DI > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 03:31

DI - 22 apr 18 kl. 13:10

Lokalt entreprenörskap: Vill hjälpa unga komma in i samhälletFrån sjuksköterska till Ica-handlare. Alma Draganovic bytte karriärbana och vänder sig nu mot kunder istället för patienter i hopp om att göra skillnad i Hjällbo. ”Jag använder torget som rekryteringsbas”, säger hon..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ica, Draganovic, Hjällbo

Dela artikeln

233 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokalt, entreprenörskapVill , hjälpa, unga, kommain i , samhället
Entreprenör24 - 28 nov 13 kl. 15:24

Exklusiv intervju med Prins Daniel om entreprenörskap

Tidigare var han entreprenör och startade en träningskedja. Nu är han prins av Sverige men vet fortfarande ett och annat om att driva företag. Entreprenör24 har snackat med Prins Daniel.

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:48

Uppdrag att utbetala medel för en pilotsatsning på entreprenörskap för årskurs 8 och 9

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utbetala medel till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) för att IVA, inom ramen för satsningen ”Entreprenörskap för framtiden”, ska utveckla och genomföra en pilotsatsning där elever i grundskolans årskurs 8 och 9 får pröva på företagande under en dag. Uppdraget är en del av den förstärkning av arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga i grundskola, gymnasieskola och på högskola och universitet som aviserades i budgetpropositionen för 2018..

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:51

Uppdrag att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor genom kunskapshöjande insatser. Uppdraget innefattar dels att utveckla en modulbaserad digital utbildning för start och utveckling av företag, dels att genomföra komprimerade kurser som bygger på erfarenheterna från Startup Sweden..

UNT - 29 jul 16 kl. 13:00

Entreprenörskap en väg in i samhället

Unga asylsökande får chansen att testa entreprenörskap och samtidigt lära sig mer svenska..

SmålandsPosten - 01 jul 14 kl. 07:03

Prisad för sitt entreprenörskap

Sara Magnusson från Växjö fick på måndagen ta emot ett nyinstiftat stipendium på 50 000 kronor för unga samhällsentreprenörer. Hon får det för sitt företag som ger kurser i naturvetenskap till mellanstadieelever. För nio månader sedan startade Sara Magnusson Experimentfabriken.

DrivaEget - 14 jul 15 kl. 10:39

De har skapat ett Tinder för entreprenörskap

 Affärer  Utan kontaktnät kan det vara svårt för företag och investerare att hitta varandra. Det problemet har ett gäng unga entreprenörer tagit fasta på och skapat en ”dejting”-app för entreprenörer. Läs vidare, kommentera eller dela.

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 13 kl. 08:15

David Legas råd för mer entreprenörskap

? För en del kan det låta luddigt, men jag är fullständig övertygad om att vi måste fokusera mer på de mjuka värdena för att få fart på entreprenörskapet. Ge ungdomarna mer kärlek stöd och beröm och minska på kravlistan.

Dalarnas tidningar - 24 jun 13 kl. 05:26

Får energi av entreprenörskap

Vill man komma någonstans i livet får man själv se till att ta sig dit. Det menar den unga entreprenören Josefine Ryss från Mora..

YA - 21 jun 16 kl. 19:00

Ett blomstrande entreprenörskap

Årets unga entreprenörer har valt en ovanligt klädsam produkt att arbeta med. Just nu är det ovanigt hektiskt när alla kransar ska levereras till midsommar..

GöteborgsPosten - 02 jun 14 kl. 18:31

M vill sprida entreprenörskap

Moderaterna satsar på att få fler unga i Göteborg att omsätta sina idéer i företag och själva skapa sin arbetsmarknad..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Tunga experterna: Så går bopriserna i år

Maj är traditionellt högsäsong för bostadsköpare, men i år är osäkerheten extra stor kring prisutvecklingen. Här är de senaste prognoserna från några av de tyngsta experterna..

DI - 5 timmar sedan

New York-börser: Stryk för varuhuskedjor

USA-börserna vände ned under de avslutande timmarnas handel på tisdagen. Ökad osäkerhet kring handelsavtal mellan USA och Kina samt geopolitisk oro bidrog till det negativa sentimentet..

DI - 5 timmar sedan

Tesla värvar från Snap

Elbilstillverkaren Tesla har anställt Snaps Stuart Bowers som ny teknikchef (VP och engineering).  Detta meddelar Reuters. .

DI - 5 timmar sedan

Klimatforskare från USA kan erbjudas jobb i Sverige

Amerikanska klimat- och miljöforskare erbjuds forskningsplatser i Sverige. Detta med anledning av USA:s kraftiga nedskärningar inom klimatområdet, som ytterst är ett beslut från president Donald Trump, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Cyberhotet ökar – kostar svenska bolag miljarder varje år

Via ett enkelt mejl kan cyberkriminella ta kontrollen över ett företag. Cyberhotet ökar ständigt och kostar näringslivet miljardbelopp varje år. Med nya datalagringsdirektivet, GDPR, kan kostnaderna för den som slarvar med säkerheten bli ännu högre.

DI - 5 timmar sedan

Expertens sex tips för högre säkerhet på företaget

Ett ökat cyberhot kräver ett strukturerat arbete med informationssäkerhet. Här ger experten grundläggande tips för att höja säkerhetsnivån i företaget..

DI - 6 timmar sedan

Kinneviks nya ordförande: "Vi kommer göra allt i vår makt”

Kinnevik är berett att göra vad som än krävs för att EU-kommissionen ska godkänna fusionen mellan Tele 2 och Com Hem. Det uppger investmentbolagets nya ordförande Amelia Fawcett i en ­intervju med Di. Hon är också tydlig med att e-handelsjätten Zalando stannar i portföljen..

DI - 7 timmar sedan

Inifrån Silicon Valley: Uppstickarna som utmanar jättarnas monopol

Allt fler människor lockas av företag som nobbar Silicon Valley-jättarnas datainsamling. ”Vi kommer att bevittna skandaler som får Cambridge Analytica att se ut som en bagatell”, säger it-veteranen Brendan Eich till Di. .

DI - 8 timmar sedan

Så var partiledarduellen mellan Lööf och Åkesson

Klockan 19.00 på tisdagen drabbade SD:s Jimmie Åkesson och C:s Annie Lööf samman i en partiledarduell i Di TV och Expressen TV. Så här var den..

DI - 7 timmar sedan

Venezuela: USA:s sanktioner brott mot mänskligheten

Sanktionerna som USA har infört i samband med det venezolanska valet är "ett brott mot mänskligheten", enligt Venezuela..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.