DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 22:59

DI - 22 apr 18 kl. 16:37

Flopp för ett av Socialdemokraternas främsta vallöfteAtt få fart på byggandet och göra det lättare för unga att få en bostad var ett av Socialdemokraternas främsta vallöften 2014. Men regeringens bostadspolitiska flaggskepp, byggsubventionerna, har inte gett en enda hyresrätt där bristen är som störst: i Stockholm..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Socialdemokraternas, Stockholm

Dela artikeln

883 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Floppför ett av , Socialdemokraternas, främsta, vallöfte
Expressen - 01 feb 17 kl. 06:00

Totalflopp för Löfvens främsta vallöfte

Det är löjeväckande. Traineejobben var Socialdemokraternas flaggskepp, storsatsning och primära löfte till väljarna, skriver Siri Steijer..

Nerikes Allehanda - 28 apr 14 kl. 13:58

S första vallöfte - miljoner till yrkesutbildning

Arbetslösa ska få rätt utbildning och företag ska hitta personer med rätt kompetens. Det är syftet med Socialdemokraternas första vallöfte..

Expressen - 09 feb 18 kl. 21:13

Löfven försvarar jobblöfte: Beklagligt att man gnällt

Stefan Löfven och Socialdemokraternas främsta vallöfte var att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020.Men i dag ligger Sverige på plats 16 på listan över EU-ländernas arbetslöshet.Trots det tycker inte statsministern att regeringen misslyckats.

SVT - 22 okt 14 kl. 16:26

Inget höjt barnbidrag - trots S vallöfte

Socialdemokraternas prioriterade vallöfte om en höjning av barnbidraget med 100 kronor per barn och månad stannar vid ett löfte..

SvD - 04 sep 14 kl. 20:46

Viktigt S-vallöfte kan få EU-problem

Socialdemokraternas viktigaste vallöfte hotas. Godkännande från EU kan krävas för att genomföra 90-dagarsgarantin..

GöteborgsPosten - 14 apr 15 kl. 10:45

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32 000 traineejobb för unga har krympt. Nu är målet 11 000 om två år men arbetsmarknadsminister Ylva Johansson hoppas att ungdomsgarantin om jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar ska nås senast 2018..

SvD - 14 apr 15 kl. 16:27

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32 000 traineejobb för unga har krympt. Nu är målet 11 000 om två år men arbetsmarknadsminister Ylva Johansson hoppas att ungdomsgarantin om jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar ska nås senast 2018..

DI - 14 apr 15 kl. 17:02

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32.000 traineejobb för unga har krympt. Nu är målet 11.

UNT - 14 apr 15 kl. 16:27

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32 000 traineejobb för unga har krympt..

SR - 13 mar 18 kl. 16:33

Inte mycket stöd för S-vallöfte om religiösa friskolor

Socialdemokraternas vallöfte om ett förbud för religiösa friskolor väcker såväl frågor som kritik hos flera av de övriga partierna i riksdagen. Det enda parti om är inne på samma linje som Socialdemokraterna är Vänsterpartiet..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Elekta-konkurrenten Varian rapporterar lägre vinst men högre intäkter än väntat

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:06 dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal..

DI - 30 minuter sedan

Fordonsjätten Ford bommar vinstförväntningarna

Ford redovisar en nettoförlust på 116 miljoner dollar, motsvarande 3 cent per aktie. Justerat för jämförelsestörande poster uppgick resultatet till 30 cent per aktie..

DI - 45 minuter sedan

Texas Instruments levererar lägre intäkter men bättre resultat än väntat

Det amerikanska teknikbolaget Texas Instruments bommar förväntningarna på intäkterna men levererar ett bättre resultat per aktie än väntat. Prognoserna för första kvartalet ligger samtidigt något lågt jämfört med snittprognoserna i Bloombergs analytikersammanställning..

DI - 1 timme sedan

Spelmiljardären: ”Det finns ett visst mått av hyckleri i den här branschen”

Spelreklam får mycket kritik – och nu bör branschen ta itu med saken på egen hand innan myndigheter blandar sig i, säger Unibetgrundaren Anders Ström i en intervju med Di. Han avslöjar också hemligheten bakom Kindreds framgång och vad han tror kommer att hända på den svenska spelmarknaden..

DI - 1 timme sedan

Wall Street vänder upp kort innan stängning

Wall Street vänder upp igen under den sista handelstimmen. Strax innan stängning är storbolagsindex S&P 500 upp 0,1 procent efter att som mest ha tappat 0,7 procent tidigare under kvällen..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Regeringen måste låna till snabbtågen

DEBATT. Överenskommelsen mellan S, MP, C och L slår fast att stambanor för höghastighetståg ska färdigställas och finansieringsdiskussionerna återupptas. För en så omfattande investering räcker inte Trafikverkets investeringsbudget, skriver företrädare för fyra handelskamrar.

DI - 1 timme sedan

Buffet-favoriten Synchrony går mot bästa börsdagen någonsin efter stark rapport

Kreditkortsbolaget Synchrony Financial ser ut att göra sin bästa dag någonsin på Wall Street. Med mindre än en timme kvar av onsdagshandeln är aktien upp 10,8 procent på en stark kvartalsrapport..

DI - 1 timme sedan

Expert: Början på slutet för Maduro

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó utropade sig på onsdagen till landets tillfällige president, och erkändes snabbt av en rad länder, inklusive USA. "Jag tror inte att Maduro kommer behålla makten året ut", säger Latinamerikaexperten Edme Dominguez..

DI - 1 timme sedan

Rapporten tar tempen på svagt affärsområde

Ericssons bokslutsrapport på fredagen ger svar på ett antal centrala frågor. Då vet marknaden om lönsamheten fortsätter upp, om Ericsson har lyckats slå mynt av paniken runt Huawei – och hur sjuk patienten Digitala tjänster är..

DI - 2 timmar sedan

Rekar: Affärsvärlden ser köpläge i Qliro efter uppdelningen

I den senaste utgåvan av Affärsvärlden får Qliro, Kopparbergs och Bonheur köprekommendationer medan I-Tech får rekommendationen sälj..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.