DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:47

DI - 20 apr 18 kl. 19:30

Byggsektorn: Beställarna bör kräva klimatsmart byggandeDEBATT. Det är angeläget att bygg- och anläggningssektorn kan minska sin klimatpåverkan. Det blir dock svårt att göra detta om inte medvetenheten ökar hos beställarna. Ambitiösa klimatkrav kan möjliggöra byggsektorns färdplan för ett fossilfritt Sverige, skriver företrädare för byggsektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Sverige

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggsektorn, Beställarna, bör, kräva, klimatsmart, byggande
HBL - 21 okt 13 kl. 07:35

Kaleva: Även beställarna måste informera skattmasen om byggen

Den kommande plikten att informera skatteförvaltningen om byggprojekt har uppfattats på ett alltför snävt sätt, skriver Kaleva. Överinspektör Sari Wulff på skatteförvaltningen säger att de flesta trott att plikten endast omfattar företag inom byggbranschen.
Wulff säger att även beställarna, till exempel bostadsaktiebolag och kommuner ska överlåta uppgifter till skattemyndigheten.

YLE - 16 maj 13 kl. 15:24

Över 30 000 beställde gratis resekort

På morsdagen upphörde HRT- kampanjen för att locka bilister till kollektivtrafiken. Kampanjen överträffade HRT:s förväntningar och man måste förlänga den ursprungliga leveranstiden. 34 000 beställde det avgiftsfria resekortet.

YLE - 07 sep 15 kl. 04:44

Få kommuner beställer tyst asfalt

Kommunerna borde skärpa sig när det gäller bekämpningen av trafikbuller. Det anser asfaltsbranschen som utvecklat så kallad tyst asfalt, men få kommuner har intresse av att använda det. - Hela branschen hade stora projekt för tio år sedan när vi utvecklade de här beläggningarna och gjorde många provavsnitt, säger forsningsdirektör Lars Forstén på Lemminkäinen.

YLE - 24 nov 16 kl. 11:24

Unga bagare bland utställarna på årets Know How-mässa

Lucas Mulders och Nadine Hagman bakar och säljer kakor i sitt företag Unna dig UF. De är två av 50 unga företagare som ställer ut på årets Know How-mässa i Botniahallen i Korsholm. Företagande är temat för mässan som framför allt riktar sig till unga som söker nya utbildnings och arbetsmöjligheter.

SVT Debatt - 06 dec 13 kl. 12:25

Ken Ring är inget för familjemyskvällarna

TV Genom sin medverkan i Så mycket bättre i TV4 har rapparen Ken Ring börjat bli folkkär. Men för mig, som homosexuell och – precis som Ken Ring – uppvuxen i förorten, river hans texter upp gamla sår. Det han står för är så långt ifrån familjemys på bästa sändningstid man kan komma.

HBL - 21 okt 13 kl. 07:58

Misären på botten består

När Helsingfors Gästhem och ­Natthärbärgen grundades i slutet av 1800-talet svarade det mot ett stort ­behov. Misären och ­fattigdomen i ­Helsingfors var stor. I dag, 130 år ­senare, ser problemen annorlunda ut men fortfarande lider människor nöd och allt yngre drabbas.

GT - 08 apr 16 kl. 09:07

Patricia fick nog av smällarna: "Inte komma undan"

KUNGSBACKA. Efter att både läst om och själv hört smällare i Kungsbacka fick Patricia Landmér, 57, nog. När hon såg en man fyra av en "sjuhelvetes bomb" på marknaden bestämde hon sig för att följa efter.

Länstidningen i Jämtland - 05 dec 17 kl. 16:35

Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

Sotirios Papagiannopoulos var en av skrällarna i Janne Anderssons trupp till januariturnén. ÖFK-backen har varit i kontakt med det grekiska förbundet – men ser nu ut att välja spel för det svenska landslaget. – Jag har fått bekräftat att han vill vara med, säger förbundskaptenen till Sportbladet..

ÖstersundsPosten - 05 dec 17 kl. 16:35

Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

Sotirios Papagiannopoulos var en av skrällarna i Janne Anderssons trupp till januariturnén. ÖFK-backen har varit i kontakt med det grekiska förbundet – men ser nu ut att välja spel för det svenska landslaget. – Jag har fått bekräftat att han vill vara med, säger förbundskaptenen till Sportbladet..

Skånskan - 24 nov 15 kl. 16:31

Gav hjälp till ROT-fifflare

Malmö Den 60-åriga kvinnan bistod personer som dömts för omfattande ROT-bedrägerier. Hon döms nu till villkorlig dom och 120 dagsböter för grovt penninghäleri.Det handlar om närmare 270 000 kronor som hamnat på ett konto hon kontrollerat.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardagsmorgon klockan 08.45..

DI - 5 minuter sedan

ÅAC Microtex får uppföljningsorder på 3,5 miljoner kronor

Satellitbolaget ÅAC Microtec har kammat hem en uppföljningsorder från kanadensiska Kepler Communications för leverans av en satellitplattform till deras kommunikationslösning för Machine-to-Machine. .

DI - 3 minuter sedan

Smart Eye ökar förlusten

Eyetrackingbolaget Smart Eyes nettoomsättning uppgick till 11,0 miljoner kronor (12,1) för det andra kvartalet 2018, vilket motsvarar en minskning med 9 procent..

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 30 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.