DI > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 15:55

DI - 22 apr 18 kl. 16:37

Flopp för ett av Socialdemokraternas främsta vallöfteAtt få fart på byggandet och göra det lättare för unga att få en bostad var ett av Socialdemokraternas främsta vallöften 2014. Men regeringens bostadspolitiska flaggskepp, byggsubventionerna, har inte gett en enda hyresrätt där bristen är som störst: i Stockholm..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Socialdemokraternas, Stockholm

Dela artikeln

882 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Floppför ett av , Socialdemokraternas, främsta, vallöfte
Expressen - 01 feb 17 kl. 06:00

Totalflopp för Löfvens främsta vallöfte

Det är löjeväckande. Traineejobben var Socialdemokraternas flaggskepp, storsatsning och primära löfte till väljarna, skriver Siri Steijer..

Nerikes Allehanda - 28 apr 14 kl. 13:58

S första vallöfte - miljoner till yrkesutbildning

Arbetslösa ska få rätt utbildning och företag ska hitta personer med rätt kompetens. Det är syftet med Socialdemokraternas första vallöfte..

Expressen - 09 feb 18 kl. 21:13

Löfven försvarar jobblöfte: Beklagligt att man gnällt

Stefan Löfven och Socialdemokraternas främsta vallöfte var att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020.Men i dag ligger Sverige på plats 16 på listan över EU-ländernas arbetslöshet.Trots det tycker inte statsministern att regeringen misslyckats.

SVT - 22 okt 14 kl. 16:26

Inget höjt barnbidrag - trots S vallöfte

Socialdemokraternas prioriterade vallöfte om en höjning av barnbidraget med 100 kronor per barn och månad stannar vid ett löfte..

SvD - 04 sep 14 kl. 20:46

Viktigt S-vallöfte kan få EU-problem

Socialdemokraternas viktigaste vallöfte hotas. Godkännande från EU kan krävas för att genomföra 90-dagarsgarantin..

GöteborgsPosten - 14 apr 15 kl. 10:45

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32 000 traineejobb för unga har krympt. Nu är målet 11 000 om två år men arbetsmarknadsminister Ylva Johansson hoppas att ungdomsgarantin om jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar ska nås senast 2018..

SvD - 14 apr 15 kl. 16:27

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32 000 traineejobb för unga har krympt. Nu är målet 11 000 om två år men arbetsmarknadsminister Ylva Johansson hoppas att ungdomsgarantin om jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar ska nås senast 2018..

DI - 14 apr 15 kl. 17:02

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32.000 traineejobb för unga har krympt. Nu är målet 11.

UNT - 14 apr 15 kl. 16:27

Regeringen krymper vallöfte för unga

Socialdemokraternas vallöfte om 32 000 traineejobb för unga har krympt..

SR - 13 mar 18 kl. 16:33

Inte mycket stöd för S-vallöfte om religiösa friskolor

Socialdemokraternas vallöfte om ett förbud för religiösa friskolor väcker såväl frågor som kritik hos flera av de övriga partierna i riksdagen. Det enda parti om är inne på samma linje som Socialdemokraterna är Vänsterpartiet..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Militärt svensk-danskt avtal om överflygning

Svenska Försvarsmakten har slutit ett avtal med sin danska motsvarighet som ska förenkla överflygningar över respektive lands territorier, enligt uppgifter till TT. Samarbetet befästs vid ett möte mellan Danmarks försvarsminister Claus Hjort Frederiksen och hans svenske kollega Peter Hultqvist (S) i Köpenhamn i dag..

DI - 5 minuter sedan

Råvaror: Koppar i topp när marknadens handelsoro minskar

Basmetallerna steg överlag i tisdagens handel samtidigt som råoljepriserna ökade, sedan handelskonflikten mellan USA och Kina stoppats åtminstone tillfälligt..

DI - 4 minuter sedan

Efter miljardnotan - hamnkonflikten fortsatt en "tickande bomb"

Konflikten i Göteborgs hamn kostade näringslivet minst 4,5 miljarder kronor under 2017, enligt en ny rapport.  Men skadorna bedöms bli långt större om striden blossar upp på nytt och nu växer näringslivets krav på att regeringen måste agera för att begränsa konflikträtten..

DI - 5 minuter sedan

Polis kritiseras för medverkan i M-film

Jo kritiserar en polischef som medverkat i en kampanjfilm för Moderaterna. Genom att polisen medverkade i filmen med en polisbil och polisuniform framgick det inte tillräckligt tydligt att han agerade som privatperson, anser JO..

DI - 5 minuter sedan

Videoburst utser ny vd

Videoburst Sthlm har utsett Richard Glimstedt till ny vd, med tillträde i dag, den 22 maj 2018. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Två supertrender bakom SEB:s nya strategi

Förra veckan lanserade SEB ett grönt bolån: kunder med en energieffektiv bostad får numera upp till 10 punkters rabatt på sitt bolån. ”Det vi gör är att vi lägger till en variabel när vi bedömer priset på lån – energikvaliteten på kundens fastighet. Det är ett tydligt exempel på hur hållbarhet kan vara en del av våra affärsbeslut”, säger Johan Torgeby..

DI - 45 minuter sedan

Moderaterna vill sätta åt "moralpoliser" i utsatta områden

Moderaterna vill göra det möjligt för polisen att förbjuda det partiet kallar för "moralpoliser" att vara på vissa platser Enligt partiet handlar det om personer som försöker hindra kvinnor från att leva och klä sig som de vill, främst i utsatta områden..

DI - 30 minuter sedan

Ulf Petersson: Oviss framtid för börsens industripärla

På 20 år har Hexagon köpt över 130 bolag och på så sätt flyttat fram positionerna till att bli ett av världens ledande företag inom Internet of Things för industrin.     Nu är det möjligt att en av börsens storförvärvare självt kan bli uppköpt. .

DI - 45 minuter sedan

Eneroth i toppmöte om Nextjet

Regeringen undersöker möjligheterna att få undantag från EU:s upphandlingsregler för att få igång flygtrafiken snabbt efter Nextjets konkursansökan och en träff med den ansvariga EU-kommissionären är inbokad. ”Vi kräver att regeringen vänder på alla stenar”, säger Jessica Rosencrantz, vice ordförande (M) i riksdagens trafikutskott..

DI - 45 minuter sedan

AMF Pension flaggar ned i Elekta

AMF Pension har minskat sitt innehav i medicinteknikbolaget Elekta till 4,92 procent av  kapitalet och 3,64 procent av rösterna i bolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.