Nyteknik > Teknik

Tuesday, 22 January, 06:57

Nyteknik - 20 apr 18 kl. 07:56

Sociala robotar testas inom psykoterapinHögskolan i Skövde leder det EU-finansierade prestigeprojektet DREAM. Det går ut på att använda sociala robotar i psykoterapi, riktat mot barn som diagnostiserats med autism..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Skövde, EU, DREAM

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sociala, robotar, testasinom , psykoterapin
Realtid - 01 nov 18 kl. 10:40

Marginalen Bank tar AI till nästa nivå – anställer två robotar

Marginalen Bank har rekryterat två sociala robotar till huvudkontoret i Stockholm. En kommer arbeta i receptionen och den andra får i uppgift att planera och arbeta med eventbiten på banken..

VA - 06 nov 18 kl. 16:14

Möt den svenska sociala roboten från Furhat – som kan tala och visa känslor

Furhat Robotics vill göra sociala robotar till en del av människors vardag. .

Västerbottens Folkblad - 09 jan 18 kl. 21:00

[PLUS] Sociala robotar som del av framtidens hemtjänst

En social robot kanske blir framtidens sällskap och hjälp för personer med demens som vill bo kvar....

Dagensanalys.se - 12 maj 17 kl. 10:31

Förhindra att ditt jobb tas över av robotar

Många jobb hotas nu av automation och att robotar får göra allt fler arbetsuppgifter. En stor studie vid University of Houston har undersökt vilka jobb som löper minst risk att tas över av robotar, och vad som krävs för att få de jobben. Bedömare gör gällande att närmare 150 miljoner jobb bara i USA kommer att tas över av robotar inom de närmaste åren.

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Kolla om robotar tar ditt jobb!

Vissa jobb är lättare att ersätta med datorer och robotar än andra. Här kan du kolla framtidsutsikterna för 700 olika yrken. Vi har gjort en interaktiv applikation som bygger på forskning vid Oxfords universitet om hur olika yrken kan ersättas av robotar (datorstyrd automatisering).

SVT - 13 maj 12 kl. 17:30

Robotar i äldreomsorgen redan verklighet

Frågan är om robotar skulle kunna ersätta undersköterskor inom äldrevården? Faktum är att matningsmaskiner och mobila övervakningsrobotar redan testas inom svensk äldreomsorg..

SvD - 11 jul 13 kl. 06:25

Robotar ska rädda västvärlden

ABB har fått ett nytt försäljningsargument för sina robotar - de kan återindustrialisera västvärlden, att göra produktion lönsam också på vår sida av jorden. I fabriken i Västerås finkalibrerar Mehdi Nematbakhsh en robot. Den måste testas noga innan den skickas för att arbeta någonstans i världen..

Norrtelje Tidning - 02 aug 17 kl. 04:00

Ökad trygghet för äldre – världsledande teknik testas på Yxlan

Hur ska man använda den digitala tekniken inom vård och omsorg? Ett innovativt system med rörelsedetektorer testas hemma hos Ingmar Wallén på Yxlan och det är bara början. Drönare som levererar färdig mat, robotar som diskar och hänger tvätten.

YLE - 16 mar 17 kl. 17:41

Mera robotar i Vandaskolor, mera svenska inom Vandavården

- Jag tycker det är riktigt bra att vara svenskspråkig i Vanda, säger Ella Råstedt. Hon var den enda skoleleven med på invånarrådslaget som ordnades i Dickursby skola. Under träffen fick de intresserade höra om hur digitaliseringen och robotiken kommer in i utbildningen, vilka föreningar som är verksamma på svenska i Vanda och vilka sociala medier som är populära bland de unga i staden.

Dagensanalys.se - 12 feb 18 kl. 12:46

Företag måste förstå varför människor är på sociala medier

Sociala medier upptar allt mer av vår tid och många hittar i princip alla nyheter som de behöver på Facebook. Företag som skall marknadsföra sig via sociala medier måste fundera på varför alla är där om man vill nå fram. Allt för många företag använder sociala medier som en marknadsföringskanal på helt fel sätt.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 minuter sedan

Nu byggs världens största vindkraftverk

I sommar byggs världens största vindkraftverk – i Rotterdam. Anläggningen, vars vingspann är större än Kaknästornets höjd, blir den första 12MW-snurran från GE..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Google får böta en halv miljard kronor

I sin första användning av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) slår Frankrikes motsvarighet till Datainspektionen Google i huvudet med 50 miljoner euro, drygt 512 miljoner kronor, i böter..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Spana in den blodröda supermånförmörkelsen

Under måndagsmorgonen kunde en blodröd supermåne beskådas över himlen. Och det var verkligen en speciell händelse - nästa gång det blir en lika lång och spektakulär total månförmörkelse står almanackan på 2029..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Då lanseras Ikeas och Sonos smarta högtalare

”Symfonisk” – det ska bli namnet på en serie uppkopplade högtalare som Ikea och Sonas utvecklar tillsammans. Nu vet vi att högtalarna ska lanseras i sommar..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Kina: Forskaren bakom Crispr-bebisar agerade själv

Forskaren som ska ha använt gensaxen Crispr på två tvillingflickor har agerat på eget bevåg, uppger kinesisk statsmedia. Nu väntar en polisutredning, som kan leda till ett hårt straff..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Saab tecknar kontrakt med brittiska försvaret

Försvarskoncernen Saab har landat ett kontrakt med brittiska försvarsministeriet gällande service och underhåll av det landbaserade radarsystemet Giraffe AMB..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Googles lagring av platsdata granskas efter kritik

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Whatsapp begränsas för att stoppa falska nyheter

I ett försök att stoppa spridningen av ”falska nyheter och rykten” inför Facebook begränsningar för den populära chattappen Whatsapp..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Anders Ygeman gör comeback – tar över som energiminister

I den nya regeringen möbleras det om mellan ministerposterna. Ibrahim Baylan (S) tar över som näringsminister, medan Anders Ygeman (S) får ansvar för energi och digitalisering..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Fri fart på autobahn kan förbjudas

Bilisternas förlovade land kan vara på väg att förbjuda fri fart på autobahn. Detta om den tyska regeringen följer de rekommendationer som deras klimatkommitté har lagt fram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.