DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 10:11

DI - 21 apr 18 kl. 19:13

Varningen: Föreningarna hotas av skuldsmällVar sjunde svensk bostadsrättsförening är kraftigt belånad och var tredje köpare struntar i att kolla upp föreningens ekonomi. Det visar ny statistik..
Läs mer på DI

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningen, Föreningarna, hotasav , skuldsmäll
Dagen - 08 feb 12 kl. 16:36

Sydsudan hotas av matkris

Världens yngsta land, Sydsudan, riskerar att hamna i en långvarig hungerkris. Varningen kommer från FN-organen FAO och WFP.

Kampen för självständighet var lång, men frågan är om Sydsudan blivit det land som många drömt om?

HBL - 27 aug 13 kl. 13:24

Wahlroos: Europa hotas av misär

Europa är i kris och hotas av misär och elände om nödvändiga åtgärder inte vidtas. Den varningen kommer bankmannen Björn "Nalle" Wahlroos med, enligt Svenska Dagbladet. Nordeas ordförande Björn Wahlroos talade vid Finansanalytikernas lunchseminarium i Stockholm i går och beskrev ett Europa i total ekonomiskt kris.

VA - 16 feb 11 kl. 14:45

Sverige hotas inför EU-domstol

16 februari Sveriges lagstiftning om utländska filialer diskriminerar utländska tjänsteleverantörer till Sverige genom flera alltför långtgående krav. Dessa krav strider mot EU-fördragets regler om fri etableringsrätt, rätt att tillhandahålla tjänster och tjänstedirektivet. "Denna lagstiftning kan också avskräcka svenska operatörer från att anlita tjänsteleverantörer från andra medlemsländer och hindrar konsumenter från att få tillgång till ett större urval av tjänster", skrev kommissionen.

DN - 11 nov 14 kl. 17:37

Fackförbund: Nordiska modellen hotas av global konkurrens

Fusk kring arbetskraftsinvandring, ökande låglönekonkurrens och brist på kollektivavtal är allvarliga hot mot den nordiska modellen. Varningen kommer från de nordiska socialdemokraterna och LO-facken i en ny rapport. Statsminister Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson träffar i dagarna sina nordiska motparter i jakt på en gemensam motstrategi..

DN - 26 apr 16 kl. 21:15

USA ser allvarligt på om Gotland hotas


USA skulle se mycket allvarligt på om Gotland hotades militärt vid en kris i Östersjöområdet. Den varningen utfärdar USA:s vice försvarsminister Robert Work efter ett möte med sina åtta nordisk-baltiska motsvarigheter i Stockholm på tisdagen..

DN - 26 apr 16 kl. 21:15

USA ser allvarligt på om Gotland hotas


USA skulle se mycket allvarligt på om Gotland hotades militärt vid en kris i Östersjöområdet. Den varningen utfärdar USA:s vice försvarsminister Robert Work efter ett möte med sina åtta nordisk-baltiska motsvarigheter i Stockholm på tisdagen..

Nyteknik - 20 jan 14 kl. 08:24

Varningen: Vattenkraften i Sverige hotas

Miljökraven på vattenkraften ska skärpas. Svensk Energi och Kungliga Ingenjörsvetenskaps-akademien, IVA, är kritiska och ser långtgående konsekvenser..

Nerikes Allehanda - 18 jun 15 kl. 18:33

Varningen: Örebrobad hotas av parasiter

Om du badar i Alnängsbadet i Örebro riskerar du bli angripen av mikroskopiska parasiter. Trots det kommer badet inte att stänga..

SvD - 28 sep 16 kl. 09:53

Varningen: Kulturarv hotas om museer slås samman

Unikt arkeologiskt material riskerar att gå förlorat om Etnografiska, Medelhavsmuseet och Östasiatiska slås samman, varnar museianställda och forskare. Donatorer kan komma att återkräva föremål som är knutna till lokalerna och nu växer kritiken mot Statens museer för världskultur..

BT - 15 dec 11 kl. 08:21

Stabilt men kritiskt vid Ätran - Kalvsjön hotar campingstugor

Klass 3-varningen för extremt höga flöden i Ätrans mellersta och nedre delar kvarstår även i dag. Läget är fortsatt kritiskt men stabilt. Varningen, som är på den högsta nivån, har gällt sedan i tisdags.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Trump ändrar sig om möte med Nordkorea

Kim Jong-Un är inställd på att träffa Donald Trump, hälsar Sydkoreas president Moon Jae-In. Och USA-presidenten säger att förberedelserna för ett toppmöte med Nordkoreas diktator nu åter "rullar på väldigt fint"..

DI - 45 minuter sedan

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord..

DI - 1 timme sedan

Jättebankens dystra scenario: Oljepris på 100 dollar per fat

Helima Croft som är global chef för råvarustrategi på Royal Bank of Scotland tror att oljepriset kan stiga till 100 dollar per fat, givet vissa villkor. .

DI - 1 timme sedan

Misstänkt insiderhandel på fortsatt höga nivåer

Veckans häktning av Cherrys vd, som misstänks för grovt insiderbrott, är ett utslag av fortsatt hög insiderhandel. Det visar färsk statistik från Ekobrottsmyndigheten och Finansinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Högern i täten i Colombias presidentval

Aldrig tidigare har vänsterkrafter styrt Colombia. Det hoppas forne gerillamedlemmen Gustavo Petro, som samlat oväntat stort stöd, ändra på i dagens presidentval. Men rädsla för grannlandets exempel placerar högerkandidaten Iván Duque i täten..

DI - 2 timmar sedan

Beactica tecknar treårig förlängning av avtal med Sanofi

Uppsalaföretaget Beactica meddelade idag att en treårig förlängning har tecknats för bolagets samarbetsavtal med Sanofi. Samarbetet baseras på Beacticas specialiserade plattform för effektiv utveckling av nya läkemedel och involverar karaktärisering av interaktioner mellan nya läkemedelssubstanser och deras målproteiner..

DI - 13 timmar sedan

Miljonprislapp för 244 år gammalt vin

Priset landade på 1 060 000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen. .

DI - 14 timmar sedan

Succé för billig svensk thriller

Sommarens stora svenska biofilm är gjord med minimal budget. Ändå har ”Den blomstertid nu kommer” redan sålts till 15 länder. I huvudrollen syns Christoffer Nordenrot, som även skrivit manus tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures..

DI - 14 timmar sedan

Spaniens premiärminister vägrar avgå trots misstroendeförklaring

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vägrar avgå och vill sitta hela mandatperioden trots att socialisterna i landet som är det största oppositionspartiet i landet har lämnat in en misstroendeförklaring mot Rajoy..

DI - 15 timmar sedan

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.