VA > Ekonomi

Friday, 19 October, 08:32

VA - 20 apr 18 kl. 09:52

Robotar klarade just av något som människor kämpat med i årtionden – skruvade ihop IKEA-stolen Stefan på 20 minuterDet lär ta minst ett århundrade innan AI klarar att skruva ihop en IKEA-möbel hävdade AI-professor Toby Walsh i sin bok ”Android Dreams som gavs ut förra året. Blott ett år senare står det klart att forskare i Singapore har lyckats få två robotar att skruva ihop IKEA-stolen Stefan. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
IKEA, Stefan, AI, Toby Walsh, Android Dreams, Singapore

Dela artikeln

168 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robotar, klarade, justav något som människor , kämpatmed , i årtionden skruvade ihop IKEA-stolen Stefan på 20 minuter
SVT - 17 jun 18 kl. 19:26

Panama: ”Vi har kämpat i tio generationer”

– Vi klarade det! Vi klarade det! Vi klarade det!

Hela Gotland - 24 maj 16 kl. 15:23

Örnen "Tove" klarade sig inte

I flera veckor har engagerade fågelvänner kämpat för att rädda kungsörnens liv..

SR - 03 sep 16 kl. 19:51

Wessman klarade 60 meter: ”Uppe i världseliten”

Spjutkastaren Anna Wessman tog sig över drömgränsen 60 meter och tog sig in på andra plats i Sverige genom tiderna med 61,42,– Jag är jätteglad. Det är så otroligt skönt att äntligen få kasta de 60 meterna som jag kämpat för i fem, sex år, säger Wessman till Radiosporten..

SmålandsPosten - 09 nov 16 kl. 15:41

Äntligen klarade Eric sin Novemberkåsa

Vi är många som sett tv-bilderna från en svensk idrottsklassiker, Novemberkåsan. De tävlande på sina motorcyklar har kämpat i regn, rusk och lervälling..

BT - 04 nov 12 kl. 12:14

Just nu: Festen tar vid på Grand

Elfsborgsspelarna är nu på First Hotel Grand för att fira guldet. Vid 19.30-tiden hyllades av tiotusentals boråsare på Stora torget.

Barometern - 12 nov 13 kl. 11:18

Simpevarp väl lämpat för musselodling

Södra Kalmars kust, Simpevarp och Västerviks ytterskärgård är bästa platserna för storskalig musselodling. Det visar den provodling som genomfördes på tolv olika platser i länet i somras på uppdrag av Kalmarsundskommissionen.
– Musslornas tillväxt var bäst i Västervik, men där växte även mycket andra organismer som tågbark i odlingarna.

ÖstersundsPosten - 30 jun 14 kl. 05:00

Högern river ned det vi kämpat för

På EU-nivå stödjer Moderaterna just nu ett förslag om att nio av tio företag ska kunna undantas från kravet på en bra arbetsmiljö för oss anställda. Det ligger på EU-kommissionens bord. Med argument om att det blir mindre regelkrångel vill de försämra..

Cornucopia - 15 aug 15 kl. 15:51

Stort ryskt angrepp nedkämpat utanför Mariupol

Ryska Gazeta rapporterar från den ukrainska sidan av fronten. Ett stort ryskt angrepp mot området runt byn Starognatovka utanför Mariupol ska ha avvärjts av den ukrainska 72:a brigaden tidigare i veckan

Den ryska offensiven föregicks av omfattande beskjutning med raketartilleri, 122 mm haubitsar och 120 mm granatkastare, alla brott mot Minsköverenskommelsen. Den ukrainska 72:a brigaden tvingades retirera från sina positioner, men kontaktade regeringen i Kiev och fick order på att själva sätta in enligt Minskavtalet förbjudna tunga vapen.

BT - 27 jul 17 kl. 00:04

Just nu: Nya nederlag för IS

Den USA-stödda kurdisk-arabiska alliansen har drivit ut Islamiska statens styrkor ur halva Raqqa, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Alliansen har kämpat i månader för att återta staden, IS starka fäste, från jihadisterna..

Trelleborgs Allehanda - 27 jul 17 kl. 00:04

Just nu: Nya nederlag för IS

Den USA-stödda kurdisk-arabiska alliansen har drivit ut Islamiska statens styrkor ur halva Raqqa, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Alliansen har kämpat i månader för att återta staden, IS starka fäste, från jihadisterna..

Fler nyheter från VA

VA - 1 timme sedan

Bra rull för Volvo - redovisar urstarkt kvartal

Betydligt bättre rapport än väntat från lastbilsjätten. .

VA - 1 timme sedan

Frossan tillbaka på Wall Street - USA-börserna föll ordentligt med tech i täten

Rejält rött på Wall Street igen. .

VA - 1 timme sedan

Jätten saktar in - sämsta tillväxten i Kina sedan finanskrisen

Kinas ekonomi saktar in, och nu försöker myndigheterna prata upp börserna. .

VA - 16 timmar sedan

Svenska speljätten drabbat av personalflykt

Nästan 40 medarbetare har i år lämnat Dice, som är ett av Sveriges största spelbolag. Nya konkurrerande spelstudios och en misslyckad lansering anges som orsaker. .

VA - 16 timmar sedan

Bankerna i Europabotten på börsen

Den europeiska banksektorn återfinns i botten av regionala index på torsdagen. .

VA - 17 timmar sedan

Uppgifter: Hemlighetsfulla CIA-favoriten Palantir siktar på gigantisk notering

Peter Thiel-backade Palantir överväger en börsnotering som kan värdera bolaget till drygt 350 miljarder kronor, enligt Wall Street Journal. .

VA - 18 timmar sedan

Analys: Ica:s digitala dilemma – klarar butikskungarna steget ut på nätet?

På ena sidan 1 300 fria Icahandlare. På andra sidan miljontals köpsugna nätkunder. Mellan dem står en e-handelslogistik som går tvärs emot allt det som under ett sekel gjort handlarna till kungar.

VA - 18 timmar sedan

Så här enkelt lär du dig trading – utan att riskera en enda krona

Nu kan du lära dig trading från grunden, utan att riskera dina egna pengar. .

VA - 18 timmar sedan

Han skrotar storinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”

Han tog beslutet att skrota en investering på 1,7 miljarder kronor som skulle ha lett till 500 nya jobb. Orsaken är att 30 procent av Klippanborna röstar på SD. .

VA - 18 timmar sedan

Ericsson och tele2 stiger medan banker tynger

Stockholmsbörsen fick stöd av starka rapporter och steg svagt på torsdagen. De båda telekombolagen Ericsson och Tele2 kickade i gång rapportsäsongen med besked och steg. De fyra storbankerna handlades däremot på minus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.