DI > Ekonomi

Monday, 15 October, 11:08

DI - 20 apr 18 kl. 18:15

Nordenbörser: Fallande oljepriser tyngde OslobörsenDe nordiska börserna visade en blandad utveckling på fredagen. Stockholm gick mot strömmen då övriga Nordiska börser föll. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,3 procent till nivån 926..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Oslobörsen, Nordiska, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordenbörser, Fallande, oljepriser, tyngde, Oslobörsen
DI - 10 mar 14 kl. 17:27

Nordenbörser: Kina-data tyngde kurserna

Nordenbörserna föll överlag på måndagen i likhet med övriga Europa, där bland annat helgens svaga kinesiska data tyngde. I Norge återfanns flera oljeservicebolag i botten..

DI - 22 mar 17 kl. 18:17

Nordenbörser: Tung dag i Oslo

Börserna i Norden fortsatte nedåt på onsdagen och sämst gick det i Oslo, där fallande oljepriser bidrog till nedgångar för flera av aktierna. Det regionala samlingsindexet Nordic Vinx 30 handlades ned 0,6 procent till 941..

DI - 11 feb 16 kl. 17:17

Nordenbörser: Carlsberg gick mot strömmen

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

SvD - 11 feb 16 kl. 17:26

Bankoro pressade Nordenbörser

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

DI - 19 nov 14 kl. 18:16

Nordenbörser: Novo lyfte Danmark

Utvecklingen på onsdagens Nordenbörser var blandad, i likhet med mönstret på Europas börser generellt sett..

DI - 22 jun 17 kl. 18:01

Nordenbörser: Oljan tyngde norska börsen

Nordenbörserna gick åt skilda håll på den sista handelsdagen före midsommarfirande i Helsingfors och Stockholm, då Stockholmsbörsen avancerade lätt medan regionens övriga börser handlades lägre. Det regionala indexet Vinx 30 steg 0,1 procent till 1.003..

DI - 04 jun 13 kl. 17:41

Nordenbörser: Maersk lyfte Köpenhamn

Nordenbörserna sjönk generellt under tisdagens handel med en intensifiering mot slutet av handelsdagen, och överlag tyngde verkstadssektorn indexen i regionen. På makrofronten är amerikanska centralbanken Federal Reserves tillgångsköp fortsatt i fokus..

DI - 03 jul 13 kl. 17:48

Nordenbörser: Fall i Oslo

Nordenbörserna föll brett med övriga Europa på onsdagen. Politiska spänningar i Portugal och Egypten tyngde sentimentet. I synnerhet på Oslobörsen var det en tung handelsdag där bästa aktie stängde oförändrad..

DI - 30 sep 13 kl. 17:43

Nordenbörser: Bred nedgång stängde dagen

Nedgångarna var breda på Nordenbörserna under måndagen. Maersk tyngde i Köpenhamn medan Schibsted var ensamt på plus i Oslo..

DI - 03 apr 14 kl. 17:40

Nordenbörser: I Europas bottenskikt

Nordenbörserna tappade mark på torsdagen, trots att majoriteten av de ledande börserna i övriga Europa steg. Torsdagens höjdpunkt för marknadsaktörer utgjordes av räntebesked från ECB, och under eftermiddagen riktades fokus mot amerikansk makrodata. Både i Finland och i Sverige tyngde telekomaktier..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Northvolt startar samarbete med BMW

BMW-koncernen startar tillsammans med Umicore ett samarbete med Northvolt kring batterier för elbilar..

DI - 1 timme sedan

Ny talmansrunda – följ presskonferenserna här

Talmannen Andreas Norlén är igång med en ny runda med partiledarna, exklusive Moderatledaren Ulf Kristersson som under söndagen kastade in handduken i regeringsbildningen.  Efter partiledarnas samtal med talmannen följer presskonferenser som Di TV direktsänder här..

DI - 15 minuter sedan

AMF stärker tryggheten för sparare under utbetalning – avsätter 11,2 miljarder kronor till stärkta garantier

Det kapital som förvaltas av AMF har under de senaste åren givit en god avkastning, och många kunder har därigenom sett sitt sparande öka. Mot bakgrund av detta och AMFs starka finansiella ställning finns utrymme att ytterligare stärka garantierna för en stor del av AMFs kunder med traditionell försäkring och pågående utbetalning..

DI - 15 minuter sedan

Löfvens oväntade invit till Lööf: Redo förhandla om LAS

Stefan Löfven är redo att bilda en blocköverskridande regering när han senare under måndagen väntas få talmannens sonderingsuppdrag.  Och Socialdemokraterna är enligt S-ledaren beredda till stora kompromisser med C och L och öppnar nu för förändringar av arbetsrätten..

DI - 15 minuter sedan

Europaräntor sjunker – pundet tappar på brexitstopp

Europaräntor sjönk och yenen stärktes på måndagsförmiddagen när investerare rörde sig mot mindre riskfyllda tillgångar i spåren av nya hinder i brexitförhandlingarna och spänningar mellan Saudiarabien och USA..

DI - 30 minuter sedan

Lumito har godkänts för notering på NGM Nordic MTF

Medicinteknikbolaget Lumito har godkänts för notering på NGM Nordic MTF. Det framgår av ett pressmeddelande. Första handelsdag är den 19 oktober.

DI - 30 minuter sedan

Softbank rasade 7,3 procent – tyngs av Saudiarabien och teknikoro

Det japanska teknikkonglomeratet Softbank hade en blodig måndag på Tokyobörsen när aktien rasade med 7,3 procent. Bakom raset lurar en ökad oro över bolagets kopplingar till Saudiarabien och den senaste tidens ras för teknikaktier. .

DI - 45 minuter sedan

JM och Bonava faller på sänkta köprekommendationer

Bostadsutvecklarna JM och Bonava faller på Stockholmsbörsen sedan de fått sänkta rekommendationer av Handelsbanken. .

DI - 45 minuter sedan

DNB höjer reken för Veoneer: "Förlängt ordermomentum"

Den norska storbanken DNB väntar sig förlängt ordermomentum för Veoneer och höjer bolaget till köp från tidigare behåll. Den nya riktkursen är 550 kronor (420), enligt en analysuppdatering. .

DI - 1 timme sedan

Rekar: Spotify får ny köprek – två bostadsbolag sänks

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för JM till minska från köp. Riktkursen sänks till 160 från 210 kronor, erfar Nyhetsbyrån Direkt. JM-aktien stängde på 161,65 kronor i fredags..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.