DI > Ekonomi

Thursday, 24 May, 13:36

DI - 23 apr 18 kl. 18:43

Henrik Mitelman: Sverige kör felSverige är bättre än sitt rykte. Det är inte bara konjunkturen som är på topp. I mångt och mycket är Sverige fantastiskt. Men man ska undvika att köra bil genom att bara titta i backspegeln..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mitelman, Sverige

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Henrik, Mitelman, Sverige, kör, fel
DI - 19 okt 17 kl. 15:56

Henrik Mitelman: Sverige är ruskigt likt Spanien år 2007

Madrid. Spanien utkämpar ett politiskt inbördeskrig, men det blåser över. Parallellt fortsätter den ekonomiska återhämtningen.

DI - 14 maj 18 kl. 19:57

Henrik Mitelman: Sverige agerar dumsnålt

Sverige agerar dumsnålt när investeringar eftersätts. Flyget, som fungerar, straffbeskattas, medan tågen, som bildligt talat spårar ur, premieras. Och bilen dissas alltid.

Cornucopia - 22 aug 13 kl. 18:57

DI/Henrik Mitelman och SBAB/Tor Borg rekar bundna räntor

Jag är inte den enda som föreslår att man ska binda räntan medan tid är. Henrik Mitelman på Bonnier/DI gör det samma, en upprepning av hans rek runt årsskiftet, då jag också föreslog en bindning av räntan. Januari visade sig vara i princip optimalt än så länge, men fönstret har inte stängt än.

Affärsvärlden - 20 jul 11 kl. 08:02

Henrik Mitelman: Köp misstrodd aktie

Marknaden misstror Investor. Men det gör inte Henrik Mitelman som anser att aktien nu är köpvärd på grund av kraftig rabatt och hög kompetens..

Dagens Media - 13 jun 17 kl. 15:33

Henrik Mitelman är Sveriges bästa ekonomijournalist

Enligt Hallvarsson & Halvarssons årliga enkätundersökning är Dagens Industris Henrik Mitelman Sveriges bästa ekonomijournalist, medan Affärsvärlden utses till bästa affärsmagasin för 21:a gången..

DI - 14 sep 17 kl. 05:15

Henrik Mitelman: Sverige visar kraft

Svensk ekonomi är urstark, även efter att årstillväxten reviderats ned. Om vi räknar som amerikanerna skulle vår BNP-tillväxt ligga över 5 procent..

DI - 09 dec 15 kl. 16:15

Henrik Mitelman: Rut gör jobbet för Sverige

Sverige har unika möjligheter att skatteväxla och välkomna flyktingarna till arbetsmarknaden.Genom att maxa Rut, reformera arbetsrätten och förmå LO att visa solidaritet kan vi undvika en katastrof..

DI - 20 feb 17 kl. 17:24

Henrik Mitelman: Trump, lär av Sverige

President Trump oroas över den svenska utvecklingen. Det är behjärtansvärt. Men Sverige slår USA i nästan alla grenar, trots den tidigare så omfattande invandringen..

DI - 16 sep 17 kl. 09:50

Henrik Mitelman: Åtta sätt att få Sverige att lyfta

Den svenska ekonomin går fint, men Sverige leds i helt fel riktning. Det är dags för åtta ekonomisk-politiska helomvändningar..

DI - 04 dec 17 kl. 16:52

Henrik Mitelman: Regeringens dubbelfel skadar Sverige

Stockholmsbörsen har fallit den senaste månaden, men världen är faktiskt i toppform. Sällan har utsikterna varit bättre. Men se upp för Sverige när regeringen gör dubbelfel.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Strömhopp i ryska oligarkens pressade aluminiumimperium

Den ryska aluminiumproducenten Rusal, som äger svenska Kubal i Sundsvall, drabbas av ett strömhopp på ledningsnivå då vd:n och sju chefer lämnar bolaget. Samtidigt flaggas det för att bolaget kan få svårt att betala sina räkningar i och med amerikanska sanktioner..

DI - 5 minuter sedan

Spritbolaget ska sälja flera varumärket

Sprittillverkaren Diageo har inlett processen med att sälja flera av sina amerikanska varumärken, inklusive Goldschläger och Myer’s Rum. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor..

DI - 15 minuter sedan

Paxman sålde 126 system första kvartalet

Paxman sålde och installerade 126 skalpkylningssystem globalt under det första kvartalet. Det genererade försäljningsintäkter om 7,7 miljoner kronor i det brittiska dotterbolaget och 3,2 miljoner kronor i det amerikanska dotterbolaget. .

DI - 15 minuter sedan

Fagerhult utser Bodil Sonesson till ny vd

Belysningsbolaget Fagerhult har utsett Bodil Sonesson till ny vd och koncernchef med tillträde senast den 24 november.

DI - 30 minuter sedan

Hamnarbetarförbundet: Lagändring skulle inte påverka situationen i hamnen

REPLIK. Det är snart elva månader sedan den sista konfliktåtgärden avslutades på APM Terminals i Göteborgs hamn. Då hade den danska containeroperatören stängt ner sin egen verksamhet i 371 timmar genom att utestänga Hamnarbetarförbundets medlemmar från arbetsplatsen.

DI - 30 minuter sedan

Bonesupport tecknar avtal i USA

Bonesupport har tecknat avtal i USA med Collagen Matrix. Det innebär att Bonesupport kommer att börja sälja och marknadsföra utvalda Collagen Matrix bengraftsubstitutprodukter under egna varumärken genom dess egna distributionsnätverk i USA under fjärde kvartalet 2018..

DI - 30 minuter sedan

Preem och RenFuel skapar världens första ligninanläggning för biodrivmedel

Preem och RenFuel undersöker, att i samarbete med Rottneros, uppföra världens första ligninanläggning för biodrivmedel vid massabruket i Vallvik, Söderhamn. Anläggningen beräknas producera en årlig volym om 25-30 000 ton lignin och vara färdigställd till 2021..

DI - 30 minuter sedan

EU: USA-tullar skulle strida mot WTO-regler

Om USA inför importtullar på motorfordon och fordonsdelar skulle det helt klart strida mot WTO:s regler..

DI - 30 minuter sedan

Strid om sugrör på McDonalds stämma

Debatten om plastanvändning går het runt om i världen. I dag ska frågan upp på snabbmatskedjan McDonalds årsstämma i USA sedan några ägare föreslagit att plastsugrören ska slopas..

DI - 45 minuter sedan

Spago Nanomedical redovisar positiva resultat av studie

Spago Nanomedical har slutfört studierna i det regulatoriska prekliniska programmet med Spagopix. Resultaten visar att produktkandidaten SN132D har en god säkerhetsmarginal till kliniskt relevanta doser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.