Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 25 May, 05:10

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 18 kl. 08:00

Passion för historia blev bok om hovdam på KrapperupCaroline Ranby ger ut sin första biografi..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Krapperup, Ranby

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Passionför , historiablev , bokom , hovdam, Krapperup
Sydsvenskan - 28 okt 13 kl. 11:43

Tony Flygares historia blir bok

Han var MFF:s supertalang, killen som under sena tonåren ansågs minst lika lovande som sin barndomsvän och klubbkamrat Zlatan Ibrahimovic. Nu blir Tony Flygares historia bok..

YLE - 19 sep 14 kl. 13:48

Dagens barn saknar passion och kreativitet

Utöver de mögliga väggarna i dagens skolor är det också undervisningen som borde totalsaneras, anser Maarit Korhonen. Det är måndag morgon i klass 3B. I klassen finns barn av alla de slag.

Expressen - 08 nov 14 kl. 13:56

Silvias hovdam lurad på 130 000 kronor

Drottning Silvias hovdam Eva Hafström har dragits in i en infekterad tvist. Hon har lurats på över 130 000 kronor efter att ha hyrt ut sin bostad. Allt har nu slutat i tingsrätten efter en rad anklagelser, vräkning och sociala myndigheter.

City - 18 apr 11 kl. 10:21

?Passion kan göra dig snudd på galen?

Foto: Sofia RunarsdotterHelena af Sandeberg axlar rollen som Anna Karenina i teaterversionen av Leo Tolstojs klassiska roman på Stadsteatern. ?Jag har upplevt passion.

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 07:00

Nya sidor av stadens historia

Foto: Johanna Wallin
Först ut bland jubileumsböckerna inför Kristianstads 400-årsjubileum är Kenth Olsson med sin ”400 år i Christians stad”. Själv hoppas han på att få se betydligt fler böcker om stadens då och nu.
Om Kenth Olsson, författare och utbildningschef i Kristianstads kommun, ska visa Kristianstad för någon som inte tidigare besökt den snart 400 år gamla staden hade han främst tagit hen till två platser.

Kristianstadsbladet - 12 nov 12 kl. 16:37

Skånes historia från A till Ö

Foto: Tommy Svensson
Författaren Per Erik Tell och tecknaren Börje Berglund har gjort en ABC-bok om Skånes historia. Den börjar med Ales stenar och slutar med Öresundsbron. På torsdag har de bokfest på Regionmuseet.

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 11:05

Skånsk historia - bokstav för bokstav

Författaren Per Erik Tell och konstnären Börje Berglund har gjort en ABC-bok om Skånes historia. Den börjar med Ales stenar och slutar med Öresundsbron. I?

Skånskan - 06 sep 16 kl. 10:26

Tankeväckande bok med 1947 i fokus

Recension/litteratur BOK
1947
Författare: Elisabeth Åsbrink
Förlag: Natur & KulturDet finns böcker som i kronologisk ordning skildrar världens historia i årtal. Men det finns också böcker som fokuserar på ett visst historiskt årtal. Till exempel kan nämnas internationellt omtalade årtalsskildringar som Florian Illies Århundradets sommar 1913 och Ian Burumas Year Zero: A History of 1945.

Expressen - 15 apr 13 kl. 09:18

Lilians hovdam avled kort efter prinsessan

ZAGREB. Silvia och Victoria har än en gång drabbats av sorg. Kort efter Lilians bortgång har nu även hennes hovdam Elisabeth Palmstierna avlidit.

BT - 06 maj 13 kl. 09:44

Gåtfull och ojämn historia

När jag läser Khashyar Naderehvandis nya bok, den första romanen efter hans debut som poet för ett par år sen, händer något märkligt. Den bok jag börjar läsa är nämligen inte samma som den jag efter läsningen slår igen. Det är som om jag har läst två romaner samtidigt.

YLE - 29 maj 14 kl. 07:00

Kias bokklubb: Stephen Hawking – Min historia

Det är dags för bokklubben att träffas igen. Det är den sista veckan i månaden och denna gång har bokklubben läst Stephen Hawkings självbiografi Min Historia. En biografi som väckte både känslor och tvivel.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Fotboll ger prischock i Kiev

Champions League-cirkusen har kommit till Kiev i Ukraina. Och det märks verkligen på prisnivån. Fotbollssupportrar vittnar om skyhöga priser för hotell och flyg.

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

En död när bil voltade av vägen

En man omkom i en trafikolycka i Uppvidinge kommun under kvällen, skriver Smålandsposten. Hans bil voltade in i skogen från riksväg 31 söder om Lenhovda. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador och fick intensivvård, meddelade Region Kronoberg.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Dramatisk strejk avslutas i Brasilien

Bränslestrejken har utlöst matbrist och lamslagit delar av Brasilien. Nu avslutas den för åtminstone två veckor. I det nästan järnvägslösa Brasilien står lastbilar och flyg för mycket av transporterna.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Person hittad död i Umeå – mord utreds

En person har hittats död i Umeå och polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Larmet kom klockan 22.40.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Många förväxlar pollen med algblomning

Den griniga pollenvåren plågar inte bara landets allergiker. Den gula pollenmassan som glider runt på ytan i olika vattendrag har också ökat arbetsbördan för SMHI:s experter på algblomning. – Det är vansinnigt många som ringer till oss och tror att poll.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Domarmiss skapar diskussion om målkameror

I herrarnas Champions League-final finns det målkameror. Det borde kanske ha funnits i damernas också. – Det hade krossat våra hjärtan om vi hade förlorat på det, säger Lyons Lucy Bronze om målet som nog borde ha godkänts.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Man borta efter att ha fallit från skepp

Svensk och dansk sjöräddning sökte under natten efter en man som fallit överbord från ett fraktfartyg i Öresund. Larmet kom strax före klockan 22. – Det har skett söder om Drogden fyr, precis på danskt vatten så det är dansk sjöräddning som leder insats.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Regeringen måste våga lyfta mens som en nyckelfråga.”

Mariann Eriksson och Monica Lorensson,.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Officer saboterade sin frus fallskärm

En brittisk sergeant som saboterade sin frus fallskärm har fällts av en domstol i Winchester. Victoria Cilliers, 41 år, föll från omkring 1 200 meters höjd, men överlevde fallet tack vare att hon landade i en nyplöjd åker. Hon ådrog sig dock allvarliga.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pub-personal bakbands vid rån

Två anställda vid en pub i Enköping bakbands vid ett rån strax före klockan 01. En av dem blev slagen med en golfklubba. – Personalen ska i samband med stängning ha blivit rånad av två personer beväpnade med kniv och golfklubba, säger Daniel Winge, RLC-.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.