DI > Ekonomi

Saturday, 20 October, 00:49

DI - 22 apr 18 kl. 13:10

Lokalt entreprenörskap: Vill hjälpa unga komma in i samhälletFrån sjuksköterska till Ica-handlare. Alma Draganovic bytte karriärbana och vänder sig nu mot kunder istället för patienter i hopp om att göra skillnad i Hjällbo. ”Jag använder torget som rekryteringsbas”, säger hon..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ica, Draganovic, Hjällbo

Dela artikeln

233 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokalt, entreprenörskapVill , hjälpa, unga, kommain i , samhället
Entreprenör24 - 28 nov 13 kl. 15:24

Exklusiv intervju med Prins Daniel om entreprenörskap

Tidigare var han entreprenör och startade en träningskedja. Nu är han prins av Sverige men vet fortfarande ett och annat om att driva företag. Entreprenör24 har snackat med Prins Daniel.

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:48

Uppdrag att utbetala medel för en pilotsatsning på entreprenörskap för årskurs 8 och 9

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utbetala medel till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) för att IVA, inom ramen för satsningen ”Entreprenörskap för framtiden”, ska utveckla och genomföra en pilotsatsning där elever i grundskolans årskurs 8 och 9 får pröva på företagande under en dag. Uppdraget är en del av den förstärkning av arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga i grundskola, gymnasieskola och på högskola och universitet som aviserades i budgetpropositionen för 2018..

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:51

Uppdrag att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor genom kunskapshöjande insatser. Uppdraget innefattar dels att utveckla en modulbaserad digital utbildning för start och utveckling av företag, dels att genomföra komprimerade kurser som bygger på erfarenheterna från Startup Sweden..

UNT - 29 jul 16 kl. 13:00

Entreprenörskap en väg in i samhället

Unga asylsökande får chansen att testa entreprenörskap och samtidigt lära sig mer svenska..

SmålandsPosten - 01 jul 14 kl. 07:03

Prisad för sitt entreprenörskap

Sara Magnusson från Växjö fick på måndagen ta emot ett nyinstiftat stipendium på 50 000 kronor för unga samhällsentreprenörer. Hon får det för sitt företag som ger kurser i naturvetenskap till mellanstadieelever. För nio månader sedan startade Sara Magnusson Experimentfabriken.

DrivaEget - 14 jul 15 kl. 10:39

De har skapat ett Tinder för entreprenörskap

 Affärer  Utan kontaktnät kan det vara svårt för företag och investerare att hitta varandra. Det problemet har ett gäng unga entreprenörer tagit fasta på och skapat en ”dejting”-app för entreprenörer. Läs vidare, kommentera eller dela.

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 13 kl. 08:15

David Legas råd för mer entreprenörskap

? För en del kan det låta luddigt, men jag är fullständig övertygad om att vi måste fokusera mer på de mjuka värdena för att få fart på entreprenörskapet. Ge ungdomarna mer kärlek stöd och beröm och minska på kravlistan.

Dalarnas tidningar - 24 jun 13 kl. 05:26

Får energi av entreprenörskap

Vill man komma någonstans i livet får man själv se till att ta sig dit. Det menar den unga entreprenören Josefine Ryss från Mora..

YA - 21 jun 16 kl. 19:00

Ett blomstrande entreprenörskap

Årets unga entreprenörer har valt en ovanligt klädsam produkt att arbeta med. Just nu är det ovanigt hektiskt när alla kransar ska levereras till midsommar..

Skånskan - 23 aug 18 kl. 14:00

Unga företagare uttagna till SM

STAFFANSTORP
För första gången är deltagare från Staffantorp med i SM i entreprenörskap för unga sommarföretagare. SM avgörs kommande helg i Gnosjö och från Staffanstorp deltar då Joel Toryd, Linnea Åkesson och Elin Söderberg.
– Årets ungdomar i Sommarlovsentreprenörerna har varit fantastiskt duktiga och tre av dem har blivit uttagna att delta i helgens SM i Gnosjö, säger Monica Smidelik.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Italien får sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Italiens kreditbetyg till Baa3, från tidigare Baa2. Utsikterna för betyget är stabila. .

DI - 2 timmar sedan

Entusiasterna som odlar sitt eget snus

Det är en växande gräsrotsrörelse där resultatet läggs under läppen. Di Weekend lyfter på locket till tobaks­odlarna som suktar efter att bli ­självförsörjande på snus..

DI - 2 timmar sedan

Efter fiaskona – Vattenfall tar sikte på ny marknad

Frankrike står näst på tur när Vattenfall expanderar vidare i Europa. Energikoncernen går in på privatmarknaden och tävlar om att få bygga vindkraft för miljardbelopp..

DI - 2 timmar sedan

Nervös New York-vecka slutade på plus

USA-börserna avslutade veckan med en liten uppgång, till skillnad från motsvarigheten i Stockholm. Starka delårsrapporter bidrog till att dämpa oron för risker i Europa och Saudiarabien. .

DI - 2 timmar sedan

Ager-Hanssen till attack mot brittiska mediebolagets styrelse

Den norske finansmannen och Qvibergfienden Christen Ager-Hanssen gick förra veckan till attack i Fokus mot Kinnevik för att ha friserat siffrorna i Metro inför Custos förvärv. På fredagen var det dags för styrelsen i Johnston Press, där Custos är storägare och nu har ökat sitt innehav, att känna av den norska vreden..

DI - 3 timmar sedan

Akelius rustar för kärvare tider – vill säkra tillgång till kapital

Akelius försöker höja sitt kreditbetyg genom att sänka belåningsgraden och öka räntetäckningsgraden.  Skälet är att säkra tillgången till kapital, enligt vd..

DI - 3 timmar sedan

Ränteproffsets känga: Fed-chefen beter sig som en cheerleader

Nyckeln till nästa kapitel i börsdramat hittar man på räntemarknaden i USA. Det tror Rajiv Setia, chef för ränteanalys på Barclays.  ”Om räntorna ska upp ytterligare 50 punkter måste man uppenbarligen tänka om kring multiplarna”, säger han till Di..

DI - 3 timmar sedan

Mekonomens finansiering av danska storköpet bärgad

Företrädesemissionen på 1,65 miljarder som ska delfinansiera ett dansk/polskt förvärv övertecknades..

DI - 3 timmar sedan

USA åtalar ryska för försök till valpåverkan

En kvinnlig rysk medborgare har åtalats av USA för att ha försökt påverka det amerikanska mellanårsvalet i år och presidentvalet 2016. En oligark ska ha finansierat den operation vars ekonomi hon misstänks ha skött..

DI - 4 timmar sedan

Här är kungabarnens senaste aktieklipp – ”vi är inte stressade”

Kungabarnen gjorde en riktigt vältajmad aktieförsäljning i september.   Det visar nya siffror från Holdings som också avslöjar hur Kronprinsessan Victorias, Prins Carl Philips och Prinsessan Madeleines portfölj stuvats om den senaste tiden. "Vi är inte stressade av de nedgångar vi sett den senaste tiden”, säger förvaltaren och hovets ekonomidirektör Jan Lindman..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.