DN > Nyheter

Wednesday, 22 August, 03:50

DN - 20 apr 18 kl. 20:00

Richard Swartz: Ett liv utan fågelsång kan inte vara ett lyckligt livKOLUMNEN. Richard Swartz är författare, journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Bin, fjärilar och andra insekter stängs i dag in i vad som om de vore människor skulle kallas getton. Att svalornas skriande i skyn således har blivit en sällsynthet är en sorglig olycka..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Swartz, Kolumnen, Dagens Nyheter

Dela artikeln

315 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Richard, SwartzEtt , livutan , fågelsångkan inte vara , ett lyckligt liv
Supermiljöbloggen - 01 jun 15 kl. 00:03

Efter brandkatastrofen spirar nu nytt liv

Efter regn kommer solsken, sägs det. Branden i Västmanland som förra året ödelade närmare 15 000 hektar mark har gett plats åt nya växter och djur. Ekosystem med en biologisk mångfald utöver det vanliga börjar nu spira i de brandhärjade skogarna.

Hela Gotland - 05 apr 14 kl. 10:06

Gothems skola fick nytt liv

"Det gästerna fascineras över är fågelsången, tystnaden och att de får lugn och ro. Det är en fantastisk rogivande atmosfär att få vistas här med kyrkan som granne"..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt!
När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

BT - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt! När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 04:00

"Kan manverkligenförlåta allt?"

Hur känns det i ditt hjärta denna vårdag? Friskt och lätt? Glatt och ljust?

BT - 09 apr 14 kl. 09:25

God välfärd för svensk kyckling

Svar till Ingemar Rosberg, BT 4/4. Svensk kyckling med kvalitet handlar inte om hobbyhöns i sörgårdsidyll utan om god djurvälfärd med hänsyn tagen även till livsmedelssäkerhet och klimat. Det borde vara självklart att ställa höga krav på dessa faktorer – på samma sätt som politiker ställer krav på svenska bönder.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 20:05

Christer Sjögren berättar allt

Han har sålt tolv miljoner skivor, fyllt stora arenor Sverige runt otaliga gånger, fyllt löpsedlarna lika ofta och är utan tvekan landets mest välkände dansbandssångare från sina år med Vikingarna. När Christer Sjögren i dag kommer med sina memoarer ”Får jag lov att berätta?” har han valt att berätta om allt, både om de ljusa och de mörka sidorna av artistlivet.

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 05:30

Flytt förenat med livsfara

Flyttningen under vår och höst är den överlägset farligaste perioden i en fågels liv, enligt en ny studie.
Däremot är dödligheten mycket låg under övervintringen i Afrika – tvärt emot vad man tidigare trott..

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 14:00

Rum för Sara Lidmans ord

Foto: Tomas Polvall
Kulturjournalist Tomas Polvall tog tåget till Umeå i helgen för att närvara under invigningen av kulturhuvudstadsåret. Mötet imponerade på honom, och hans rapport får avsluta vår artikelserie om Umeå2014.
Och snön brinner är det frestande att skriva under den helg Umeå invigs som kulturhuvudstad i Europa.

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 10:53

På Gökotta i Vederslöv

Eleverna i årskurs fem på Vederslövs skola laddade inför gökottan upp med korvgrillning och övernattning i skolans gymnastikhall. Tidigt på morgonen gav de sig sen ut för att lyssna på vårfåglarnas fågelsång. När Smålandsposten anländer till Vederslövs skola, tidigt på torsdagsmorgonen, möts vi av trötta och sömngrusiga ögon hos eleverna i årskurs fem.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Så arbetar DN med faktakoll

Dagens nyheter är en del av faktakollssamarbetet Faktiskt. Faktiskt är ett samarbete mellan några av Sveriges ledande mediehus där vi samlar faktakollade påståenden inom samhällsdebatten och det offentliga samtalet i Sverige. Den här artikeln berättar hur vi arbetar med faktakoll, och innehåller en löpande rättelselogg över rättelser i våra granskningar..

DN - 2 timmar sedan

Martin Gelin: Cohens utpekande kan äventyra Trumps framtid

Donald Trumps tidigare jurist Michael Cohen pekar ut presidenten som personen som beordrat honom att begå federala brott under valkampanjen 2016. Det är första gången en person i åklagaren Robert Muellers undersökning direkt pekat ut Trump som skyldig till ett brott. På tisdagen dömdes dessutom Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort för grova finansbrott på åtta åtalspunkter..

DN - 3 timmar sedan

Åtta bilar sattes i brand i Uppsala

Åtta bilar stacks i brand vid två olika bränder i Uppsala sent på tisdagskvällen..

DN - 3 timmar sedan

Post Malone: Tack för era böner

Efter att ha flugit från New Jersey till New York för att tömma tanken på så mycket bränsle som möjligt lyckades flygplanet som världsartisten Post Malone befann sig i på tisdagskvällen, svensk tid, göra en lyckad nödlandning, rapporterar TMZ..

DN - 3 timmar sedan

Onsdag 22 augusti

DN - 4 timmar sedan

Drömstart för Graham Potter – kryssade mot Leeds

SWANSEA. Graham Potter har fått en drömstart i Swansea. Obesegrad efter fyra omgångar.

DN - 5 timmar sedan

Så kan kommunerna lösa bostadsbristen

Det måste bli billigare att bygga nya bostäder. Det konstaterar delegation bostad 2030, som fått uppdrag av Hyresgästföreningen att presentera förslag på hur bostadsbristen kan lösas. .

DN - 5 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst..

DN - 5 timmar sedan

Erik Helmerson: Löfven blev totalt svarslös om skatterna

Vid tvivel: Höj skatten. Det tycks vara den enda tanke Stefan Löfven och Socialdemokraterna orkar ha om den svenska ekonomin. I SVT:s utfrågning bestraffades lättjan skoningslöst..

DN - 5 timmar sedan

Rättstolk förespråkar sharialagar – anmäls till Kammarkollegiet

I en kampanjvideo från en islamistisk organisation som uppmanar muslimer att inte rösta, säger en man att alla andra lagar än Allahs är förbjudna. Mannen är rättstolk, auktoriserad att jobba i svenska domstolar. Nu har han anmälts till Kammarkollegiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.