SVT > Inrikes

Monday, 15 October, 10:37

SVT - 20 apr 18 kl. 06:59

”Många piloter vågar inte berätta att de mår dåligt – rädda för att bli av med jobbet”Piloten Martin Lindgren stegar in i cockpit. Han ska strax lägga ytterligare några flygtimmar till de 4 500 han redan har. Han tycker om sitt jobb men ser att arbetsvillkoren försämrats kraftigt under de tio år han jobbat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Martin Lindgren

Dela artikeln

482 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många piloter, vågarinte , berättaatt de , mår, dåligt rädda för att bli av med jobbet
YLE - 13 mar 16 kl. 17:20

Läkare i Finland får berätta om misstankar mot piloter

Utredningsorganet som utrett Germanwings-kraschen kräver att medicinsk personal ska kunna varna myndigheter i fall då en pilots mentala hälsa kan anses äventyra den allmänna säkerheten. I Finland har läkare redan möjlighet att göra en anmälan om sina misstankar utan att förhindras av tystnadsplikten. Finlands luftfartslag tillåter att läkaren berättar om sina misstankar till myndigheterna, om läkaren misstänker att piloten inte fyller hälsokraven.

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 08:08

Flygsäkerheten hotad – piloterna är deprimerade

Det här visar en ny rapport från Karolinska institutet, KI, berättar SVT Nyheter. I en enkät om piloternas arbetsmiljö, där svarsfrekvensen var 46 procent, knappt hälften, framgick det att sju procent i högriskgruppen tros lida av depression. Forskarna delade alltså in piloterna i tre grupper – låg-, mellan- och högrisk – utifrån ett antal kontrollfrågor.

YLE - 28 feb 15 kl. 05:52

Norwegians piloter strejkar

Lågprisflygbolaget Norwegians norska piloter går i strejk på lördag. Strejken har inga direkta inverkningar på flygtrafiken till Finland, Storbritannien eller Spanien. Strejken berör till en början 70 piloter men den kan utvidgas till 650 piloter på onsdag, ifall arbetsgivarsidan och pilotfacket inte når någon enighet om kollektivavtalet.

Dagens PS - 01 aug 18 kl. 07:44

Svenska Ryanair-piloter varslar om strejk

Flygbolaget vägrar förhandla med Svensk Pilotförening om kollektivavtal. Det är bakgrunden till strejkhotet bland de svenska piloterna på det irländska lågprisflygbolaget, skriver Dina Pengar i Expressen. “Skulle det inte ge någon effekt får vi överväga ytterligare åtgärder”, säger Martin Lindgren, ordförande i SPF, till tidningen.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 07:46

Strejk ett faktum för Ryanair-piloter

Utrikes På fredag endagsstrejkar Ryanairs piloter i Sverige då bolaget fortfarande inte inlett förhandlingar om att teckna kollektivavtal. Svenska Ryanair-piloter har tidigare hotat med att endagstrejka den 10 augusti, fredag. Ett löfte som fortfarande står kvar.

Skånskan - 13 jun 16 kl. 06:19

SAS piloter i fortsatt strejk

Morgonkollen Det senaste i nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:
LOKALT
Plastankor gjorde upp i rafflande race
DÖSJEBRO Ankracet i Dösjebro engagerar byborna och i år var det plastankan med nummer 67 som efter viss tveksamhet simmade först in i mål. VÄDER
En solig dag att vänta men på eftermiddagen stackmoln som tidvis kan vara rätt täta. Lokalt kan det bli någon lätt skur.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 14:00

Piloter jublar över fiber

rolsberga För fem år sedan väcktes Anders Nilssons kamplust för säkrare och snabbare internet på landsbygden. Kampen visade sig inte förgäves. Häromdagen sattes spaden i marken för nedgrävning av fiber i området Södra Frosta.

YLE - 13 jun 16 kl. 20:19

SAS-piloter fortsätter strejka på tisdag

Strejken vid flygbolaget SAS fortsätter också på tisdag. Förhandlingarna mellan det svenska pilotfacket och SAS är avbrutna. Arbetsgivarsidan säger att de har godtagit medlarnas bud, men att piloterna har förkastat det.

YLE - 27 mar 15 kl. 16:12

"Väldigt svårt att veta vad kollegan tänker"

Beskedet om att andrepiloten avsiktligt kraschade Germanwings passagerarplan i Alperna har skakat om flygbranschen också här hemma. Överst just nu är nog chocken, säger ordföranden för säkerhetskommittén vid Finlands pilotförbund Petri Pitkänen. Pilotförbundets telefonlinjer har gått heta och säkerhetskommitténs medlemmar har fått svara på otaliga frågor från medierna om hur det här kunde hända.

