VA > Ekonomi

Saturday, 26 May, 04:30

VA - 20 apr 18 kl. 09:52

Robotar klarade just av något som människor kämpat med i årtionden – skruvade ihop IKEA-stolen Stefan på 20 minuterDet lär ta minst ett århundrade innan AI klarar att skruva ihop en IKEA-möbel hävdade AI-professor Toby Walsh i sin bok ”Android Dreams som gavs ut förra året. Blott ett år senare står det klart att forskare i Singapore har lyckats få två robotar att skruva ihop IKEA-stolen Stefan. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
IKEA, Stefan, AI, Toby Walsh, Android Dreams, Singapore

Dela artikeln

168 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robotar, klarade, justav något som människor , kämpatmed , i årtionden skruvade ihop IKEA-stolen Stefan på 20 minuter
Hela Gotland - 24 maj 16 kl. 15:23

Örnen "Tove" klarade sig inte

I flera veckor har engagerade fågelvänner kämpat för att rädda kungsörnens liv..

SR - 03 sep 16 kl. 19:51

Wessman klarade 60 meter: ”Uppe i världseliten”

Spjutkastaren Anna Wessman tog sig över drömgränsen 60 meter och tog sig in på andra plats i Sverige genom tiderna med 61,42,– Jag är jätteglad. Det är så otroligt skönt att äntligen få kasta de 60 meterna som jag kämpat för i fem, sex år, säger Wessman till Radiosporten..

SmålandsPosten - 09 nov 16 kl. 15:41

Äntligen klarade Eric sin Novemberkåsa

Vi är många som sett tv-bilderna från en svensk idrottsklassiker, Novemberkåsan. De tävlande på sina motorcyklar har kämpat i regn, rusk och lervälling..

BT - 04 nov 12 kl. 12:14

Just nu: Festen tar vid på Grand

Elfsborgsspelarna är nu på First Hotel Grand för att fira guldet. Vid 19.30-tiden hyllades av tiotusentals boråsare på Stora torget.

Barometern - 12 nov 13 kl. 11:18

Simpevarp väl lämpat för musselodling

Södra Kalmars kust, Simpevarp och Västerviks ytterskärgård är bästa platserna för storskalig musselodling. Det visar den provodling som genomfördes på tolv olika platser i länet i somras på uppdrag av Kalmarsundskommissionen.
– Musslornas tillväxt var bäst i Västervik, men där växte även mycket andra organismer som tågbark i odlingarna.

ÖstersundsPosten - 30 jun 14 kl. 05:00

Högern river ned det vi kämpat för

På EU-nivå stödjer Moderaterna just nu ett förslag om att nio av tio företag ska kunna undantas från kravet på en bra arbetsmiljö för oss anställda. Det ligger på EU-kommissionens bord. Med argument om att det blir mindre regelkrångel vill de försämra..

Cornucopia - 15 aug 15 kl. 15:51

Stort ryskt angrepp nedkämpat utanför Mariupol

Ryska Gazeta rapporterar från den ukrainska sidan av fronten. Ett stort ryskt angrepp mot området runt byn Starognatovka utanför Mariupol ska ha avvärjts av den ukrainska 72:a brigaden tidigare i veckan

Den ryska offensiven föregicks av omfattande beskjutning med raketartilleri, 122 mm haubitsar och 120 mm granatkastare, alla brott mot Minsköverenskommelsen. Den ukrainska 72:a brigaden tvingades retirera från sina positioner, men kontaktade regeringen i Kiev och fick order på att själva sätta in enligt Minskavtalet förbjudna tunga vapen.

BT - 27 jul 17 kl. 00:04

Just nu: Nya nederlag för IS

Den USA-stödda kurdisk-arabiska alliansen har drivit ut Islamiska statens styrkor ur halva Raqqa, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Alliansen har kämpat i månader för att återta staden, IS starka fäste, från jihadisterna..

Trelleborgs Allehanda - 27 jul 17 kl. 00:04

Just nu: Nya nederlag för IS

Den USA-stödda kurdisk-arabiska alliansen har drivit ut Islamiska statens styrkor ur halva Raqqa, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Alliansen har kämpat i månader för att återta staden, IS starka fäste, från jihadisterna..

SmålandsPosten - 27 jul 17 kl. 00:04

Just nu: Nya nederlag för IS

Den USA-stödda kurdisk-arabiska alliansen har drivit ut Islamiska statens styrkor ur halva Raqqa, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Alliansen har kämpat i månader för att återta staden, IS starka fäste, från jihadisterna..

Fler nyheter från VA

VA - 12 timmar sedan

Framtidsspanaren som hellre pratar om tajts än om framtid

PODD. Artificiell intelligens, robotar, digitalisering och hotande klimatkatastrofer. Det vimlar av trendspanare och förståsigpåare som har åsikter om framtiden.

VA - 13 timmar sedan

Elon Musk rasar över mediekritiken: Ska starta Pravda för att granska journalister

Då Berlinmuren föll 1989 drogs den legendariska ryska tidningen Pravda med i fallet. Men nu tycks Pravda återigen ha fått nytt liv. Denna gång tänker hårt mediekritiserade Elon Musk dra igång en plattform med samma namn för att granska journalister.

VA - 14 timmar sedan

Citi-höjdaren: "GDPR drar undan mattan för Europa när oheliga allianser har blivit det nya normala"

Oheliga allianser är inte oheliga längre utan det nya normala och gäller numera även storbolag, menar Phil Watson som befann sig på blixtvisit i Sverige. .

VA - 14 timmar sedan

Börsen dissar Telias invit till Bonnier – aktien fortsätter ned efter handelsstopp

Bonnier Broadcasting, med TV4 och C More, är värt över 10 miljarder kronor, enligt Resumé. Förhandlingarna, som nu bekräftas av Telia, har pågått länge. .

VA - 15 timmar sedan

Topplista: Nordens 10 hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10  består av fyra svenska, tre norska, två danska och en finsk aktie. .

VA - 16 timmar sedan

Mitt i plastjakten – nu tar mångmiljardärerna strid för sina sugrör

”Våra plastsugrör påverkar miljön mycket mindre än de flesta alternativ för dryckesförpackningar”, hävdar Tetra Pak. .

VA - Igår: 21:08

Så sätter 6 kvinnliga bossar den nya tonen för musikbranschen

Samtidigt som #MeToo-rörelsen ångar framåt i den amerikanska filmindustrin gör musikbranschen sitt bästa för att hänga med i takterna. Här är kvinnorna som är branschens tungviktare och går i täten för att skaka om strukturen. .

VA - 18 timmar sedan

Challengermode drar igång e-sportens motsvarighet till SHL

National Esports League, NEL. Det är namnet på en ny e-sportsliga som även startar i internationellt format. Bakom ligan står svenska startup-bolaget Challengermode med investerare som Zlatan Ibrahimovic och Avito-grundaren Jonas Nordlander.

VA - 19 timmar sedan

Bolånekriget fortsätter: Nu sänker statliga storbanken de populäraste räntorna

Den statliga bolåneaktören SBAB sänker sin listränta med 0,10 procentenheter för bolån med de mest populära räntebindningstiderna, tre månader och ett år, samt med 0,05 procentenheter för bolån med räntebindningstid på två år. .

VA - Igår: 21:08

Här är 6 kvinnliga bossar som sätter den nya tonen för USA:s musikbransch

Samtidigt som #MeToo-rörelsen ångar framåt i den amerikanska filmbranschen gör musikbranschen även sitt för att hänga med i takterna. Här är kvinnorna som är branschens tungviktare och går i täten för att skaka om strukturen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.