SVT > Inrikes

Sunday, 27 May, 13:25

SVT - 24 apr 18 kl. 07:06

Ny kartläggning: SFI-köer gör att kommuner bryter mot lagenFlyktingvågen har skapat stora påfrestningar för många kommuners SFI-utbildningar. Var femte kommun uppger att effekterna varit ”betydande”, och på flera håll har man inte klarat lagens krav. Det visar en ny kartläggning som SVT tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SFI, SVT

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kartläggning, SFI-köer, göratt , kommuner, brytermot , lagen
Nerikes Allehanda - 31 maj 17 kl. 20:51

Kartläggning: Här finns billigaste villorna i Sverige – två länskommuner med på topplistan

En genomsnittsvilla i Sverige kostar 3,5 miljoner kronor. Men skillnaderna i landet är stora. I en ny kartläggning hamnar två av länets kommuner på topp tio där snittvillan är som billigast..

Regeringen - 15 maj 14 kl. 09:05

Demokratiministern tar emot kartläggning om hot och våld mot förtroendevalda

På uppdrag av demokratiminister Birgitta Ohlsson har Brottsförebyggande rådet (Brå) tagit fram en kartläggning av hot och våld mot förtroendevalda. I undersökningen, som genomfördes 2012, uppger en av fem förtroendevalda att de har utsatts för brott eller en liknande incident i samband med sitt politiska uppdrag. Nästan sex av tio riksdagsledamöter har varit utsatta, liksom var fjärde i landstingsfullmäktige och var femte i kommunfullmäktige.

Expressen - 13 okt 15 kl. 07:57

Kartläggning: Kritiskt om krisen fortsätter

Kommuner och landsting pressas av flyktingkrisen, visar en nationell kartläggning. Många beskriver redan läget som ansträngt – och fruktar att det blir kritiskt om krisen fortsätter att växa..

SVT - 02 apr 18 kl. 07:52

SVT:s kartläggning visar: Allt fler får habiliteringsersättning

Många personer med funktionshinder som jobbar i kommunens dagliga verksamhet får inte betalt alls för sitt arbete. Men nu finns statliga pengar att söka, och allt fler kommuner inför i år ersättning, visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort..

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 08:30

Stor kartläggning av algerna i Immeln

Nästan en halv miljon kronor, 450 000 kronor, satsas på att kartlägga algblomningen i sjön Immeln. Livsmedelsverket står bakom projektet.
I slutet av förra året stod sjön Immeln i fokus efter en kraftig algblomning med blågröna alger.

Trelleborgs Allehanda - 25 jun 13 kl. 13:42

Skatteplanering vanligt i kommuner


Kommunala bolag undkommer 600 miljoner kronor i skatt varje år genom att skatteplanera i samband med försäljning av fastigheter.Bolagen överför fastigheter till dotterbolag, som sedan säljs. Då slipper man på laglig väg skatt för realisationsvinsten och dessutom minimeras stämpelskatten, visar en kartläggning som Skatteverket har gjort.

Expressen - 19 feb 18 kl. 09:12

Kommuner förbjuder anställda att snusa

41 av 49 kommuner i Västra Götaland har infört rökförbud för anställda under arbetstid, enligt en kartläggning som SVT har gjort.Två kommuner har dessutom förbjudit sina anställda att snusa på jobbet.– Vi kan inte säga en sak till ungdomarna och låta de vuxna göra något annat, säger Maria Malmberg (C), folkhälsorådets ordförande i Essunga, till SVT..

Nerikes Allehanda - 15 feb 17 kl. 06:00

Nationell kartläggning: Andelen hushåll med låg inkomst ökar mest i Laxå

Laxå är den kommun i landet där antalet låginkomsthushåll har ökat mest. Men kommunen är inte ensam i länet om läget: fyra kommuner i Örebro län är bland de 30 kommuner i landet där andelen låginkomsttagare ökat mest..

