DI > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 03:53

DI - 22 apr 18 kl. 13:10

Lokalt entreprenörskap: Vill hjälpa unga komma in i samhälletFrån sjuksköterska till Ica-handlare. Alma Draganovic bytte karriärbana och vänder sig nu mot kunder istället för patienter i hopp om att göra skillnad i Hjällbo. ”Jag använder torget som rekryteringsbas”, säger hon..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ica, Draganovic, Hjällbo

Dela artikeln

233 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokalt, entreprenörskapVill , hjälpa, unga, kommain i , samhället
Entreprenör24 - 28 nov 13 kl. 15:24

Exklusiv intervju med Prins Daniel om entreprenörskap

Tidigare var han entreprenör och startade en träningskedja. Nu är han prins av Sverige men vet fortfarande ett och annat om att driva företag. Entreprenör24 har snackat med Prins Daniel.

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:48

Uppdrag att utbetala medel för en pilotsatsning på entreprenörskap för årskurs 8 och 9

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utbetala medel till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) för att IVA, inom ramen för satsningen ”Entreprenörskap för framtiden”, ska utveckla och genomföra en pilotsatsning där elever i grundskolans årskurs 8 och 9 får pröva på företagande under en dag. Uppdraget är en del av den förstärkning av arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga i grundskola, gymnasieskola och på högskola och universitet som aviserades i budgetpropositionen för 2018..

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:51

Uppdrag att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor genom kunskapshöjande insatser. Uppdraget innefattar dels att utveckla en modulbaserad digital utbildning för start och utveckling av företag, dels att genomföra komprimerade kurser som bygger på erfarenheterna från Startup Sweden..

UNT - 29 jul 16 kl. 13:00

Entreprenörskap en väg in i samhället

Unga asylsökande får chansen att testa entreprenörskap och samtidigt lära sig mer svenska..

SmålandsPosten - 01 jul 14 kl. 07:03

Prisad för sitt entreprenörskap

Sara Magnusson från Växjö fick på måndagen ta emot ett nyinstiftat stipendium på 50 000 kronor för unga samhällsentreprenörer. Hon får det för sitt företag som ger kurser i naturvetenskap till mellanstadieelever. För nio månader sedan startade Sara Magnusson Experimentfabriken.

DrivaEget - 14 jul 15 kl. 10:39

De har skapat ett Tinder för entreprenörskap

 Affärer  Utan kontaktnät kan det vara svårt för företag och investerare att hitta varandra. Det problemet har ett gäng unga entreprenörer tagit fasta på och skapat en ”dejting”-app för entreprenörer. Läs vidare, kommentera eller dela.

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 13 kl. 08:15

David Legas råd för mer entreprenörskap

? För en del kan det låta luddigt, men jag är fullständig övertygad om att vi måste fokusera mer på de mjuka värdena för att få fart på entreprenörskapet. Ge ungdomarna mer kärlek stöd och beröm och minska på kravlistan.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 14:00

Unga företagare uttagna till SM

STAFFANSTORP
För första gången är deltagare från Staffantorp med i SM i entreprenörskap för unga sommarföretagare. SM avgörs kommande helg i Gnosjö och från Staffanstorp deltar då Joel Toryd, Linnea Åkesson och Elin Söderberg.
– Årets ungdomar i Sommarlovsentreprenörerna har varit fantastiskt duktiga och tre av dem har blivit uttagna att delta i helgens SM i Gnosjö, säger Monica Smidelik.

Dalarnas tidningar - 24 jun 13 kl. 05:26

Får energi av entreprenörskap

Vill man komma någonstans i livet får man själv se till att ta sig dit. Det menar den unga entreprenören Josefine Ryss från Mora..

YA - 21 jun 16 kl. 19:00

Ett blomstrande entreprenörskap

Årets unga entreprenörer har valt en ovanligt klädsam produkt att arbeta med. Just nu är det ovanigt hektiskt när alla kransar ska levereras till midsommar..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Kina skär ned investeringarna i Europa – utom i Sverige

Reglerna för utländska direktinvesteringar i Europa skärps på flera håll och riskerar att leda till längre och kostsammare processer. Men den kinesiska aptiten på europeiska tillgångar inom bland annat telekom, it och fordonsindustrin förblir hög..

DI - 5 timmar sedan

Fyra män inför rätta för hästköttsskandal

Fyra män har ställts inför rätta i Paris för inblandning i hästköttsskandalen 2013. Det är två fransmän som var chefer i livsmedelsföretaget Spanghero samt två nederländska kötthandlare. De riskerar uppemot tio års fängelse..

DI - 5 timmar sedan

Life science-bolagen vänder sig till börsen

Det privata kapitalet minskar i betydelse för svenska life science-bolag som i allt högre grad söker nya finansieringskällor. "Främst handlar det om börsnoteringar", säger Sten Westerberg, branschanalytiker. .

DI - 5 timmar sedan

Professor: Risk för slarviga utredningar

Enligt regeringsöverenskommelsen mellan S, MP, C och L ska en lång rad utredningar tillsättas på olika politikområden. Risken är att utredningarna får för lite tid på sig med korta remisstider samt slarviga och svagt förankrade förslag som följd, skriver Carl Dahlström, statsvetarprofessor vid Göteborgs universitet, på  Dagens Nyheters debattsida..

DI - 5 timmar sedan

Nationellt system för kollektivtrafik införs

Ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik införs i Sverige om tre år, enligt den nya regeringen. – Det här är något som vi i branschen jobbat på i 20 år, säger Helena Leufstadius, vd för branschorganisationen Svensk kollektivtrafik..

DI - 6 timmar sedan

Brist på matroser och motormän hotar svensk sjöfart

Svensk sjöfart växer men utvecklingen hotas av akut arbetskraftsbrist, både på manskaps- och befälssidan. Det varnar Transportföretagen för i en färsk rapport..

DI - 6 timmar sedan

Hård kritik mot May: ”Plan B är Plan A”

Den brittiska premiärministern mötte hård kritik efter att hon på måndagen presenterat sitt reviderade förslag till utträdesavtal med EU.  .

DI - 6 timmar sedan

Här landar kostnadssmockan – mycket blir dyrare

Januariöverenskommelsens privatekonomiska hörnstenar som sänkta inkomstskatter, utökat rutavdrag och en utbyggd föräldraförsäkring utlovades av Stefan Löfven i regeringsförklaringen. Mindre tydligt är hur delar av reformagendan ska betalas. Hushållen bör ställa in sig på ökade kostnader för energi, bil- och flygresor, viss konsumtion och kanske dyrare lån..

DI - 7 timmar sedan

Norsk fiskfond bäst presterande i Norden

Den norska aktiefonden Holberg Triton steg med 13 procent under fjolåret, vilket gör fonden till den starkast presterande i Norden. Fondens framgångsrecept är att bara investera i fiskindustrin, rapporterar Bloomberg..

DI - 7 timmar sedan

Nya superlån för entreprenörer: "Slipper riskera hus och hem"

Finansieringsproblem är en tung bromskloss för nyföretagandet. Nu lanseras en ny typ av ränteförmånliga mikrolån, där entreprenörerna slipper 80 procent av risken. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.