DI > Ekonomi

Saturday, 26 May, 04:28

DI - 21 apr 18 kl. 17:34

Allt fler vill flyta i aluminiumDagsturerna regerar och allt fler vill cruisa fram i en aluminiumbåt. Expertens råd till förstagångsköpare är att tänka igenom hur du vill använda båten och att inte förköpa dig..
Läs mer på DI

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt flervill , flytai , aluminium
BT - 27 dec 13 kl. 07:33

"Vi kommer att få se stugor flyta iväg"

Vattnet ställer till det på en rad platser runt om i vårt område. Golfbanan i Kinna och sommarstugor kring Marsjön och Mellsjön i Varnum tillhör illa utsatta som BT såg under rekognocering under Annandagen. – Kolla här.

Nyhetsverket - 04 aug 12 kl. 12:44

Är Uran och Aluminium en farlig kombination?

Frågeställning till läsaren: Är Uran och Aluminium en farlig kombination? Från officiella källor: "Studier på djur har visat att stora mängder aluminium kan leda till effekter på fortplantningen och utvecklingen av centrala nervsystemet. Patienter med kraftigt nedsatt njurfunktion kan drabbas av demenssjukdom, skelettskador och blodbrist i samband med att dialysvatten med höga halter av aluminium används.

YLE - 11 sep 15 kl. 10:10

När Finland lät marken flyta

Finland devalverade marken två gånger inom loppet av av 14 månader. Kunde en betydande lågkonjunktur ha undivkits om man devalverat tidigare? Vad är devalvering?

Cornucopia - 09 mar 18 kl. 08:22

Handelskriget igång: USA inför tullar på stål och aluminium

USA:s president Donald Trump har skrivit under beslutet om att införa tullar på stål och aluminium. Enskilda länder kan få undantag om de är USA:s "verkliga vänner" och lägger sig i förhandlingar.
Innehåller fejkguldfärg aluminium för glansens skull?

Kristianstadsbladet - 27 jun 12 kl. 10:11

Allt fler döda sälar flyter i land

Foto: Jörgen Johansson
Sälbeståndet har exploderat i Blekinge, och djuren simmar gärna längre söderut för att leta efter mat. En och annan död säl kan därför flyta i land.
Vid 16-tiden på tisdagen fick Kristianstadsbladet in ett tips om en död säl som flutit i land vid Nyehusen.

Sydsvenskan - 26 jan 12 kl. 08:31

Fler cyklar kräver mer utrymme


Tänk dig att du kör bil på Amiralsgatan. Du är sent ute, trafiken flyter trögt, du inser att det blir svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Du trampar på gasen, kör över några heldragna linjer, sladdar in på trottoaren och parkerar precis intill Konserthusets entré.

E24 - 10 apr 12 kl. 22:41

Alcoa: uppr prg 7% stÖrre efterfrÅgan pÅ aluminium 2012

Alcoa upprepar i sin kvartalsrapport sin prognos för det globala utbudsunderskottet på aluminium, och spår som tidigare att den globala efterfrågan på aluminium kommer att öka med 7 procent under 2012..

Nyhetsverket - 04 aug 12 kl. 11:46

Uran och Aluminium i Sveriges regnvatten

Den svenska "Föreningen Ren Luft" har utfört prover på regnvatten i södra Sverige och analysen var alarmerande. Anmärkningsvärda doser Uran och Aluminium har påträffats i regnvattnet. Nu måste detta tas upp till beslutsfattarposition i samhället och debatteras ute i folkhemmen omedelbart eftersom gränsvärdet är 0!

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem ton aluminium stals i Västerås

Tjuvar stal på lördagskvällen aluminium värt 1,8 miljoner kronor från ett mekanikföretag i västra Västerås.- Det rör sig om fem ton aluminium. De tog sig in genom att klippa upp staketet, säger Maria Rupla, inre befäl på Västeråspolisen, till Sveriges Nyheter.

Vimmerby Tidning - 26 mar 13 kl. 08:14

Tusen leveranser flytande aluminium

Ett tusen leveranser av flytande aluminium har i dagarna skett till Ljunghäll i Södra Vi, Stena Aluminium startade leveranserna 2008 och blev då pionjär i Norden..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Så förhandlar du upp lönen

En lyckad löneförhandling kan ge klirr i plånboken.  Förhandlingsexperten Johan Lagerbielke ger sina bästa tips om hur du får upp din inkomst..

DI - 5 timmar sedan

FBI varnar för hundratusentals hackade routrar

USA:s federala polis FBI bekräftar nu att intrång gjorts i hundratusentals routrar av ryska hackare, som därmed kan komma över privat information och störa nätverkstrafiken..

DI - 6 timmar sedan

Trenden: Anrika bankpalats blir lyxhotell

Bankkontoren fortsätter att bomma igen i rasande takt. Men vad händer med de ofta anrika och pampiga lokalerna efter att tjänstemännen har lämnat bygget?.

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Lägre oljepriser tyngde börserna

USA-börserna tyngdes av energisektorn som tappade på kraftigt lägre oljepriser. Det var i övrigt lugn handel på börserna i New York inför en långhelg då marknaderna håller stängt på måndag för firandet av Memorial Day..

DI - 6 timmar sedan

Svältdöd hotar en miljard kycklingar

Svältdöden hotar en miljard kycklingar i Brasilien. Det skriver nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 7 timmar sedan

EU-populister köpte lyxvaror för fem miljoner

Populistgruppen EFN anklagas för bedrägeri och kan tvingas betala tillbaka pengar till EU.  Detta efter att parlamentets budgetkontrollutskott upptäckte att de köpt lyxvaror för nästan fem miljoner kronor.  .

DI - 8 timmar sedan

Oljepriset backar kraftigt

Oljepriset backar kraftigt på fredagen och noterar nivåer som inte setts på flera veckor. .

DI - 8 timmar sedan

Byggherrar tvingas tänka om – sänker priset på nybyggen

Det är bistra tider för bostadsutvecklarna som får gå fram med tippexpenseln i sina prislistor. Totalt har runt 8 procent av det nyproducerade utbudet av lägenheter i Stockholms län prissänkts – några har blivit upp till 30-40 procent billigare. .

DI - 8 timmar sedan

Sdiptech förvärvar KSS

Teknikkoncernen Sdiptech, listat på First North, har förvärvat KSS (Klimat- & Styrsystem) som värderas till 124 miljoner kronor vid övertagandet. Tidigare har bolaget kommunicerat två intentionsavtal varav detta förvärv utgör ett av dessa. .

DI - 8 timmar sedan

Deppigt: Investeringar i industrin vacklar

Trots att konjunktursolen står som högst tvekar företagen om nya investeringar. Industrin räknar med försiktigt minskade maskin- och fastighetsköp 2018, enligt en färsk enkät från SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.