DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:28

DI - 20 apr 18 kl. 19:30

Byggsektorn: Beställarna bör kräva klimatsmart byggandeDEBATT. Det är angeläget att bygg- och anläggningssektorn kan minska sin klimatpåverkan. Det blir dock svårt att göra detta om inte medvetenheten ökar hos beställarna. Ambitiösa klimatkrav kan möjliggöra byggsektorns färdplan för ett fossilfritt Sverige, skriver företrädare för byggsektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Sverige

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggsektorn, Beställarna, bör, kräva, klimatsmart, byggande
HBL - 21 okt 13 kl. 07:35

Kaleva: Även beställarna måste informera skattmasen om byggen

Den kommande plikten att informera skatteförvaltningen om byggprojekt har uppfattats på ett alltför snävt sätt, skriver Kaleva. Överinspektör Sari Wulff på skatteförvaltningen säger att de flesta trott att plikten endast omfattar företag inom byggbranschen.
Wulff säger att även beställarna, till exempel bostadsaktiebolag och kommuner ska överlåta uppgifter till skattemyndigheten.

YLE - 16 maj 13 kl. 15:24

Över 30 000 beställde gratis resekort

På morsdagen upphörde HRT- kampanjen för att locka bilister till kollektivtrafiken. Kampanjen överträffade HRT:s förväntningar och man måste förlänga den ursprungliga leveranstiden. 34 000 beställde det avgiftsfria resekortet.

YLE - 07 sep 15 kl. 04:44

Få kommuner beställer tyst asfalt

Kommunerna borde skärpa sig när det gäller bekämpningen av trafikbuller. Det anser asfaltsbranschen som utvecklat så kallad tyst asfalt, men få kommuner har intresse av att använda det. - Hela branschen hade stora projekt för tio år sedan när vi utvecklade de här beläggningarna och gjorde många provavsnitt, säger forsningsdirektör Lars Forstén på Lemminkäinen.

YLE - 24 nov 16 kl. 11:24

Unga bagare bland utställarna på årets Know How-mässa

Lucas Mulders och Nadine Hagman bakar och säljer kakor i sitt företag Unna dig UF. De är två av 50 unga företagare som ställer ut på årets Know How-mässa i Botniahallen i Korsholm. Företagande är temat för mässan som framför allt riktar sig till unga som söker nya utbildnings och arbetsmöjligheter.

SVT Debatt - 06 dec 13 kl. 12:25

Ken Ring är inget för familjemyskvällarna

TV Genom sin medverkan i Så mycket bättre i TV4 har rapparen Ken Ring börjat bli folkkär. Men för mig, som homosexuell och – precis som Ken Ring – uppvuxen i förorten, river hans texter upp gamla sår. Det han står för är så långt ifrån familjemys på bästa sändningstid man kan komma.

HBL - 21 okt 13 kl. 07:58

Misären på botten består

När Helsingfors Gästhem och ­Natthärbärgen grundades i slutet av 1800-talet svarade det mot ett stort ­behov. Misären och ­fattigdomen i ­Helsingfors var stor. I dag, 130 år ­senare, ser problemen annorlunda ut men fortfarande lider människor nöd och allt yngre drabbas.

GT - 08 apr 16 kl. 09:07

Patricia fick nog av smällarna: "Inte komma undan"

KUNGSBACKA. Efter att både läst om och själv hört smällare i Kungsbacka fick Patricia Landmér, 57, nog. När hon såg en man fyra av en "sjuhelvetes bomb" på marknaden bestämde hon sig för att följa efter.

Länstidningen i Jämtland - 05 dec 17 kl. 16:35

Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

Sotirios Papagiannopoulos var en av skrällarna i Janne Anderssons trupp till januariturnén. ÖFK-backen har varit i kontakt med det grekiska förbundet – men ser nu ut att välja spel för det svenska landslaget. – Jag har fått bekräftat att han vill vara med, säger förbundskaptenen till Sportbladet..

ÖstersundsPosten - 05 dec 17 kl. 16:35

Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

Sotirios Papagiannopoulos var en av skrällarna i Janne Anderssons trupp till januariturnén. ÖFK-backen har varit i kontakt med det grekiska förbundet – men ser nu ut att välja spel för det svenska landslaget. – Jag har fått bekräftat att han vill vara med, säger förbundskaptenen till Sportbladet..

Skånskan - 24 nov 15 kl. 16:31

Gav hjälp till ROT-fifflare

Malmö Den 60-åriga kvinnan bistod personer som dömts för omfattande ROT-bedrägerier. Hon döms nu till villkorlig dom och 120 dagsböter för grovt penninghäleri.Det handlar om närmare 270 000 kronor som hamnat på ett konto hon kontrollerat.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Roche målar ljus framtid för Hemlibra – väntas godkännas i USA i oktober

Det schweiziska läkemedelsbolaget Roche visar i rapporten för de nio första månaderna av 2018 upp en försäljning som var bättre än väntat och reviderade även upp utsikterna. .

DI - 5 minuter sedan

Stjärnförvaltaren Max Mitteregger stuvar om i portföljen - här är nya favoriten

Max Mittereggers hedgefond Gladiator har tankat rejält med aktier i spelbolaget och har sålt samtliga aktier i vård- och diagnostikbolaget enligt färsk ägardata från analystjänsten Holdings..

DI - 10 minuter sedan

Knowit tecknar avtal med Kammarkollegiet

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet avseende Resurskonsulting inom flera anbudsområden. .

DI - 10 minuter sedan

Hansa Medical rusar i börsöppningen efter FDA-beslut

Läkemedelsbolaget Hansa Medical rusar med över 11 procent en kvart efter börsöppning. Bolaget har fått fast track-status av den amerikanska läkemedelsmyndigheten Food and Drug Administration (FDA) för utvärdering av imlifidase inom transplantation..

DI - 5 minuter sedan

Moodys: Volvos kreditbetyg inte påverkat av komponentproblem

De problem som Volvo upptäckt med en komponent i ett avgasefterbehandlingssystem har i dagsläget inte någon påverkan på bolagets kreditbetyg eller de positiva utsikterna. .

DI - 15 minuter sedan

Uppåt för Castellum och Investor på rapporter

Både fastighetsbolaget Castellum och investmentbolaget Investor stiger på sina kvartalsrapporter. Nilörngruppen rusar 8 procent medan Venue Retail Group är ned över 14 procent efter ett svagt kvartal..

DI - 15 minuter sedan

Knowit tecknar avtal för kvarts miljard

It-konsultbolaget Knowit har tecknat ett ramavtal med Kammarkollegiet som är värt 250 miljoner kronor över 18 månader..

DI - 15 minuter sedan

Tung start för storbankerna

Samtliga storbanker öppnade onsdagen på minus. Nordea leder nedgången efter uppgifter om att banken brutit mot regler mot penningtvätt..

DI - 30 minuter sedan

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiet har tecknat nytt ramavtal inom Resurskonsulting med Knowit inom flera anbudsområden. Omsättningen uppskattas till 250 miljoner kronor för ramavtalsperioden. Ramavtalet gäller leveranser inom Region Södra, och innebär ett brett utbud av tjänster..

DI - 30 minuter sedan

PE Accounting blir DI Gasell för tredje året i rad och växer i rasande fart!

PE Accounting är för tredje året i rad Di Gaseller och har en stadig tillväxttakt om 50%. Framgångsfaktorn är att PE sedan starten 2011 kombinerat sitt egenutvecklade ekonomisystem med ekonomer för att erbjuda realtidsuppdaterade beslutsunderlag och automatisera allt från fakturor, utlägg och lön till uppföljning och bokföring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.