UNT - 13 feb 14 kl. 09:15

Tveksam kartläggning av intolerans

Region Skåne använder sig av en rapport om olika grader av tolerans mot skilda grupper i länets kommuner. Men undersökningen täcker mindre än hälften av kommunerna. Resten av resultaten är bara uppskattningar.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 09:15

Tveksam kartläggning av intolerans


Trettiofem procent av alla killar i Sjöbo ogillar muslimer, hävdas det i en undersökning som forskare i Växjö gjort på beställning av Region Skåne. Men undersökningens vetenskapliga relevans kan ifrågasättas.Enligt rapporten är 16 procent av pojkarna i Höör rasister, 15 procent av Ystads tjejer främlingsfientliga och 32 procent av Burlövsborna anfäktade av homofobi.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Byggkris i höst – svårt att sälja nybyggda bostadsrätter

Under hösten väntar en byggkris i Sverige för nya bostadsrätter på grund av att försäljningen stannat av. Under första kvartalet i år halverades försäljningen av nya bostadsrätter samtidigt som allt fler lägenheter kommer ut på marknaden..

SVT - 15 timmar sedan

Guldtuben: Här är alla vinnarna

På lördagskvällen prisades profiler kända från Youtube och sociala medier på galan ”Gultuben”. Här listar vi alla kvällens vinnare!.

SVT - 17 timmar sedan

Majoriteten av döda i MC-olyckor bröt mot regler

De senaste tolv åren har över 500 motorcyklister dött på vägarna. Av dem så har en majoritet på något sätt brutit mot reglerna..

SVT - 17 timmar sedan

Yrsa Walldén: ”Att vara blyg ska inte vara något man måste förändra”

För tio år sedan gav Yrsa Walldén ”den blyga flickan” en röst i P1:s Sommar. Hon berättade om stark blyghet och ångest inför att stå i centrum. I dag skriver hon ungdomsböcker som hon hoppas ska öka acceptansen för blyga.

SVT - 17 timmar sedan

Barnpsykologen: Det är för tyst om de tysta

Vem ser de blyga? Barnpsykologen Malin Gren-Landell menar att dagens utåtriktade samhälle där man får status om man syns och hörs blir svårt för de tystlåtna. Och det börjar redan i skolan.

SVT - 18 timmar sedan

Jordskredsstöd för liberalare abortlagar

Ja-sidan fick drygt 67 procent av rösterna i den irländska omröstningen om liberaliserade abortlagar, när nästan alla röster räknats. Nära 33 procent röstade emot, och nej-kampanjens företrädare har erkänt sig besegrade..

SVT - 21 timmar sedan

MP-utskott vill fördubbla flygskatt

Grön ungdoms förslag om att fördubbla flygskatten kan vinna över partiledningens linje på partiets kongress..

SVT - 23 timmar sedan

Nord- och Sydkoreas ledare möttes vid gränsen

Sydkoreas president Moon Jae-In har träffat Nordkoreas ledare Kim Jong-Un vid den demilitariserade zonen mellan de två länderna, rapporterar flera internationella nyhetsbyråer..

SVT - Igår: 12:27

Efter prinsbröllopet: ”Hatten är på väg tillbaka”

På prinsbröllopet i Storbritannien var det en majoritet av de kvinnliga gästerna som bar hatt. Nu spår modebranschen att det kan inspirera fler svenskar att själva bära hatt till sommarens festligheter. SVT har träffat Hannah Schwartz som är hattmakare, eller modist som det heter, och fick höra hennes tankar kring hattens framtid i Sverige..

SVT - Igår: 10:46

Myndighet skulle informera om GDPR – råkade läcka mejllista

GDPR-lagen har trätt i kraft, vilket inte minst märks i mejlinkorgen. När Jordbrukverket skulle informera om den nya dataskyddslagen gick det dock lite snett, rapporterar Lantbrukets affärstidning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.