DI > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 05:44

DI - 23 apr 18 kl. 18:43

Henrik Mitelman: Sverige kör felSverige är bättre än sitt rykte. Det är inte bara konjunkturen som är på topp. I mångt och mycket är Sverige fantastiskt. Men man ska undvika att köra bil genom att bara titta i backspegeln..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mitelman, Sverige

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Henrik, Mitelman, Sverige, kör, fel
DI - 19 okt 17 kl. 15:56

Henrik Mitelman: Sverige är ruskigt likt Spanien år 2007

Madrid. Spanien utkämpar ett politiskt inbördeskrig, men det blåser över. Parallellt fortsätter den ekonomiska återhämtningen.

DI - 14 maj 18 kl. 19:57

Henrik Mitelman: Sverige agerar dumsnålt

Sverige agerar dumsnålt när investeringar eftersätts. Flyget, som fungerar, straffbeskattas, medan tågen, som bildligt talat spårar ur, premieras. Och bilen dissas alltid.

DI - 18 jun 18 kl. 18:50

Henrik Mitelman: Sverige måste prioritera människor före grodor

Sverige har fantastiska möjligheter att bli bäst i ekonomiska test om vi enas om en företagarvänlig linje.  Dessutom måste vi hushålla med skattemedel. Men då bör vi prioritera människor före grodor..

Cornucopia - 22 aug 13 kl. 18:57

DI/Henrik Mitelman och SBAB/Tor Borg rekar bundna räntor

Jag är inte den enda som föreslår att man ska binda räntan medan tid är. Henrik Mitelman på Bonnier/DI gör det samma, en upprepning av hans rek runt årsskiftet, då jag också föreslog en bindning av räntan. Januari visade sig vara i princip optimalt än så länge, men fönstret har inte stängt än.

Affärsvärlden - 20 jul 11 kl. 08:02

Henrik Mitelman: Köp misstrodd aktie

Marknaden misstror Investor. Men det gör inte Henrik Mitelman som anser att aktien nu är köpvärd på grund av kraftig rabatt och hög kompetens..

Dagens Media - 13 jun 17 kl. 15:33

Henrik Mitelman är Sveriges bästa ekonomijournalist

Enligt Hallvarsson & Halvarssons årliga enkätundersökning är Dagens Industris Henrik Mitelman Sveriges bästa ekonomijournalist, medan Affärsvärlden utses till bästa affärsmagasin för 21:a gången..

DI - 25 maj 18 kl. 15:19

Henrik Mitelman i Analyspodden: "Vi befinner oss i den glädjelösa boomen"

Den svenska ekonomin kokar, men svenska hushåll är inte särskilt optimistiska, konstaterar Di:s makroexpert Henrik Mitelman i Analyspodden. ”Det är som att vi befinner oss i den glädjelösa boomen”, säger han..

DI - 14 sep 17 kl. 05:15

Henrik Mitelman: Sverige visar kraft

Svensk ekonomi är urstark, även efter att årstillväxten reviderats ned. Om vi räknar som amerikanerna skulle vår BNP-tillväxt ligga över 5 procent..

DI - 09 dec 15 kl. 16:15

Henrik Mitelman: Rut gör jobbet för Sverige

Sverige har unika möjligheter att skatteväxla och välkomna flyktingarna till arbetsmarknaden.Genom att maxa Rut, reformera arbetsrätten och förmå LO att visa solidaritet kan vi undvika en katastrof..

DI - 20 feb 17 kl. 17:24

Henrik Mitelman: Trump, lär av Sverige

President Trump oroas över den svenska utvecklingen. Det är behjärtansvärt. Men Sverige slår USA i nästan alla grenar, trots den tidigare så omfattande invandringen..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Saab inleder samarbete för att tillverka nederländsk ubåt

Försvarsföretaget Saab inleder ett samarbete med det nederländska varvet Damen Shipyards Group..

DI - 30 minuter sedan

Atlas Copcos vd: Nya kraven "ställer till med ett helsike"

Digitalisering och automation skapar nya utmaningar och möjligheter för svensk industri. De ökade kraven på kundanpassning ”ställer till med ett helsike i produktionen”, säger Atlas Copcos vd Mats Rahmström på Di:s konferens Industri 4.0..

DI - 45 minuter sedan

Detta händer onsdag 24 oktober

Onsdagen blir en intensiv rapportdag med Nordea först ut redan 06.30. Intressanta rapporter också från Betsson, Boliden, Bonava och Nolato.

DI - 6 timmar sedan

Sju tips för att bygga drömföretaget

Våga dumpa kunder, sätt priserna på en hög nivå redan från start och håll järnfokus på visionen. Här är råden för att bygga det bolag som du drömmer om. .

DI - 6 timmar sedan

Svenskarna: Därför vågar vi inte bli företagare

Starta bolag står högt i kurs på svenskarnas drömlista. Ändå avstår majoriteten från att bli företagare. Anledningen?

DI - 7 timmar sedan

Texas Instruments vinst högre än väntat

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:58 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 7 timmar sedan

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”

De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn.

DI - 7 timmar sedan

Elektakonkurrent levererar vinst under förväntan

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,16 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal..

DI - 7 timmar sedan

Millicom redovisar rörelseresultat på 564 miljoner dollar

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 564 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 7 timmar sedan

USA-börserna vände upp – men stannade under nollan

När Dow Jones tappat 500 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.