DI > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 06:59

DI - 21 apr 18 kl. 19:13

Varningen: Föreningarna hotas av skuldsmällVar sjunde svensk bostadsrättsförening är kraftigt belånad och var tredje köpare struntar i att kolla upp föreningens ekonomi. Det visar ny statistik..
Läs mer på DI

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningen, Föreningarna, hotasav , skuldsmäll
Dagen - 08 feb 12 kl. 16:36

Sydsudan hotas av matkris

Världens yngsta land, Sydsudan, riskerar att hamna i en långvarig hungerkris. Varningen kommer från FN-organen FAO och WFP.

Kampen för självständighet var lång, men frågan är om Sydsudan blivit det land som många drömt om?

HBL - 27 aug 13 kl. 13:24

Wahlroos: Europa hotas av misär

Europa är i kris och hotas av misär och elände om nödvändiga åtgärder inte vidtas. Den varningen kommer bankmannen Björn "Nalle" Wahlroos med, enligt Svenska Dagbladet. Nordeas ordförande Björn Wahlroos talade vid Finansanalytikernas lunchseminarium i Stockholm i går och beskrev ett Europa i total ekonomiskt kris.

VA - 16 feb 11 kl. 14:45

Sverige hotas inför EU-domstol

16 februari Sveriges lagstiftning om utländska filialer diskriminerar utländska tjänsteleverantörer till Sverige genom flera alltför långtgående krav. Dessa krav strider mot EU-fördragets regler om fri etableringsrätt, rätt att tillhandahålla tjänster och tjänstedirektivet. "Denna lagstiftning kan också avskräcka svenska operatörer från att anlita tjänsteleverantörer från andra medlemsländer och hindrar konsumenter från att få tillgång till ett större urval av tjänster", skrev kommissionen.

DN - 11 nov 14 kl. 17:37

Fackförbund: Nordiska modellen hotas av global konkurrens

Fusk kring arbetskraftsinvandring, ökande låglönekonkurrens och brist på kollektivavtal är allvarliga hot mot den nordiska modellen. Varningen kommer från de nordiska socialdemokraterna och LO-facken i en ny rapport. Statsminister Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson träffar i dagarna sina nordiska motparter i jakt på en gemensam motstrategi..

DN - 26 apr 16 kl. 21:15

USA ser allvarligt på om Gotland hotas


USA skulle se mycket allvarligt på om Gotland hotades militärt vid en kris i Östersjöområdet. Den varningen utfärdar USA:s vice försvarsminister Robert Work efter ett möte med sina åtta nordisk-baltiska motsvarigheter i Stockholm på tisdagen..

DN - 26 apr 16 kl. 21:15

USA ser allvarligt på om Gotland hotas


USA skulle se mycket allvarligt på om Gotland hotades militärt vid en kris i Östersjöområdet. Den varningen utfärdar USA:s vice försvarsminister Robert Work efter ett möte med sina åtta nordisk-baltiska motsvarigheter i Stockholm på tisdagen..

Nyteknik - 20 jan 14 kl. 08:24

Varningen: Vattenkraften i Sverige hotas

Miljökraven på vattenkraften ska skärpas. Svensk Energi och Kungliga Ingenjörsvetenskaps-akademien, IVA, är kritiska och ser långtgående konsekvenser..

Nerikes Allehanda - 18 jun 15 kl. 18:33

Varningen: Örebrobad hotas av parasiter

Om du badar i Alnängsbadet i Örebro riskerar du bli angripen av mikroskopiska parasiter. Trots det kommer badet inte att stänga..

SvD - 28 sep 16 kl. 09:53

Varningen: Kulturarv hotas om museer slås samman

Unikt arkeologiskt material riskerar att gå förlorat om Etnografiska, Medelhavsmuseet och Östasiatiska slås samman, varnar museianställda och forskare. Donatorer kan komma att återkräva föremål som är knutna till lokalerna och nu växer kritiken mot Statens museer för världskultur..

BT - 15 dec 11 kl. 08:21

Stabilt men kritiskt vid Ätran - Kalvsjön hotar campingstugor

Klass 3-varningen för extremt höga flöden i Ätrans mellersta och nedre delar kvarstår även i dag. Läget är fortsatt kritiskt men stabilt. Varningen, som är på den högsta nivån, har gällt sedan i tisdags.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Oro för världsekonomin sänker börserna i Asien

Ledande index i Asien tappar mark på tisdagen, då pessimism rörande de globala tillväxtutsikterna sänkte riskviljan bland investerare..

DI - 30 minuter sedan

Uppföljning: Vi håller fast vid säljrådet trots usel tajmning

Usel tajmning kan snabbt straffa sig med svidande förluster på börsen.  Vårt säljråd i verkstadsbolaget visade sig vara allt annat än vältajmat. .

DI - 1 timme sedan

Apotea tog nya kliv när grundaren blev Årets företagare

Apoteas grundare Pär Svärdson, som blev Årets företagare 2017, tycker att priset har varit en vitamininjektion – både för honom själv och för organisationen. ”När man tittar på vilka som har fått utmärkelsen före mig blir man extra stolt”, säger han..

DI - 1 timme sedan

USA kommer att begära Huaweis finanschef utlämnad

USA har informerat den kanadensiska regeringen att man kommer gå vidare med en formell begäran att Huaweis finanschef Meng Wanzhou utlämnas till USA..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Handeln öppnar nedåt

De större asiatiska börserna ligger på minus i den inledande handeln..

DI - 1 timme sedan

Lägsta tillväxten på sex år för Sydkorea

Sydkoreas ekonomi tuffar på, och avslutningen på 2018 blev bättre än vad analytikerna förutspått..

DI - 1 timme sedan

Trots konjunkturlarm frodas optimismen

Svenska folket ser ljust på framtiden. Bara var tionde räknar med sämre tider, medan nästan varannan tror på en bättre privatekonomi 2019..

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdagen den 22 januari

Rapportsäsongen fortsätter i USA under tisdagen när skandaltyngda läkemedelsbolaget Johnson & Johnson släpper sina siffror för det fjärde kvartalet, liksom it-jätten IBM och förvaltaren UBS..

DI - 8 timmar sedan

Kina skär ned investeringarna i Europa – utom i Sverige

Reglerna för utländska direktinvesteringar i Europa skärps på flera håll och riskerar att leda till längre och kostsammare processer. Men den kinesiska aptiten på europeiska tillgångar inom bland annat telekom, it och fordonsindustrin förblir hög..

DI - 8 timmar sedan

Fyra män inför rätta för hästköttsskandal

Fyra män har ställts inför rätta i Paris för inblandning i hästköttsskandalen 2013. Det är två fransmän som var chefer i livsmedelsföretaget Spanghero samt två nederländska kötthandlare. De riskerar uppemot tio års fängelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.