SVT > Inrikes

Wednesday, 22 August, 00:11

SVT - 20 apr 18 kl. 06:59

”Många piloter vågar inte berätta att de mår dåligt – rädda för att bli av med jobbet”Piloten Martin Lindgren stegar in i cockpit. Han ska strax lägga ytterligare några flygtimmar till de 4 500 han redan har. Han tycker om sitt jobb men ser att arbetsvillkoren försämrats kraftigt under de tio år han jobbat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Martin Lindgren

Dela artikeln

482 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många piloter, vågarinte , berättaatt de , mår, dåligt rädda för att bli av med jobbet
YLE - 13 mar 16 kl. 17:20

Läkare i Finland får berätta om misstankar mot piloter

Utredningsorganet som utrett Germanwings-kraschen kräver att medicinsk personal ska kunna varna myndigheter i fall då en pilots mentala hälsa kan anses äventyra den allmänna säkerheten. I Finland har läkare redan möjlighet att göra en anmälan om sina misstankar utan att förhindras av tystnadsplikten. Finlands luftfartslag tillåter att läkaren berättar om sina misstankar till myndigheterna, om läkaren misstänker att piloten inte fyller hälsokraven.

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 08:08

Flygsäkerheten hotad – piloterna är deprimerade

Det här visar en ny rapport från Karolinska institutet, KI, berättar SVT Nyheter. I en enkät om piloternas arbetsmiljö, där svarsfrekvensen var 46 procent, knappt hälften, framgick det att sju procent i högriskgruppen tros lida av depression. Forskarna delade alltså in piloterna i tre grupper – låg-, mellan- och högrisk – utifrån ett antal kontrollfrågor.

YLE - 28 feb 15 kl. 05:52

Norwegians piloter strejkar

Lågprisflygbolaget Norwegians norska piloter går i strejk på lördag. Strejken har inga direkta inverkningar på flygtrafiken till Finland, Storbritannien eller Spanien. Strejken berör till en början 70 piloter men den kan utvidgas till 650 piloter på onsdag, ifall arbetsgivarsidan och pilotfacket inte når någon enighet om kollektivavtalet.

Dagens PS - 01 aug 18 kl. 07:44

Svenska Ryanair-piloter varslar om strejk

Flygbolaget vägrar förhandla med Svensk Pilotförening om kollektivavtal. Det är bakgrunden till strejkhotet bland de svenska piloterna på det irländska lågprisflygbolaget, skriver Dina Pengar i Expressen. “Skulle det inte ge någon effekt får vi överväga ytterligare åtgärder”, säger Martin Lindgren, ordförande i SPF, till tidningen.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 07:46

Strejk ett faktum för Ryanair-piloter

Utrikes På fredag endagsstrejkar Ryanairs piloter i Sverige då bolaget fortfarande inte inlett förhandlingar om att teckna kollektivavtal. Svenska Ryanair-piloter har tidigare hotat med att endagstrejka den 10 augusti, fredag. Ett löfte som fortfarande står kvar.

Skånskan - 13 jun 16 kl. 06:19

SAS piloter i fortsatt strejk

Morgonkollen Det senaste i nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:
LOKALT
Plastankor gjorde upp i rafflande race
DÖSJEBRO Ankracet i Dösjebro engagerar byborna och i år var det plastankan med nummer 67 som efter viss tveksamhet simmade först in i mål. VÄDER
En solig dag att vänta men på eftermiddagen stackmoln som tidvis kan vara rätt täta. Lokalt kan det bli någon lätt skur.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 14:00

Piloter jublar över fiber

rolsberga För fem år sedan väcktes Anders Nilssons kamplust för säkrare och snabbare internet på landsbygden. Kampen visade sig inte förgäves. Häromdagen sattes spaden i marken för nedgrävning av fiber i området Södra Frosta.

YLE - 13 jun 16 kl. 20:19

SAS-piloter fortsätter strejka på tisdag

Strejken vid flygbolaget SAS fortsätter också på tisdag. Förhandlingarna mellan det svenska pilotfacket och SAS är avbrutna. Arbetsgivarsidan säger att de har godtagit medlarnas bud, men att piloterna har förkastat det.

YLE - 27 mar 15 kl. 16:12

"Väldigt svårt att veta vad kollegan tänker"

Beskedet om att andrepiloten avsiktligt kraschade Germanwings passagerarplan i Alperna har skakat om flygbranschen också här hemma. Överst just nu är nog chocken, säger ordföranden för säkerhetskommittén vid Finlands pilotförbund Petri Pitkänen. Pilotförbundets telefonlinjer har gått heta och säkerhetskommitténs medlemmar har fått svara på otaliga frågor från medierna om hur det här kunde hända.

