SVT > Inrikes

Monday, 20 August, 08:46

SVT - 24 apr 18 kl. 07:06

Ny kartläggning: SFI-köer gör att kommuner bryter mot lagenFlyktingvågen har skapat stora påfrestningar för många kommuners SFI-utbildningar. Var femte kommun uppger att effekterna varit ”betydande”, och på flera håll har man inte klarat lagens krav. Det visar en ny kartläggning som SVT tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SFI, SVT

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kartläggning, SFI-köer, göratt , kommuner, brytermot , lagen
Nerikes Allehanda - 31 maj 17 kl. 20:51

Kartläggning: Här finns billigaste villorna i Sverige – två länskommuner med på topplistan

En genomsnittsvilla i Sverige kostar 3,5 miljoner kronor. Men skillnaderna i landet är stora. I en ny kartläggning hamnar två av länets kommuner på topp tio där snittvillan är som billigast..

Regeringen - 15 maj 14 kl. 09:05

Demokratiministern tar emot kartläggning om hot och våld mot förtroendevalda

På uppdrag av demokratiminister Birgitta Ohlsson har Brottsförebyggande rådet (Brå) tagit fram en kartläggning av hot och våld mot förtroendevalda. I undersökningen, som genomfördes 2012, uppger en av fem förtroendevalda att de har utsatts för brott eller en liknande incident i samband med sitt politiska uppdrag. Nästan sex av tio riksdagsledamöter har varit utsatta, liksom var fjärde i landstingsfullmäktige och var femte i kommunfullmäktige.

Expressen - 13 okt 15 kl. 07:57

Kartläggning: Kritiskt om krisen fortsätter

Kommuner och landsting pressas av flyktingkrisen, visar en nationell kartläggning. Många beskriver redan läget som ansträngt – och fruktar att det blir kritiskt om krisen fortsätter att växa..

SVT - 02 apr 18 kl. 07:52

SVT:s kartläggning visar: Allt fler får habiliteringsersättning

Många personer med funktionshinder som jobbar i kommunens dagliga verksamhet får inte betalt alls för sitt arbete. Men nu finns statliga pengar att söka, och allt fler kommuner inför i år ersättning, visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort..

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 08:30

Stor kartläggning av algerna i Immeln

Nästan en halv miljon kronor, 450 000 kronor, satsas på att kartlägga algblomningen i sjön Immeln. Livsmedelsverket står bakom projektet.
I slutet av förra året stod sjön Immeln i fokus efter en kraftig algblomning med blågröna alger.

Trelleborgs Allehanda - 25 jun 13 kl. 13:42

Skatteplanering vanligt i kommuner


Kommunala bolag undkommer 600 miljoner kronor i skatt varje år genom att skatteplanera i samband med försäljning av fastigheter.Bolagen överför fastigheter till dotterbolag, som sedan säljs. Då slipper man på laglig väg skatt för realisationsvinsten och dessutom minimeras stämpelskatten, visar en kartläggning som Skatteverket har gjort.

Expressen - 19 feb 18 kl. 09:12

Kommuner förbjuder anställda att snusa

41 av 49 kommuner i Västra Götaland har infört rökförbud för anställda under arbetstid, enligt en kartläggning som SVT har gjort.Två kommuner har dessutom förbjudit sina anställda att snusa på jobbet.– Vi kan inte säga en sak till ungdomarna och låta de vuxna göra något annat, säger Maria Malmberg (C), folkhälsorådets ordförande i Essunga, till SVT..

Nerikes Allehanda - 15 feb 17 kl. 06:00

Nationell kartläggning: Andelen hushåll med låg inkomst ökar mest i Laxå

Laxå är den kommun i landet där antalet låginkomsthushåll har ökat mest. Men kommunen är inte ensam i länet om läget: fyra kommuner i Örebro län är bland de 30 kommuner i landet där andelen låginkomsttagare ökat mest..

