Nyteknik > Teknik

Monday, 20 August, 08:45

Nyteknik - 21 apr 18 kl. 09:03

Christian Tagliavini gör konst med 3d-teknikHan kallar sig själv för fotografisk hantverkare. På Fotografiska i Stockholm pågår utställningen The Extraordinary World of Christian Tagliavini..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tagliavini, Fotografiska, Stockholm, The Extraordinary World, Christian Tagliavini

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Christian, Tagliavini, gör, konstmed , 3d-teknik
Sydsvenskan - 12 jan 11 kl. 06:30

Christian Partos ger ljuset i tunneln

Glödlampor, ljusdioder, mekanik. Och ljusvarelser som är rädda för tåget. Konstnären Christian Partos gillar saker som rör sig.

YLE - 28 jun 17 kl. 06:30

Christian Sandström: Jag var inte i kontakt med mina känslor.

- Du har ingenting att göra på en teaterscen för du är inte i kontakt med dina känslor, fick Christian Sandström höra då han var nyutbildad skådespelare. Trots kallduschen insåg Christian efter ett tag att regissören egentligen gjorde honom en tjänst genom att ruska om och vara ärlig. Skådespelardrömmar Vasabördiga Christian Sandströms liv präglas av ett sökande.

Kristianstadsbladet - 29 sep 12 kl. 12:00

Konst för 4,5 miljoner beställd

Konst för närmare fem miljoner kronor ska pryda rådhuskvarteret. Nu är det beslutat hur det ska se ut.
Tre konstnärer och tre konstverk är klara för den konstnärliga gestaltningen av det nya kommun- och regionhuset.

Skånskan - 10 mar 16 kl. 16:20

Kontrast ger konst

LUND Kulturens nya satsning Rock i Barocken är något så annorlunda som blomsterkonst av dansken Tage Andersen kombinerat med världsberömda rockfotografier av den nyss avlidne Bent Rejs. Hela utställningen har vuxit fram ur ledordet kontraster.– Det handlar om de två konstnärernas möte och att våga göra något oväntat som överraskar, säger Christian Penalva, utställningschef.

Kristianstadsbladet - 08 jan 14 kl. 19:43

Konst ska pryda fasaderna

Foto: Tommy Svensson
Christian IV är på plats. Nu kan stadens jubileumsfirande börja.
Totalt sex konstverk i form av jättelika vepor kommer i god tid före det stora 400-årskalaset i maj att placeras på olika fasader i Kristianstad.

SVT - 23 feb 11 kl. 14:39

Skola för urban konst

Medverkande: Abdul Hibombo, reporter Christian Olsson, elev Dajana, elev Pårra Andreasson, kursansvarig Sten Göransson, Gatukontoret Malmö foto: Christian Svensson klippning: Oskar Lindell / Joalim Hallgrim Rückert.

SVT - 27 maj 11 kl. 15:25

Mediefestival blandar konst med teknik

Just nu pågår New media meeting i Norrköping. Det är en festival som blandar konst med ny teknik och som lockar gäster från hela världen. Medverkande: Alex Biem Anna-Stina Månsson, reporter Peter Gahnström, projektledare NMM Sven-Erik Lundström, fotograf Christian Ståhl, redigerare.

Barometern - 07 feb 14 kl. 18:46

Skadad konst i domstol

Konst för flera hundra tusen kronor skadades under transporten. Snart ska tingsrätten avgöra om åkeriet år skyldigt att betala kostnaderna. Sommaren 2012 visade Kalmar konstmuseum Bo Christian Larssons utställning "Falling down".

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 16:11

Konst på språng invigdes i rådhuset

Foto: Tom Wall
I dag invigdes de tre konstverken Utsikt, Drivkraft och Budbäraren, som specialbeställts till Region Skånes och Kristianstads kommuns gemensamma hus.
Konstnärerna Gunilla Klingberg, Fredrik Wretman och Christian Patros deltog i invigningen. Dessutom fanns kultur- och fritidschef Bengt-Åke Kjell och konst- och kulturskribenten Ingela Lind på plats..

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 16:25

Konst i underjorden

Foto: Anders Sune Berg
Det är en av de häftigaste kulturbyggnaderna inte bara i Köpenhamn, utan i hela Europa. Det skriver författare och skribent C-J Charpentier om Cisternerne, vars historia går tillbaka till 1800-talet.
1853 drabbades Köpenhamn av en svår koleraepidemi som skördade nära femtusen människoliv.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Flexibla ventilramper sparar pengar hos många sågverk

För cirka fem år sedan kom Festos ventilramper av typ VTSA ut på den svenska sågverksmarknaden. Sedan dess har många företag inom industrin sparat pengar och arbetskraft genom att sätta in nya eller byta ut sina gamla system..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Revolutionerande robotsatsning är riskabel Kina

En av världens största ekonomier är besluten om att rida på robotvågen, men en utveckling av automatiserade industrier kan ge oanade effekter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Musikterapi kan lindra ångest hos dementa

Rapport visar på att musik kan öka välbefinnande bland dementa..

Nyteknik - I förrgår: 16:00

Vill du köpa en elbil får du ställa dig i kö

På jakt efter en elbil eller laddhybrid? Då får du ställa dig i kö. Det nya bonus malus-systemet har lett till rusning av laddbara bilar i Sverige..

Nyteknik - I förrgår: 14:42

Ny upptäckt kan ge elbilar dubbel räckvidd

En fördubbling av räckvidden – utan behovet av mer batterier. Tack vare ny teknik kan dagens elbilar få sig en rejäl uppgradering. ”Det här är ett paradigmskifte för hur ett batteri fungerar, säger forskaren Jeff Sakamoto”..

Nyteknik - I förrgår: 11:10

Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Tårfylld Elon Musk: jag jobbar 120 timmar i veckan

Om du tycker att Elon Musk haft ett tufft år tänker han inte protestera. I en stor intervju med New York Times kan Tesla-grundaren inte hålla tårarna tillbaka. ”Det har varit olidligt”..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Tillverkade batteri av alger – nu gör de ett av papper

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp i Uppsala använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Svenskt pappersbatteri öppnar för smarta förpackningar

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:33

Space X rymdkapsel Crew Dragon snart redo för avfärd

Nästa år ska Space X rymdkapsel vara redo för bemannade rymdfärder till och från ISS. Redan i höst görs de första testflygningarna med mänskliga passagerare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.