Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 27 May, 10:07

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 06:27

Dyster vinstvarning i Holknekts gamla babyOdd Molly lämnade på torsdagskvällen en vinstvarning för första kvartalet. Bolaget uppger att omsättningen har fallit med 16 procent och rörelseresultatet väntas bli minus 6,7 miljoner kronor mot plus 7,5 miljoner samma period i fjol. ”Odd Molly verkar i en bransch i stor omvälvning där e-handeln ökar, marknaden blir alltmer rea- och kampanjdriven och fysisk handel har det tufft. Odd Molly var tidigt ute med att anpassa verksamheten till förskjutningen av försäljning mot digitala kanaler, men påverkas alltjämt av den pågående förändringen i branschen”, skriver bolaget. Under 2017 uppgick bolagets försäljning i digitala kanaler, egna och externa återförsäljares, till cirka 40 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Holknekts, Molly, Karin Jimfelt-Ghatan,  Per Holknekt, Per Holknekt

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyster, vinstvarningi , Holknekts, gamla, baby
DI - 20 aug 13 kl. 16:47

Holknekts glömda lyxbil på väg bort

Odd Molly-grundaren Per Holknekts bil av märket Aston Martin har stått och samlat damm på en gata i Stockholm hela sommaren. Snart bogseras den bort, skriver Aftonbladet..

DrivaEget - 01 okt 14 kl. 13:34

Vinn Per Holknekts bok – ge ditt bästa framgångstips

 Allmänt  Vilket är ditt bästa framgångstips? Berätta i en kommentar och tävla om Per Holknekts bok 1960-2014. Läs vidare, kommentera eller dela.

Dagens PS - 05 feb 18 kl. 09:01

Holknekts livsverk tappar vd:n – avgår självmant

Modebolaget Odd Mollys, som grundaren Per Holknekt lämnade för fyra år sedan, tappar vd Anna Attemark som har meddelat styrelsen att hon önskar lämna sin befattning. Det för att anta ett nytt operativt uppdrag utanför bolaget. Styrelsen har beslutat utse Jennie Högstedt Björk, idag vice vd och sortimentschef, till hennes efterträdare.

Dagens PS - 05 feb 18 kl. 09:01

Holknekts livsverk tappar vd:n – avgår självmant

Modebolaget Odd Mollys, som grundaren Per Holknekt lämnade för fyra år sedan, tappar vd Anna Attemark som har meddelat styrelsen att hon önskar lämna sin befattning. Det för att anta ett nytt operativt uppdrag utanför bolaget. Styrelsen har beslutat utse Jennie Högstedt Björk, idag vice vd och sortimentschef, till hennes efterträdare.

VA - 12 aug 11 kl. 08:59

Dyster öppning

12 augusti "Även om blankning kan vara en legitim handelsstrategi blir det helt klart skadligt när det kombineras med spridning av falska rykten", skrev European Securities and Markets Authority i ett uttalande på torsdagskvällen. Runt klockan 8.45 var terminerna för Euro Stoxx 50 ned 0,3 procent, CAC40 tappade 0,8 procent, DAX var 0,7 procent lägre.

E24 - 03 okt 12 kl. 23:50

HP störtade efter vinstvarning

Aktien rasade efter oväntat dyster prognos för nästa år..

Sydsvenskan - 19 jul 14 kl. 05:30

Dyster årsdag för gamla misstankar

Brottsutredning. Polismyndighet: Rom. Datum:18-19 juli 64.

YLE - 25 mar 16 kl. 06:40

Dyster comeback i Minnesota för Bäckström: ”Det var konstigt”

För några veckor sedan lämnade Niklas Bäckström frysboxen i sitt kära Minnesota Wild. I natt återvände han – utan framgång. Däremot glänste Mikko Koivu.

E24 - 10 feb 11 kl. 10:31

Vinstvarning från Air France-KLM

Aktien i Air France-KLM, Europas största flygbolag mätt i omsättning, föll med 8 procent efter en vinstvarning..

Jönköpingsnytt - 11 apr 11 kl. 17:17

Husqvarna AB rasade efter sin vinstvarning

Husqvarna AB varnade för att resultatet i första kvartalsrapporten blir längre än förväntat. Efter företagets vinstvarning sjönk aktien med nästan tio procent på måndagen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 08:10

Hjärnan växer med nyttig mat

Ny studie visar att hjärnan sannolikt blir större av sund kost. Ett nederländskt forskarlag konstaterar det här och hoppas rönen ska få fler att anamma en sund livsstil. ”Man har tittat på en stor mängd individer som genomgått en hjärnavbildning.

Dagens PS - I förrgår: 10:58

Här får Amazon stryk av Google

Google gick om Amazon vad gäller flest antal sålda smarta högtalare under det första kvartalet. Baserat på data från analysföretaget Canalys sålde Google 3,2 miljoner enheter av sin smarta högtalare, Home, under perioden. Samtidigt var Amazons försäljning för motsvarigheten Echo på 2,5 miljoner enheter.

Dagens PS - Igår: 07:55

Drömslott lockar svenskar

Tredje mest klickade objektet på bostadssajt förra veckan. Bolltorps slott utanför Söderköping har en prislapp på 155 miljoner kronor. En fantasisumma för de allra flesta, men trots det höga priset är annonsen den tredje mest klickade hos bostadssajten Hemnet förra veckan, skriver Dagens Industri, som uppger att slottet i Östergötland har anor från 1400-talet även om den nuvarande huvudbyggnaden härstammar från 1800-talet.

Dagens PS - Igår: 07:55

Så drygar du ut semesterkassan

Semestern rycker allt närmare – här är några smarta tips. Det frestar på att vara ledig. Särskilt i semestertider och i synnerhet om kronan rasat i värde.

Dagens PS - Igår: 07:26

Boosta kroppen – räkna stegen

Bättre matsmältning, mer muskler och starkare skelett utlovas. Bland mycket annat. Tidning Hälsa skriver om fördelen med att promenera, allra helst i raskt tempo samtidigt som du räknar stegen.

Dagens PS - Igår: 15:27

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - Igår: 11:41

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - Igår: 12:58

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - Igår: 12:42

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - Igår: 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.