Nyteknik > Teknik

Tuesday, 22 January, 08:05

Nyteknik - 21 apr 18 kl. 09:03

Christian Tagliavini gör konst med 3d-teknikHan kallar sig själv för fotografisk hantverkare. På Fotografiska i Stockholm pågår utställningen The Extraordinary World of Christian Tagliavini..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tagliavini, Fotografiska, Stockholm, The Extraordinary World, Christian Tagliavini

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Christian, Tagliavini, gör, konstmed , 3d-teknik
Sydsvenskan - 12 jan 11 kl. 06:30

Christian Partos ger ljuset i tunneln

Glödlampor, ljusdioder, mekanik. Och ljusvarelser som är rädda för tåget. Konstnären Christian Partos gillar saker som rör sig.

YLE - 28 jun 17 kl. 06:30

Christian Sandström: Jag var inte i kontakt med mina känslor.

- Du har ingenting att göra på en teaterscen för du är inte i kontakt med dina känslor, fick Christian Sandström höra då han var nyutbildad skådespelare. Trots kallduschen insåg Christian efter ett tag att regissören egentligen gjorde honom en tjänst genom att ruska om och vara ärlig. Skådespelardrömmar Vasabördiga Christian Sandströms liv präglas av ett sökande.

Kristianstadsbladet - 29 sep 12 kl. 12:00

Konst för 4,5 miljoner beställd

Konst för närmare fem miljoner kronor ska pryda rådhuskvarteret. Nu är det beslutat hur det ska se ut.
Tre konstnärer och tre konstverk är klara för den konstnärliga gestaltningen av det nya kommun- och regionhuset.

Skånskan - 10 mar 16 kl. 16:20

Kontrast ger konst

LUND Kulturens nya satsning Rock i Barocken är något så annorlunda som blomsterkonst av dansken Tage Andersen kombinerat med världsberömda rockfotografier av den nyss avlidne Bent Rejs. Hela utställningen har vuxit fram ur ledordet kontraster.– Det handlar om de två konstnärernas möte och att våga göra något oväntat som överraskar, säger Christian Penalva, utställningschef.

Kristianstadsbladet - 08 jan 14 kl. 19:43

Konst ska pryda fasaderna

Foto: Tommy Svensson
Christian IV är på plats. Nu kan stadens jubileumsfirande börja.
Totalt sex konstverk i form av jättelika vepor kommer i god tid före det stora 400-årskalaset i maj att placeras på olika fasader i Kristianstad.

SVT - 23 feb 11 kl. 14:39

Skola för urban konst

Medverkande: Abdul Hibombo, reporter Christian Olsson, elev Dajana, elev Pårra Andreasson, kursansvarig Sten Göransson, Gatukontoret Malmö foto: Christian Svensson klippning: Oskar Lindell / Joalim Hallgrim Rückert.

SVT - 27 maj 11 kl. 15:25

Mediefestival blandar konst med teknik

Just nu pågår New media meeting i Norrköping. Det är en festival som blandar konst med ny teknik och som lockar gäster från hela världen. Medverkande: Alex Biem Anna-Stina Månsson, reporter Peter Gahnström, projektledare NMM Sven-Erik Lundström, fotograf Christian Ståhl, redigerare.

Barometern - 07 feb 14 kl. 18:46

Skadad konst i domstol

Konst för flera hundra tusen kronor skadades under transporten. Snart ska tingsrätten avgöra om åkeriet år skyldigt att betala kostnaderna. Sommaren 2012 visade Kalmar konstmuseum Bo Christian Larssons utställning "Falling down".

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 16:11

Konst på språng invigdes i rådhuset

Foto: Tom Wall
I dag invigdes de tre konstverken Utsikt, Drivkraft och Budbäraren, som specialbeställts till Region Skånes och Kristianstads kommuns gemensamma hus.
Konstnärerna Gunilla Klingberg, Fredrik Wretman och Christian Patros deltog i invigningen. Dessutom fanns kultur- och fritidschef Bengt-Åke Kjell och konst- och kulturskribenten Ingela Lind på plats..

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 16:25

Konst i underjorden

Foto: Anders Sune Berg
Det är en av de häftigaste kulturbyggnaderna inte bara i Köpenhamn, utan i hela Europa. Det skriver författare och skribent C-J Charpentier om Cisternerne, vars historia går tillbaka till 1800-talet.
1853 drabbades Köpenhamn av en svår koleraepidemi som skördade nära femtusen människoliv.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Uppgifter: Volvo lanserar svänghjulsteknik i år

Ett svänghjul som tar till vara på energin vid inbromsning och lagrar den som rörelse. Enligt uppgifter lanserar Volvo Cars i år den sedan länge omtalade tekniken Kers..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Klätterrobotar från LTU ska inspektera flygplan

Klättrande robotar som inspekterar flygplan inför avfärd. Det kan bli verklighet inom en snar framtid..

Nyteknik - 1 timme sedan

”Fossilförbudet är ett luftslott som sätter krokben för lösningarna”

DEBATT. Den nya regeringen vill både öka produktionen av biodrivmedel och samtidigt förbjuda bilarna som ska använda de fossilfria bränslena. Överenskommelsen saknar helt verklighetsförankring, skriver Ulf Svahn på Svenska petroleum och biodrivmedel institutet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nu byggs världens största vindkraftverk

I sommar byggs världens största vindkraftverk – i Rotterdam. Anläggningen, vars vingspann är större än Kaknästornets höjd, blir den första 12MW-snurran från GE..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Google får böta en halv miljard kronor

I sin första användning av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) slår Frankrikes motsvarighet till Datainspektionen Google i huvudet med 50 miljoner euro, drygt 512 miljoner kronor, i böter..

Nyteknik - Igår: 07:17

Spana in den blodröda supermånförmörkelsen

Under måndagsmorgonen kunde en blodröd supermåne beskådas över himlen. Och det var verkligen en speciell händelse - nästa gång det blir en lika lång och spektakulär total månförmörkelse står almanackan på 2029..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Då lanseras Ikeas och Sonos smarta högtalare

”Symfonisk” – det ska bli namnet på en serie uppkopplade högtalare som Ikea och Sonas utvecklar tillsammans. Nu vet vi att högtalarna ska lanseras i sommar..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Kina: Forskaren bakom Crispr-bebisar agerade själv

Forskaren som ska ha använt gensaxen Crispr på två tvillingflickor har agerat på eget bevåg, uppger kinesisk statsmedia. Nu väntar en polisutredning, som kan leda till ett hårt straff..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Saab tecknar kontrakt med brittiska försvaret

Försvarskoncernen Saab har landat ett kontrakt med brittiska försvarsministeriet gällande service och underhåll av det landbaserade radarsystemet Giraffe AMB..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Googles lagring av platsdata granskas efter kritik

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.