SVT > Inrikes

Thursday, 18 October, 15:44

SVT - 24 apr 18 kl. 07:06

Ny kartläggning: SFI-köer gör att kommuner bryter mot lagenFlyktingvågen har skapat stora påfrestningar för många kommuners SFI-utbildningar. Var femte kommun uppger att effekterna varit ”betydande”, och på flera håll har man inte klarat lagens krav. Det visar en ny kartläggning som SVT tagit del av..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SFI, SVT

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kartläggning, SFI-köer, göratt , kommuner, brytermot , lagen
Nerikes Allehanda - 31 maj 17 kl. 20:51

Kartläggning: Här finns billigaste villorna i Sverige – två länskommuner med på topplistan

En genomsnittsvilla i Sverige kostar 3,5 miljoner kronor. Men skillnaderna i landet är stora. I en ny kartläggning hamnar två av länets kommuner på topp tio där snittvillan är som billigast..

Regeringen - 15 maj 14 kl. 09:05

Demokratiministern tar emot kartläggning om hot och våld mot förtroendevalda

På uppdrag av demokratiminister Birgitta Ohlsson har Brottsförebyggande rådet (Brå) tagit fram en kartläggning av hot och våld mot förtroendevalda. I undersökningen, som genomfördes 2012, uppger en av fem förtroendevalda att de har utsatts för brott eller en liknande incident i samband med sitt politiska uppdrag. Nästan sex av tio riksdagsledamöter har varit utsatta, liksom var fjärde i landstingsfullmäktige och var femte i kommunfullmäktige.

Expressen - 13 okt 15 kl. 07:57

Kartläggning: Kritiskt om krisen fortsätter

Kommuner och landsting pressas av flyktingkrisen, visar en nationell kartläggning. Många beskriver redan läget som ansträngt – och fruktar att det blir kritiskt om krisen fortsätter att växa..

SVT - 02 apr 18 kl. 07:52

SVT:s kartläggning visar: Allt fler får habiliteringsersättning

Många personer med funktionshinder som jobbar i kommunens dagliga verksamhet får inte betalt alls för sitt arbete. Men nu finns statliga pengar att söka, och allt fler kommuner inför i år ersättning, visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort..

Västerbottens Folkblad - 14 okt 18 kl. 07:00

Kartläggning: Stort problem i länet att få flyktingar stannar

Länets kommuner lyckas inte bra med att få nyanlända att stanna kvar. Detta trots ett skriande behov av nya invånare. I eFolkbladet söndag kartlägger vi vilka kommuner som tappar mest på utvecklingen.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 08:30

Stor kartläggning av algerna i Immeln

Nästan en halv miljon kronor, 450 000 kronor, satsas på att kartlägga algblomningen i sjön Immeln. Livsmedelsverket står bakom projektet.
I slutet av förra året stod sjön Immeln i fokus efter en kraftig algblomning med blågröna alger.

Trelleborgs Allehanda - 25 jun 13 kl. 13:42

Skatteplanering vanligt i kommuner


Kommunala bolag undkommer 600 miljoner kronor i skatt varje år genom att skatteplanera i samband med försäljning av fastigheter.Bolagen överför fastigheter till dotterbolag, som sedan säljs. Då slipper man på laglig väg skatt för realisationsvinsten och dessutom minimeras stämpelskatten, visar en kartläggning som Skatteverket har gjort.

Expressen - 19 feb 18 kl. 09:12

Kommuner förbjuder anställda att snusa

41 av 49 kommuner i Västra Götaland har infört rökförbud för anställda under arbetstid, enligt en kartläggning som SVT har gjort.Två kommuner har dessutom förbjudit sina anställda att snusa på jobbet.– Vi kan inte säga en sak till ungdomarna och låta de vuxna göra något annat, säger Maria Malmberg (C), folkhälsorådets ordförande i Essunga, till SVT..

Nerikes Allehanda - 15 feb 17 kl. 06:00

Nationell kartläggning: Andelen hushåll med låg inkomst ökar mest i Laxå

Laxå är den kommun i landet där antalet låginkomsthushåll har ökat mest. Men kommunen är inte ensam i länet om läget: fyra kommuner i Örebro län är bland de 30 kommuner i landet där andelen låginkomsttagare ökat mest..

UNT - 13 feb 14 kl. 09:15

Tveksam kartläggning av intolerans

Region Skåne använder sig av en rapport om olika grader av tolerans mot skilda grupper i länets kommuner. Men undersökningen täcker mindre än hälften av kommunerna. Resten av resultaten är bara uppskattningar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Unicefs ordförande: ”Hon var en stark röst för barnens rätt”

– Lisbet Palme har ägnat hela sitt yrkesliv åt barnens rättigheter. Hon var en stark röst. Det säger Maj-Inger Klingvall, ordförande för Unicef Sverige..

SVT - 1 timme sedan

Stefan Löfven: ”Hade många fina samtal med Lisbeth Palme”

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven möter nyheten om Lisbeth Palmes bortgång genom att hylla henne i ett skriftligt meddelande. ”Det är med stor sorg jag tagit emot beskedet om Lisbeth Palmes bortgång” skriver han, rapporterar TT..

SVT - 1 timme sedan

C-toppen trött på interna kritiken: Rättning i ledet

Centerpartiet har fått hård kritik efter att de inte velat släppa fram en regering bestående av enbart Moderaterna och Kristdemokraterna. Nu anklagar Centerpartiets andre vice ordförande, Fredrick Federley, ytterkanterna i de andra partierna för att vilja splittra Alliansen..

SVT - 2 timmar sedan

Lisbeth Palme har avlidit

Lisbet Palme, tidigare statsminister Olof Palmes änka, har avlidit efter en tids sjukdom, meddelar familjen rapporterar TT..

SVT - 3 timmar sedan

SAS varnar: Får du det här sms:et – radera det direkt!

Många människor har under torsdagen fått ett sms som påstås vara från SAS. Enligt meddelandet firar flygbolaget sin födelsedag med att generöst strössla gratisresor över svenska folket. Men – bakom löftet om äventyr ovan molnen döljer sig en ren bluff..

SVT - 4 timmar sedan

Grönt ljus för åtal mot Lundintoppar

Regeringen godkänner Åklagarmyndighetens ansökan om att väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för grovt folkrättsbrott i Sudan. Det uppger Justitiedepartementet för Ekot..

SVT - 5 timmar sedan

Marmorstein svarar – ställ dina frågor om läget i politiken

Drygt en månad efter valet är läget kring regeringsbildningen fortsatt låst. Vad undrar du? Klockan 14:30 sänder SVT Nyheter direkt där SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein svarar på dina frågor.

SVT - 6 timmar sedan

Reportrarna om bankavslöjandet: Det finns ett antal frågor kvar

Några av världen största banker har använt sig av ett avancerat upplägg för att komma åt Europas skattemedel. Hör SVT:s ekonomireporter Knut Kainz Rognerud och TT:s reporter Ola Westerberg berätta hur det gått till och vad som händer nu..

SVT - 8 timmar sedan

SVT:s reporter: Det här får och får inte en övergångsregering göra

Sverige står utan regering – men ändå inte. Stefan Löfvens regering sitter kvar tills en ny är klar. Det unika i år är att övergångsregeringen suttit så pass länge..

SVT - 10 timmar sedan

18 oktober: Nattens nyheter

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.