DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:39

DI - 23 apr 18 kl. 20:04

Bostadsministern skyller misslyckandet på byggbolagenDet är byggbolagens fel att det inte blivit en enda subventionerad hyreslägenhet i Stockholm. Det hävdar bostadsminister Peter Eriksson.  Samtidigt växer nu nervositeten på marknaden inför veckans rapporter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholm, Peter Eriksson

Dela artikeln

283 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsministern, skyller, misslyckandet, byggbolagen
Expressen - 26 jan 12 kl. 15:22

Därför skyller han på Morberg

Marco Manieri, 38, skyller misslyckandet i gårdagens "Sveriges Mästerkock" på Per Morberg, 51. Han går så långt som att anklaga honom för att medvetet sabotera, vilket gör Leif Mannerström, 71, klart upprörd. - Det där är skitsnack.

Alliansfritt Sverige - 24 jan 14 kl. 09:33

Regeringens praktikantprogram en stor flopp – skyller på arbetsförmedlingen

Regeringen har genom arbetsförmedlingen gjort en satsning där tusentals människor med funktionsnedsättningar skulle få praktik inom olika statliga myndigheter. Tanken var att minst 2 250 praktikplatser skulle skapas och att det maximalt kunde bli upp till 5000 platser. Så hur gick det då?

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Grunden lagd för byggbolagen

18 mars Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig. Normalt brukar fallet för byggbolagen vara djupare och återgången trögare vid en nedgång än vad som skedde under 2010. Men denna gång lyckades regeringen och framför allt Riksbanken rädda byggbolagen från en byggkris genom kraftigt sänkta räntor.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Så räddades byggbolagen från kris

18 mars Förstora Byggboom. I Stockholm håller en helt ny stadsdel på att växa fram mellan Lindhagen och Hornsberg. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix   Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig.

DN - 01 aug 16 kl. 20:00

Bostadsministern: Debatten har haft fel fokus


Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att kommunerna ska sätta press på byggbolagen så att de bygger klart snabbare. Dessutom föreslår han att detaljplaner ska kunna klubbas direkt av byggnadsnämnderna. Efter DN:s granskning medger han att överklagandeprocessen har fått för stort utrymme i den politiska debatten..

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11).När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

YA - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11). När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

Cornucopia - 01 aug 16 kl. 12:34

DN granskar: Byggbolagen håller tillbaka byggandet för att pressa upp priserna

Bonnier/DN har genomfört en massiv granskning av byggandet av 25 000 lägenheter. Slutsatsen överraskar inte någon - nämligen att den största bromsklossen är byggbolagen, som medvetet håller tillbaka byggen med bygglov för att pressa upp priserna och mjölka bolånetorskarna. Därmed kommer inte heller regeringens åtgärder som förenklad bygglovsprocess att öka byggandet.

Cornucopia - 12 nov 14 kl. 09:15

Är byggbolagen amorteringskravets förlorare?

I teorin finns det en stor förlorare på FI:s amorteringskrav, och det är byggbolagen. Alla nya villor eller bostadsrätter ska trots allt följas av nya lån med amorteringskrav, vilket gör att byggbolagen inte längre enbart kan koppla sin prissättning till räntan och göra det dyrare att bygga nytt varje gång räntan sänks. Men det finns en arsenal av trick man kan använda för att komma runt detta, och de stora byggaktierna steg under gårdagen, medan mindre slaktades..

SVT - 22 nov 11 kl. 08:03

Obama skyller fiaskot på republikanerna

Superutskottet, med både demokrater och republikaner som skulle minska USA:s gigantiska statsskuld, medger nu att de har misslyckats. President Obama lägger skulden för misslyckandet på republikanerna..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Vi blir allt mer medvetna om vår hälsa och vad vi kan göra för att förbättra den. Trots det missar vi ofta det kanske viktigaste vi har – hjärtat och blodtrycket.

Trots hälsoriskerna som är förenade med högt blodtryck visar ny forskning att de flesta har dålig koll på sitt blodtryck. Över halva Europas befolkning, 63 procent, kontrollerar aldrig eller endast ibland sitt blodtryck enligt en studie gjord av Braun[1].  Idag söker vi alltmer information om vår hälsa med hjälp av hemteknologi..

DI - 15 minuter sedan

Uber väntas ta in 2 miljarder dollar via obligationsmarknaden

Taxiappjätten Uber har ökat storleken på sitt obligationserbjudande efter stark efterfrågan. Det uppger källor till Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Sinande inflöden till Blackrock understryker oro hos investerare

Fondjätten Blackrock noterar de lägsta inflödena på två år under det tredje kvartalet. I en intervju med Financial Times säger vd:n och ordföranden Larry Fink att investerare drar ned på riskerna..

DI - 15 minuter sedan

Didner & Gerge säljer nästan allt i Assa Abloy

Didner & Gerges aktiefond har sålt nästan samtliga aktier i låsbolaget Assa Abloy. Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..

DI - 15 minuter sedan

Tobii-aktien bör kunna lyfta i takt med fler avtal, köprekommendation av AFV

Eyetrackingbolaget Tobii bör kunna lyfta på börsen i takt med fler strategiska avtal och minskat förlusttakt. .

DI - 15 minuter sedan

Roche målar ljus framtid för Hemlibra – väntas godkännas i USA i oktober

Det schweiziska läkemedelsbolaget Roche visar i rapporten för de nio första månaderna av 2018 upp en försäljning som var bättre än väntat och reviderade även upp utsikterna. .

DI - 15 minuter sedan

Stjärnförvaltaren Max Mitteregger stuvar om i portföljen - här är nya favoriten

Max Mittereggers hedgefond Gladiator har tankat rejält med aktier i spelbolaget och har sålt samtliga aktier i vård- och diagnostikbolaget enligt färsk ägardata från analystjänsten Holdings..

DI - 15 minuter sedan

Knowit tecknar avtal med Kammarkollegiet

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet avseende Resurskonsulting inom flera anbudsområden. .

DI - 15 minuter sedan

Hansa Medical rusar i börsöppningen efter FDA-beslut

Läkemedelsbolaget Hansa Medical rusar med över 11 procent en kvart efter börsöppning. Bolaget har fått fast track-status av den amerikanska läkemedelsmyndigheten Food and Drug Administration (FDA) för utvärdering av imlifidase inom transplantation..

DI - 15 minuter sedan

Moodys: Volvos kreditbetyg inte påverkat av komponentproblem

De problem som Volvo upptäckt med en komponent i ett avgasefterbehandlingssystem har i dagsläget inte någon påverkan på bolagets kreditbetyg eller de positiva utsikterna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.