DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:45

DI - 23 apr 18 kl. 20:04

Bostadsministern skyller misslyckandet på byggbolagenDet är byggbolagens fel att det inte blivit en enda subventionerad hyreslägenhet i Stockholm. Det hävdar bostadsminister Peter Eriksson.  Samtidigt växer nu nervositeten på marknaden inför veckans rapporter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholm, Peter Eriksson

Dela artikeln

283 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsministern, skyller, misslyckandet, byggbolagen
Expressen - 26 jan 12 kl. 15:22

Därför skyller han på Morberg

Marco Manieri, 38, skyller misslyckandet i gårdagens "Sveriges Mästerkock" på Per Morberg, 51. Han går så långt som att anklaga honom för att medvetet sabotera, vilket gör Leif Mannerström, 71, klart upprörd. - Det där är skitsnack.

Alliansfritt Sverige - 24 jan 14 kl. 09:33

Regeringens praktikantprogram en stor flopp – skyller på arbetsförmedlingen

Regeringen har genom arbetsförmedlingen gjort en satsning där tusentals människor med funktionsnedsättningar skulle få praktik inom olika statliga myndigheter. Tanken var att minst 2 250 praktikplatser skulle skapas och att det maximalt kunde bli upp till 5000 platser. Så hur gick det då?

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Grunden lagd för byggbolagen

18 mars Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig. Normalt brukar fallet för byggbolagen vara djupare och återgången trögare vid en nedgång än vad som skedde under 2010. Men denna gång lyckades regeringen och framför allt Riksbanken rädda byggbolagen från en byggkris genom kraftigt sänkta räntor.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Så räddades byggbolagen från kris

18 mars Förstora Byggboom. I Stockholm håller en helt ny stadsdel på att växa fram mellan Lindhagen och Hornsberg. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix   Återhämtningen för byggsektorn efter finanskrisen har gått betydligt snabbare och enklare än vad någon hade förväntat sig.

DN - 01 aug 16 kl. 20:00

Bostadsministern: Debatten har haft fel fokus


Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att kommunerna ska sätta press på byggbolagen så att de bygger klart snabbare. Dessutom föreslår han att detaljplaner ska kunna klubbas direkt av byggnadsnämnderna. Efter DN:s granskning medger han att överklagandeprocessen har fått för stort utrymme i den politiska debatten..

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11).När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

YA - 19 nov 13 kl. 03:59

LO skyller ifrån sig

Var tredje manlig LO-medlem under 50 år sympatiserar med Sverigedemokraterna.
Det är ett stort problem anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda (17/11). När han ska förklara varför det är så skyller han på arbetsgivarna.

Cornucopia - 01 aug 16 kl. 12:34

DN granskar: Byggbolagen håller tillbaka byggandet för att pressa upp priserna

Bonnier/DN har genomfört en massiv granskning av byggandet av 25 000 lägenheter. Slutsatsen överraskar inte någon - nämligen att den största bromsklossen är byggbolagen, som medvetet håller tillbaka byggen med bygglov för att pressa upp priserna och mjölka bolånetorskarna. Därmed kommer inte heller regeringens åtgärder som förenklad bygglovsprocess att öka byggandet.

Cornucopia - 12 nov 14 kl. 09:15

Är byggbolagen amorteringskravets förlorare?

I teorin finns det en stor förlorare på FI:s amorteringskrav, och det är byggbolagen. Alla nya villor eller bostadsrätter ska trots allt följas av nya lån med amorteringskrav, vilket gör att byggbolagen inte längre enbart kan koppla sin prissättning till räntan och göra det dyrare att bygga nytt varje gång räntan sänks. Men det finns en arsenal av trick man kan använda för att komma runt detta, och de stora byggaktierna steg under gårdagen, medan mindre slaktades..

SVT - 22 nov 11 kl. 08:03

Obama skyller fiaskot på republikanerna

Superutskottet, med både demokrater och republikaner som skulle minska USA:s gigantiska statsskuld, medger nu att de har misslyckats. President Obama lägger skulden för misslyckandet på republikanerna..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardagsmorgon klockan 08.45..

DI - 3 minuter sedan

ÅAC Microtex får uppföljningsorder på 3,5 miljoner kronor

Satellitbolaget ÅAC Microtec har kammat hem en uppföljningsorder från kanadensiska Kepler Communications för leverans av en satellitplattform till deras kommunikationslösning för Machine-to-Machine. .

DI - just nu

Smart Eye ökar förlusten

Eyetrackingbolaget Smart Eyes nettoomsättning uppgick till 11,0 miljoner kronor (12,1) för det andra kvartalet 2018, vilket motsvarar en minskning med 9 procent..

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 30 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.