DI > Ekonomi

Friday, 25 May, 05:20

DI - 20 apr 18 kl. 18:15

Nordenbörser: Fallande oljepriser tyngde OslobörsenDe nordiska börserna visade en blandad utveckling på fredagen. Stockholm gick mot strömmen då övriga Nordiska börser föll. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,3 procent till nivån 926..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Oslobörsen, Nordiska, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordenbörser, Fallande, oljepriser, tyngde, Oslobörsen
DI - 10 mar 14 kl. 17:27

Nordenbörser: Kina-data tyngde kurserna

Nordenbörserna föll överlag på måndagen i likhet med övriga Europa, där bland annat helgens svaga kinesiska data tyngde. I Norge återfanns flera oljeservicebolag i botten..

DI - 22 mar 17 kl. 18:17

Nordenbörser: Tung dag i Oslo

Börserna i Norden fortsatte nedåt på onsdagen och sämst gick det i Oslo, där fallande oljepriser bidrog till nedgångar för flera av aktierna. Det regionala samlingsindexet Nordic Vinx 30 handlades ned 0,6 procent till 941..

DI - 11 feb 16 kl. 17:17

Nordenbörser: Carlsberg gick mot strömmen

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

SvD - 11 feb 16 kl. 17:26

Bankoro pressade Nordenbörser

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

DI - 19 nov 14 kl. 18:16

Nordenbörser: Novo lyfte Danmark

Utvecklingen på onsdagens Nordenbörser var blandad, i likhet med mönstret på Europas börser generellt sett..

DI - 22 jun 17 kl. 18:01

Nordenbörser: Oljan tyngde norska börsen

Nordenbörserna gick åt skilda håll på den sista handelsdagen före midsommarfirande i Helsingfors och Stockholm, då Stockholmsbörsen avancerade lätt medan regionens övriga börser handlades lägre. Det regionala indexet Vinx 30 steg 0,1 procent till 1.003..

DI - 04 jun 13 kl. 17:41

Nordenbörser: Maersk lyfte Köpenhamn

Nordenbörserna sjönk generellt under tisdagens handel med en intensifiering mot slutet av handelsdagen, och överlag tyngde verkstadssektorn indexen i regionen. På makrofronten är amerikanska centralbanken Federal Reserves tillgångsköp fortsatt i fokus..

DI - 03 jul 13 kl. 17:48

Nordenbörser: Fall i Oslo

Nordenbörserna föll brett med övriga Europa på onsdagen. Politiska spänningar i Portugal och Egypten tyngde sentimentet. I synnerhet på Oslobörsen var det en tung handelsdag där bästa aktie stängde oförändrad..

DI - 30 sep 13 kl. 17:43

Nordenbörser: Bred nedgång stängde dagen

Nedgångarna var breda på Nordenbörserna under måndagen. Maersk tyngde i Köpenhamn medan Schibsted var ensamt på plus i Oslo..

DI - 03 apr 14 kl. 17:40

Nordenbörser: I Europas bottenskikt

Nordenbörserna tappade mark på torsdagen, trots att majoriteten av de ledande börserna i övriga Europa steg. Torsdagens höjdpunkt för marknadsaktörer utgjordes av räntebesked från ECB, och under eftermiddagen riktades fokus mot amerikansk makrodata. Både i Finland och i Sverige tyngde telekomaktier..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 7 timmar sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 7 timmar sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..

DI - 7 timmar sedan

Fler företag använder visselblåsartjänst efter Metoo

Näringslivet har agerat efter höstens kampanjer mot sexuella trakasserier genom att skaffa visselblåsartjänster. Företaget WhistleB redovisar att antalet nya kunder mer än tiodubblat och de inkomna rapporterna om missförhållanden ökat med 500 procent..

DI - 8 timmar sedan

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 8 timmar sedan

Trumps tullhot sänker bilindustrin

President Trump eldar på ett globalt handelskrig med beslutet att utreda tullar på bilar och bildelar. Tyska och asiatiska biltillverkare föll på börserna efter beskedet. För Volvo Cars är den nya fabriken i USA delvis en räddning..

DI - 8 timmar sedan

Råvaror: Guldet steg på inställt Nordkorea-möte

Oljepriset rörde sig nedåt på torsdagen medan bas- och ädelmetallpriser drog uppåt..

DI - 9 timmar sedan

Räder mot företag i musikinstrumentsbranschen

Konkurrensverket har gjort oanmälda besök, så kallade gryningsräder, hos flera företag i musikinstrumentsbranschen i Sverige. Räderna har gjorts som ett led i en pågående utredning om konkurrensbrott..

DI - 9 timmar sedan

Finansministern: Italienska signalerna väcker oro

Signalerna från den nya italienska regeringen inger en viss oro. Men det återstår att se vilken politik regeringen kommer att driva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.