SVT > Inrikes

Sunday, 20 January, 03:47

SVT - 20 apr 18 kl. 06:59

”Många piloter vågar inte berätta att de mår dåligt – rädda för att bli av med jobbet”Piloten Martin Lindgren stegar in i cockpit. Han ska strax lägga ytterligare några flygtimmar till de 4 500 han redan har. Han tycker om sitt jobb men ser att arbetsvillkoren försämrats kraftigt under de tio år han jobbat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Martin Lindgren

Dela artikeln

482 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många piloter, vågarinte , berättaatt de , mår, dåligt rädda för att bli av med jobbet
YLE - 13 mar 16 kl. 17:20

Läkare i Finland får berätta om misstankar mot piloter

Utredningsorganet som utrett Germanwings-kraschen kräver att medicinsk personal ska kunna varna myndigheter i fall då en pilots mentala hälsa kan anses äventyra den allmänna säkerheten. I Finland har läkare redan möjlighet att göra en anmälan om sina misstankar utan att förhindras av tystnadsplikten. Finlands luftfartslag tillåter att läkaren berättar om sina misstankar till myndigheterna, om läkaren misstänker att piloten inte fyller hälsokraven.

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 08:08

Flygsäkerheten hotad – piloterna är deprimerade

Det här visar en ny rapport från Karolinska institutet, KI, berättar SVT Nyheter. I en enkät om piloternas arbetsmiljö, där svarsfrekvensen var 46 procent, knappt hälften, framgick det att sju procent i högriskgruppen tros lida av depression. Forskarna delade alltså in piloterna i tre grupper – låg-, mellan- och högrisk – utifrån ett antal kontrollfrågor.

YLE - 28 feb 15 kl. 05:52

Norwegians piloter strejkar

Lågprisflygbolaget Norwegians norska piloter går i strejk på lördag. Strejken har inga direkta inverkningar på flygtrafiken till Finland, Storbritannien eller Spanien. Strejken berör till en början 70 piloter men den kan utvidgas till 650 piloter på onsdag, ifall arbetsgivarsidan och pilotfacket inte når någon enighet om kollektivavtalet.

Dagens PS - 01 aug 18 kl. 07:44

Svenska Ryanair-piloter varslar om strejk

Flygbolaget vägrar förhandla med Svensk Pilotförening om kollektivavtal. Det är bakgrunden till strejkhotet bland de svenska piloterna på det irländska lågprisflygbolaget, skriver Dina Pengar i Expressen. “Skulle det inte ge någon effekt får vi överväga ytterligare åtgärder”, säger Martin Lindgren, ordförande i SPF, till tidningen.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 07:46

Strejk ett faktum för Ryanair-piloter

Utrikes På fredag endagsstrejkar Ryanairs piloter i Sverige då bolaget fortfarande inte inlett förhandlingar om att teckna kollektivavtal. Svenska Ryanair-piloter har tidigare hotat med att endagstrejka den 10 augusti, fredag. Ett löfte som fortfarande står kvar.

Skånskan - 13 jun 16 kl. 06:19

SAS piloter i fortsatt strejk

Morgonkollen Det senaste i nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:
LOKALT
Plastankor gjorde upp i rafflande race
DÖSJEBRO Ankracet i Dösjebro engagerar byborna och i år var det plastankan med nummer 67 som efter viss tveksamhet simmade först in i mål. VÄDER
En solig dag att vänta men på eftermiddagen stackmoln som tidvis kan vara rätt täta. Lokalt kan det bli någon lätt skur.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 14:00

Piloter jublar över fiber

rolsberga För fem år sedan väcktes Anders Nilssons kamplust för säkrare och snabbare internet på landsbygden. Kampen visade sig inte förgäves. Häromdagen sattes spaden i marken för nedgrävning av fiber i området Södra Frosta.

YLE - 13 jun 16 kl. 20:19

SAS-piloter fortsätter strejka på tisdag

Strejken vid flygbolaget SAS fortsätter också på tisdag. Förhandlingarna mellan det svenska pilotfacket och SAS är avbrutna. Arbetsgivarsidan säger att de har godtagit medlarnas bud, men att piloterna har förkastat det.

