GöteborgsPosten > Lokalt

Monday, 15 October, 11:00

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 18:17

Alice Teodorescu tilldelas Lennart Högman-prisetLennart Högman-priset har delats ut sedan 2011 och tilldelas en person som "arbetar med civilkurage, integritet och för den raka dialogen." Årets mottagare av priset är Göteborgs-Postens politiska redaktör samt chef för ledarsidan, Alice Teodorescu.
– Jag försöker alltid vara trogen mina värderingar. Att skriva i linje med det som är långsiktigt rätt oavsett vart vindarna blåser i övrigt, säger Alice Teodorescu..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Teodorescu, Lennart Högman, Högman, Göteborgs-Postens, Alice Teodorescu

Dela artikeln

8194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alice, Teodorescu, tilldelas, Lennart, Högman-priset
PI - 22 apr 11 kl. 14:48

Alice Teodorescu om ?hedersflyktingar?

SKAMVÅLD I går diskuterade så kallat hedersvåld i SVT Debatt och en av paneldeltagarna var Alice Teodorescu, bland annat ledarskribent på Barometern, som ofta står för den förnuftiga rösten i debatten. Så även denna gång. Hon skriver om programmet på sin blogg.

SVT Debatt - 04 feb 14 kl. 13:57

Vi ber om ursäkt, Alice Teodorescu

P1 DEBATT Alice Teodorescu var en skarp gäst i vårt program, och vi ber om ursäkt om hon kände sig förminskad.  Alice Teodorescu, P1 Debatt är ett program där vi vill lyfta upp och diskutera några av de mest brännande och svåra frågorna inför de två val som ligger framför oss. Frågan om närvaron av rasism i det svenska samhället är nog en av de svåraste.

DN - 26 sep 17 kl. 12:35

Johan Hilton: Skildringen av Alice Teodorescu har tveksamma inslag

Är vampyrporträttet av GP:s politiska chefredaktör Alice Teodorescu i pjäsen ”Tidningshuset som Gud glömde” en rasistiskt färgad nidbild? Alice Teodorescu själv skriver det i en ledarkrönika (GP 26/9) och jag skulle ljuga om jag påstod att jag saknar förståelse för kritiken..

PI - 09 mar 11 kl. 17:46

Alice Teodorescu om migrationsöverenskommelsen

MIGRATIONSÖVERENSKOMMELSEN Regeringens och Miljöpartiets överenskommelse om att tillgodose illegala invandrare med privilegier inte ens svenska medborgare har har inte tagits emot väl runtom i landet där man nu på allvar börjar ifrågasätta motiven bakom den alltmer destruktiva politiken, i synnerhet med tanke på att resten av Europa går åt motsatt håll. En av dessa är Alice Teodorescu som ofta står för en förnuftig röst i det mediala bruset av floskler och trams. Vad karakteriserar inhumaniteten, frågar sig Teodorescu inledningsvis.

Cornucopia - 08 mar 15 kl. 09:44

SR/P3 ägnar 25 minuter åt hat mot Alice Teodorescu

Public Service/SR:s radioprogram Tankesmedjan ägnade i fredags sig åt 25 minuters hat mot nya liberala ledarredaktören på Stampen/GP, Alice Teodorescu. Bland annat läste man upp sexuella trakasserier mot henne, skrivna på Flashback, kallade henne blatte och genomförde ett totalt karaktärsmord och omfattande förtal.

Inslaget kan man lyssna på här.

Resume - 05 sep 14 kl. 11:14

Alice Teodorescu blir krönikör i Aftonbladet

Aftonbladet rekryterar högerdebattören Alice Teodorescu som kolumnist. Bland annat förespråkar hon en borgerlig jämställdhetspolitik som utgår från individualism istället för kollektivism. – Eftersom Aftonbladet har Johan Hakelius var det ett utomordentligt bra skäl till att tacka ja.