BT - 05 jun 14 kl. 14:14

Storslagna ceremonier för dagen D

Inresta statschefer i mängd hedrar offren för D-dagen på plats i Normandie. Samtidigt är det kanske sista gången som några av de verkliga huvudpersonerna deltar: allt färre veteraner från andra världskriget är fortfarande vid liv och tillräckligt pigga för att finnas med.Alla tänkbara gäster från drottning Elizabeth II och Barack Obama till Rysslands president Vladimir Putin deltar i de ceremonier som hålls kring invasionskusten i Normandie under hela fredagen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Svaren vi fick – och inte – i utfrågningen av Stefan Löfven (S)

Det var Stefan Löfvens (S) tur att svara på frågor i SVT:s partiledarutfrågning ikväll. Men i vilken fråga gav han ett klart besked och när var han inte lika tydlig? Vi frågade SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 1 timme sedan

Skattenej och regeringsduck – så var partiledarutfrågningen av Stefan Löfven

Stefan Löfven duckade hårdnackat i regeringsfrågan och hävdade att det är omöjligt att sänka skatterna och samtidigt upprätthålla välfärden – trots att siffror från Ekonomistyrningsverket bevisar motsatsen. Här sammanfattar SVT Nyheter partiledarutfrågningen av S-ledaren i tre punkter..

SVT - 1 timme sedan

Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) debatterar om integration

Integrationen är bland de viktigaste frågorna för väljare visar opinionsundersökningar. Partiledarna Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i tisdagens Aktuellt för att debattera hur nyanlända ska integreras i samhället..

SVT - 2 timmar sedan

Stefan Löfven försvarar regeringens försök att korta cancerköerna

Inför förra valet lovade Socialdemokraterna att alla cancerpatienter skulle få vård inom fyra veckor – men vallöftet är inte i närheten av att uppfyllas. Trots det försvarar statsminister Stefan Löfven sin politik. – Många av de här går i rätt riktning, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Trots S-löftet inför förra valet: Cancerköerna fortfarande extremt långa

Alla cancerpatienter ska få vård inom fyra veckor. Det löftet gav Socialdemokraterna inför förra valet. Men fyra år senare står det klart att det vallöftet inte är i närheten av att ha uppfyllts.

SVT - 5 timmar sedan

Ny överbelastningsattack mot Socialdemokraternas hemsida

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för ytterligare en överbelastningsattack. IP-adresserna spåras uteslutande till Ryssland och Nordkorea, uppger partiet enligt Dagens Nyheter..

SVT - 6 timmar sedan

Fd Jas-pilot om kraschen: ”Man kommer aldrig att komma undan fågelkollisioner”

Det är bara en fråga om flygtimmar innan ett flygplan kolliderar med fåglar. Det säger före detta stridspiloten Mikael Grev med 17 år inom Försvarsmakten och erfarenhet av fågelkollisioner. – Normalt sett är det inte ett problem.

SVT - 6 timmar sedan

Naturvårdsverket polisanmäler omfattande bedrägeriförsök med elcykelbidrag

Naturvårdsverket har polisanmält ett misstänkt storbedrägeri kring bidragen för elcyklar. Närmare hundra utbetalningar misstänks vara falska, och ett tiotal har stoppats. Dessutom har man anmält en enskild elcykelkund som använt ett förfalskat tandkrämskvitto..

SVT - 6 timmar sedan

Skansen anklagar Alternativ för Sverige att stjäla folkdansbilder – AfS: ”Har aldrig publicerat någon film”

Under måndagen gick Skansen i Stockholm ut med ett meddelande på sin Facebooksida, där de anklagar det politiska partiet Alternativ för Sverige för att ta upphovsrättsskyddat material och använda det utan tillåtelse. Partiledare Gustav Kasselstrand menar dock att Skansen bara gett sig ut på ”den politiskt korrekta catwalken” – och att någon sådan film aldrig publicerats..

SVT - 8 timmar sedan

SVT-meteorologen: Sensommarväder i stora delar av landet

Hösten har gjort sitt intåg i vissa delar av Sverige, men i stort dröjer sommaren kvar, med särskilt höga temperaturer i syd. – Hösten har kommit lite grann i alla fall. Men om den drar ut över resten av landet snart är svårt att säga, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.