YLE - 27 mar 15 kl. 16:12

"Väldigt svårt att veta vad kollegan tänker"

Beskedet om att andrepiloten avsiktligt kraschade Germanwings passagerarplan i Alperna har skakat om flygbranschen också här hemma. Överst just nu är nog chocken, säger ordföranden för säkerhetskommittén vid Finlands pilotförbund Petri Pitkänen. Pilotförbundets telefonlinjer har gått heta och säkerhetskommitténs medlemmar har fått svara på otaliga frågor från medierna om hur det här kunde hända.

BT - 05 jun 14 kl. 14:14

Storslagna ceremonier för dagen D

Inresta statschefer i mängd hedrar offren för D-dagen på plats i Normandie. Samtidigt är det kanske sista gången som några av de verkliga huvudpersonerna deltar: allt färre veteraner från andra världskriget är fortfarande vid liv och tillräckligt pigga för att finnas med.Alla tänkbara gäster från drottning Elizabeth II och Barack Obama till Rysslands president Vladimir Putin deltar i de ceremonier som hålls kring invasionskusten i Normandie under hela fredagen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

HSAN återkallar legitimationen för plastikkirurg som förstört patienters näsor

Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, har återkallat läkarlegitimationen för den plastikkirurg som opererat sönder patienternas näsor..

SVT - 12 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Hotet är reellt

När Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tidigare i veckan meddelade att hans parti släpper fram Stefan Löfven (S) som statsminister var han tydlig med att partiet kommer att försöka fälla regeringen om den går fram med att införa marknadshyror och inskränkningar i arbetsrätten. I Ekots lördagsintervju säger han nu att det hotet är ”100 procent reellt”..

SVT - 20 timmar sedan

Handbok ska stötta mot påverkanskampanjer

Svenska myndigheter måste kunna identifiera och bemöta påverkanskampanjer. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger nu ut en ny version av en handbok i ämnet och ska i vår utbilda personal vid ansvariga myndigheter..

SVT - Igår: 02:50

Löfvens löften som bryts med överenskommelsen

Det krävdes en hel del ge och ta från Socialdemokraterna och Stefan Löfven för att riksdagen återigen skulle tolerera honom som statsminister..

SVT - Igår: 22:30

Den kaosartade politiska hösten på två minuter

Från att vara helt låst har nu regeringsfrågan lösts, mer än fyra månader efter valet. Stefan Löfven (S) valdes till statsminister efter en kaotisk höst i svensk politik..

SVT - Igår: 18:28

”Vi har väldigt mycket att stå i”

Många har ramlat och skadat sig på hala, isiga gator runtom i landet i veckan. I Uppsala är trycket hårt på Akademiska sjukhuset, säger Karin Bernhoff, verksamhetschef för ortopedi och handkirurgi. – När snön och halkan kommer blir befolkningen lite överraskad..

SVT - Igår: 18:09

Regeringens utredare: Sverige bör inte skriva på FN:s kärnvapenförbud

Regeringens särskilda utredaren Lars-Erik Lundin säger att FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen är ”otydlig” och måste ”utvecklas”. – Vi måste kräva att den förändras. Min rekommendation är att Sverige inte skriver på, sade han..

SVT - Igår: 17:35

Biskopen tog det tuffa kristendomstestet – fick underkänt: ”Fullständigt absurt”

En av många som reagerat på pastor Michaels sammanställning av kristendomsfrågor är Skaraborgs biskop, Åke Bonnier. Under gårdagskvällen testade han sig själv och fick den hårda domen: Underkänt. – Frågorna är omöjliga att svara på, vissa utav dem.

SVT - Igår: 17:06

Stefan Löfven: Alternativet är en högerregering som är beroende av Sverigedemokraterna

Varför vill Stefan Löfven bli statsminister i en regering som ska genomföra politik som han i valrörelsen varnade för? Ikväll kommer han till Aktuellt för att svara på bland annat den frågan..

SVT - Igår: 16:49

Gula knappen – varför finns den?

Stefan Löfven blev statsminister trots att fler röstade nej än ja. Hur kan det bli så? Och varför finns det en gul knapp om det inte spelar någon roll hur många som trycker på den?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.