GöteborgsPosten > Opinion

Friday, 25 May, 05:08

GöteborgsPosten - 21 apr 18 kl. 05:00

Teodorescu: Också fattiga ska få välja skolaDet fria skolvalet ger alla barn och föräldrar, oavsett tjockleken på deras plånbok, en chans att välja - men också att välja bort. Det är en fråga om rättvisa..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

5910 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TeodorescuOckså , fattigaska , , välja, skola
YLE - 10 maj 17 kl. 19:27

De fattiga ska få välja vård, säger Zyskowicz - århundradets blåsning säger Nylander

De fattigaste får sämre och dyrare vård medan vårdbolagen kan skumma grädden av mjölken, säger oppositionen. Tvärtom, säger regeringspartierna: Nu får också de fattiga välja en bättre vård. Riksdagen debatterade i dag, onsdag, regeringens förslag till valfrihet inom vården.

GöteborgsPosten - 29 aug 17 kl. 15:00

Teodorescu: Också kyrkan ska följa lagen

Svenska kyrkan är ingen "fredad zon", oavsett företrädarnas egna uppfattningar..

GöteborgsPosten - 28 sep 17 kl. 09:03

Teodorescu: Också kyrkan ska följa lagen

Svenska kyrkan är ingen "fredad zon", oavsett företrädarnas egna uppfattningar..

Ekonomistas - 21 nov 14 kl. 07:00

När rika barn möter fattiga

Att människor från olika grupper och samhällsklasser umgås kan öka förståelsen för andras villkor. Sådan förståelse kan i bästa fall bidra till ett mer tolerant och kanske generösare samhällsklimat. Eftersom barn sannolikt är mer påverkbara än vuxna är detta en anledning till att socialt blandade skolor ofta ses som ett mål i sig.

BT - 07 feb 13 kl. 13:18

Hur fattiga är de fattiga barnen?

Finns fattiga barn i Sverige? Finns det hålögda, håglösa, smutsiga och dåligt klädda barn, som lever i misär? För att kunna få mat för dagen måste de hjälpa till med försörjning genom tiggeri och småstölder.

YLE - 02 sep 17 kl. 07:04

Fattiga barnfamiljer tvingas hitta egna överlevnadsstrategier

Vad skulle du ta dig till om du inte hade råd att köpa mat åt barnen? Om du ber om mera hjälp från myndigheterna, men bemöts av avslag eller ofantliga mängder byråkrati? Det här är den verklighet som många fattiga barnfamiljer upplever i Finland idag.

GöteborgsPosten - 27 jul 15 kl. 07:33

Alice Teodorescu sommarpratar i dag

I dag är Alice Teodorescu, 31 år och politisk redaktör på Göteborgs-Posten, värd för Sommar i P1. Sommarpratet börjar i Rumänien och lyssnaren får följa hennes uppväxt och den resa hon gjort..

GöteborgsPosten - 27 jul 15 kl. 07:33

Alice Teodorescu sommarpratar i dag

I dag är Alice Teodorescu, 31 år och politisk redaktör på Göteborgs-Posten, värd för Sommar i P1. Sommarpratet börjar i Rumänien och lyssnaren får följa hennes uppväxt och den resa hon gjort..

BT - 21 dec 12 kl. 00:30

Världens fattiga får betala högsta priset för maten

Maten länkar samman världen. Vi måste alla äta. Men priset blir alltid högst för dem som har minst att betala med.

Kristianstadsbladet - 31 mar 14 kl. 08:11

Berättelsen om den fattiga staden


I staden där borgmästare Måns regerade byggdes det stora palats med gyllene salar. Borgmästare Måns och hans vice borgmästare Axel hade nämligen fått för sig att bygga stolta monument för att bli ihågkomna som driftiga män. Borgmästaren hade hela tiden sagt att staden hade så gott om pengar att byggena på intet sätt skulle påverka stadens övriga verksamheter.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Sonesson: Ge kommunerna mer makt över strandskyddet

Det är utmärkt att strandskyddet nu lyfts i valrörelsen. Det är orimligt att länsstyrelser kan besluta att en hel kuststräcka omfattas av strandskydd på hundratals meter. Det måste finnas proportioner i ett glesbefolkat land som har bland mest stränder i hela världen per capita..

