DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 06:04

DI - 21 apr 18 kl. 17:34

Allt fler vill flyta i aluminiumDagsturerna regerar och allt fler vill cruisa fram i en aluminiumbåt. Expertens råd till förstagångsköpare är att tänka igenom hur du vill använda båten och att inte förköpa dig..
Läs mer på DI

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt flervill , flytai , aluminium
BT - 27 dec 13 kl. 07:33

"Vi kommer att få se stugor flyta iväg"

Vattnet ställer till det på en rad platser runt om i vårt område. Golfbanan i Kinna och sommarstugor kring Marsjön och Mellsjön i Varnum tillhör illa utsatta som BT såg under rekognocering under Annandagen. – Kolla här.

Nyhetsverket - 04 aug 12 kl. 12:44

Är Uran och Aluminium en farlig kombination?

Frågeställning till läsaren: Är Uran och Aluminium en farlig kombination? Från officiella källor: "Studier på djur har visat att stora mängder aluminium kan leda till effekter på fortplantningen och utvecklingen av centrala nervsystemet. Patienter med kraftigt nedsatt njurfunktion kan drabbas av demenssjukdom, skelettskador och blodbrist i samband med att dialysvatten med höga halter av aluminium används.

YLE - 11 sep 15 kl. 10:10

När Finland lät marken flyta

Finland devalverade marken två gånger inom loppet av av 14 månader. Kunde en betydande lågkonjunktur ha undivkits om man devalverat tidigare? Vad är devalvering?

Kristianstadsbladet - 27 jun 12 kl. 10:11

Allt fler döda sälar flyter i land

Foto: Jörgen Johansson
Sälbeståndet har exploderat i Blekinge, och djuren simmar gärna längre söderut för att leta efter mat. En och annan död säl kan därför flyta i land.
Vid 16-tiden på tisdagen fick Kristianstadsbladet in ett tips om en död säl som flutit i land vid Nyehusen.

Cornucopia - 09 mar 18 kl. 08:22

Handelskriget igång: USA inför tullar på stål och aluminium

USA:s president Donald Trump har skrivit under beslutet om att införa tullar på stål och aluminium. Enskilda länder kan få undantag om de är USA:s "verkliga vänner" och lägger sig i förhandlingar.
Innehåller fejkguldfärg aluminium för glansens skull?

Sydsvenskan - 26 jan 12 kl. 08:31

Fler cyklar kräver mer utrymme


Tänk dig att du kör bil på Amiralsgatan. Du är sent ute, trafiken flyter trögt, du inser att det blir svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Du trampar på gasen, kör över några heldragna linjer, sladdar in på trottoaren och parkerar precis intill Konserthusets entré.

E24 - 10 apr 12 kl. 22:41

Alcoa: uppr prg 7% stÖrre efterfrÅgan pÅ aluminium 2012

Alcoa upprepar i sin kvartalsrapport sin prognos för det globala utbudsunderskottet på aluminium, och spår som tidigare att den globala efterfrågan på aluminium kommer att öka med 7 procent under 2012..

Nyhetsverket - 04 aug 12 kl. 11:46

Uran och Aluminium i Sveriges regnvatten

Den svenska "Föreningen Ren Luft" har utfört prover på regnvatten i södra Sverige och analysen var alarmerande. Anmärkningsvärda doser Uran och Aluminium har påträffats i regnvattnet. Nu måste detta tas upp till beslutsfattarposition i samhället och debatteras ute i folkhemmen omedelbart eftersom gränsvärdet är 0!

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem ton aluminium stals i Västerås

Tjuvar stal på lördagskvällen aluminium värt 1,8 miljoner kronor från ett mekanikföretag i västra Västerås.- Det rör sig om fem ton aluminium. De tog sig in genom att klippa upp staketet, säger Maria Rupla, inre befäl på Västeråspolisen, till Sveriges Nyheter.

Vimmerby Tidning - 26 mar 13 kl. 08:14

Tusen leveranser flytande aluminium

Ett tusen leveranser av flytande aluminium har i dagarna skett till Ljunghäll i Södra Vi, Stena Aluminium startade leveranserna 2008 och blev då pionjär i Norden..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Kraftig ökning – fler japanska företag drabbas av handelskriget

Andelen japanska företag som påverkas av handelskriget mellan USA och Kina har ökat till en tredjedel från 3 procent i maj. Det visar en undersökning gjord av Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Högre producentpriser i Kina

Kinas producentpriser steg med 3,6 procent i september jämfört med samma månad 2017.  Det rapporterar den nationella statistikbyrån i Kina, enligt Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Kina: KPI steg som förväntat

Kinas konsumentpriser steg med 2,5 procent i september jämfört med samma månad 2017.  Det rapporterar den nationella statistikbyrån, NBS, i Kina enligt Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Italiens regering godkänner budgeten

Den italienska regeringen godkände på måndagen budgeten för 2019, som kritiserats från EU-håll. Underskottet för nästa år beräknas till 2,4 procent av BNP. Det rapporterar Reuters.

DI - 45 minuter sedan

Microsoft-grundaren Paul Allen död i cancer

Paul Allen, som tillsammans med Bill Gates grundade mjukvarujätten Microsoft på 1970-talet, har avlidit i cancer, uppger hans familj. Mångmiljardären höll sig mycket för sig själv, men skänkte enorma summor till olika projekt.

DI - 1 timme sedan

Så vill oljemiljardären suga upp koldioxiden i massiv skala

Drivmedelskoncernen St1 startar ett projekt för skogsplantering i Sahara för att suga koldioxid ur atmosfären. Bakom planerna står finländske oljemiljardären Mika Anttonen som hoppas på draghjälp från svenska politiker för att bekämpa klimatförändringarna..

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdag 16 oktober

NCC lämnar preliminära resultat på morgonen inför sin kapitalmarknadsförmiddag, Billerud Korsnäs rapporterar efter lunch, liksom två amerikanska storbanker. Ikväll visar Netflix om ett antal nedskruvade riktkurser var berättigade..

DI - 7 timmar sedan

Jamal Khashoggi en nagel i ögat på prinsar och präster

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggis försvinnande har fått storbolags aktier att rasa och oljepriset att skaka. Bakom rubrikerna finns en man som kände Usama bin Laden och som spelat ett högt spel när han kritiserade de saudiska makthavarna..

DI - 7 timmar sedan

Saudiska krisen slår mot Trump – och oljepriset

Intrigen tätnar kring den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Analytiker varnar nu för att hans försvinnande kan få stora effekter på oljepriset och relationerna mellan USA och Saudiarabien. .

DI - 7 timmar sedan

NCC vinstvarnar för tredje kvartalet

Byggbolaget NCC har tagit beslut om omvärderingar utöver den löpande verksamheten som påverkar det preliminära resultatet i bolaget negativt med 1.565 miljoner kronor. Rörelseresultatet beräknas därmed bli -1.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.