SVT > Inrikes

Friday, 25 May, 05:17

SVT - 20 apr 18 kl. 06:59

”Många piloter vågar inte berätta att de mår dåligt – rädda för att bli av med jobbet”Piloten Martin Lindgren stegar in i cockpit. Han ska strax lägga ytterligare några flygtimmar till de 4 500 han redan har. Han tycker om sitt jobb men ser att arbetsvillkoren försämrats kraftigt under de tio år han jobbat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Martin Lindgren

Dela artikeln

476 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många piloter, vågarinte , berättaatt de , mår, dåligt rädda för att bli av med jobbet
YLE - 13 mar 16 kl. 17:20

Läkare i Finland får berätta om misstankar mot piloter

Utredningsorganet som utrett Germanwings-kraschen kräver att medicinsk personal ska kunna varna myndigheter i fall då en pilots mentala hälsa kan anses äventyra den allmänna säkerheten. I Finland har läkare redan möjlighet att göra en anmälan om sina misstankar utan att förhindras av tystnadsplikten. Finlands luftfartslag tillåter att läkaren berättar om sina misstankar till myndigheterna, om läkaren misstänker att piloten inte fyller hälsokraven.

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 08:08

Flygsäkerheten hotad – piloterna är deprimerade

Det här visar en ny rapport från Karolinska institutet, KI, berättar SVT Nyheter. I en enkät om piloternas arbetsmiljö, där svarsfrekvensen var 46 procent, knappt hälften, framgick det att sju procent i högriskgruppen tros lida av depression. Forskarna delade alltså in piloterna i tre grupper – låg-, mellan- och högrisk – utifrån ett antal kontrollfrågor.

YLE - 28 feb 15 kl. 05:52

Norwegians piloter strejkar

Lågprisflygbolaget Norwegians norska piloter går i strejk på lördag. Strejken har inga direkta inverkningar på flygtrafiken till Finland, Storbritannien eller Spanien. Strejken berör till en början 70 piloter men den kan utvidgas till 650 piloter på onsdag, ifall arbetsgivarsidan och pilotfacket inte når någon enighet om kollektivavtalet.

Skånskan - 13 jun 16 kl. 06:19

SAS piloter i fortsatt strejk

Morgonkollen Det senaste i nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:
LOKALT
Plastankor gjorde upp i rafflande race
DÖSJEBRO Ankracet i Dösjebro engagerar byborna och i år var det plastankan med nummer 67 som efter viss tveksamhet simmade först in i mål. VÄDER
En solig dag att vänta men på eftermiddagen stackmoln som tidvis kan vara rätt täta. Lokalt kan det bli någon lätt skur.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 14:00

Piloter jublar över fiber

rolsberga För fem år sedan väcktes Anders Nilssons kamplust för säkrare och snabbare internet på landsbygden. Kampen visade sig inte förgäves. Häromdagen sattes spaden i marken för nedgrävning av fiber i området Södra Frosta.

YLE - 13 jun 16 kl. 20:19

SAS-piloter fortsätter strejka på tisdag

Strejken vid flygbolaget SAS fortsätter också på tisdag. Förhandlingarna mellan det svenska pilotfacket och SAS är avbrutna. Arbetsgivarsidan säger att de har godtagit medlarnas bud, men att piloterna har förkastat det.

YLE - 27 mar 15 kl. 16:12

"Väldigt svårt att veta vad kollegan tänker"

Beskedet om att andrepiloten avsiktligt kraschade Germanwings passagerarplan i Alperna har skakat om flygbranschen också här hemma. Överst just nu är nog chocken, säger ordföranden för säkerhetskommittén vid Finlands pilotförbund Petri Pitkänen. Pilotförbundets telefonlinjer har gått heta och säkerhetskommitténs medlemmar har fått svara på otaliga frågor från medierna om hur det här kunde hända.

BT - 05 jun 14 kl. 14:14

Storslagna ceremonier för dagen D

Inresta statschefer i mängd hedrar offren för D-dagen på plats i Normandie. Samtidigt är det kanske sista gången som några av de verkliga huvudpersonerna deltar: allt färre veteraner från andra världskriget är fortfarande vid liv och tillräckligt pigga för att finnas med.Alla tänkbara gäster från drottning Elizabeth II och Barack Obama till Rysslands president Vladimir Putin deltar i de ceremonier som hålls kring invasionskusten i Normandie under hela fredagen.

