GöteborgsPosten > Lokalt

Friday, 25 May, 05:19

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 18:17

Alice Teodorescu tilldelas Lennart Högman-prisetLennart Högman-priset har delats ut sedan 2011 och tilldelas en person som "arbetar med civilkurage, integritet och för den raka dialogen." Årets mottagare av priset är Göteborgs-Postens politiska redaktör samt chef för ledarsidan, Alice Teodorescu.
– Jag försöker alltid vara trogen mina värderingar. Att skriva i linje med det som är långsiktigt rätt oavsett vart vindarna blåser i övrigt, säger Alice Teodorescu..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Teodorescu, Lennart Högman, Högman, Göteborgs-Postens, Alice Teodorescu

Dela artikeln

8192 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alice, Teodorescu, tilldelas, Lennart, Högman-priset
PI - 22 apr 11 kl. 14:48

Alice Teodorescu om ?hedersflyktingar?

SKAMVÅLD I går diskuterade så kallat hedersvåld i SVT Debatt och en av paneldeltagarna var Alice Teodorescu, bland annat ledarskribent på Barometern, som ofta står för den förnuftiga rösten i debatten. Så även denna gång. Hon skriver om programmet på sin blogg.

SVT Debatt - 04 feb 14 kl. 13:57

Vi ber om ursäkt, Alice Teodorescu

P1 DEBATT Alice Teodorescu var en skarp gäst i vårt program, och vi ber om ursäkt om hon kände sig förminskad.  Alice Teodorescu, P1 Debatt är ett program där vi vill lyfta upp och diskutera några av de mest brännande och svåra frågorna inför de två val som ligger framför oss. Frågan om närvaron av rasism i det svenska samhället är nog en av de svåraste.

DN - 26 sep 17 kl. 12:35

Johan Hilton: Skildringen av Alice Teodorescu har tveksamma inslag

Är vampyrporträttet av GP:s politiska chefredaktör Alice Teodorescu i pjäsen ”Tidningshuset som Gud glömde” en rasistiskt färgad nidbild? Alice Teodorescu själv skriver det i en ledarkrönika (GP 26/9) och jag skulle ljuga om jag påstod att jag saknar förståelse för kritiken..

PI - 09 mar 11 kl. 17:46

Alice Teodorescu om migrationsöverenskommelsen

MIGRATIONSÖVERENSKOMMELSEN Regeringens och Miljöpartiets överenskommelse om att tillgodose illegala invandrare med privilegier inte ens svenska medborgare har har inte tagits emot väl runtom i landet där man nu på allvar börjar ifrågasätta motiven bakom den alltmer destruktiva politiken, i synnerhet med tanke på att resten av Europa går åt motsatt håll. En av dessa är Alice Teodorescu som ofta står för en förnuftig röst i det mediala bruset av floskler och trams. Vad karakteriserar inhumaniteten, frågar sig Teodorescu inledningsvis.

Cornucopia - 08 mar 15 kl. 09:44

SR/P3 ägnar 25 minuter åt hat mot Alice Teodorescu

Public Service/SR:s radioprogram Tankesmedjan ägnade i fredags sig åt 25 minuters hat mot nya liberala ledarredaktören på Stampen/GP, Alice Teodorescu. Bland annat läste man upp sexuella trakasserier mot henne, skrivna på Flashback, kallade henne blatte och genomförde ett totalt karaktärsmord och omfattande förtal.

Inslaget kan man lyssna på här.

Resume - 05 sep 14 kl. 11:14

Alice Teodorescu blir krönikör i Aftonbladet

Aftonbladet rekryterar högerdebattören Alice Teodorescu som kolumnist. Bland annat förespråkar hon en borgerlig jämställdhetspolitik som utgår från individualism istället för kollektivism. – Eftersom Aftonbladet har Johan Hakelius var det ett utomordentligt bra skäl till att tacka ja.

Dagens Media - 15 jan 15 kl. 10:26

Uppror på GP:s ledarredaktion efter valet av Alice Teodorescu

Hela GP:s ledarredaktion ifrågasätter valet av Alice Teodorescu som ny politisk redaktör, kan Dagens Media avslöja..

Dagens Media - 15 jan 15 kl. 14:06

Alice Teodorescu och GP i konflikt redan för tre år sedan

Bråket mellan GP:s nya politiska redaktör Alice Teodorescu och tidningens ledarskribenter går lång tillbaka i tiden..

GöteborgsPosten - 04 mar 15 kl. 09:23

Nu: Chatta med Alice Teodorescu

Hon vill sätta GP på kartan och stärka tidningens röst. Alice Teodorescu är ny politisk redaktör på GP..

Dagens Media - 05 mar 15 kl. 08:39

Integrationen viktigaste frågan enligt GP:s nya ledarredaktör Alice Teodorescu: "Man ska aldrig lita på media"

Alice Teodorescu har tidigare valt att inte uttala sig om ledarbråket på GP. Nu tar hon dock bladet från munnen – i en chatt på GP:s sajt..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Personbil körde in i mitträcke

En personbil har kört in i ett mitträcke på väg 158 från Hovås i riktning mot Kungsbacka..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Två spårvagnar kolliderade vid Götaälvbron

Två spårvagnar kolliderade vid Götaälvbron under lunchtid på torsdagen. En stor räddningsinsats initierades snabbt på plats. Fyra personer fick föras bort med ambulans.

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Man hittad död i Säveån – misstänkt släppt

Den 40-årige man som suttit anhållen, misstänkt för mord i Partille, har försatts på fri fot. Det var under helgen som en person påträffades död i Säveån..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

MP: Fånga in koldioxid på Renova

Miljöpartiet vill se en anläggning på Renova som fångar in koldioxidutsläpp.
– Renova är en av största utsläppskällorna i Göteborgsregionen, det här kommer helt klart bli ett märkbart bidrag till utsläppsminskningarna som behöver göras, säger kommunalrådet Ulf Kamne (MP)..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Brand i villa i Partille

Räddningstjänsten larmades under torsdagsmorgonen om en villabrand i Partille. Enligt polis ska ingen person befunnits sig i bostaden.
– Vi kommer göra en teknisk undersökning under morgondagen, säger Hans Lippens, presstalesperson för polisen i region Väst..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Två spårvagnar har kolliderat vid Götaälvbron

Två spårvagnar kolliderade vid Götaälvbron under lunchtid på torsdagen. Fyra ambulanser, polis och räddningstjänst är på plats..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Tre åtalas efter synagoga-attacken

Tre personer åtalas misstänkta för grov mordbrand alternativt försök till grov mordbrand efter attacken mot synagogan i Göteborg i december i fjol, det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Bilolycka – väg avstängd

Flera bilar ska vara inblandade i en krock på Västerleden på torsdagsmorgonen. Skadeläget är oklart..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Flerbilskrock – väg avstängd

Flera bilar har krockat på Västerleden på torsdagsmorgonen. Vägen är avstängd i södergående riktning. Skadeläget är oklart.

GöteborgsPosten - Igår: 19:27

Ny misstänkt inför rätta efter beslaget av 78 kilo amfetamin

Nyligen dömdes en 40-åring från Göteborg till sex och ett halvt års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott – sedan polisen hittat 78 kilo amfetamin i en hyrbil.
Nu åtalas en 61-årig holländare i samma härva..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.