Sydsvenskan > Opinion

Monday, 20 August, 08:45

Sydsvenskan - 23 apr 18 kl. 01:04

Ja till migrantlag efter 60 timmarEfter mer än 60 timmars debatt under helgen har nationalförsamlingen i Paris röstat ja till en omstridd ny migrationslag. Förslaget går nu vidare till senaten, men har visat på svåra klyftor både inom president Macrons parti LREM och fransk politik i st.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Paris, Macrons, LREM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja till migrantlagefter 60 , timmar
Cornucopia - 16 sep 15 kl. 07:42

Skolverket: Barn som surfar 2 - 4 timmar om dagen klarar sig bäst på PISA-testerna

Nya siffror från OECD-ländernas skoltester PISA, visar att svenska barn som surfar 2 - 4 timmar om dagen klarar sig bäst på PISA-testerna. Detta går tvärt emot de rubriker som felaktigt cirkulerat i media, som antyder att datoranvändande sänker elevernas prestationer.

På samtliga testområden presterar just barnen som surfar 2 - 4 timmar om dagen på sin fritid sig bäst.

Supermiljöbloggen - 27 jun 15 kl. 10:05

Oatly: ”Lämna mjölkvanorna under 72 timmar”

Häromveckan meddelade arrangörerna för Way Out West att festivalen blir mjölkfri för miljöns skull. I samband med att festivalen blir mjölkfri lanserade eventsponsorn och havredrycksproducenten Oatly en kampanj för att hjälpa hela Göteborgs stad att bli mjölkfri under 72 timmar. Och det här, det är varför vi gör det.

HBL - 11 dec 12 kl. 13:35

Häkämies vill införa två timmar längre arbetsvecka

Finlands näringslivs vd Jyri Häkämies föreslår att veckoarbetstiden förlängs med till exempel två timmar.Då Näringslivets delegation Eva publicerade sin arbetstidsundersökning sade Jyri Häkämies att en förlängning av arbetstiden kombinerat med återhållsamma lönekrav i praktiken skulle innebära att lönerna på sätt och vis sänks och konkurrensförmågan förbättras utan att människornas inkomstnivå försämras. Häkämies sade att en förlängning på exempelvis två timmar per vecka skulle betyda att den totala arbetstiden ökar med 20 månader under en arbetskarriär på 30 år.

SmålandsPosten - 28 jan 14 kl. 10:38

Hyrläkare jobbar över 90 timmar i veckan

En hyrläkare inom vuxenpsykiatrin jobbar vissa veckor över 90 timmar. Med jour inräknat långt över 100 timmar.
Notan för landstinget: Över 200 000 kronor.

Alliansfritt Sverige - 20 mar 14 kl. 13:03

Halveringstiden för moderaternas politik är nu nere på timmar

Åtta timmar kan vara en lång tid, tillexempel kan det kännas som en evighet för som sitter i ett väntrum på en akutmottagning. Men i geologisk tidsålder och i jämförelse med universums uppkomst är åtta timmar knappt ett ögonblick. Inom politiken är åtta timmar närmare mer av ett ögonblick a la geologisk tidsålder snarare än en evighet.

HBL - 08 jul 14 kl. 05:47

Restaurangmat far illa på fyra timmar

Många bufférestauranger förbjuder sina kunder att ta med sig matrester hem och hänvisar till Eviras bestämmelser. Några sådana bestämmelser finns inte, i stället handlar det om glupska kunder.Mat får stå framme i fyra timmar innan den måste slängas.

Skånskan - 22 dec 16 kl. 14:00

S vill att 15 timmar i förskola ska bli 25

STAFFANSTORP Det av Torbjörn Lövendahl (S) överklagade kommunfullmäktigebeslutet om att slopa deltidsavgiften för förskoleomsorg får nu ytterligare kritik från S-oppositionen. ERWP.fif(8)– Målet en avgiftsfri förskola kvarstår för oss i S och det nu fattade beslutet går i motsatt riktning, skriver Laila Olsén (S) i en motion till kommunfullmäktige.

Dagensanalys.se - 12 dec 17 kl. 11:42

En miljard timmar i veckan med Netflix

Vi spenderar kollektivt hela 1 miljard timmar med att titta på Netflix. Har vi inget annat att göra? Netflix summer sitt år i ett blogginlägg med att vi spenderat en himla massa timmar med att titta på film och tv-serier.

YLE - 13 mar 13 kl. 17:17

Övertid efter 15 timmar

Hur långa arbetsdagar har du? De flesta svarar åtta timmar eller kanske sju och en halv... Men vad sägs om en arbetsdag på 12-15 timmar?

Dagensanalys.se - 04 nov 16 kl. 12:35

Videotittandet i mobilen ökar med i snitt 200 timmar per år

Det är länge sedan mobilen var till för att ringa med. Förutom att vara vår främsta källa till internet, som vi skrivit om tidigare så är tittar vi allt mer på video på den lilla skärmen, också. Sedan år 2012 så har vi i snitt tittat 200 timmar mer för varje år som gått.

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 10:00

Patient fick vänta tio timmar på akuten

Foto: Peter Åklundh
Trycket på CSK:s akut i söndags var ?förskräckligt?. Det berättar både patienter och ansvariga på lasarettet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt. Så fort solen slutat värma så töms även Sveriges hamnar på folk.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Skånskt skönhetsföretag köper två konkurrenter

Stärker sin position på den nordiska doftmarknaden..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Bra avslutning av Stenson i USA

Henrik Stenson gjorde en bra avslutningsrond i USA-tourtävlingen i golf i Greensboro. Den 42-årige svensken, som vann tävlingen förra året, inledde med en dubbelbogey men gick resten av rundan på åtta under par. Det innebar sammanlagt 13 under par och e.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Tiotals rättegångar får tas om ifall vapenlagen döms ut

Högsta Domstolen valde att pröva hela vapenlagen när Malmöfall överklagades..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Goitoms dubbel gav sjätte raka för AIK

En Henok Goitom i form är ett AIK i form. Det är sedan gammalt. Nu kommer målen också.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Historisk "segrare" blev av med vinsten

Mikaela Åhlin-Kottulinsky firades som den första kvinnan att vinna ett STCC-lopp. Hon fick ställa sig högst upp på prispallen och ta emot segerpokalen. Timmar efter segern diskvalificerades den historiska "vinnaren".

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Spökgarnsjägare rensar haven på mikroplaster

Under ytan gömmer sig tusentals meter nät som blir en dödsfälla för många djur..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Häktad kines misstänkt för brott i Sverige

En man som är häktad misstänkt grov ekonomisk brottslighet i Kina misstänks även för brott i Sverige. En förundersökning om penningtvättsbrott har inletts. – Det handlar om en misstanke om att han har hanterat pengar i Sverige de senaste åren som härrör.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Victoria och Daniel besöker firande i Estland

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är tillbaka på jobbet efter semestern och under söndagen besökte kronprinsparet Estland för att fira landets 100-årsjubileum som republik. De togs emot av Estlands president Kersti Kaljulaid och hennes make Georg.

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Två räddade efter sjöolycka utanför Smögen

Två personer har räddats sedan deras båt kapsejsat vid Soteskär, norr om Smögen. – Vi lokaliserade dem på kölen i sin båt. De är nu i land och är välbehållna, säger Lina Toresson, räddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.