DN > Nyheter

Saturday, 26 May, 04:25

DN - 20 apr 18 kl. 20:00

Richard Swartz: Ett liv utan fågelsång kan inte vara ett lyckligt livKOLUMNEN. Richard Swartz är författare, journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Bin, fjärilar och andra insekter stängs i dag in i vad som om de vore människor skulle kallas getton. Att svalornas skriande i skyn således har blivit en sällsynthet är en sorglig olycka..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Swartz, Kolumnen, Dagens Nyheter

Dela artikeln

313 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Richard, SwartzEtt , livutan , fågelsångkan inte vara , ett lyckligt liv
Supermiljöbloggen - 01 jun 15 kl. 00:03

Efter brandkatastrofen spirar nu nytt liv

Efter regn kommer solsken, sägs det. Branden i Västmanland som förra året ödelade närmare 15 000 hektar mark har gett plats åt nya växter och djur. Ekosystem med en biologisk mångfald utöver det vanliga börjar nu spira i de brandhärjade skogarna.

Hela Gotland - 05 apr 14 kl. 10:06

Gothems skola fick nytt liv

"Det gästerna fascineras över är fågelsången, tystnaden och att de får lugn och ro. Det är en fantastisk rogivande atmosfär att få vistas här med kyrkan som granne"..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt!
När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

BT - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt! När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 04:00

"Kan manverkligenförlåta allt?"

Hur känns det i ditt hjärta denna vårdag? Friskt och lätt? Glatt och ljust?

BT - 09 apr 14 kl. 09:25

God välfärd för svensk kyckling

Svar till Ingemar Rosberg, BT 4/4. Svensk kyckling med kvalitet handlar inte om hobbyhöns i sörgårdsidyll utan om god djurvälfärd med hänsyn tagen även till livsmedelssäkerhet och klimat. Det borde vara självklart att ställa höga krav på dessa faktorer – på samma sätt som politiker ställer krav på svenska bönder.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 20:05

Christer Sjögren berättar allt

Han har sålt tolv miljoner skivor, fyllt stora arenor Sverige runt otaliga gånger, fyllt löpsedlarna lika ofta och är utan tvekan landets mest välkände dansbandssångare från sina år med Vikingarna. När Christer Sjögren i dag kommer med sina memoarer ”Får jag lov att berätta?” har han valt att berätta om allt, både om de ljusa och de mörka sidorna av artistlivet.

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 05:30

Flytt förenat med livsfara

Flyttningen under vår och höst är den överlägset farligaste perioden i en fågels liv, enligt en ny studie.
Däremot är dödligheten mycket låg under övervintringen i Afrika – tvärt emot vad man tidigare trott..

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 14:00

Rum för Sara Lidmans ord

Foto: Tomas Polvall
Kulturjournalist Tomas Polvall tog tåget till Umeå i helgen för att närvara under invigningen av kulturhuvudstadsåret. Mötet imponerade på honom, och hans rapport får avsluta vår artikelserie om Umeå2014.
Och snön brinner är det frestande att skriva under den helg Umeå invigs som kulturhuvudstad i Europa.

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 10:53

På Gökotta i Vederslöv

Eleverna i årskurs fem på Vederslövs skola laddade inför gökottan upp med korvgrillning och övernattning i skolans gymnastikhall. Tidigt på morgonen gav de sig sen ut för att lyssna på vårfåglarnas fågelsång. När Smålandsposten anländer till Vederslövs skola, tidigt på torsdagsmorgonen, möts vi av trötta och sömngrusiga ögon hos eleverna i årskurs fem.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Lördag 26 maj

DN - 4 timmar sedan

Ryssland medger ”systematisk dopning”

Högt uppsatta ryska företrädare för idrottsrörelsen medger i ett brev förekomsten av ”systematisk dopning”. Bakom brevet står bland annat Rysslands idrottsminister, enligt AFP..

DN - 4 timmar sedan

Kristna högerns stöd för Trump ökar trots skandaler

Den kristna högerns stöd för Donald Trump har aldrig varit starkare. Trots vårens skandaler kring otrohetsaffärer och betalningar till Stephanie Clifford, känd som porrstjärnan Stormy Daniels, har kristna vita väljare nu mer förtroende än någonsin för Trump..

DN - 5 timmar sedan

Rökning på stränderna förbjudet i flera kommuner

Ciggen på stranden är ett minne blott i flera kommuner – och diskussioner förs om att förbjuda rökning på fler platser.  I täten mot att få bort strandrökningen går Blekinge. .

DN - 5 timmar sedan

FBI varnar för hackade routrar

USA:s federala polis FBI bekräftar nu att intrång gjorts i hundratusentals routrar av ryska hackare, som därmed kan komma över privat information och störa nätverkstrafiken..

DN - 6 timmar sedan

Efter broderns självmord: Esmat vill pröva statens ansvar

16-åriga Esmat vill pröva om staten kan hållas ansvarig för hans brors självmord. Tillsammans med juristen Anna Rogalska Hedlund är planen att ta ärendet till domstol.  – Jag bedömer att det finns relativt goda chanser att få gehör, säger Anna Rogalska Hedlund ..

DN - 6 timmar sedan

Migrationsverket: Ingen ny vägledning om nätverk

I samband med DN:s granskning konstaterade Migrationsverket att bedömningen av nätverk är ett problem i verksamheten och att man därför skulle ta fram bättre vägledning. Nu skrinläggs planerna.  – Jag kom fram till att det är ett ämne som inte lämpar sig att styra på detta sätt, säger rättschef Fredrik Beijer.

DN - 6 timmar sedan

Här är krispartierna

Vad de lovar, vilka väljare de vill vinna och hur de anser att Sverige ska regeras..

DN - 7 timmar sedan

McIlroy i storslag – Axén femma

Den nordirländske golfaren Rory McIlroy spelade andra rundan på sju under par i brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth..

DN - 7 timmar sedan

Fed-chefen varnar för att ta oberoendet för givet

Förtroendet för regeringar och offentliga institutioner är i botten. Centralbanker kan inte längre ta sitt oberoende för givet. Den varningen kommer från Jerome Powell, chefen för amerikanska Federal Reserve.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.