Expressen > Nyheter

Monday, 15 October, 10:40

Liknande nyheter

Taggar: Jag vågarinte , öppna, dörrenom jag inte har , ansiktet täckt
Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 00:01

Höganäs, öppna dörren till Fristaden.

Miljöpartiet i Höganäs vill att kommunen ska bli fristad åt en konstnär som förföljs och hotas i sitt hemland. Men motionen, som så småningom ska behandlas i kommunfullmäktige, har nu fått avslag i kultur- och fritidsutskottet. Dess ordförande, Anders Ståhl (M), tycker egentligen att idén med en fristadskonstnär är bra.

BT - 21 okt 14 kl. 06:06

Knäckt av stress ? då sa hjärtat stopp

Hon älskade sitt jobb, ställde alltid upp för arbetslaget och var aldrig sjukskriven. Men stressen inom hemtjänsten tog nästan knäcken på Zaklina Mekanovic. 32 år gammal segnade hon ner i akut hjärtinfarkt – och var ytterst nära att stryka med.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 14:00

Öppet även när dörren är låst

BARA Baras nya bibliotek har precis börjat med meröppet och hittills har 34 personer registrerat sig som meröppet-användare.
Baraborna har redan upptäckt möjligheten att låna böcker och besöka biblioteket utanför de ordinarie öppettiderna.– I tisdags eftermiddag var här en familj när vi hade stängt.

DI - 06 nov 14 kl. 20:52

Ny upptäckt ger Parkinsonsjuka hopp

Forskare vid Lunds universitet har visat att det går att tillverka dopaminceller från stamceller som fungerar lika bra som de nervceller som finns i vår hjärna. Bedriften kan öppna dörren för stamcellstransplantationer till personer med Parkinsons sjukdom, uppger SVT..

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 08:12

Sjusovare väckt av räddningstjänsten

Godmorgon, sade räddningstjänstens personal till en sjusovare i Gislaved som inte hade vaknat av sin väckarklocka.En granne i flerfamiljshuset hade ringt och larmat eftersom det tjöt i huset på ett sätt som påminde om en brandvarnare.Räddningstjänsten ryckte ut med full styrka och när ingen kom och öppnade hissade man sig upp och gick in i lägenheten via den öppna balkongdörren.

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 15 kl. 08:12

Sjusovare väckt av räddningstjänsten

Godmorgon, sade räddningstjänstens personal till en sjusovare i Gislaved som inte hade vaknat av sin väckarklocka.En granne i flerfamiljshuset hade ringt och larmat eftersom det tjöt i huset på ett sätt som påminde om en brandvarnare.Räddningstjänsten ryckte ut med full styrka och när ingen kom och öppnade hissade man sig upp och gick in i lägenheten via den öppna balkongdörren.

Västerbottens Folkblad - 30 maj 14 kl. 12:10

Fräckt inbrottsförsök misslyckades – polisen söker två män

En kvinna boende på Teg hörde strax efter elva på förmiddagen hur någon ringde på ytterdörren. Hon kunde inte öppna på en gång, då hörde kvinnan hur någon ryckte i andra ytterdörrar. Kvinnan uppfattade det som om två män försökte ta sig in i villan.

Alingsås tidning - 30 jun 18 kl. 05:30

Varnar för inbrottsliga

Mellan den 13 och 23 juni skedde det sju bostadsinbrott i Herrljunga. Så många på så kort tid är mycket ovanligt och polisen går nu ut och rekommenderar ökad vaksamhet i Herrljunga. Inbrottens art gör att polisen misstänker att det kan röra sig om en liga.

News55 - 28 jun 16 kl. 15:53

Hemtjänst får kritik av katthem – ”Lämnade katten Maja att dö”

SÖDERTÄLJE. Det var den 23 juni som Södertälje katthem blev uppringda av kuratorn till en patient som hade en katt. Patienten, en äldre kvinna som hade blivit inlagd på sjukhus, hade inte varit hemma på elva dagar och katten hade varken mat eller vatten.