Dagens Media - 15 jan 15 kl. 10:26

Uppror på GP:s ledarredaktion efter valet av Alice Teodorescu

Hela GP:s ledarredaktion ifrågasätter valet av Alice Teodorescu som ny politisk redaktör, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 15 jan 15 kl. 14:06

Alice Teodorescu och GP i konflikt redan för tre år sedan

Bråket mellan GP:s nya politiska redaktör Alice Teodorescu och tidningens ledarskribenter går lång tillbaka i tiden..

GöteborgsPosten - 04 mar 15 kl. 09:23

Nu: Chatta med Alice Teodorescu

Hon vill sätta GP på kartan och stärka tidningens röst. Alice Teodorescu är ny politisk redaktör på GP..

Dagens Media - 05 mar 15 kl. 08:39

Integrationen viktigaste frågan enligt GP:s nya ledarredaktör Alice Teodorescu: "Man ska aldrig lita på media"

Alice Teodorescu har tidigare valt att inte uttala sig om ledarbråket på GP. Nu tar hon dock bladet från munnen – i en chatt på GP:s sajt..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Delsjövägen stängs av helt under 2019

Från och med februari nästa år stängs en av de mest trafikerade gatorna i östra Göteborg av. Delsjövägen nära Sankt Sigfridsplan kommer att hållas stängd under större delen av 2019..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Kraftiga störningar i tågtrafiken

En brand i ett teknikhus norr om Skövde under söndagen har ställt till det rejält i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm. Det kommer vara kraftiga störningar på sträckan de kommande dygnen och tåg kan komma att försenas eller ställas in, enligt Trafikverket..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Polishuset kan växa när personalen ökar

Polisen i Göteborg riskerar att växa ur sina lokaler. Därför finns det nu planer på att bygga två nya hus vid Ernst Fontells plats..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Ungdomsgäng i bråk i Frölunda

Polisen har flera gånger under söndagskvällen larmats till Frölunda på grund av bråk mellan ungdomsgäng. En person ska ha blivit misshandlad, uppger polisen..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Stora störningar i tågtrafiken

Ett elfel strax norr om Skövde ställer till det rejält i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm. I nuläget finns det ingen prognos för när felet kan vara åtgärdat..

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 05:00

Gör som Norge –och vi får ett liv

Det är dags att göra som Norge och se till att patienter får ta del av nya behandlingar och att finansieringen säkerställs nationellt. För tarmpatienter är det en fråga om att få ett liv, skriver ILCO Tarm- uro- och stomiförbundet..

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 05:00

Ert illa underbyggda beslut sänker våra förskolor

De kommunala förskolorna får mer pengar i Göteborgs nya modell för resursfördelning. Små kooperativa förskolor drabbas däremot mycket hårt. Märkligt att Göteborgs stads styrande politiker lyser med sin frånvaro i den här frågan, skriver FSO Fria förskolor..

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 05:05

Effektivare välfärd sparar miljarder

Det behövs ett perspektivskifte i svensk politik. Mer pengar är inte lösningen på alla de problem som existerar i statlig och kommunal verksamhet. Verksamheterna behöver i stället bli effektivare, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna..

GöteborgsPosten - 07 okt 18 kl. 04:50

En möjlig kompromiss om Västlänken

En kort variant av Västlänken som bara omfattar sträckan fram till Centralstationen skulle kunna bli en bra kompromiss som både bygger ut kapaciteten på Centralen med en underjordisk station, skonar känsliga miljöer och frigör resurser för andra viktiga projekt, skriver Mikael Bigert..

GöteborgsPosten - 07 okt 18 kl. 04:55

Prisas det som prisas bör

Lärjeholms odlarförening är en seriös förening som gör just det Göteborgs stad nu i reklamkampanjer uppmuntrar till: stadsnära odling. Ändå ska vi tvingas lägga ner och anklagas därtill av fastighetsnämnden för allvarliga miljöbrott. Det är en provokation mot samtliga odlare i staden, skriver Torleif Johnson och Lena Olsson, GDOF..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.