Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 07:18

Dagens PS - 23 apr 18 kl. 11:05

Rekorduselt stöd för S: ”Extra alarmistiskt”Aldrig tidigare har Socialdemokraterna haft så lågt väljarstöd så tätt inpå valet. Kan bli en rysare för Löfvens parti i valspurten, spår proffs. Det är mindre än fem månader kvar till valet och SVT/Novus väljarbarometer visar på ett alarmerande läge för Socialdemokraterna. Partiet har tappat 2,6 procentenheter sedan december – en statistiskt säkerställd nedgång – och detta är ”ett tecken på att väljarna inte har förtroende för regeringens förmåga att lösa de stora samhällsproblemen”, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus, till SVT Nyheter, som konstaterar att väljarna rör sig förhållandevis måttligt just nu och att det är ”väldigt jämnt mellan blocken”. ”Den här siffran på knappt 27 procent är dåliga nyheter för Socialdemokratern
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Löfvens, SVTNovus, Torbjörn Sjöström, Novus, SVT Nyheter, Tommy Möller, Stefan Löfven, SVT, Mats Knutson, MP, Centern, Liberalerna, KD, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekorduselt, stödför S Extra , alarmistiskt

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

22 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS håller dig ajour med vad som händer på affärsfronten, så att du inte missar något viktigt. Börs Utländska rapporter 07:30 Tryg, 12:45 Johnson & Johnson, 22:05 IBM, Halliburton (före öppningen), Stanley Black & Decker (före 15:30), UBS Stämmor 13:00 K2A (extra) Investerarmöte Nanexa investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Naxs investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Neurovive investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Targeteveryone investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Corporate Actions Fram Skandinavien exklusive rätt N 1:7, 60 kronor per aktie Makro 00:01 Sydkorea BNP kvartal 06:30 Nederländerna hushållens konsumtion 07:00 SEB:s konjunkturrapport Nordic Outlook 10:30 Storbritannien arbetslöshet 11:00 Tyskland ZEW-index 14:30 Kanada g

Dagens PS - 18 timmar sedan

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Svenska fondfavoriten står starkt när det blåser

En fond som handplockar olika slags tillgångar från hela världen kan ge bred riskspridning för den som vill stå beredd inför ett par turbulenta börsår – utan att avgiften behöver dra iväg. Nästan hälften av alla pengar som svenska investerare sköt in i fonder förra året gick till mixfonder, med olika profiler. Många av mixfonderna håller sig till svenska aktier och räntepapper.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Facebook utvecklar meme-app för unga

Facebook håller på att utveckla en meme-app för ungdomar efter att tidigare satsningar med Watch, Lasso och IGTV inte gett resultat. Det skriver Techcrunch. Källor till tekniksajten sade att den sociala medie-jätten jobbar med LOL, en samlingsplats för roliga videos och GIF-liknande animationer.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Spotify satsar på hårdvara i bilar

Musikströmningstjänsten Spotify planerar under året att gå in på området för hårdvara. Bolaget siktar på att sälja en röststyrd musikspelare för bilar, rapporterar Financial Times. Historiskt har Spotify fokuserat på att endast leverera appar och då i andra företags hårdvara däribland Apple, Google och Amazon.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Här är ministrarna i Sveriges nya regering

Regeringen ska genomföra en ny stor skattereform som syftar till att främja jobb och konkurrenskraft, utjämna klyftor och öka jämlikheten. Det säger nygamle statsminister Stefan Löfven (S) i samband med måndagens regeringsförklaring i riksdagen. Bland annat ska de sista resterna av pensionärsskatten slopas samtidigt som värnskatten och extraskatten vid generationsskiften tas bort.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Volvo Cars tänker dubbla SUV-försäljning

Biltillverkaren Volvo Cars siktar på att dubbla årsförsäljningen av SUV:en XC40 till 150.000 fordon under 2019. Det uppger Europachefen Lex Kerssemakers för Autocar.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Då visar LG upp sin vikbara telefon

Det surras redan om vad olika aktörer t’nker visa upp i samband med den stora telekommässan i Barcelona i februari. LG kommer enligt källor till Korea Herald visa upp en vikbar smartphone. Telefonen kommer att visas upp för bolagets VIP-kunder inom business-to-business.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Tesla får grönt ljus för Europaleveranser

Elbilsuppstickaren Tesla har fått grönt ljus för att sälja sin senaste modell Model 3 i Europa. Det uppger den nederländska fordonsmyndigheten, enligt Bloomberg News. Leveranser kan inledas i februari.

Dagens PS - 22 timmar sedan

VD:n får sparken: ”Olika syn på ledarskap”

Utbildningsbolaget Engelska Skolan meddelar att vd Anette Brodin Rampe lämnar sin befattning som vd med omedelbar effekt i dag den 21 januari. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Vi har olika syn på vilket ledarskap som krävs för att implementera IES strategi och därför är det inte möjligt för mig att fortsätta som vd”, säger Annette Brodin Rampe, som nu tvingas lämna sin stol på dagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.