DN > Nyheter

Tuesday, 16 October, 05:58

DN - 20 apr 18 kl. 20:00

Richard Swartz: Ett liv utan fågelsång kan inte vara ett lyckligt livKOLUMNEN. Richard Swartz är författare, journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Bin, fjärilar och andra insekter stängs i dag in i vad som om de vore människor skulle kallas getton. Att svalornas skriande i skyn således har blivit en sällsynthet är en sorglig olycka..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Swartz, Kolumnen, Dagens Nyheter

Dela artikeln

315 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Richard, SwartzEtt , livutan , fågelsångkan inte vara , ett lyckligt liv
Supermiljöbloggen - 01 jun 15 kl. 00:03

Efter brandkatastrofen spirar nu nytt liv

Efter regn kommer solsken, sägs det. Branden i Västmanland som förra året ödelade närmare 15 000 hektar mark har gett plats åt nya växter och djur. Ekosystem med en biologisk mångfald utöver det vanliga börjar nu spira i de brandhärjade skogarna.

Hela Gotland - 05 apr 14 kl. 10:06

Gothems skola fick nytt liv

"Det gästerna fascineras över är fågelsången, tystnaden och att de får lugn och ro. Det är en fantastisk rogivande atmosfär att få vistas här med kyrkan som granne"..

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt!
När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

BT - 01 jul 14 kl. 07:15

Ljuskyltar triggar fågelsången

Alla älskar fåglarnas sång. Men varför måste de börja så förbannat tidigt! När det kommer till att hitta en potentiell partner eller skydda sitt revir gör fåglar allt för att väsnas.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 15 kl. 04:00

"Kan manverkligenförlåta allt?"

Hur känns det i ditt hjärta denna vårdag? Friskt och lätt? Glatt och ljust?

BT - 09 apr 14 kl. 09:25

God välfärd för svensk kyckling

Svar till Ingemar Rosberg, BT 4/4. Svensk kyckling med kvalitet handlar inte om hobbyhöns i sörgårdsidyll utan om god djurvälfärd med hänsyn tagen även till livsmedelssäkerhet och klimat. Det borde vara självklart att ställa höga krav på dessa faktorer – på samma sätt som politiker ställer krav på svenska bönder.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 20:05

Christer Sjögren berättar allt

Han har sålt tolv miljoner skivor, fyllt stora arenor Sverige runt otaliga gånger, fyllt löpsedlarna lika ofta och är utan tvekan landets mest välkände dansbandssångare från sina år med Vikingarna. När Christer Sjögren i dag kommer med sina memoarer ”Får jag lov att berätta?” har han valt att berätta om allt, både om de ljusa och de mörka sidorna av artistlivet.

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 05:30

Flytt förenat med livsfara

Flyttningen under vår och höst är den överlägset farligaste perioden i en fågels liv, enligt en ny studie.
Däremot är dödligheten mycket låg under övervintringen i Afrika – tvärt emot vad man tidigare trott..

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 14:00

Rum för Sara Lidmans ord

Foto: Tomas Polvall
Kulturjournalist Tomas Polvall tog tåget till Umeå i helgen för att närvara under invigningen av kulturhuvudstadsåret. Mötet imponerade på honom, och hans rapport får avsluta vår artikelserie om Umeå2014.
Och snön brinner är det frestande att skriva under den helg Umeå invigs som kulturhuvudstad i Europa.

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 10:53

På Gökotta i Vederslöv

Eleverna i årskurs fem på Vederslövs skola laddade inför gökottan upp med korvgrillning och övernattning i skolans gymnastikhall. Tidigt på morgonen gav de sig sen ut för att lyssna på vårfåglarnas fågelsång. När Smålandsposten anländer till Vederslövs skola, tidigt på torsdagsmorgonen, möts vi av trötta och sömngrusiga ögon hos eleverna i årskurs fem.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Trump vinner första seger mot Stormy Daniels

Den före detta porrstjärnan Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, har åkt på ett bakslag i och med att en amerikansk domare avslagit hennes stämningsansökan mot USA:s president Donald Trump..

DN - 1 timme sedan

”Feminism bör stå för sunda kvinnliga kroppar”

Några av feminismens nyckelord är rättigheter, möjligheter och skyldigheter, och vi anser att alla har en skyldighet att ta hand om sin kropp på bästa sätt. Övervikt ska inte uppmuntras, skriver fem styrelseledamöter i Idrottsmedicin Syd..

DN - 4 timmar sedan

Röda korset-medarbetare dödad av Boko Haram i Nigeria

En kvinnlig vårdarbetare vid Röda Korset har dödats av terrorrörelsen Boko Haram i norra Nigeria, meddelar landets regering. .

DN - 5 timmar sedan

Ernie

DN - 6 timmar sedan

England chockade Spanien i Nations League

Spanien slog VM-finalisten Kroatien med 6–0 senast i Nations League. Mot England chockades laget – med tre baklängesmål i första halvlek. Raheem Sterling gjorde två av Englands vackra mål i 3–2-segern – hans första landslagsmål på tre år..

DN - 6 timmar sedan

FN varnar för värsta svältkatastrofen på 100 år i Jemen

Jemen kan stå inför en svältkatastrof utan motstycke de senaste 100 åren, varnar FN. Om inte den saudiskledda koalitionens bombningar upphör hotas 13 miljoner människor inom några månader..

DN - 8 timmar sedan

Elias Ymer kämpade till sig segern

Han såg länge ut som en förlorare, men efter två och en halv timmes spel kunde Elias Ymer slå in matchbollen mot 67-rankade tysken Maximilian Marterer. Segersiffrorna skrevs till 4–6, 7–5, 7–5. – Jag är sjukt imponerad av mig själv i dag.

DN - 8 timmar sedan

Förhandlingarna allt annat än stormiga i Stockholm

I rejält blåsväder radade tio nya borgarråd upp sig utanför Stadshuset. Men både Miljöpartiet och Alliansen beskriver förhandlingarna som allt annat än stormiga. – Vi ser fram emot att kunna styra som ett lag, sade Anna König Jerlmyr (M), nytt finansborgarråd..

DN - 8 timmar sedan

Carl-Johan von Seth: Höga förväntningar på cannabisekonomin kan komma på skam

Inför legaliseringen i Kanada har cannabisaktier rusat, rasat och rusat igen. Både företag och myndigheter hoppas kunna casha in när en svart marknad blir vit.  Men de höga ekonomiska förväntningarna på laglig marijuana riskerar att komma på skam..

DN - 8 timmar sedan

Dagens skiva: Anders Hagbergs flöjtmusik får liv av tystnaden

Det är mycket rymd i de akustiska rummen när Anders Hagberg spelar soloflöjt, ibland med sparsamt slagverkskomp, men de karga miljöerna känns inte obefolkade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.