Nyteknik > Teknik

Wednesday, 17 October, 09:05

Nyteknik - 20 apr 18 kl. 07:56

Sociala robotar testas inom psykoterapinHögskolan i Skövde leder det EU-finansierade prestigeprojektet DREAM. Det går ut på att använda sociala robotar i psykoterapi, riktat mot barn som diagnostiserats med autism..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Skövde, EU, DREAM

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sociala, robotar, testasinom , psykoterapin
Västerbottens Folkblad - 09 jan 18 kl. 21:00

[PLUS] Sociala robotar som del av framtidens hemtjänst

En social robot kanske blir framtidens sällskap och hjälp för personer med demens som vill bo kvar....

Dagensanalys.se - 12 maj 17 kl. 10:31

Förhindra att ditt jobb tas över av robotar

Många jobb hotas nu av automation och att robotar får göra allt fler arbetsuppgifter. En stor studie vid University of Houston har undersökt vilka jobb som löper minst risk att tas över av robotar, och vad som krävs för att få de jobben. Bedömare gör gällande att närmare 150 miljoner jobb bara i USA kommer att tas över av robotar inom de närmaste åren.

YLE - 04 feb 15 kl. 05:00

Kolla om robotar tar ditt jobb!

Vissa jobb är lättare att ersätta med datorer och robotar än andra. Här kan du kolla framtidsutsikterna för 700 olika yrken. Vi har gjort en interaktiv applikation som bygger på forskning vid Oxfords universitet om hur olika yrken kan ersättas av robotar (datorstyrd automatisering).

SVT - 13 maj 12 kl. 17:30

Robotar i äldreomsorgen redan verklighet

Frågan är om robotar skulle kunna ersätta undersköterskor inom äldrevården? Faktum är att matningsmaskiner och mobila övervakningsrobotar redan testas inom svensk äldreomsorg..

SvD - 11 jul 13 kl. 06:25

Robotar ska rädda västvärlden

ABB har fått ett nytt försäljningsargument för sina robotar - de kan återindustrialisera västvärlden, att göra produktion lönsam också på vår sida av jorden. I fabriken i Västerås finkalibrerar Mehdi Nematbakhsh en robot. Den måste testas noga innan den skickas för att arbeta någonstans i världen..

Norrtelje Tidning - 02 aug 17 kl. 04:00

Ökad trygghet för äldre – världsledande teknik testas på Yxlan

Hur ska man använda den digitala tekniken inom vård och omsorg? Ett innovativt system med rörelsedetektorer testas hemma hos Ingmar Wallén på Yxlan och det är bara början. Drönare som levererar färdig mat, robotar som diskar och hänger tvätten.

YLE - 16 mar 17 kl. 17:41

Mera robotar i Vandaskolor, mera svenska inom Vandavården

- Jag tycker det är riktigt bra att vara svenskspråkig i Vanda, säger Ella Råstedt. Hon var den enda skoleleven med på invånarrådslaget som ordnades i Dickursby skola. Under träffen fick de intresserade höra om hur digitaliseringen och robotiken kommer in i utbildningen, vilka föreningar som är verksamma på svenska i Vanda och vilka sociala medier som är populära bland de unga i staden.

Dagensanalys.se - 12 feb 18 kl. 12:46

Företag måste förstå varför människor är på sociala medier

Sociala medier upptar allt mer av vår tid och många hittar i princip alla nyheter som de behöver på Facebook. Företag som skall marknadsföra sig via sociala medier måste fundera på varför alla är där om man vill nå fram. Allt för många företag använder sociala medier som en marknadsföringskanal på helt fel sätt.

Dagensanalys.se - 09 maj 17 kl. 13:57

Ge era medarbetare fria tyglar i sociala medier

Sociala medier är ett oerhört kraftfullt verktyg att kommunicera med, förutsatt att man är personlig och ärlig. Många företag sätter upp hårda guidelines för vad man får, eller inte får, säga i sociala medier eller om man får ha en länk till sitt Twitter-konto eller inte. Har man för hårda tyglar är risken stor att era medarbetare uppfattas som robotar och bli alltför krängiga, vilket fungera dåligt i sociala medier.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nyheter24 gör sociala experiment med ny YoutubesuccéKonrad YdhageFrida ErikssonOlle Öberg

Från och med nu kommer Nyheter24 varje vecka att, i samarbete med STHLM Panda, visa upp olika sociala experiment där vanliga människor och deras reaktioner testas.Det hela började med att vi började prata om hur stelt det kunde vara på tunnelbanan där folk sitter med sina telefoner och om någon börjar prata med en så anses det vara konstigt. Utöver honom består STHLM Panda av Frida Eriksson och Konrad Ydhage.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 minuter sedan

Effektivare produktutveckling med nya SOLIDWORKS 2019

Den nya versionen av SOLIDWORKS ger betydligt högre grafikprestanda samt stöd för bland annat avancerade geometrier och fotorealism i ritningar och konstruktioner..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Så blev Polestars nya huvudkontor i Sverige

Placeringen på Volvos område ska stärka samarbetet mellan moderbolaget och deras elbilsspecialister. Med sitt nya globala huvudkontor i Göteborg visar Polestar att man inte bara är en kinesisk angelägenhet..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Gifter i leksaker och köksprodukter av återvunnen plast

Vanliga europeiska hushållsprodukter gjorda av återvunnen plast innehåller giftiga flamskyddsmedel. Flera europeiska miljö- och konsumentorganisationer kräver nu lagändringar. – Nya produkter gjorda av ny plast får inte innehålla de här flamskyddsmedlen men om de är gjorda av återvunnen plast så är det okej.

Nyteknik - 1 timme sedan

Försvarets server till salu på nätet

En server hos Försvarsmakten hackades och inloggningsuppgifter låg ute till försäljning på ett internetforum 2016, avslöjar Dagens Nyheter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Google-vd Sundar Pichai bekräftar att företaget överväger en sökmotor i Kina

Google undersöker möjligheterna att ta fram en sökmotor anpassad för Kina – och kommunistregimens censur. Det måste övervägas med tanke på hur stor marknaden är, säger nätjättens vd..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Miljöforskningen tar genvägar till önskade resultat”

DEBATT. Vetenskap har övergetts till förmån för rena hypoteser. Färska exempel på detta är att kobolt i svenska dubbdäck skulle skörda liv i Kongo-Kinshasa och att granulat i konstgräs är den näst största källan till mikroplaster i haven, skriver Fredrik Ardefors, Svensk däckåtervinning..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Toyota och Softbank startar ett nytt mobilitetsföretag

Monet Technologies är resultatet av ett samarbete mellan fordonsjätten Toyota och investeringsbolaget Softbank. Deras nya mobilitetsföretag ska erbjuda både autonoma varuleveranser och persontransporter..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Djur fanns på jorden 100 miljoner år tidigare

Det fanns djurliv på jorden mer än 100 miljoner år tidigare än man tidigare trott. Detta har en internationell forskargrupp, där forskare från Uppsala universitet ingår, kommit fram till..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd i regnskog

Klimatförändringar pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Runsten upptäcktes vid renovering i kyrka

Vid renoveringen av en kyrka norr om Uppsala gjordes ett sällsynt fynd – ett runstensfragment av kalksten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.