UNT - 13 feb 14 kl. 09:15

Tveksam kartläggning av intolerans

Region Skåne använder sig av en rapport om olika grader av tolerans mot skilda grupper i länets kommuner. Men undersökningen täcker mindre än hälften av kommunerna. Resten av resultaten är bara uppskattningar.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 09:15

Tveksam kartläggning av intolerans


Trettiofem procent av alla killar i Sjöbo ogillar muslimer, hävdas det i en undersökning som forskare i Växjö gjort på beställning av Region Skåne. Men undersökningens vetenskapliga relevans kan ifrågasättas.Enligt rapporten är 16 procent av pojkarna i Höör rasister, 15 procent av Ystads tjejer främlingsfientliga och 32 procent av Burlövsborna anfäktade av homofobi.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Experten om Isabella Lövin (MP): Hon bygger en mur kring sig själv

Henrik Fexeus, expert på kroppsspråk, analyserar Isabella Lövins insats i SVT:s partiledarutfrågning. –Det är inte en rolig historia..

SVT - 8 timmar sedan

Så försökte bedragare ta Johannas pengar via Facebook

Johanna Brunnberg blev utsatt för ett bedrägeriförsök med bank-id när hon gick med i en Facebook-grupp för bostadssökande. – Jag har alltid tänkt att det kommer ju aldrig hända mig, men jag gick nästan på det, säger Johanna till SVT Nyheter..

SVT - 9 timmar sedan

Här är frågorna Isabella Lövin svarade sämst och bäst på

Isabella Lövin (MP) fick under kvällens partiledarutfrågning besvara en mängd tuffa frågor. Men i vilken fråga gav hon tydligast besked om partiets politik och när gick det inte hela vägen? Vi frågade SVT:s politikreporter Pontus Mattsson..

SVT - 9 timmar sedan

Diesel-rabatt till bönder splittrar blocken

Sveriges bönder får nära en miljard i skattesubvention på diesel till jordbruksmaskiner. Men efter sommaren splittrar frågan båda politiska blocken. Liberalerna, Miljöpartiet och vänsterpartiet vill av klimatskäl fasa ut stödet.

SVT - 9 timmar sedan

Hård debatt om klimatet i Agenda

Sommaren 2018 bjöd på extrema temperaturer, torka och bränder. Klimatfrågan har nu seglat upp och blivit en av väljarnas viktigaste frågor inför valet om tre veckor. I söndagens Agenda möttes några av landets politiker i en klimatdebatt..

SVT - 9 timmar sedan

Dyrare kött, gamla subventioner och sprickan i regeringen – så var utfrågningen

Det var stundtals svettigt för Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin under Utfrågningen i SVT. – Det var tydligt vad Miljöpartiet vill, det var inte lika tydligt hur de ska komma dit, säger Pontus Mattsson, SVT:s politikreporter i eftersnacket..

SVT - 12 timmar sedan

Många kommuner sårbara inför klimatförändringar

De flesta kommuner i Sverige är oförberedda på följderna av skyfall, översvämningar och torka – klimatförändringar. Det menar branschorganisationen Svensk försäkring. – Kommunerna måste sätta fart med klimatarbete nu, säger Staffan Moberg, jurist..

SVT - 14 timmar sedan

Giftiga larver invaderar Carina Lundins trädgård

Den extremvarma sommaren har gynnat insekter och parasiter som skadar träd. I Carina Lundins trädgård i skånska Åhus kryllar det av giftiga björkstekellarver..

SVT - 14 timmar sedan

Efter torkan: Skadedjur förstör skog för miljontals kronor

Parasitangripna och sjuka träd efter sommarens torka kostar miljontals kronor för skogsägare. Insekter och svampar som lever av träden har trivts bra i den torra värmen, och tvingar nu skogsägare att avverka skog i förtid..

SVT - 14 timmar sedan

Efterlyste kinesen misstänks för brott även i Sverige

Det var för drygt två veckor sen som SVT kunde avslöja att en av Kinas mest efterlysta personer hade häktats i Sverige. Nu är han också misstänkt för att ha begått brott under tiden som han varit här. – Vi har inlett en förundersökning för penningtvättsbrott.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.