BT - 05 jun 14 kl. 14:14

Storslagna ceremonier för dagen D

Inresta statschefer i mängd hedrar offren för D-dagen på plats i Normandie. Samtidigt är det kanske sista gången som några av de verkliga huvudpersonerna deltar: allt färre veteraner från andra världskriget är fortfarande vid liv och tillräckligt pigga för att finnas med.Alla tänkbara gäster från drottning Elizabeth II och Barack Obama till Rysslands president Vladimir Putin deltar i de ceremonier som hålls kring invasionskusten i Normandie under hela fredagen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Nya talmanssamtal i dag – Löfven troligen den som får ta över

Moderatledaren Ulf Kristersson har kastat in handduken för tillfället. Näst på tur att sondera vidare blir troligen S-ledaren Stefan Löfven. Under måndagen kommer talmannen åter att samtala med partiledarna för att bestämma vem som ska få ett nytt sonderingsuppdrag..

SVT - 3 timmar sedan

Talmannen träffar partiledarna – här är tiderna som gäller

Moderatledaren Ulf Kristersson har tillfälligt gett upp försöket att bilda regering. Vem som står näst på tur väntas avgöras under måndagen då talmannen Andreas Norlén åter har bjudit in till samtal..

SVT - 4 timmar sedan

Vd:n: ”Det är mer lönsamt att försöka se världen ur fler perspektiv”

Aldrig förr har Sverige haft så många kvinnliga börs-vd:ar. Men fortfarande är fler än 9 av 10 män. – Det är klart att jag också tjongat i det där glastaket, säger Ulrika Hallengren, vd på fastighetsbolaget Wihlborgs..

SVT - 4 timmar sedan

Ny rapport: Anna kan vara vanligaste vd-namnet 2026

Antalet kvinnliga vd:n i svenska börsbolag ökar rekordsnabbt just nu, visar stiftelsen Allbrights årliga rapport. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kan Anna vara det vanligaste vd-namnet i svenska börsbolag redan 2026. – Det kan vara en metoo-effekt, säger Amanda Lundeteg, Allbrights vd..

SVT - 5 timmar sedan

Nu är influensan på väg till Sverige

Influensan håller på att avslutas på södra halvklotet och är nu på väg mot Europa. – Årets variant är även ett hot mot yngre personer, säger Folkhälsomyndighetens expert Mia Brytting som reder ut hur du bäst skyddar dig..

SVT - 13 timmar sedan

Stoppade biträden fortsätter i domstolar: ”Man undrar vad myndigheterna håller på med”

Trots att offentliga biträden stoppas av Migrationsverket kan de fortsätta företräda klienter i svenska domstolar. SVT:s granskning visar att detta skett i flera fall under 2018, och risken är stor att varken domstolen eller den asylsökande känner till stoppet..

SVT - 14 timmar sedan

Täta band till SD i starkt M-fäste

Sverigedemokraterna och Moderaterna hade stora framgångar i Skånes kommuner i valet. SVT:s Agenda har besökt Staffanstorp där M fick 42,7 procent av rösterna. Nu för partiet samtal med SD om ett möjligt gemensamt styre..

SVT - 19 timmar sedan

Så sparar unga till pension innan 40

Föreställ dig att inte behöva jobba en dag till under resten ditt liv. Den tanken lockar unga till rörelsen Fire som går ut på att bli ekonomiskt oberoende redan i 30-årsåldern genom att spara väldigt mycket på väldigt kort tid. I klippet träffar vi Sandra Bourbon, 33 år, som berättar hur det går till..

SVT - 19 timmar sedan

Forskaren ser fem risker med FIRE

FIRE-rörelsen går ut på att spara ihop tillräckligt mycket pengar för att inte behöva jobba och istället kunna leva på avkastningen. Paolo Sodini är professor i hushållsekonomi vid Swedish House of Finance och ser ett antal risker i kalkylen bakom rörelsen..

SVT - 19 timmar sedan

Ulf Kristersson gäst i SVT:s Agenda

I dag lämnade Ulf Kristersson (M) beskedet att han gått in i kaklet med sina försök att bilda regering. I kväll kommer han till SVT:s Agenda för att kommentera vad som ledde fram till hans besked och hur han ser på Alliansens framtid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.