DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:05

DI - 19 apr 18 kl. 20:07

Facit för Falcons Funds: 1 miljard saknasKatastrofen i Falcon Funds är nu ett fullbordat faktum. När en sista rännil ur boet i Malta sipprar tillbaka till spararna kan Di visa att slutnotan lär landa nära 1 miljard kronor. Det gör saken till Sveriges överlägset största ekobrottsmål någonsin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Falcons Funds, Falcon Funds, Malta, Di, Sveriges

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facitför , Falcons, Funds1 , miljard, saknas
Expressen - 22 jun 17 kl. 18:58

Falcons Funds sparare får tillbaka 315 miljoner

En del av de ''försvunna'' pengarna från Falcon Funds PPM–fonder kommer att betalas tillbaka till de svenska fondspararna.Spararna väntas få 315 miljoner kronor.– Men det saknas fortfarande närmare 800 miljoner, säger kammaråklagare Arne Fors, som leder brottsutredningen kring det skandalomsusade maltesiska fondbolaget.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 12 kl. 09:52

Falcons slog Häljarp i tufft derby

Det hade kommit hela 238 åskådare för att se derbyt mellan Landskorna Falcons och Häljarps damer i innebandyderbyt.På pappret och facit efter de sex inledande matcherna i serien så var väl Falcons unga lag favoriter och man har ju även längre erfarenhet av spel i division 2. Men tjejerna i både Falcons och Häljarp hade mycket nerver och spänningar i kroppen inför matchen..

Dagens PS - 13 jan 17 kl. 08:16

”Dramatisk vändning” om förvunnen svensk miljard

Turerna kring pensionsfonden Falcon Funds fortsätter. Nu har maltesiska finansinspektionen tagit över kontrollen över bolaget och fråntagit ledningen rätten att sköta verksamheten, rapporterar bland annat Expressens Dina Pengar. Bakgrunden är att Falcon Funds för drygt ett år sedan misstänktes för att ha kapat tusentals svenska pensionssparares bank-id:n för att göra otillåtna fondbyten.

DI - 07 nov 16 kl. 10:44

Hit leder Falcon Funds-trådarna

Fortfarande saknas 1,2 miljarder av pensionsspararnas pengar i Falcon Funds. Stora summor från Falcons största fond har enligt uppgift styrts till det lilla elhandelsbolaget Werel, enligt Di:s avslöjande..

Dagens PS - 26 maj 17 kl. 08:36

Svensk affärsman hittad – en miljard försvunnen

DagensPS.se skrev härom veckan om att en av de utpekade huvudmännen i skandalfonden Falcon Funds och den försvunna, svenska pensionsmiljarden inte gick att hitta. Ekobrottsmyndigheten, under ledning av kammaråklagare Arne Fors, var då på plats på Malta för att driva brottsutredningen kring personerna och bolaget som kollapsade i årsskiftet 2016-2017.

Expressen - 03 nov 17 kl. 19:44

Falcon Funds styrelse inte längre misstänka för brott

Falcon Funds styrelse misstänktes ha förskingrat en miljard av svenska pensionspengar.För en månad sedan stängdes styrelsen i Falcon Funds av från att verka inom all tillståndspliktig verksamhet i två år. Nu uppger kammaråklagare Arne Fors att misstankarna om brott försvunnit, det avslöjar Dagens Industri.

DI - 18 okt 16 kl. 22:28

Falcons ordförande sluggar mot Pensionsmyndigheten

Falcon Funds styrelse anklagar Pensionsmyndigheten för att blunda för verkligheten, förstöra för pensionsspararna och blanda sig i andra myndigheters utövning. Det framgår av ett skarpt formulerat brev till finansmarknadsminister Per Bolund..

DI - 20 jun 17 kl. 17:23

Falcons sparare blåsta på minst 700 miljoner

Falcon Funds sparare har blivit blåsta på minst 700 miljoner kronor. Det står nu klart sedan KPMG på uppdrag av Pensionsmyndigheten sålt merparten av det som fanns kvar i fondbluffen. "Det är för oss uppenbart att det här är en förskingring av stora mått", säger Mikael Westberg, chefsjurist på Pensionsmyndigheten..

DI - 30 aug 17 kl. 15:35

Falcons pengar söks i tio länder

De över 700 miljoner kronor som har försvunnit från Falcon Funds har spårats till ett stort antal länder i Europa, kan Di avslöja..

SR - 13 jan 17 kl. 11:41

Greppet hårdnar kring Falcon Funds

I försöken att rädda över en miljard i försvunna pensionspengar, har nu personerna bakom det kritiserade bolaget Falcon Funds fråntagits allt inflytande över dess fonder där pengarna varit placerade. Det efter ett beslut från maltesiska finansinspektionen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiet har tecknat nytt ramavtal inom Resurskonsulting med Knowit inom flera anbudsområden. Omsättningen uppskattas till 250 miljoner kronor för ramavtalsperioden. Ramavtalet gäller leveranser inom Region Södra, och innebär ett brett utbud av tjänster..

DI - 10 minuter sedan

PE Accounting blir DI Gasell för tredje året i rad och växer i rasande fart!

PE Accounting är för tredje året i rad Di Gaseller och har en stadig tillväxttakt om 50%. Framgångsfaktorn är att PE sedan starten 2011 kombinerat sitt egenutvecklade ekonomisystem med ekonomer för att erbjuda realtidsuppdaterade beslutsunderlag och automatisera allt från fakturor, utlägg och lön till uppföljning och bokföring..

DI - 10 minuter sedan

Multidocker genomför riktad emission på 15 Mkr

Materialhanteringsbolaget Multidocker, noterat på MTF Stockholm, har beslutat att genomföra en riktad nyemission som tillför bolaget 15 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket ger en utspädning på 18 procent..

DI - 15 minuter sedan

Sven-Olof Johansson fortsätter öka i H&M

Finansmannen Sven-Olof Johansson har under det tredje kvartalet köpt ytterligare 50.000 aktier i H&M, en investering på nästan 7 miljoner kronor. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering per den 30 september..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot öppning uppåt

Stockholmsbörsen stod på onsdagsmorgonen inför en öppning uppåt sedan de amerikanska börserna stigit markant föregående dag och de asiatiska indexen avancerat på onsdagsmorgonen..

DI - 15 minuter sedan

Gruvjätten sänker kopparprognosen

BHP Billiton, världens största gruvbolag, ökade järnmalmsproduktionen med 8 procent under det första kvartalet i det brutna räkneskapsåret 2018/2019. Prognosen för kopparproduktionen sänks dock för helåret..

DI - 15 minuter sedan

Öresund har köpt aktier i Hövding och Swedencare

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund har köpt aktier i husdjursbolaget Swedencare och hjälmbolaget Hövding.  Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: DNB sänker Swedbank och Handelsbanken, höjer SEB

I en bankgenomgång ger DNB Markets tummen upp för SEB men sänker Handelsbanken och Swedbank. Di har gått igenom morgonens rekommendationsförändringar..

DI - 30 minuter sedan

Halvledarjätte höjer förväntningarna efter stark kvartalsrapport

Halvledarbolaget ASML, Europas största, väntas slå både försäljnings- och vinstförväntningarna för det fjärde kvartalet efter att ha erhållit fem nya order under det tredje kvartalet på sin nya maskin. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

PWC bekräftar att Impact Coatings tidigare vd brutit mot regler

Den tidigare vd:n Henrik Ljungcrantz har brutit mot regler för återbetalning av utgifter under flera år. Det skriver Impact Coatings i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.