Nyteknik > Teknik

Monday, 20 August, 08:45

Nyteknik - 20 apr 18 kl. 07:56

Sociala robotar testas inom psykoterapinHögskolan i Skövde leder det EU-finansierade prestigeprojektet DREAM. Det går ut på att använda sociala robotar i psykoterapi, riktat mot barn som diagnostiserats med autism..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Skövde, EU, DREAM

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sociala, robotar, testasinom , psykoterapin
Västerbottens Folkblad - 09 jan 18 kl. 21:00

[PLUS] Sociala robotar som del av framtidens hemtjänst

En social robot kanske blir framtidens sällskap och hjälp för personer med demens som vill bo kvar....

Dagensanalys.se - 12 maj 17 kl. 10:31

Förhindra att ditt jobb tas över av robotar

Många jobb hotas nu av automation och att robotar får göra allt fler arbetsuppgifter. En stor studie vid University of Houston har undersökt vilka jobb som löper minst risk att tas över av robotar, och vad som krävs för att få de jobben. Bedömare gör gällande att närmare 150 miljoner jobb bara i USA kommer att tas över av robotar inom de närmaste åren.

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Kolla om robotar tar ditt jobb!

Vissa jobb är lättare att ersätta med datorer och robotar än andra. Här kan du kolla framtidsutsikterna för 700 olika yrken. Vi har gjort en interaktiv applikation som bygger på forskning vid Oxfords universitet om hur olika yrken kan ersättas av robotar (datorstyrd automatisering).

SVT - 13 maj 12 kl. 17:30

Robotar i äldreomsorgen redan verklighet

Frågan är om robotar skulle kunna ersätta undersköterskor inom äldrevården? Faktum är att matningsmaskiner och mobila övervakningsrobotar redan testas inom svensk äldreomsorg..

SvD - 11 jul 13 kl. 06:25

Robotar ska rädda västvärlden

ABB har fått ett nytt försäljningsargument för sina robotar - de kan återindustrialisera västvärlden, att göra produktion lönsam också på vår sida av jorden. I fabriken i Västerås finkalibrerar Mehdi Nematbakhsh en robot. Den måste testas noga innan den skickas för att arbeta någonstans i världen..

Norrtelje Tidning - 02 aug 17 kl. 04:00

Ökad trygghet för äldre – världsledande teknik testas på Yxlan

Hur ska man använda den digitala tekniken inom vård och omsorg? Ett innovativt system med rörelsedetektorer testas hemma hos Ingmar Wallén på Yxlan och det är bara början. Drönare som levererar färdig mat, robotar som diskar och hänger tvätten.

YLE - 16 mar 17 kl. 17:41

Mera robotar i Vandaskolor, mera svenska inom Vandavården

- Jag tycker det är riktigt bra att vara svenskspråkig i Vanda, säger Ella Råstedt. Hon var den enda skoleleven med på invånarrådslaget som ordnades i Dickursby skola. Under träffen fick de intresserade höra om hur digitaliseringen och robotiken kommer in i utbildningen, vilka föreningar som är verksamma på svenska i Vanda och vilka sociala medier som är populära bland de unga i staden.

Dagensanalys.se - 12 feb 18 kl. 12:46

Företag måste förstå varför människor är på sociala medier

Sociala medier upptar allt mer av vår tid och många hittar i princip alla nyheter som de behöver på Facebook. Företag som skall marknadsföra sig via sociala medier måste fundera på varför alla är där om man vill nå fram. Allt för många företag använder sociala medier som en marknadsföringskanal på helt fel sätt.

Dagensanalys.se - 09 maj 17 kl. 13:57

Ge era medarbetare fria tyglar i sociala medier

Sociala medier är ett oerhört kraftfullt verktyg att kommunicera med, förutsatt att man är personlig och ärlig. Många företag sätter upp hårda guidelines för vad man får, eller inte får, säga i sociala medier eller om man får ha en länk till sitt Twitter-konto eller inte. Har man för hårda tyglar är risken stor att era medarbetare uppfattas som robotar och bli alltför krängiga, vilket fungera dåligt i sociala medier.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nyheter24 gör sociala experiment med ny YoutubesuccéKonrad YdhageFrida ErikssonOlle Öberg

Från och med nu kommer Nyheter24 varje vecka att, i samarbete med STHLM Panda, visa upp olika sociala experiment där vanliga människor och deras reaktioner testas.Det hela började med att vi började prata om hur stelt det kunde vara på tunnelbanan där folk sitter med sina telefoner och om någon börjar prata med en så anses det vara konstigt. Utöver honom består STHLM Panda av Frida Eriksson och Konrad Ydhage.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Flexibla ventilramper sparar pengar hos många sågverk

För cirka fem år sedan kom Festos ventilramper av typ VTSA ut på den svenska sågverksmarknaden. Sedan dess har många företag inom industrin sparat pengar och arbetskraft genom att sätta in nya eller byta ut sina gamla system..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Revolutionerande robotsatsning är riskabel Kina

En av världens största ekonomier är besluten om att rida på robotvågen, men en utveckling av automatiserade industrier kan ge oanade effekter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Musikterapi kan lindra ångest hos dementa

Rapport visar på att musik kan öka välbefinnande bland dementa..

Nyteknik - I förrgår: 16:00

Vill du köpa en elbil får du ställa dig i kö

På jakt efter en elbil eller laddhybrid? Då får du ställa dig i kö. Det nya bonus malus-systemet har lett till rusning av laddbara bilar i Sverige..

Nyteknik - I förrgår: 14:42

Ny upptäckt kan ge elbilar dubbel räckvidd

En fördubbling av räckvidden – utan behovet av mer batterier. Tack vare ny teknik kan dagens elbilar få sig en rejäl uppgradering. ”Det här är ett paradigmskifte för hur ett batteri fungerar, säger forskaren Jeff Sakamoto”..

Nyteknik - I förrgår: 11:10

Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Tårfylld Elon Musk: jag jobbar 120 timmar i veckan

Om du tycker att Elon Musk haft ett tufft år tänker han inte protestera. I en stor intervju med New York Times kan Tesla-grundaren inte hålla tårarna tillbaka. ”Det har varit olidligt”..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Tillverkade batteri av alger – nu gör de ett av papper

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp i Uppsala använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Svenskt pappersbatteri öppnar för smarta förpackningar

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:33

Space X rymdkapsel Crew Dragon snart redo för avfärd

Nästa år ska Space X rymdkapsel vara redo för bemannade rymdfärder till och från ISS. Redan i höst görs de första testflygningarna med mänskliga passagerare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.