GöteborgsPosten - Igår: 14:00

Boscanin: Moralpoliser hör inte hemma i Sverige

Många kvinnor har inget annat val än att stanna kvar i områden där deras frihet begränsas av moralpoliser. Även om kvinnorna kunde flytta på sig skulle det inte lösa grundproblemet med personer som tagit med sig en usel kvinnosyn från sina ursprungsländer och som vill fortsätta kontrollera kvinnor i Sverige..

GöteborgsPosten - I förrgår: 15:40

Cwejman: Myten om det rasistiska Sverige sprids vidare

I en rad artiklar och rapporter har Sverige pekats ut som ett genomrasistiskt land - helt utan ordentliga bevis. Att lögner florerar är en sak, men att en seriös journalist sprider dem vidare helt okritiskt är allvarligt, skriver ledarsidans Adam Cwejman..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:00

Boscanin: Sveriges militära muskler inget att skryta om

Att kunna försvara sina medborgare är en av statens mest grundläggande uppgifter. Därför är det häpnadsväckande att olika regeringar under så lång tid negligerat det uppdraget..

GöteborgsPosten - 22 maj 18 kl. 05:00

Boscanin: Regeringen måste ta hårdare tag mot bilmålvakter

Enligt Transportstyrelsens register finns det 185 personer i Göteborg som inte är bilhandlare men som äger fler än 100 bilar och som dessutom har fordonsrelaterade skulder på över 5000 kronor. Sannolikt är de flesta av dessa bilmålvakter och det finns troligtvis ännu fler..

GöteborgsPosten - 21 maj 18 kl. 16:25

Sonesson: Rädda Barnen har inte värnat barnperspektivet

Regeringen har utsett Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin till ny barnombudsman. Det är ett olyckligt beslut med tanke på hennes agerande när det gäller ensamkommande unga. Sverige förtjänar en analytisk och ödmjuk BO..

GöteborgsPosten - 21 maj 18 kl. 10:15

Cwejman: Så kan vapensmugglingen till Sverige hindras

Endast en bråkdel av alla personer som passerar gränsen till Sverige kontrolleras, därför flödar det, år efter år, inte massiva mängder vapen från Balkan till Sverige. Vapen som senare används i brutala gängkrig. Ledarsidans Adam Cwejman skriver om ett problem vars lösning faktiskt finns inom räckhåll..

GöteborgsPosten - 19 maj 18 kl. 05:00

Teodorescu: Mer salami och bröst till folket

Om givare av kulturbidrag ställer krav på jämställdhet för att få ta del av kulturstöd så kommer konstnärer att använda en terminologi som ger sken av att deras konst skapar jämställdhet. Den utveckling vi ser i Sverige, som premierar yta framför innehåll och där kön och etnicitet är viktigare än vad du kan och tänker, är djupt skadlig..

GöteborgsPosten - 19 maj 18 kl. 05:00

Abramowicz: Utanförskapet börjar redan i förskolan

Enligt skollagen ska förskolan medverka till att barn med annat modersmål än svenska får möjlighet att utveckla det svenska språket. Men på vissa håll är den i sådan minoritetsställning att barnen aldrig får en chans att lära sig fungerande svenska, skriver Naomi Abramowicz, kolumnist på ledarsidan..

GöteborgsPosten - 18 maj 18 kl. 05:00

Cwejman: Motståndet mot Västlänken kommer inte att upphöra

Att Mark- och Miljödomstolen ger klartecken för byggstart innebär inte att det medborgerliga engagemanget upphör..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.