SVT > Inrikes

Wednesday, 23 January, 23:07

SVT - 24 apr 18 kl. 07:06

Ny kartläggning: SFI-köer gör att kommuner bryter mot lagenFlyktingvågen har skapat stora påfrestningar för många kommuners SFI-utbildningar. Var femte kommun uppger att effekterna varit ”betydande”, och på flera håll har man inte klarat lagens krav. Det visar en ny kartläggning som SVT tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SFI, SVT

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kartläggning, SFI-köer, göratt , kommuner, brytermot , lagen
Nerikes Allehanda - 31 maj 17 kl. 20:51

Kartläggning: Här finns billigaste villorna i Sverige – två länskommuner med på topplistan

En genomsnittsvilla i Sverige kostar 3,5 miljoner kronor. Men skillnaderna i landet är stora. I en ny kartläggning hamnar två av länets kommuner på topp tio där snittvillan är som billigast..

Regeringen - 15 maj 14 kl. 09:05

Demokratiministern tar emot kartläggning om hot och våld mot förtroendevalda

På uppdrag av demokratiminister Birgitta Ohlsson har Brottsförebyggande rådet (Brå) tagit fram en kartläggning av hot och våld mot förtroendevalda. I undersökningen, som genomfördes 2012, uppger en av fem förtroendevalda att de har utsatts för brott eller en liknande incident i samband med sitt politiska uppdrag. Nästan sex av tio riksdagsledamöter har varit utsatta, liksom var fjärde i landstingsfullmäktige och var femte i kommunfullmäktige.

Expressen - 13 okt 15 kl. 07:57

Kartläggning: Kritiskt om krisen fortsätter

Kommuner och landsting pressas av flyktingkrisen, visar en nationell kartläggning. Många beskriver redan läget som ansträngt – och fruktar att det blir kritiskt om krisen fortsätter att växa..

SVT - 02 apr 18 kl. 07:52

SVT:s kartläggning visar: Allt fler får habiliteringsersättning

Många personer med funktionshinder som jobbar i kommunens dagliga verksamhet får inte betalt alls för sitt arbete. Men nu finns statliga pengar att söka, och allt fler kommuner inför i år ersättning, visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort..

Västerbottens Folkblad - 14 okt 18 kl. 07:00

Kartläggning: Stort problem i länet att få flyktingar stannar

Länets kommuner lyckas inte bra med att få nyanlända att stanna kvar. Detta trots ett skriande behov av nya invånare. I eFolkbladet söndag kartlägger vi vilka kommuner som tappar mest på utvecklingen.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 08:30

Stor kartläggning av algerna i Immeln

Nästan en halv miljon kronor, 450 000 kronor, satsas på att kartlägga algblomningen i sjön Immeln. Livsmedelsverket står bakom projektet.
I slutet av förra året stod sjön Immeln i fokus efter en kraftig algblomning med blågröna alger.

Trelleborgs Allehanda - 25 jun 13 kl. 13:42

Skatteplanering vanligt i kommuner


Kommunala bolag undkommer 600 miljoner kronor i skatt varje år genom att skatteplanera i samband med försäljning av fastigheter.Bolagen överför fastigheter till dotterbolag, som sedan säljs. Då slipper man på laglig väg skatt för realisationsvinsten och dessutom minimeras stämpelskatten, visar en kartläggning som Skatteverket har gjort.

Expressen - 19 feb 18 kl. 09:12

Kommuner förbjuder anställda att snusa

41 av 49 kommuner i Västra Götaland har infört rökförbud för anställda under arbetstid, enligt en kartläggning som SVT har gjort.Två kommuner har dessutom förbjudit sina anställda att snusa på jobbet.– Vi kan inte säga en sak till ungdomarna och låta de vuxna göra något annat, säger Maria Malmberg (C), folkhälsorådets ordförande i Essunga, till SVT..

Sydsvenskan - 04 nov 18 kl. 20:38

Centern med och styr i flest kommuner

Centerpartiet är med och styr i fler kommuner är något annat parti. Dagens Nyheters kartläggning visar att 252 av 290 kommuner fått klart med en ny ledning. I 177 av kommunerna är Centerpartiet i styrande position.

SmålandsPosten - 04 nov 18 kl. 20:38

Centern med och styr i flest kommuner

Centerpartiet är med och styr i fler kommuner är något annat parti. Dagens Nyheters kartläggning visar att 252 av 290 kommuner fått klart med en ny ledning. I 177 av kommunerna är Centerpartiet i styrande position.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 1 timme sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..

SVT - 4 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 6 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 6 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 13 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 17 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 16 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 17 timmar sedan

23 januari: Natten nyheter

SVT - 22 timmar sedan

Trots att fler poliser utbildas – lång tid innan skillnaden märks

Regeringen vill ha en rejäl ökning av antalet poliser. Enligt Polisförbundets siffror så har antalet poliser per invånare sjunkit de senaste åren. Nu utbildas fler, men enligt rikspolischefen lär det dröja ett par år innan man märker någon större skillnad i antalet poliser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.