Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 18 October, 16:40

Sydsvenskan - 23 apr 18 kl. 01:04

Ja till migrantlag efter 60 timmar



Efter mer än 60 timmars debatt under helgen har nationalförsamlingen i Paris röstat ja till en omstridd ny migrationslag. Förslaget går nu vidare till senaten, men har visat på svåra klyftor både inom president Macrons parti LREM och fransk politik i st.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Paris, Macrons, LREM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja till migrantlagefter 60 , timmar
GT - 6 timmar sedan

Polisens tidslinje över treåringens sista timmar

En man misstänks ha mördat en treårig pojke och misshandlat hans syskon i Skaraborg.Nu kartlägger polisen treåringens sista timmar i livet för att få en bild av vad som hände innan han dog.– Vi går igenom allt som har hänt och håller förhör med alla som funnits i pojkens närhet, säger Lars Johansson, chef för grova brottsroteln i Skaraborg..

Cornucopia - 16 sep 15 kl. 07:42

Skolverket: Barn som surfar 2 - 4 timmar om dagen klarar sig bäst på PISA-testerna

Nya siffror från OECD-ländernas skoltester PISA, visar att svenska barn som surfar 2 - 4 timmar om dagen klarar sig bäst på PISA-testerna. Detta går tvärt emot de rubriker som felaktigt cirkulerat i media, som antyder att datoranvändande sänker elevernas prestationer.

På samtliga testområden presterar just barnen som surfar 2 - 4 timmar om dagen på sin fritid sig bäst.

Supermiljöbloggen - 27 jun 15 kl. 10:05

Oatly: ”Lämna mjölkvanorna under 72 timmar”

Häromveckan meddelade arrangörerna för Way Out West att festivalen blir mjölkfri för miljöns skull. I samband med att festivalen blir mjölkfri lanserade eventsponsorn och havredrycksproducenten Oatly en kampanj för att hjälpa hela Göteborgs stad att bli mjölkfri under 72 timmar. Och det här, det är varför vi gör det.

HBL - 11 dec 12 kl. 13:35

Häkämies vill införa två timmar längre arbetsvecka

Finlands näringslivs vd Jyri Häkämies föreslår att veckoarbetstiden förlängs med till exempel två timmar.Då Näringslivets delegation Eva publicerade sin arbetstidsundersökning sade Jyri Häkämies att en förlängning av arbetstiden kombinerat med återhållsamma lönekrav i praktiken skulle innebära att lönerna på sätt och vis sänks och konkurrensförmågan förbättras utan att människornas inkomstnivå försämras. Häkämies sade att en förlängning på exempelvis två timmar per vecka skulle betyda att den totala arbetstiden ökar med 20 månader under en arbetskarriär på 30 år.

SmålandsPosten - 28 jan 14 kl. 10:38

Hyrläkare jobbar över 90 timmar i veckan

En hyrläkare inom vuxenpsykiatrin jobbar vissa veckor över 90 timmar. Med jour inräknat långt över 100 timmar.
Notan för landstinget: Över 200 000 kronor.

Alliansfritt Sverige - 20 mar 14 kl. 13:03

Halveringstiden för moderaternas politik är nu nere på timmar

Åtta timmar kan vara en lång tid, tillexempel kan det kännas som en evighet för som sitter i ett väntrum på en akutmottagning. Men i geologisk tidsålder och i jämförelse med universums uppkomst är åtta timmar knappt ett ögonblick. Inom politiken är åtta timmar närmare mer av ett ögonblick a la geologisk tidsålder snarare än en evighet.

HBL - 08 jul 14 kl. 05:47

Restaurangmat far illa på fyra timmar

Många bufférestauranger förbjuder sina kunder att ta med sig matrester hem och hänvisar till Eviras bestämmelser. Några sådana bestämmelser finns inte, i stället handlar det om glupska kunder.Mat får stå framme i fyra timmar innan den måste slängas.

