Skånskan > Opinion

Wednesday, 22 August, 00:13

Skånskan - 22 apr 18 kl. 17:17

Nya vattenskyddsområden inrättasystad Va-avdelningen föreslår ny utbredning av vattenskyddsområdena för Ystads kommuns grundvattenintäkter i Nedraby, Glemmingebro och Stora Herrestad.– Vattenskyddsområdena innebär restriktioner för markanvändning i områdena. Det berör exempelvis oljebaserade produkter, bekämpningsmedel, vägar, fordonstvätt samt anläggningar för energi och avlopp, förklarar processingenjör Pernilla Jägerfall.
Bakgrunden till förslaget är att vattenmyndigheten, med anledning av vattendirektivet från EU har tagit fram ett åtgärdsprogram för att säkerställa fortsatt tillgång till god vattenkvalitet samt att svensk lagstiftning har förändrats. Kommunens vattenskyddsområden fastställdes under 1970- och 1980-talet och är därmed inte i nivå med miljöbalken som tillkom 1
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Va, Ystads, Nedraby, Stora Herrestad, Pernilla Jägerfall, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya vattenskyddsområden, inrättas
GöteborgsPosten - 01 sep 13 kl. 19:43

Rent vatten värt sitt pris

Att fler vattenskyddsområden inrättas är viktigt för vår framtida vattenförsörjning. Men processen är inte okomplicerad, skriver GP:s Maria Haldesten..

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 06:30

"Det är ett av våra största problem"

C4 Teknik är oroliga för bekämpningsmedel i grundvattnet, särskilt om det skulle förekomma i dricksvattnet.
– Vi som har ansvar för dricksvattenförsörjning i Kristianstad är bekymrade för förekomsten av bekämpningsmedel i grundvattnet. Det är ett av våra största problem, säger Michael Dahlman, enhetschef på C4 Teknik.

SmålandsPosten - 15 apr 14 kl. 06:43

Skyddsområde bromsar Ikeas hotellplaner

De hade tänkt säga ja till Ikeas ansökan om att bygga Smålands största hotell. Men under måndagens möte sköt miljö- och byggnämnden upp ärendet. Anledningen: ett angränsande vattenskyddsområde.

Barometern - 21 mar 14 kl. 06:48

Rent dricksvatten livsviktigt för alla

”I Kalmar har så höga halter av bekämpningsmedel hittats att grundvattnet klassats som otjänligt som allmänt dricksvatten.” Vatten är vårt viktigaste livsmedel och för att det ska fortsätta kunna vara rent måste vi vara rädda om det och inte sprida gifter intill vårt dricksvatten. I dag undersöks spridningen av bekämpningsmedel som används intill våra vattenuttag bara till en tredjedel.

UT - 31 aug 13 kl. 09:00

Kommunen i domstol om vattentäkt

I torsdags var det domstolsförhandlingar i stadshuset. Den ena parten talade om säker vattenförsörjning för Ulricehamns kommuns befolkning. Den andra om möjligheten för en av kommunens största arbetsgivare att verka och utvecklas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hett cupderby på Rosengårds IP

Fotboll FC Rosengård möter Landskrona BoIS i Svenska cupen hemma på Rosengårds IP i morgon.
- En perfekt match för oss, det ska bli jättekul, säger Rosengårdstränaren David Roufpanah.Rosengård är inne i en tuff matchperiod och har dessutom problem med skador och sjukdomar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nya ägare till hus i Hörby

Hörby Jane Camilla Veronica Svensson, 38, och Johan Marcus Jönsson, 34, har tagit över fastigheten på adressen Kylestorp 5288 i Hörby från Jean Göran Strand. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 2 800 000 kronor. Husets byggår är 1991 och det har en boyta på 143 kvadratmeter.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fastighet såld i Sjöbo kommun

Försäljningen av fastigheten Åsum 17:20 i Sjöbo kommun är nu klar. Nya ägare blir David Andersson, 30, och Corinne Persson, 28, från Sjöbo, som köpte fastigheten av Joacim Martin Malmborg. Ägarbytet gjordes i juli 2018 och priset blev 800 000 kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Rydsgård har fått nya ägare

Rydsgård Fastigheten på adressen Magnus Anders Väg 2 i Rydsgård har fått nya ägare. Köpare är Maja och Thilina Udesh Dissanayake, 27 och 28 år, och säljare är Linda och Mattias Svensson. Köpet blev klart i juli 2018 och priset blev 2 910 000 kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

20-talshus i Eslöv har fått ny ägare

Eslöv Martin Holmberg, 23 år, har tagit över fastigheten på Bosarp 1801 i Eslöv från Niklas Nilsson. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 800 000 kronor. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 86 kvadratmeter I maj såldes en fastighet lite mer än kilometer därifrån, på Bosarp 102.

Skånskan - 9 timmar sedan

Händelseförloppet efter brand utreds

TRELLEBORG Ingen misstänkt är i nuläget gripen för den våldsamma rån- och mordbranden på Fagerängen i Trelleborg.
– Det första vi måste få klart för oss är vad som faktiskt hänt, själva händelseförloppet, säger Ann-Christine Sjöbeck, polisens förundersökningsledare.Brandplatsen där butiken Trelleborgs Bazar bokstavligen gick upp i rök natten mellan söndagen och måndagen var under tisdagen fortsatt avspärrad i väntan på en teknisk undersökning under eftermiddagen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Borttappad kvarleva överlämnades

lund Tack vare en slump kunde skelettet från en aboriginsk man hittas i Lunds univeritets samlingar. Efter mycket forskning och undersökning kunde universitetet lämna över kvarlevan till sitt rätt land, Australien.Det var en mycket formell begravningsceremoni som hölls i den gamla biskopshuset i centrala Lund under tisdagen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Höst på Victoria med ny flygel

Nästa vecka, fredag 31 augusti, drar höstsäsongen i gång på Victoriateatern i Malmö. På programmet finns bland annat flygelinvigning med Per Tengstrand, Caroline af Ugglas, klassisk lundarock och besök av grönländska sångaren Nive Nielsen och hennes band The Deer Children.Först ut på Victoriateatern i höst, 31 augusti, är den brittiska trion The Shackelton Trio som spelar musik influerad av den brittiska, amerikanska och skandinaviska folktraditionen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nya valplakatsabotage

ESLÖV Liberalerna har fått sina valaffischer nerrivna på tre orter i Eslövs kommun.
Valplakaten stod på Stora Torg i Marieholm, Karl Axels väg i Harlösa samt på Kvarngatan i Eslöv. Skylt, stativ och ramar är skadade på alla ställena.

Skånskan - 12 timmar sedan

Vandaler på tågstationen

MARIEHOLM Trafikverket har polisanmält att någon vandaliserat vid pågatågsstationen i Marieholm. En informationsskylt som visar tågtider och en stolpe med sångnummer var förstörda.
Skadegörelsen ägde rum torsdag 19 juli..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.