Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 22 August, 00:12

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 18 kl. 08:00

Passion för historia blev bok om hovdam på KrapperupCaroline Ranby ger ut sin första biografi..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Krapperup, Ranby

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Passionför , historiablev , bokom , hovdam, Krapperup
Sydsvenskan - 28 okt 13 kl. 11:43

Tony Flygares historia blir bok

Han var MFF:s supertalang, killen som under sena tonåren ansågs minst lika lovande som sin barndomsvän och klubbkamrat Zlatan Ibrahimovic. Nu blir Tony Flygares historia bok..

YLE - 19 sep 14 kl. 13:48

Dagens barn saknar passion och kreativitet

Utöver de mögliga väggarna i dagens skolor är det också undervisningen som borde totalsaneras, anser Maarit Korhonen. Det är måndag morgon i klass 3B. I klassen finns barn av alla de slag.

Expressen - 08 nov 14 kl. 13:56

Silvias hovdam lurad på 130 000 kronor

Drottning Silvias hovdam Eva Hafström har dragits in i en infekterad tvist. Hon har lurats på över 130 000 kronor efter att ha hyrt ut sin bostad. Allt har nu slutat i tingsrätten efter en rad anklagelser, vräkning och sociala myndigheter.

City - 18 apr 11 kl. 10:21

?Passion kan göra dig snudd på galen?

Foto: Sofia RunarsdotterHelena af Sandeberg axlar rollen som Anna Karenina i teaterversionen av Leo Tolstojs klassiska roman på Stadsteatern. ?Jag har upplevt passion.

Skånskan - 19 jun 18 kl. 06:00

Ny serie om tidsresor och historia för unga

Författarna Leif Jacobsen och Mats Lerneby hittade varandra genom fotboll, historia och Monty Python. Nu har de en en historisk science fiction-serie för ungdomar ihop.
– Jag är väldigt förvånad över att det inte skrivs fler historiska böcker för barn och unga, säger Leif Jacobsen.

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 07:00

Nya sidor av stadens historia

Foto: Johanna Wallin
Först ut bland jubileumsböckerna inför Kristianstads 400-årsjubileum är Kenth Olsson med sin ”400 år i Christians stad”. Själv hoppas han på att få se betydligt fler böcker om stadens då och nu.
Om Kenth Olsson, författare och utbildningschef i Kristianstads kommun, ska visa Kristianstad för någon som inte tidigare besökt den snart 400 år gamla staden hade han främst tagit hen till två platser.

Kristianstadsbladet - 12 nov 12 kl. 16:37

Skånes historia från A till Ö

Foto: Tommy Svensson
Författaren Per Erik Tell och tecknaren Börje Berglund har gjort en ABC-bok om Skånes historia. Den börjar med Ales stenar och slutar med Öresundsbron. På torsdag har de bokfest på Regionmuseet.

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 11:05

Skånsk historia - bokstav för bokstav

Författaren Per Erik Tell och konstnären Börje Berglund har gjort en ABC-bok om Skånes historia. Den börjar med Ales stenar och slutar med Öresundsbron. I?

Skånskan - 06 sep 16 kl. 10:26

Tankeväckande bok med 1947 i fokus

Recension/litteratur BOK
1947
Författare: Elisabeth Åsbrink
Förlag: Natur & KulturDet finns böcker som i kronologisk ordning skildrar världens historia i årtal. Men det finns också böcker som fokuserar på ett visst historiskt årtal. Till exempel kan nämnas internationellt omtalade årtalsskildringar som Florian Illies Århundradets sommar 1913 och Ian Burumas Year Zero: A History of 1945.

Expressen - 15 apr 13 kl. 09:18

Lilians hovdam avled kort efter prinsessan

ZAGREB. Silvia och Victoria har än en gång drabbats av sorg. Kort efter Lilians bortgång har nu även hennes hovdam Elisabeth Palmstierna avlidit.

BT - 06 maj 13 kl. 09:44

Gåtfull och ojämn historia

När jag läser Khashyar Naderehvandis nya bok, den första romanen efter hans debut som poet för ett par år sen, händer något märkligt. Den bok jag börjar läsa är nämligen inte samma som den jag efter läsningen slår igen. Det är som om jag har läst två romaner samtidigt.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kraftigt skalv i Venezuela

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7 har drabbat Venezuelas norra kust, rapporterar USA:s geologiska institut USGS. Skalvet hade sitt centrum nära staden Güiria, Byggnader ska enligt vittnen ha skakat så långt bort som i huvudstaden Caracas som ligge.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Trump indragen när Cohen erkänner brott

Utan att nämna Donald Trump vid namn verkar hans före detta advokat peka ut USA:s president som den som gav honom order att betala ut otillåtet kampanjbidrag till en före detta porrstjärna. Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare om a.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Manafort skyldig till skattebedrägeri

Donald Trumps före detta kampanjchef Paul Manafort anses skyldig till åtta fall av bank- och skattebedrägeri. Juryn har inte kunnat enas när det gäller övriga tio åtalspunkter. Den delen av rättegången kan tas om.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Spotifyägare plockade hem storvinst

Spotifys ena medgrundare och storägare Martin Lorentzon har sålt aktier i bolaget värda runt 370 miljoner kronor, rapporterar Dagens Industri. Enligt tidningen bekräftas försäljningen av handlingar som nyligen lämnats in till den amerikanska finansinspe.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Post Malone: Tack för era böner

Efter att ha flugit från New Jersey till New York för att tömma tanken på så mycket bränsle som möjligt lyckades flygplanet som världsartisten Post Malone befann sig i på tisdagskvällen, svensk tid, göra en lyckad nödlandning, rapporterar TMZ. "Jag har.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Manafort döms för skattebedrägeri

Donald Trumps före detta kampanjchef Paul Manafort döms för bland annat skattebedrägeri. Han anses skyldig på åtta av totalt 18 åtalspunkter. Manafort har stått åtalad för en lång rad bank- och skattebedrägerier.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Trumps ex-advokat Cohen erkänner brott

Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare där han erkänner sig skyldig till brott. Cohen inställde sig i en federal domstol på Manhattan sent på eftermiddagen lokal tid. På domarens fråga om han tänker e.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

C och V i gemensam kritik mot äventyrsbad

Men det finns en tydlig majoritet för att utreda ett äventyrsbad vid gamla Oslopiren..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Facebook vill stoppa falsk faktagranskning

Facebook har utvecklat verktyg för att avslöja användare som okritiskt markerar inlägg och nyheter som falska. Det handlar om att stoppa användare som vill lura nätverkets faktagranskning. "Anledningen till att vi gör detta är att säkerställa att vår ka.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Skådespelaren Barbara Harris är död

Skådespelaren och musikalartisten Barbara Harris är död, rapporterar Variety. Harris föddes i Evanston i Illinois och medverkade i en rad filmer och musikaler. 1972 nominerades hon till en Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin roll i "Vem är Harry Ke.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.