Skånskan - 24 feb 16 kl. 08:00

Bokfynda i reahögarna – här får du bästa tipsen

Kultur och Nöje Den årliga bokrea är här och även om många suckar nostalgiskt och säger att den var så mycket bättre förr är det svårt att låta bli att försöka fynda åtminstone ett par böcker. Som hjälp för att hitta guldkornen bland reatravarna har vi bett tidningens litteraturkritiker om personliga tips.Thomas Almqvist: Pojken som läste Jules Verne, Almudena Grandes
Grandes skriver om tiden efter Spanska inbördeskriget, då folket levde under en grotesk och grym diktatur, men hon gör det med både fantasi och humor och egentligen utan bitterhet och agg.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Se bilderna på ryska planet som släppte facklor mot Jas-plan

Det var under en träff i Almedalen som ÖB Sverker Göransson bekräftade att ryska flygplan vid två tillfällen satt in motmedel mot svenska flygplan – och vid ett tillfälle var man nära att träffa ett svenskt Jas-plan med facklor.Bild: TTExpressen kan nu berätta att det den 22 augusti 2014 handlade det om ett ryskt transportflygplan, ett C-160, som när svenska Jas-plan kom nära började manövrera kraftigt.– Det är en signal att man inte vill att man ska komma in närmare.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Efter krisande vattennivåer förra sommaren – bra utgångsläge i år

Årets sommarsäsong har fått en torr inledning. Men hittills ser risken liten ut för en upprepning av förra sommaren – då det var krisande grundvattennivåer. – Vi har ett gott utgångsläge, säger grundvattengeologen Bo Thunholm..

SVT - 11 timmar sedan

Pilotfacket om sjukskrivningarna: ”Helt i linje med marknaden”

Pilotföreningen tycker inte att uppgifterna om att piloter toppar listan över yrken med högst risk för sjukskrivningar är överraskande – och säger att det kan gå ut över flygsäkerheten. – Risken är att man mörkar att man är sjuk, säger ordföranden Martin Lindgren..

SVT - 12 timmar sedan

Socialförsäkringsutskottet vill höra Anne-Marie Beglers version

Socialförsäkringsutskottet har på initiativ av Allianspartierna beslutat att bjuda in förra generaldirektören på Försäkringskassan, Anne-Marie Begler, till utskottet. Sverigedemokraterna stödde initiativet. Utskottsmajoriteten vill höra Beglers version av varför hon sparkades av socialminister Annika Strandhäll (S) nyligen..

SVT - 12 timmar sedan

Flera vägarbeten i sommar – så undviker du köerna

Planerar du att bila i Sverige i sommar? Då kommer du förmodligen att stöta på en del vägarbeten – särskilt runt storstäderna. Vi har listat sträckorna med stor risk för köer..

SVT - 13 timmar sedan

Regering inför nationell strategi mot demens

Regeringen inför en nationell strategi för personer med demenssjukdom. – Demens är en folksjukdom, säger äldreminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på Silviahemmet på Drottningholm..

SVT - 18 timmar sedan

Här är listan med högriskyrken

Här är Försäkringskassans lista med yrken där risken för sjukskrivning är högst. Listan gäller sjukskrivning över 14 dagar..

SVT - 18 timmar sedan

Stor risk för sjukskrivning hos flygpersonal

Högst risk för sjukskrivning finns i mansdominerade yrken inom tillverkning, bygg, hantverk och transport. Piloter och kabinpersonal är yrken med hög risk för långvarig sjukskrivning, enligt en ny rapport från Försäkringskassan..

SVT - 20 timmar sedan

E-cigaretter sågas i rapport

Smakämnen i e-cigaretter kan vara farligare än nikotin. I dag finns ingen kontroll över vad man får i sig om man röker en e-cigarett..

SVT - 21 timmar sedan

Ikea återkallar farlig cykel

Cykeln ”Sladda” återkallas av Ikea efter att flera incidenter rapporterats..

SVT - 20 timmar sedan

Barnens skolgårdar krymper

En del barn har ingen skolgård alls, andra mer än 100 kvadratmeter. Variationerna är stora, men trenden tydlig – barnens skolgårdar blir mindre och mindre. Det visar en ny rapport från Boverket och SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.