Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 27 May, 13:23

Sydsvenskan - 23 apr 18 kl. 01:04

Ja till migrantlag efter 60 timmarEfter mer än 60 timmars debatt under helgen har nationalförsamlingen i Paris röstat ja till en omstridd ny migrationslag. Förslaget går nu vidare till senaten, men har visat på svåra klyftor både inom president Macrons parti LREM och fransk politik i st.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Paris, Macrons, LREM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja till migrantlagefter 60 , timmar
Cornucopia - 16 sep 15 kl. 07:42

Skolverket: Barn som surfar 2 - 4 timmar om dagen klarar sig bäst på PISA-testerna

Nya siffror från OECD-ländernas skoltester PISA, visar att svenska barn som surfar 2 - 4 timmar om dagen klarar sig bäst på PISA-testerna. Detta går tvärt emot de rubriker som felaktigt cirkulerat i media, som antyder att datoranvändande sänker elevernas prestationer.

På samtliga testområden presterar just barnen som surfar 2 - 4 timmar om dagen på sin fritid sig bäst.

Supermiljöbloggen - 27 jun 15 kl. 10:05

Oatly: ”Lämna mjölkvanorna under 72 timmar”

Häromveckan meddelade arrangörerna för Way Out West att festivalen blir mjölkfri för miljöns skull. I samband med att festivalen blir mjölkfri lanserade eventsponsorn och havredrycksproducenten Oatly en kampanj för att hjälpa hela Göteborgs stad att bli mjölkfri under 72 timmar. Och det här, det är varför vi gör det.

HBL - 11 dec 12 kl. 13:35

Häkämies vill införa två timmar längre arbetsvecka

Finlands näringslivs vd Jyri Häkämies föreslår att veckoarbetstiden förlängs med till exempel två timmar.Då Näringslivets delegation Eva publicerade sin arbetstidsundersökning sade Jyri Häkämies att en förlängning av arbetstiden kombinerat med återhållsamma lönekrav i praktiken skulle innebära att lönerna på sätt och vis sänks och konkurrensförmågan förbättras utan att människornas inkomstnivå försämras. Häkämies sade att en förlängning på exempelvis två timmar per vecka skulle betyda att den totala arbetstiden ökar med 20 månader under en arbetskarriär på 30 år.

SmålandsPosten - 28 jan 14 kl. 10:38

Hyrläkare jobbar över 90 timmar i veckan

En hyrläkare inom vuxenpsykiatrin jobbar vissa veckor över 90 timmar. Med jour inräknat långt över 100 timmar.
Notan för landstinget: Över 200 000 kronor.

Alliansfritt Sverige - 20 mar 14 kl. 13:03

Halveringstiden för moderaternas politik är nu nere på timmar

Åtta timmar kan vara en lång tid, tillexempel kan det kännas som en evighet för som sitter i ett väntrum på en akutmottagning. Men i geologisk tidsålder och i jämförelse med universums uppkomst är åtta timmar knappt ett ögonblick. Inom politiken är åtta timmar närmare mer av ett ögonblick a la geologisk tidsålder snarare än en evighet.

HBL - 08 jul 14 kl. 05:47

Restaurangmat far illa på fyra timmar

Många bufférestauranger förbjuder sina kunder att ta med sig matrester hem och hänvisar till Eviras bestämmelser. Några sådana bestämmelser finns inte, i stället handlar det om glupska kunder.Mat får stå framme i fyra timmar innan den måste slängas.

Skånskan - 22 dec 16 kl. 14:00

S vill att 15 timmar i förskola ska bli 25

STAFFANSTORP Det av Torbjörn Lövendahl (S) överklagade kommunfullmäktigebeslutet om att slopa deltidsavgiften för förskoleomsorg får nu ytterligare kritik från S-oppositionen. ERWP.fif(8)– Målet en avgiftsfri förskola kvarstår för oss i S och det nu fattade beslutet går i motsatt riktning, skriver Laila Olsén (S) i en motion till kommunfullmäktige.

Dagensanalys.se - 12 dec 17 kl. 11:42

En miljard timmar i veckan med Netflix

Vi spenderar kollektivt hela 1 miljard timmar med att titta på Netflix. Har vi inget annat att göra? Netflix summer sitt år i ett blogginlägg med att vi spenderat en himla massa timmar med att titta på film och tv-serier.

YLE - 13 mar 13 kl. 17:17

Övertid efter 15 timmar

Hur långa arbetsdagar har du? De flesta svarar åtta timmar eller kanske sju och en halv... Men vad sägs om en arbetsdag på 12-15 timmar?

Dagensanalys.se - 04 nov 16 kl. 12:35

Videotittandet i mobilen ökar med i snitt 200 timmar per år

Det är länge sedan mobilen var till för att ringa med. Förutom att vara vår främsta källa till internet, som vi skrivit om tidigare så är tittar vi allt mer på video på den lilla skärmen, också. Sedan år 2012 så har vi i snitt tittat 200 timmar mer för varje år som gått.

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 10:00

Patient fick vänta tio timmar på akuten

Foto: Peter Åklundh
Trycket på CSK:s akut i söndags var ?förskräckligt?. Det berättar både patienter och ansvariga på lasarettet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Studentfirandet – en dyr historia

Studentexamen kan bli en dyr historia för den som inte rycker i handbromsen. Studenterna själva räknar med att spendera cirka 5 300 kronor – men de faktiska kostnaderna är ofta betydligt större. Mössa, flak, kläder och mottagning – listan kan göras lång.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Spola ner stadsbibliotekets toalettavgifter

LUF i Lund vill att det ska bli gratis att gå på toaletten på Lunds stadsbibliotek..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så påverkas Skåne av tunnlarna under Fehmarn Bält

Malmö står värd för högnivåmöte med tre nordeuropeiska trafikministrar..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Almgren: ”Vi vill definitivt kunna ge ett besked på måndag”

Toppolitikerna är överens en om specialanpassad hall – men exakt placering inte klar..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Miljöpartiet vill satsa stort på nattåg från Malmö ut i Europa

Trafikverket ska upphandla nattliga tågförbindelser från Malmö till Berlin, Bryssel och Paris..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Iggy Pop släpper singel med Underworld

Den amerikanske punkfarbrorn Iggy Pop släpper singel tillsammans med den brittiska dansduon Underworld, skriver NME. Singeln "Bells & circles" spelades in under en "afternoon tea"-bjudning (brittiskt, någon?) och innehåller bland annat ett spoken word-f.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Kinas industri växer

Kinas industriproduktion tog ett skutt uppåt i april. Produktionen steg 21,9 procent i april jämfört med samma period förra året. Enligt Kinas statistikbyrå NBS har siffrorna gått uppåt under de första fyra månaderna med 15 procent jämfört med året inna.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Johanna Larsson: "Ett jätteskönt kvitto"

Stjärnan om titeln, Franska mästerskapen och självförtroendet..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

MP-kongressen vill höja flygskatt

Efter en het debatt under lördagen beslutade ombuden på Miljöpartiets kongress i Västerås att partiet ska driva höjd flygskatt i valrörelsen. Förslaget om att fördubbla flygskatten föll däremot. Partiledningen har varnat för att det är en dålig idé att.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Svenskt förlag vill inte ge ut Shrivers bok

Bokförlaget valde att inte ge ut Lionel Shrivers senaste roman eftersom "det finns ett problem med hur hon skriver om invandrare i boken". – Det finns människor i boken som talar om muslimer på ett sätt som jag tycker är fördomsfullt och inskränkt. Jag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.