DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 10:09

DI - 23 apr 18 kl. 20:04

Bostadsministern skyller misslyckandet på byggbolagen



Det är byggbolagens fel att det inte blivit en enda subventionerad hyreslägenhet i Stockholm. Det hävdar bostadsminister Peter Eriksson.  Samtidigt växer nu nervositeten på marknaden inför veckans rapporter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholm, Peter Eriksson

Dela artikeln

283 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsministern, skyller, misslyckandet, byggbolagen
Expressen - 26 jan 12 kl. 15:22

Därför skyller han på Morberg

Marco Manieri, 38, skyller misslyckandet i gårdagens "Sveriges Mästerkock" på Per Morberg, 51. Han går så långt som att anklaga honom för att medvetet sabotera, vilket gör Leif Mannerström, 71, klart upprörd. - Det där är skitsnack.

Alliansfritt Sverige - 24 jan 14 kl. 09:33

Regeringens praktikantprogram en stor flopp – skyller på arbetsförmedlingen

Regeringen har genom arbetsförmedlingen gjort en satsning där tusentals människor med funktionsnedsättningar skulle få praktik inom olika statliga myndigheter. Tanken var att minst 2 250 praktikplatser skulle skapas och att det maximalt kunde bli upp till 5000 platser. Så hur gick det då?

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Grunden lagd för byggbolagen

18 mars Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig. Normalt brukar fallet för byggbolagen vara djupare och återgången trögare vid en nedgång än vad som skedde under 2010. Men denna gång lyckades regeringen och framför allt Riksbanken rädda byggbolagen från en byggkris genom kraftigt sänkta räntor.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Så räddades byggbolagen från kris

18 mars Förstora Byggboom. I Stockholm håller en helt ny stadsdel på att växa fram mellan Lindhagen och Hornsberg. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix   Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig.

DN - 01 aug 16 kl. 20:00

Bostadsministern: Debatten har haft fel fokus


Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att kommunerna ska sätta press på byggbolagen så att de bygger klart snabbare. Dessutom föreslår han att detaljplaner ska kunna klubbas direkt av byggnadsnämnderna. Efter DN:s granskning medger han att överklagandeprocessen har fått för stort utrymme i den politiska debatten..

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11).När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

YA - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11). När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

Cornucopia - 01 aug 16 kl. 12:34

DN granskar: Byggbolagen håller tillbaka byggandet för att pressa upp priserna

Bonnier/DN har genomfört en massiv granskning av byggandet av 25 000 lägenheter. Slutsatsen överraskar inte någon - nämligen att den största bromsklossen är byggbolagen, som medvetet håller tillbaka byggen med bygglov för att pressa upp priserna och mjölka bolånetorskarna. Därmed kommer inte heller regeringens åtgärder som förenklad bygglovsprocess att öka byggandet.

Cornucopia - 12 nov 14 kl. 09:15

Är byggbolagen amorteringskravets förlorare?

I teorin finns det en stor förlorare på FI:s amorteringskrav, och det är byggbolagen. Alla nya villor eller bostadsrätter ska trots allt följas av nya lån med amorteringskrav, vilket gör att byggbolagen inte längre enbart kan koppla sin prissättning till räntan och göra det dyrare att bygga nytt varje gång räntan sänks. Men det finns en arsenal av trick man kan använda för att komma runt detta, och de stora byggaktierna steg under gårdagen, medan mindre slaktades..

SVT - 22 nov 11 kl. 08:03

Obama skyller fiaskot på republikanerna

Superutskottet, med både demokrater och republikaner som skulle minska USA:s gigantiska statsskuld, medger nu att de har misslyckats. President Obama lägger skulden för misslyckandet på republikanerna..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Trump ändrar sig om möte med Nordkorea

Kim Jong-Un är inställd på att träffa Donald Trump, hälsar Sydkoreas president Moon Jae-In. Och USA-presidenten säger att förberedelserna för ett toppmöte med Nordkoreas diktator nu åter "rullar på väldigt fint"..

DI - 45 minuter sedan

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord..

DI - 1 timme sedan

Jättebankens dystra scenario: Oljepris på 100 dollar per fat

Helima Croft som är global chef för råvarustrategi på Royal Bank of Scotland tror att oljepriset kan stiga till 100 dollar per fat, givet vissa villkor. .

DI - 1 timme sedan

Misstänkt insiderhandel på fortsatt höga nivåer

Veckans häktning av Cherrys vd, som misstänks för grovt insiderbrott, är ett utslag av fortsatt hög insiderhandel. Det visar färsk statistik från Ekobrottsmyndigheten och Finansinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Högern i täten i Colombias presidentval

Aldrig tidigare har vänsterkrafter styrt Colombia. Det hoppas forne gerillamedlemmen Gustavo Petro, som samlat oväntat stort stöd, ändra på i dagens presidentval. Men rädsla för grannlandets exempel placerar högerkandidaten Iván Duque i täten..

DI - 2 timmar sedan

Beactica tecknar treårig förlängning av avtal med Sanofi

Uppsalaföretaget Beactica meddelade idag att en treårig förlängning har tecknats för bolagets samarbetsavtal med Sanofi. Samarbetet baseras på Beacticas specialiserade plattform för effektiv utveckling av nya läkemedel och involverar karaktärisering av interaktioner mellan nya läkemedelssubstanser och deras målproteiner..

DI - 13 timmar sedan

Miljonprislapp för 244 år gammalt vin

Priset landade på 1 060 000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen. .

DI - 14 timmar sedan

Succé för billig svensk thriller

Sommarens stora svenska biofilm är gjord med minimal budget. Ändå har ”Den blomstertid nu kommer” redan sålts till 15 länder. I huvudrollen syns Christoffer Nordenrot, som även skrivit manus tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures..

DI - 14 timmar sedan

Spaniens premiärminister vägrar avgå trots misstroendeförklaring

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vägrar avgå och vill sitta hela mandatperioden trots att socialisterna i landet som är det största oppositionspartiet i landet har lämnat in en misstroendeförklaring mot Rajoy..

DI - 15 timmar sedan

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.