DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 10:24

DI - 20 apr 18 kl. 19:30

Byggsektorn: Beställarna bör kräva klimatsmart byggandeDEBATT. Det är angeläget att bygg- och anläggningssektorn kan minska sin klimatpåverkan. Det blir dock svårt att göra detta om inte medvetenheten ökar hos beställarna. Ambitiösa klimatkrav kan möjliggöra byggsektorns färdplan för ett fossilfritt Sverige, skriver företrädare för byggsektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Sverige

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggsektorn, Beställarna, bör, kräva, klimatsmart, byggande
HBL - 21 okt 13 kl. 07:35

Kaleva: Även beställarna måste informera skattmasen om byggen

Den kommande plikten att informera skatteförvaltningen om byggprojekt har uppfattats på ett alltför snävt sätt, skriver Kaleva. Överinspektör Sari Wulff på skatteförvaltningen säger att de flesta trott att plikten endast omfattar företag inom byggbranschen.
Wulff säger att även beställarna, till exempel bostadsaktiebolag och kommuner ska överlåta uppgifter till skattemyndigheten.

YLE - 16 maj 13 kl. 15:24

Över 30 000 beställde gratis resekort

På morsdagen upphörde HRT- kampanjen för att locka bilister till kollektivtrafiken. Kampanjen överträffade HRT:s förväntningar och man måste förlänga den ursprungliga leveranstiden. 34 000 beställde det avgiftsfria resekortet.

YLE - 07 sep 15 kl. 04:44

Få kommuner beställer tyst asfalt

Kommunerna borde skärpa sig när det gäller bekämpningen av trafikbuller. Det anser asfaltsbranschen som utvecklat så kallad tyst asfalt, men få kommuner har intresse av att använda det. - Hela branschen hade stora projekt för tio år sedan när vi utvecklade de här beläggningarna och gjorde många provavsnitt, säger forsningsdirektör Lars Forstén på Lemminkäinen.

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 18 kl. 07:00

Tullen förstörde smuggelwhisky – nu får beställarna 300 000 kronor i ersättning

Över 250 liter whisky beslagtogs i tullfiltret i Helsingborg..

Sydsvenskan - 27 nov 18 kl. 08:18

Tullen förstörde smuggelwhisky – nu får beställarna 300 000 kronor i ersättning

Över 250 liter whisky beslagtogs i tullfiltret i Helsingborg..

YLE - 24 nov 16 kl. 11:24

Unga bagare bland utställarna på årets Know How-mässa

Lucas Mulders och Nadine Hagman bakar och säljer kakor i sitt företag Unna dig UF. De är två av 50 unga företagare som ställer ut på årets Know How-mässa i Botniahallen i Korsholm. Företagande är temat för mässan som framför allt riktar sig till unga som söker nya utbildnings och arbetsmöjligheter.

SVT Debatt - 06 dec 13 kl. 12:25

Ken Ring är inget för familjemyskvällarna

TV Genom sin medverkan i Så mycket bättre i TV4 har rapparen Ken Ring börjat bli folkkär. Men för mig, som homosexuell och – precis som Ken Ring – uppvuxen i förorten, river hans texter upp gamla sår. Det han står för är så långt ifrån familjemys på bästa sändningstid man kan komma.

HBL - 21 okt 13 kl. 07:58

Misären på botten består

När Helsingfors Gästhem och ­Natthärbärgen grundades i slutet av 1800-talet svarade det mot ett stort ­behov. Misären och ­fattigdomen i ­Helsingfors var stor. I dag, 130 år ­senare, ser problemen annorlunda ut men fortfarande lider människor nöd och allt yngre drabbas.

GT - 08 apr 16 kl. 09:07

Patricia fick nog av smällarna: "Inte komma undan"

KUNGSBACKA. Efter att både läst om och själv hört smällare i Kungsbacka fick Patricia Landmér, 57, nog. När hon såg en man fyra av en "sjuhelvetes bomb" på marknaden bestämde hon sig för att följa efter.

Länstidningen i Jämtland - 05 dec 17 kl. 16:35

Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

Sotirios Papagiannopoulos var en av skrällarna i Janne Anderssons trupp till januariturnén. ÖFK-backen har varit i kontakt med det grekiska förbundet – men ser nu ut att välja spel för det svenska landslaget. – Jag har fått bekräftat att han vill vara med, säger förbundskaptenen till Sportbladet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Advencia nära stororder – samtidigt sparkas vd:n

First North-bolaget Advencias vd Einar Lindquist får sparken. Styrelsen ser behov av en förändring av ledarskapet då bolaget behöver "utvecklas till nästa nivå". Samtidigt meddelar bolaget att de är nära att vinna en 30-miljonersorder..

DI - 15 minuter sedan

Cherry tecknar avtal för innehåll i Ladbrokes, Coral och Gala

Bettingbolaget Cherrys dotterbolag Yggdrasil har tecknat avtal med några av Storbritanniens största varumärken inom betting och spel. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Metro Bank vinstvarnar – aktien slaktas på Londonbörsen

Brittiska Metro Banks underliggande vinst före skatt uppgick till omkring 50 miljoner pund under 2018 enligt preliminära siffror. Analytikerna hade i snitt väntat sig en underliggande vinst på 59 miljoner pund enligt Financial Times. Aktien slaktas med omkring 27 procent under onsdagsmorgonen.

DI - 45 minuter sedan

Norges Bank förväntas lämna styrräntan oförändrad

Norges Bank väntas lämna styrräntan oförändrad på torsdagen..

DI - 45 minuter sedan

Svagare bland amerikanska arkitekter – men Assa Abloys kundsegment lyfter

Architechture Billings Index (ABI) sjönk till 50,4 i december från 54,7 november. Det framgår av Bloomberg.  Indexet för institutionellt byggande steg till 53,1 från 50,8.

DI - 1 timme sedan

Studie: Uselt förtroende för svenska spelbranschen

För andra året i rad får svenska spelbolag absolut bottenbetyg i en mätning av kundnöjdhet och anseende. ”Beroende”, ”vinst”, ”reklam” och ”lurendrejeri” är ord som oftast sammanknippas med bolagen..

DI - 1 timme sedan

Oscar Properties har sålt sista bostaden i lyxprojektet Nybrogatan 19

Oscar Properties har sålt alla bostäder i sitt lyxprojekt Nybrogatan 19 på Östermalm..

DI - 1 timme sedan

G4S väntas nå förlikning i arbetsrättsmål

Säkerhetsföretaget G4S vitsordar en förlikning med en grupptalan där bolaget anklagats för brott mot arbetstagares rätt till avbrott för mat och vila, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Rekordstor orderingång för Midsummer

Solenergiföretaget Midsummer, vars aktie handlas på Nasdaq First North, noterar en rekordstor orderingång för helåret 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Norska oljefondens investeringar i kol ökar

Norges oljefond får inte investera i bolag där mer än 30 procent av intäkterna kommer från kol. Trots det har fondens exponering mot råvaran ökat på senare år, enligt en undersökning Bloomberg News tagit del av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.