BT - 04 dec 14 kl. 12:33

Kvinna frias för gravid-drickande

En domstol i Storbritannien har kommit fram till att kraftig alkoholkonsumtion under graviditeten inte ska betraktas som ett våldsbrott mot barnet. Domen på torsdagen följer efter ett fall som väckt stor uppståndelse, med anledning om konsekvenserna av att kriminalisera havande mödrar. Fallet har drivits av lokala myndigheter som ansökt om brottsofferersättning för en sjuårig flicka som lider av svåra men av att hennes mor drack kraftigt under graviditeten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Han lever som enstöring – och våldtar om och om

Han beskrivs som en enstöring med "stora svårigheter att fungera i olika sociala sammanhang".Han har redan dömts för flera grova våldtäkter mot unga kvinnor och flickor.Nu väntar nästa rättegång.

Expressen - 1 timme sedan

Hjullastare och personbil i krock – oklart förlopp

En hjullastare och en bil har krockat vid Sölvesborg i Blekinge.Polisen vet inte hur olyckan gick till – inte heller ifall någon är skadad..

Expressen - 1 timme sedan

Meghan och maken prins Harry väntar barn

Meghan och prins Harry väntar barnDet bekräftas av Kensington Palace på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Christers och Lillians ilska efter Svenska Spels beslut

Rörelsehindrade Lillian Andersson är en trogen Lotto-spelare.När Svenska Spel nu förbjuder spel via bud kan hon inte längre få sin rad inlämnad.– Jag tycker det är en skam, faktiskt, säger maken Christer Andersson, 70, från Värnamo..

Expressen - 1 timme sedan

Här är bolagen att hålla koll på närmsta veckan

Den turbulenta börsen gör att analytikerna biter på naglarna inför den stundande rapportfloden. Kommer bolagen att leva upp till de på förhand mycket högt ställda förväntningarna? – För helåret väntas vinsterna stiga med 15 procent, säger Maria Landeborn, sparekonom på Danske Bank..

Expressen - 1 timme sedan

Mötena med Fossmo efter mordet i Knutby

Drygt 14 år har gått sedan skotten ekade i Knutby en bister vintermorgon.Journalisten och författaren Thomas Sjöberg har vid två tillfällen mött mordanstiftaren – den livstidsdömde demonpastorn Helge Fossmo, 47 – bakom galler och murar:– Hade jag suttit i Helges situation hade jag inte kunnat vara den där förekommande, trevliga, artiga och lite skämtsamma typen, säger han i Storytel Dox Podcast. .

Expressen - 1 timme sedan

Frågorna som är aktuella i dagens talmansrunda

Efter att Ulf Kristersson gett upp ökar nu talmannen takten i regeringsfrågan med en snabb samtalsrunda på måndagen - först ut är Stefan Löfven som förväntas få uppdraget.Två frågor är centrala under dagen: Står Lööf och Björklund fast vid att Kristersson ska få mer tid att sondera? Och hur lång tid får den nästa sonderaren?

Expressen - 2 timmar sedan

Ebba Busch Thors partiledarförtroende har tredubblats

Ebba Busch Thor har på sju månader tredubblat sitt förtroende och har rusat från botten upp till en andraplats bland partiledarna i Expressen/Demoskops oktobermätning av partiledarförtroende.– Det är framför allt bland män som hon får höga siffror, säger Demoskops analyschef Peter Santesson.– Jag tror att det hänger ihop med att vi upplevs som trygga i våra principer i den komplicerade parlamentariska situationen, säger KD-ledaren..

Expressen - 2 timmar sedan

Nya siffror: Fyndläge på fritidshus

Ett högt utbud och stora prissänkningar gör att det efter sommaren är fyndläge på fritidshus. I Stockholms län är andelen prissänkta objekt nu uppe i över 16 procent. – Många vill sälja innan vintern, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Expressen - 2 timmar sedan

Flera bilar i olycka – skadeläget är oklart

Strax innan klockan 7 under måndagsmorgonen skedde en trafikolycka på väg 19 mellan Hanaskog och Bjärlöv. Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till platsen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.