DN > Nyheter

Tuesday, 22 January, 07:31

DN - 20 apr 18 kl. 20:00

Richard Swartz: Ett liv utan fågelsång kan inte vara ett lyckligt livKOLUMNEN. Richard Swartz är författare, journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Bin, fjärilar och andra insekter stängs i dag in i vad som om de vore människor skulle kallas getton. Att svalornas skriande i skyn således har blivit en sällsynthet är en sorglig olycka..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Swartz, Kolumnen, Dagens Nyheter

Dela artikeln

315 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Richard, SwartzEtt , livutan , fågelsångkan inte vara , ett lyckligt liv
Supermiljöbloggen - 01 jun 15 kl. 00:03

Efter brandkatastrofen spirar nu nytt liv

Efter regn kommer solsken, sägs det. Branden i Västmanland som förra året ödelade närmare 15 000 hektar mark har gett plats åt nya växter och djur. Ekosystem med en biologisk mångfald utöver det vanliga börjar nu spira i de brandhärjade skogarna.

Hela Gotland - 05 apr 14 kl. 10:06

Gothems skola fick nytt liv

"Det gästerna fascineras över är fågelsången, tystnaden och att de får lugn och ro. Det är en fantastisk rogivande atmosfär att få vistas här med kyrkan som granne"..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt!
När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

BT - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt! När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 04:00

"Kan manverkligenförlåta allt?"

Hur känns det i ditt hjärta denna vårdag? Friskt och lätt? Glatt och ljust?

BT - 09 apr 14 kl. 09:25

God välfärd för svensk kyckling

Svar till Ingemar Rosberg, BT 4/4. Svensk kyckling med kvalitet handlar inte om hobbyhöns i sörgårdsidyll utan om god djurvälfärd med hänsyn tagen även till livsmedelssäkerhet och klimat. Det borde vara självklart att ställa höga krav på dessa faktorer – på samma sätt som politiker ställer krav på svenska bönder.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 20:05

Christer Sjögren berättar allt

Han har sålt tolv miljoner skivor, fyllt stora arenor Sverige runt otaliga gånger, fyllt löpsedlarna lika ofta och är utan tvekan landets mest välkände dansbandssångare från sina år med Vikingarna. När Christer Sjögren i dag kommer med sina memoarer ”Får jag lov att berätta?” har han valt att berätta om allt, både om de ljusa och de mörka sidorna av artistlivet.

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 05:30

Flytt förenat med livsfara

Flyttningen under vår och höst är den överlägset farligaste perioden i en fågels liv, enligt en ny studie.
Däremot är dödligheten mycket låg under övervintringen i Afrika – tvärt emot vad man tidigare trott..

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 14:00

Rum för Sara Lidmans ord

Foto: Tomas Polvall
Kulturjournalist Tomas Polvall tog tåget till Umeå i helgen för att närvara under invigningen av kulturhuvudstadsåret. Mötet imponerade på honom, och hans rapport får avsluta vår artikelserie om Umeå2014.
Och snön brinner är det frestande att skriva under den helg Umeå invigs som kulturhuvudstad i Europa.

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 10:53

På Gökotta i Vederslöv

Eleverna i årskurs fem på Vederslövs skola laddade inför gökottan upp med korvgrillning och övernattning i skolans gymnastikhall. Tidigt på morgonen gav de sig sen ut för att lyssna på vårfåglarnas fågelsång. När Smålandsposten anländer till Vederslövs skola, tidigt på torsdagsmorgonen, möts vi av trötta och sömngrusiga ögon hos eleverna i årskurs fem.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.