Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 16 October, 05:20

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 18 kl. 08:00

Passion för historia blev bok om hovdam på KrapperupCaroline Ranby ger ut sin första biografi..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Krapperup, Ranby

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Passionför , historiablev , bokom , hovdam, Krapperup
Sydsvenskan - 28 okt 13 kl. 11:43

Tony Flygares historia blir bok

Han var MFF:s supertalang, killen som under sena tonåren ansågs minst lika lovande som sin barndomsvän och klubbkamrat Zlatan Ibrahimovic. Nu blir Tony Flygares historia bok..

YLE - 19 sep 14 kl. 13:48

Dagens barn saknar passion och kreativitet

Utöver de mögliga väggarna i dagens skolor är det också undervisningen som borde totalsaneras, anser Maarit Korhonen. Det är måndag morgon i klass 3B. I klassen finns barn av alla de slag.

Expressen - 08 nov 14 kl. 13:56

Silvias hovdam lurad på 130 000 kronor

Drottning Silvias hovdam Eva Hafström har dragits in i en infekterad tvist. Hon har lurats på över 130 000 kronor efter att ha hyrt ut sin bostad. Allt har nu slutat i tingsrätten efter en rad anklagelser, vräkning och sociala myndigheter.

City - 18 apr 11 kl. 10:21

?Passion kan göra dig snudd på galen?

Foto: Sofia RunarsdotterHelena af Sandeberg axlar rollen som Anna Karenina i teaterversionen av Leo Tolstojs klassiska roman på Stadsteatern. ?Jag har upplevt passion.

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 07:00

Nya sidor av stadens historia

Foto: Johanna Wallin
Först ut bland jubileumsböckerna inför Kristianstads 400-årsjubileum är Kenth Olsson med sin ”400 år i Christians stad”. Själv hoppas han på att få se betydligt fler böcker om stadens då och nu.
Om Kenth Olsson, författare och utbildningschef i Kristianstads kommun, ska visa Kristianstad för någon som inte tidigare besökt den snart 400 år gamla staden hade han främst tagit hen till två platser.

Skånskan - 19 jun 18 kl. 06:00

Ny serie om tidsresor och historia för unga

Författarna Leif Jacobsen och Mats Lerneby hittade varandra genom fotboll, historia och Monty Python. Nu har de en en historisk science fiction-serie för ungdomar ihop.
– Jag är väldigt förvånad över att det inte skrivs fler historiska böcker för barn och unga, säger Leif Jacobsen.

Kristianstadsbladet - 12 nov 12 kl. 16:37

Skånes historia från A till Ö

Foto: Tommy Svensson
Författaren Per Erik Tell och tecknaren Börje Berglund har gjort en ABC-bok om Skånes historia. Den börjar med Ales stenar och slutar med Öresundsbron. På torsdag har de bokfest på Regionmuseet.

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 11:05

Skånsk historia - bokstav för bokstav

Författaren Per Erik Tell och konstnären Börje Berglund har gjort en ABC-bok om Skånes historia. Den börjar med Ales stenar och slutar med Öresundsbron. I?

Skånskan - 06 sep 16 kl. 10:26

Tankeväckande bok med 1947 i fokus

Recension/litteratur BOK
1947
Författare: Elisabeth Åsbrink
Förlag: Natur & KulturDet finns böcker som i kronologisk ordning skildrar världens historia i årtal. Men det finns också böcker som fokuserar på ett visst historiskt årtal. Till exempel kan nämnas internationellt omtalade årtalsskildringar som Florian Illies Århundradets sommar 1913 och Ian Burumas Year Zero: A History of 1945.

Expressen - 15 apr 13 kl. 09:18

Lilians hovdam avled kort efter prinsessan

ZAGREB. Silvia och Victoria har än en gång drabbats av sorg. Kort efter Lilians bortgång har nu även hennes hovdam Elisabeth Palmstierna avlidit.

BT - 06 maj 13 kl. 09:44

Gåtfull och ojämn historia

När jag läser Khashyar Naderehvandis nya bok, den första romanen efter hans debut som poet för ett par år sen, händer något märkligt. Den bok jag börjar läsa är nämligen inte samma som den jag efter läsningen slår igen. Det är som om jag har läst två romaner samtidigt.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Asiens börser inledde uppåt

Börserna i Tokyo och Hongkong öppnade med stigande kurser tisdagshandeln. Hang Seng steg 0,5 procent i öppningsminuten, medan Nikkei 225 steg 0,2 procent. Den bredare Topix höll sig knappt över nollan.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fler skadades på byggen i somras

Antalet anmälda skador i samband med arbetsplatsolyckor inom byggbranschen ökade med omkring tio procent i somras, jämfört med motsvarande period förra året, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Under juni, juli och augusti anmäldes 802 allvarliga olyckor.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lagkaptenen: "Vi får inte vara fega"

Ett gäng U21-spelare från Belgien. Det är allt som står mellan ett ungt, frejdigt Sverige och ett tredje raka U21-EM. – Vi får inte vara fega.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Sverige måste ha bättre villkor än sina konkurrentländer”

Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bolt erbjuds proffsfotbollskontrakt i Malta

Friidrottsstjärnan Usain Bolt kan vara på väg mot europeisk proffsfotboll igen. Han har erbjudits ett tvåårskontrakt med maltesiska Valletta FC, uppger australiska Daily Telegraph. Den 32-årige före detta sprintern jagar en dröm om att bli professionell.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Trump vinner första seger mot Stormy Daniels

Den före detta porrstjärnan Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, har åkt på ett bakslag i och med att en amerikansk domare avslagit hennes stämningsansökan mot USA:s president Donald Trump. Daniels stämde Trump för ärekränkning, seda.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Rädda Barnen kritiserar återvändarprocess

Barn och unga som återvänder till Afghanistan från Europa får inte tillräckligt stöd och löper stor risk att utsättas för våld i hemlandet, varnar organisationen Rädda Barnen i en ny rapport. Rädda Barnen har under våren 2018 intervjuat barn och unga so.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Australien överväger ambassadflytt

Australien överväger att flytta sin Israelambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Landets premiärminister Scott Morrison meddelade vid en presskonferens beskedet, vilket bryter mot Australiens tidigare Mellanösternpolitik. – Vi står fast vid en tvåstatsl.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Nord- och Sydkorea kopplar ihop sig

Nord- och Sydkorea är överens om att börja koppla ihop vägar och järnvägar som varit stängda sedan Koreakriget, ytterligare ett steg i de förbättrade relationerna mellan länderna. Överenskommelsen fattades under samtal i gränsbyn Panmunjom, som följde u.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.