DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:05

DI - 21 apr 18 kl. 19:13

Varningen: Föreningarna hotas av skuldsmällVar sjunde svensk bostadsrättsförening är kraftigt belånad och var tredje köpare struntar i att kolla upp föreningens ekonomi. Det visar ny statistik..
Läs mer på DI

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningen, Föreningarna, hotasav , skuldsmäll
Dagen - 08 feb 12 kl. 16:36

Sydsudan hotas av matkris

Världens yngsta land, Sydsudan, riskerar att hamna i en långvarig hungerkris. Varningen kommer från FN-organen FAO och WFP.

Kampen för självständighet var lång, men frågan är om Sydsudan blivit det land som många drömt om?

HBL - 27 aug 13 kl. 13:24

Wahlroos: Europa hotas av misär

Europa är i kris och hotas av misär och elände om nödvändiga åtgärder inte vidtas. Den varningen kommer bankmannen Björn "Nalle" Wahlroos med, enligt Svenska Dagbladet. Nordeas ordförande Björn Wahlroos talade vid Finansanalytikernas lunchseminarium i Stockholm i går och beskrev ett Europa i total ekonomiskt kris.

VA - 16 feb 11 kl. 14:45

Sverige hotas inför EU-domstol

16 februari Sveriges lagstiftning om utländska filialer diskriminerar utländska tjänsteleverantörer till Sverige genom flera alltför långtgående krav. Dessa krav strider mot EU-fördragets regler om fri etableringsrätt, rätt att tillhandahålla tjänster och tjänstedirektivet. "Denna lagstiftning kan också avskräcka svenska operatörer från att anlita tjänsteleverantörer från andra medlemsländer och hindrar konsumenter från att få tillgång till ett större urval av tjänster", skrev kommissionen.

DN - 11 nov 14 kl. 17:37

Fackförbund: Nordiska modellen hotas av global konkurrens

Fusk kring arbetskraftsinvandring, ökande låglönekonkurrens och brist på kollektivavtal är allvarliga hot mot den nordiska modellen. Varningen kommer från de nordiska socialdemokraterna och LO-facken i en ny rapport. Statsminister Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson träffar i dagarna sina nordiska motparter i jakt på en gemensam motstrategi..

DN - 26 apr 16 kl. 21:15

USA ser allvarligt på om Gotland hotas


USA skulle se mycket allvarligt på om Gotland hotades militärt vid en kris i Östersjöområdet. Den varningen utfärdar USA:s vice försvarsminister Robert Work efter ett möte med sina åtta nordisk-baltiska motsvarigheter i Stockholm på tisdagen..

DN - 26 apr 16 kl. 21:15

USA ser allvarligt på om Gotland hotas


USA skulle se mycket allvarligt på om Gotland hotades militärt vid en kris i Östersjöområdet. Den varningen utfärdar USA:s vice försvarsminister Robert Work efter ett möte med sina åtta nordisk-baltiska motsvarigheter i Stockholm på tisdagen..

Nyteknik - 20 jan 14 kl. 08:24

Varningen: Vattenkraften i Sverige hotas

Miljökraven på vattenkraften ska skärpas. Svensk Energi och Kungliga Ingenjörsvetenskaps-akademien, IVA, är kritiska och ser långtgående konsekvenser..

Nerikes Allehanda - 18 jun 15 kl. 18:33

Varningen: Örebrobad hotas av parasiter

Om du badar i Alnängsbadet i Örebro riskerar du bli angripen av mikroskopiska parasiter. Trots det kommer badet inte att stänga..

SvD - 28 sep 16 kl. 09:53

Varningen: Kulturarv hotas om museer slås samman

Unikt arkeologiskt material riskerar att gå förlorat om Etnografiska, Medelhavsmuseet och Östasiatiska slås samman, varnar museianställda och forskare. Donatorer kan komma att återkräva föremål som är knutna till lokalerna och nu växer kritiken mot Statens museer för världskultur..

BT - 15 dec 11 kl. 08:21

Stabilt men kritiskt vid Ätran - Kalvsjön hotar campingstugor

Klass 3-varningen för extremt höga flöden i Ätrans mellersta och nedre delar kvarstår även i dag. Läget är fortsatt kritiskt men stabilt. Varningen, som är på den högsta nivån, har gällt sedan i tisdags.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiet har tecknat nytt ramavtal inom Resurskonsulting med Knowit inom flera anbudsområden. Omsättningen uppskattas till 250 miljoner kronor för ramavtalsperioden. Ramavtalet gäller leveranser inom Region Södra, och innebär ett brett utbud av tjänster..

DI - 10 minuter sedan

PE Accounting blir DI Gasell för tredje året i rad och växer i rasande fart!

PE Accounting är för tredje året i rad Di Gaseller och har en stadig tillväxttakt om 50%. Framgångsfaktorn är att PE sedan starten 2011 kombinerat sitt egenutvecklade ekonomisystem med ekonomer för att erbjuda realtidsuppdaterade beslutsunderlag och automatisera allt från fakturor, utlägg och lön till uppföljning och bokföring..

DI - 10 minuter sedan

Multidocker genomför riktad emission på 15 Mkr

Materialhanteringsbolaget Multidocker, noterat på MTF Stockholm, har beslutat att genomföra en riktad nyemission som tillför bolaget 15 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket ger en utspädning på 18 procent..

DI - 15 minuter sedan

Sven-Olof Johansson fortsätter öka i H&M

Finansmannen Sven-Olof Johansson har under det tredje kvartalet köpt ytterligare 50.000 aktier i H&M, en investering på nästan 7 miljoner kronor. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering per den 30 september..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot öppning uppåt

Stockholmsbörsen stod på onsdagsmorgonen inför en öppning uppåt sedan de amerikanska börserna stigit markant föregående dag och de asiatiska indexen avancerat på onsdagsmorgonen..

DI - 15 minuter sedan

Gruvjätten sänker kopparprognosen

BHP Billiton, världens största gruvbolag, ökade järnmalmsproduktionen med 8 procent under det första kvartalet i det brutna räkneskapsåret 2018/2019. Prognosen för kopparproduktionen sänks dock för helåret..

DI - 15 minuter sedan

Öresund har köpt aktier i Hövding och Swedencare

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund har köpt aktier i husdjursbolaget Swedencare och hjälmbolaget Hövding.  Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: DNB sänker Swedbank och Handelsbanken, höjer SEB

I en bankgenomgång ger DNB Markets tummen upp för SEB men sänker Handelsbanken och Swedbank. Di har gått igenom morgonens rekommendationsförändringar..

DI - 30 minuter sedan

Halvledarjätte höjer förväntningarna efter stark kvartalsrapport

Halvledarbolaget ASML, Europas största, väntas slå både försäljnings- och vinstförväntningarna för det fjärde kvartalet efter att ha erhållit fem nya order under det tredje kvartalet på sin nya maskin. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

PWC bekräftar att Impact Coatings tidigare vd brutit mot regler

Den tidigare vd:n Henrik Ljungcrantz har brutit mot regler för återbetalning av utgifter under flera år. Det skriver Impact Coatings i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.