Nyteknik > Teknik

Wednesday, 17 October, 10:20

Nyteknik - 21 apr 18 kl. 09:03

Christian Tagliavini gör konst med 3d-teknikHan kallar sig själv för fotografisk hantverkare. På Fotografiska i Stockholm pågår utställningen The Extraordinary World of Christian Tagliavini..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tagliavini, Fotografiska, Stockholm, The Extraordinary World, Christian Tagliavini

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Christian, Tagliavini, gör, konstmed , 3d-teknik
Sydsvenskan - 12 jan 11 kl. 06:30

Christian Partos ger ljuset i tunneln

Glödlampor, ljusdioder, mekanik. Och ljusvarelser som är rädda för tåget. Konstnären Christian Partos gillar saker som rör sig.

YLE - 28 jun 17 kl. 06:30

Christian Sandström: Jag var inte i kontakt med mina känslor.

- Du har ingenting att göra på en teaterscen för du är inte i kontakt med dina känslor, fick Christian Sandström höra då han var nyutbildad skådespelare. Trots kallduschen insåg Christian efter ett tag att regissören egentligen gjorde honom en tjänst genom att ruska om och vara ärlig. Skådespelardrömmar Vasabördiga Christian Sandströms liv präglas av ett sökande.

Kristianstadsbladet - 29 sep 12 kl. 12:00

Konst för 4,5 miljoner beställd

Konst för närmare fem miljoner kronor ska pryda rådhuskvarteret. Nu är det beslutat hur det ska se ut.
Tre konstnärer och tre konstverk är klara för den konstnärliga gestaltningen av det nya kommun- och regionhuset.

Skånskan - 10 mar 16 kl. 16:20

Kontrast ger konst

LUND Kulturens nya satsning Rock i Barocken är något så annorlunda som blomsterkonst av dansken Tage Andersen kombinerat med världsberömda rockfotografier av den nyss avlidne Bent Rejs. Hela utställningen har vuxit fram ur ledordet kontraster.– Det handlar om de två konstnärernas möte och att våga göra något oväntat som överraskar, säger Christian Penalva, utställningschef.

Kristianstadsbladet - 08 jan 14 kl. 19:43

Konst ska pryda fasaderna

Foto: Tommy Svensson
Christian IV är på plats. Nu kan stadens jubileumsfirande börja.
Totalt sex konstverk i form av jättelika vepor kommer i god tid före det stora 400-årskalaset i maj att placeras på olika fasader i Kristianstad.

SVT - 23 feb 11 kl. 14:39

Skola för urban konst

Medverkande: Abdul Hibombo, reporter Christian Olsson, elev Dajana, elev Pårra Andreasson, kursansvarig Sten Göransson, Gatukontoret Malmö foto: Christian Svensson klippning: Oskar Lindell / Joalim Hallgrim Rückert.

SVT - 27 maj 11 kl. 15:25

Mediefestival blandar konst med teknik

Just nu pågår New media meeting i Norrköping. Det är en festival som blandar konst med ny teknik och som lockar gäster från hela världen. Medverkande: Alex Biem Anna-Stina Månsson, reporter Peter Gahnström, projektledare NMM Sven-Erik Lundström, fotograf Christian Ståhl, redigerare.

Barometern - 07 feb 14 kl. 18:46

Skadad konst i domstol

Konst för flera hundra tusen kronor skadades under transporten. Snart ska tingsrätten avgöra om åkeriet år skyldigt att betala kostnaderna. Sommaren 2012 visade Kalmar konstmuseum Bo Christian Larssons utställning "Falling down".

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 16:11

Konst på språng invigdes i rådhuset

Foto: Tom Wall
I dag invigdes de tre konstverken Utsikt, Drivkraft och Budbäraren, som specialbeställts till Region Skånes och Kristianstads kommuns gemensamma hus.
Konstnärerna Gunilla Klingberg, Fredrik Wretman och Christian Patros deltog i invigningen. Dessutom fanns kultur- och fritidschef Bengt-Åke Kjell och konst- och kulturskribenten Ingela Lind på plats..

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 16:25

Konst i underjorden

Foto: Anders Sune Berg
Det är en av de häftigaste kulturbyggnaderna inte bara i Köpenhamn, utan i hela Europa. Det skriver författare och skribent C-J Charpentier om Cisternerne, vars historia går tillbaka till 1800-talet.
1853 drabbades Köpenhamn av en svår koleraepidemi som skördade nära femtusen människoliv.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Teslas nya dator ökar prestandan i bilarna med 2000 procent

Bättre autopilot och på sikt helt självkörande bilar. Det ska bli verklighet tack vare en ny kraftfull datorenhet som Tesla designat helt själva..

Nyteknik - 1 timme sedan

Effektivare produktutveckling med nya SOLIDWORKS 2019

Den nya versionen av SOLIDWORKS ger betydligt högre grafikprestanda samt stöd för bland annat avancerade geometrier och fotorealism i ritningar och konstruktioner..

Nyteknik - 1 timme sedan

Så blev Polestars nya huvudkontor i Sverige

Placeringen på Volvos område ska stärka samarbetet mellan moderbolaget och deras elbilsspecialister. Med sitt nya globala huvudkontor i Göteborg visar Polestar att man inte bara är en kinesisk angelägenhet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Gifter i leksaker och köksprodukter av återvunnen plast

Vanliga europeiska hushållsprodukter gjorda av återvunnen plast innehåller giftiga flamskyddsmedel. Flera europeiska miljö- och konsumentorganisationer kräver nu lagändringar. – Nya produkter gjorda av ny plast får inte innehålla de här flamskyddsmedlen men om de är gjorda av återvunnen plast så är det okej.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Försvarets server till salu på nätet

En server hos Försvarsmakten hackades och inloggningsuppgifter låg ute till försäljning på ett internetforum 2016, avslöjar Dagens Nyheter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Google-vd Sundar Pichai bekräftar att företaget överväger en sökmotor i Kina

Google undersöker möjligheterna att ta fram en sökmotor anpassad för Kina – och kommunistregimens censur. Det måste övervägas med tanke på hur stor marknaden är, säger nätjättens vd..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Miljöforskningen tar genvägar till önskade resultat”

DEBATT. Vetenskap har övergetts till förmån för rena hypoteser. Färska exempel på detta är att kobolt i svenska dubbdäck skulle skörda liv i Kongo-Kinshasa och att granulat i konstgräs är den näst största källan till mikroplaster i haven, skriver Fredrik Ardefors, Svensk däckåtervinning..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Toyota och Softbank startar ett nytt mobilitetsföretag

Monet Technologies är resultatet av ett samarbete mellan fordonsjätten Toyota och investeringsbolaget Softbank. Deras nya mobilitetsföretag ska erbjuda både autonoma varuleveranser och persontransporter..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Djur fanns på jorden 100 miljoner år tidigare

Det fanns djurliv på jorden mer än 100 miljoner år tidigare än man tidigare trott. Detta har en internationell forskargrupp, där forskare från Uppsala universitet ingår, kommit fram till..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd i regnskog

Klimatförändringar pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.