DI > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 07:27

DI - 23 apr 18 kl. 20:04

Bostadsministern skyller misslyckandet på byggbolagenDet är byggbolagens fel att det inte blivit en enda subventionerad hyreslägenhet i Stockholm. Det hävdar bostadsminister Peter Eriksson.  Samtidigt växer nu nervositeten på marknaden inför veckans rapporter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholm, Peter Eriksson

Dela artikeln

283 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsministern, skyller, misslyckandet, byggbolagen
Expressen - 26 jan 12 kl. 15:22

Därför skyller han på Morberg

Marco Manieri, 38, skyller misslyckandet i gårdagens "Sveriges Mästerkock" på Per Morberg, 51. Han går så långt som att anklaga honom för att medvetet sabotera, vilket gör Leif Mannerström, 71, klart upprörd. - Det där är skitsnack.

Alliansfritt Sverige - 24 jan 14 kl. 09:33

Regeringens praktikantprogram en stor flopp – skyller på arbetsförmedlingen

Regeringen har genom arbetsförmedlingen gjort en satsning där tusentals människor med funktionsnedsättningar skulle få praktik inom olika statliga myndigheter. Tanken var att minst 2 250 praktikplatser skulle skapas och att det maximalt kunde bli upp till 5000 platser. Så hur gick det då?

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Grunden lagd för byggbolagen

18 mars Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig. Normalt brukar fallet för byggbolagen vara djupare och återgången trögare vid en nedgång än vad som skedde under 2010. Men denna gång lyckades regeringen och framför allt Riksbanken rädda byggbolagen från en byggkris genom kraftigt sänkta räntor.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Så räddades byggbolagen från kris

18 mars Förstora Byggboom. I Stockholm håller en helt ny stadsdel på att växa fram mellan Lindhagen och Hornsberg. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix   Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig.

DN - 01 aug 16 kl. 20:00

Bostadsministern: Debatten har haft fel fokus


Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att kommunerna ska sätta press på byggbolagen så att de bygger klart snabbare. Dessutom föreslår han att detaljplaner ska kunna klubbas direkt av byggnadsnämnderna. Efter DN:s granskning medger han att överklagandeprocessen har fått för stort utrymme i den politiska debatten..

DI - 12 dec 18 kl. 13:47

Bostadsministern: ”En dramatisk tvärnit för byggbranschen”

I Moderaternas och Kristdemokraternas budget, som förväntas röstas igenom riksdagen på onsdagseftermiddagen, ryker det statliga investeringsstödet för hyresbostäder. Ett dråpslag mot både byggbolagen och de som står utanför bostadsmarknaden, menar bostadsminister Peter Eriksson (MP)..

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11).När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

YA - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11). När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

Cornucopia - 01 aug 16 kl. 12:34

DN granskar: Byggbolagen håller tillbaka byggandet för att pressa upp priserna

Bonnier/DN har genomfört en massiv granskning av byggandet av 25 000 lägenheter. Slutsatsen överraskar inte någon - nämligen att den största bromsklossen är byggbolagen, som medvetet håller tillbaka byggen med bygglov för att pressa upp priserna och mjölka bolånetorskarna. Därmed kommer inte heller regeringens åtgärder som förenklad bygglovsprocess att öka byggandet.

Cornucopia - 12 nov 14 kl. 09:15

Är byggbolagen amorteringskravets förlorare?

I teorin finns det en stor förlorare på FI:s amorteringskrav, och det är byggbolagen. Alla nya villor eller bostadsrätter ska trots allt följas av nya lån med amorteringskrav, vilket gör att byggbolagen inte längre enbart kan koppla sin prissättning till räntan och göra det dyrare att bygga nytt varje gång räntan sänks. Men det finns en arsenal av trick man kan använda för att komma runt detta, och de stora byggaktierna steg under gårdagen, medan mindre slaktades..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Lägre resultat än väntat från UBS

Den schweiziska banken UBS redovisar ett resultat efter skatt på 696 miljoner dollar. Väntat var ett resultat efter skatt på 729 miljoner dollar, enligt Bloomberg News prognossammanställning..

DI - 30 minuter sedan

Ngex tar in 136 miljoner i riktad emission

Gruvprospekteringsbolaget Ngex har genomfört en riktad nyemission, en så kallad private placement, som tillför bolaget 20 miljoner kanadadollar, motsvarande cirka 136 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Pundet oförändrat efter Theresa Mays plan B för brexit

Dollarn handlas fortsatt nära högsta nivån på två veckor efter att oro för Kinas utveckling lett marknaden mot valutor som betraktas som säkra hamnar. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Oro för världsekonomin sänker börserna i Asien

Ledande index i Asien tappar mark på tisdagen, då pessimism rörande de globala tillväxtutsikterna sänkte riskviljan bland investerare..

DI - 1 timme sedan

Uppföljning: Vi håller fast vid säljrådet trots usel tajmning

Usel tajmning kan snabbt straffa sig med svidande förluster på börsen.  Vårt säljråd i verkstadsbolaget visade sig vara allt annat än vältajmat. .

DI - 1 timme sedan

Apotea tog nya kliv när grundaren blev Årets företagare

Apoteas grundare Pär Svärdson, som blev Årets företagare 2017, tycker att priset har varit en vitamininjektion – både för honom själv och för organisationen. ”När man tittar på vilka som har fått utmärkelsen före mig blir man extra stolt”, säger han..

DI - 1 timme sedan

USA kommer att begära Huaweis finanschef utlämnad

USA har informerat den kanadensiska regeringen att man kommer gå vidare med en formell begäran att Huaweis finanschef Meng Wanzhou utlämnas till USA..

DI - 2 timmar sedan

Asienbörser: Handeln öppnar nedåt

De större asiatiska börserna ligger på minus i den inledande handeln..

DI - 2 timmar sedan

Lägsta tillväxten på sex år för Sydkorea

Sydkoreas ekonomi tuffar på, och avslutningen på 2018 blev bättre än vad analytikerna förutspått..

DI - 2 timmar sedan

Trots konjunkturlarm frodas optimismen

Svenska folket ser ljust på framtiden. Bara var tionde räknar med sämre tider, medan nästan varannan tror på en bättre privatekonomi 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.