DI > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 12:13

DI - 22 apr 18 kl. 13:10

Lokalt entreprenörskap: Vill hjälpa unga komma in i samhälletFrån sjuksköterska till Ica-handlare. Alma Draganovic bytte karriärbana och vänder sig nu mot kunder istället för patienter i hopp om att göra skillnad i Hjällbo. ”Jag använder torget som rekryteringsbas”, säger hon..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ica, Draganovic, Hjällbo

Dela artikeln

233 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokalt, entreprenörskapVill , hjälpa, unga, kommain i , samhället
Entreprenör24 - 28 nov 13 kl. 15:24

Exklusiv intervju med Prins Daniel om entreprenörskap

Tidigare var han entreprenör och startade en träningskedja. Nu är han prins av Sverige men vet fortfarande ett och annat om att driva företag. Entreprenör24 har snackat med Prins Daniel.

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:48

Uppdrag att utbetala medel för en pilotsatsning på entreprenörskap för årskurs 8 och 9

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att utbetala medel till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) för att IVA, inom ramen för satsningen ”Entreprenörskap för framtiden”, ska utveckla och genomföra en pilotsatsning där elever i grundskolans årskurs 8 och 9 får pröva på företagande under en dag. Uppdraget är en del av den förstärkning av arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga i grundskola, gymnasieskola och på högskola och universitet som aviserades i budgetpropositionen för 2018..

Regeringen - 07 maj 18 kl. 09:51

Uppdrag att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att stärka arbetet med entreprenörskap och företagande bland unga vid universitet och högskolor genom kunskapshöjande insatser. Uppdraget innefattar dels att utveckla en modulbaserad digital utbildning för start och utveckling av företag, dels att genomföra komprimerade kurser som bygger på erfarenheterna från Startup Sweden..

UNT - 29 jul 16 kl. 13:00

Entreprenörskap en väg in i samhället

Unga asylsökande får chansen att testa entreprenörskap och samtidigt lära sig mer svenska..

SmålandsPosten - 01 jul 14 kl. 07:03

Prisad för sitt entreprenörskap

Sara Magnusson från Växjö fick på måndagen ta emot ett nyinstiftat stipendium på 50 000 kronor för unga samhällsentreprenörer. Hon får det för sitt företag som ger kurser i naturvetenskap till mellanstadieelever. För nio månader sedan startade Sara Magnusson Experimentfabriken.

DrivaEget - 14 jul 15 kl. 10:39

De har skapat ett Tinder för entreprenörskap

 Affärer  Utan kontaktnät kan det vara svårt för företag och investerare att hitta varandra. Det problemet har ett gäng unga entreprenörer tagit fasta på och skapat en ”dejting”-app för entreprenörer. Läs vidare, kommentera eller dela.

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 13 kl. 08:15

David Legas råd för mer entreprenörskap

? För en del kan det låta luddigt, men jag är fullständig övertygad om att vi måste fokusera mer på de mjuka värdena för att få fart på entreprenörskapet. Ge ungdomarna mer kärlek stöd och beröm och minska på kravlistan.

Dalarnas tidningar - 24 jun 13 kl. 05:26

Får energi av entreprenörskap

Vill man komma någonstans i livet får man själv se till att ta sig dit. Det menar den unga entreprenören Josefine Ryss från Mora..

YA - 21 jun 16 kl. 19:00

Ett blomstrande entreprenörskap

Årets unga entreprenörer har valt en ovanligt klädsam produkt att arbeta med. Just nu är det ovanigt hektiskt när alla kransar ska levereras till midsommar..

GöteborgsPosten - 02 jun 14 kl. 18:31

M vill sprida entreprenörskap

Moderaterna satsar på att få fler unga i Göteborg att omsätta sina idéer i företag och själva skapa sin arbetsmarknad..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Tsipras: Grekland tar sitt öde i egna händer

Grekland har nu återtagit kontrollen över sitt öde, efter åtta år av smärtsamma åtstramningar. Det är budskapet från den grekiske premiärministern Alexis Tsipras i ett tv-sänt tal från ön Ithaka för att markera att landets tredje och sista stödprogram upphör..

DI - 10 minuter sedan

Sämre orderläge i brittisk industri

Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i augusti jämfört med föregående månad..

DI - 15 minuter sedan

Gröna obligationer allt hetare: "Ser mycket lovande ut"

Den svenska marknaden för gröna obligationer är glödhet. Med drygt 48 miljarder i nyutgivna obligationer är hela fjolårets försäljning passerad med råge. .

DI - 15 minuter sedan

Adlibris ökade försäljningen – men logistikproblem tyngde

Nätbokhandeln Adlibris ökade omsättningen till 1.636 miljoner kronor under 2017, upp från 1.453 miljoner året innan.

DI - 15 minuter sedan

Kinas centralbank: Vi kommer inte använda yuanen som vapen

Yuanen kommer inte att användas som ett vapen i handelskonflikter, utan dess värde bestäms i grunden av utbud och efterfrågan på marknaden.  Det sade Li Bo, chef vid den penningpolitiska avdelningen vid Kinas centralbank, PBOC, på tisdagen enligt Reuters och Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Spectracure ökar förlusten

Spotlight-listade Spectracure redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet om -4,0 miljoner kronor (-2,1)..

DI - 45 minuter sedan

Microsoft: Ryskt hackningsförsök inför USA-val

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen. Den här gången i syfte att påverka mellanårsvalet, uppger datajätten Microsoft, som även meddelar att de upptäckt sex falska domäner och tagit ned dem. Hackergruppen tros ha kopplingar till regeringen i Moskva..

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank växlar upp kontrollen efter penningtvättshärva

Danske Bank plockar in hjälp från Tyskland för att reda ut en stor  penningtvättshärva. Bankens estniska filial uppges ha hjälpt till att tvätta uppemot 75 miljarder kronor det senaste decenniet. Skandalen har sänkt aktiekursen med en fjärdedel i år och skrämt bort 10000-tals kunder..

DI - 45 minuter sedan

Nya konjunktursignalen från Sveriges största hamn -"fortsatt urstarkt"

Containertrafiken lyfter åter kraftigt efter att konflikterna i Göteborgs hamn ebbat ut. Utvecklingen pekar uppåt även för bilar, ro-ro-volymerna och energi och är ett tecken på att konjunkturen är fortsatt urstark, anser vd:n för Sveriges största hamn..

DI - 1 timme sedan

Trump: Räkna med utdraget tullbråk med Kina

USA.s president Donald Trump tror inte på något genombrott i samtalen om handelshinder med Kina i veckan. ”Jag räknar inte med att de ska ge något”, säger han till Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.