddet mot korruption och oegentligheter på de svenska ambassaderna – och hittat flera brister..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.