Skånskan - 22 dec 16 kl. 14:00

S vill att 15 timmar i förskola ska bli 25

STAFFANSTORP Det av Torbjörn Lövendahl (S) överklagade kommunfullmäktigebeslutet om att slopa deltidsavgiften för förskoleomsorg får nu ytterligare kritik från S-oppositionen. ERWP.fif(8)– Målet en avgiftsfri förskola kvarstår för oss i S och det nu fattade beslutet går i motsatt riktning, skriver Laila Olsén (S) i en motion till kommunfullmäktige.

Dagensanalys.se - 12 dec 17 kl. 11:42

En miljard timmar i veckan med Netflix

Vi spenderar kollektivt hela 1 miljard timmar med att titta på Netflix. Har vi inget annat att göra? Netflix summer sitt år i ett blogginlägg med att vi spenderat en himla massa timmar med att titta på film och tv-serier.

YLE - 13 mar 13 kl. 17:17

Övertid efter 15 timmar

Hur långa arbetsdagar har du? De flesta svarar åtta timmar eller kanske sju och en halv... Men vad sägs om en arbetsdag på 12-15 timmar?

Dagensanalys.se - 04 nov 16 kl. 12:35

Videotittandet i mobilen ökar med i snitt 200 timmar per år

Det är länge sedan mobilen var till för att ringa med. Förutom att vara vår främsta källa till internet, som vi skrivit om tidigare så är tittar vi allt mer på video på den lilla skärmen, också. Sedan år 2012 så har vi i snitt tittat 200 timmar mer för varje år som gått.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Horace Engdahls liv som hund

Med sitt nya uttalande visar akademiledamoten vem som håller i kopplet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lista: Fem heta övergångar i elitserien

Nu drar bandysäsongen igång, men har du koll på vad som har hänt i lagen sedan senast? Här är fem av de hetaste spelarövergångarna i elitserien. + Johan Löfstedt, till Villa Lidköping från Vetlanda Position: Mittfältare Kommentar: Namnet Johan Löfstedt.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Journalisten Christer Borg är död

Han bevakade det mesta i nöjesvärlden..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Isbjörnen Tongki dog i väntan på bättre liv

Sydkoreas sista isbjörn Tongki har dött – bara veckor innan ett bättre liv väntade i Storbritannien. Trångt och svettigt i Sydkoreas fuktiga klimat levde Tongki i sin ensamhet sedan hans sista kamrat gick bort för tre år sedan. Den 23-åriga isbjörnen fö.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Modernautställning med mörk fond

Rasbiologi, statliga övergrepp och massmord. Fonden är mörk i årets Modernautställning. "Med framtiden bakom oss" tar historien till hjälp för att skildra samtiden – och blicka mot framtiden.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Guldlagen till EM i curling

Det blev de väntade lagen som togs ut till curling-EM – OS-guldmedaljörerna i lag Hasselborg och de regerande världsmästarna i lag Edin. "På damsidan hade vi konkurrens mellan Lag Hasselborg och Panthera. Båda lagen har övertygat i inledningen av säsong.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tidslinje: Khashoggis försvinnande i Istanbul

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har inte setts till sedan han klev in på det saudiska konsulatet i Istanbul den 2 oktober. Riyad vidhåller att han lämnade konsulatet samma dag medan turkiska företrädare menar att dissidenten mördats på konsula.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Det behövs en beredskapszon runt ESS – men finns inget hinder för byggen

En olycka vid ESS skulle inte få lika svåra konsekvenser som vid ett kärnkraftverk..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Strandberg redo för spel: ”Det är viktigt”

MFF-tränaren Uwe Rösler sken ikapp med solen när han bekräftade uppgiften..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

"Motsvarande kan inte hända i Sverige"

Skatteverket ställer hårda krav på den som yrkar på återbetalning av kupongskatt. Skattesvindleriet motsvarande det i Tyskland är därför inte möjligt i Sverige, säger Ulrika Vretendahl, skatteombud på myndigheten. – Däremot har vi drivit några enskilda.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.