DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:47

DI - 19 apr 18 kl. 20:07

Facit för Falcons Funds: 1 miljard saknasKatastrofen i Falcon Funds är nu ett fullbordat faktum. När en sista rännil ur boet i Malta sipprar tillbaka till spararna kan Di visa att slutnotan lär landa nära 1 miljard kronor. Det gör saken till Sveriges överlägset största ekobrottsmål någonsin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Falcons Funds, Falcon Funds, Malta, Di, Sveriges

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facitför , Falcons, Funds1 , miljard, saknas
Expressen - 22 jun 17 kl. 18:58

Falcons Funds sparare får tillbaka 315 miljoner

En del av de ''försvunna'' pengarna från Falcon Funds PPM–fonder kommer att betalas tillbaka till de svenska fondspararna.Spararna väntas få 315 miljoner kronor.– Men det saknas fortfarande närmare 800 miljoner, säger kammaråklagare Arne Fors, som leder brottsutredningen kring det skandalomsusade maltesiska fondbolaget.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 12 kl. 09:52

Falcons slog Häljarp i tufft derby

Det hade kommit hela 238 åskådare för att se derbyt mellan Landskorna Falcons och Häljarps damer i innebandyderbyt.På pappret och facit efter de sex inledande matcherna i serien så var väl Falcons unga lag favoriter och man har ju även längre erfarenhet av spel i division 2. Men tjejerna i både Falcons och Häljarp hade mycket nerver och spänningar i kroppen inför matchen..

Dagens PS - 13 jan 17 kl. 08:16

”Dramatisk vändning” om förvunnen svensk miljard

Turerna kring pensionsfonden Falcon Funds fortsätter. Nu har maltesiska finansinspektionen tagit över kontrollen över bolaget och fråntagit ledningen rätten att sköta verksamheten, rapporterar bland annat Expressens Dina Pengar. Bakgrunden är att Falcon Funds för drygt ett år sedan misstänktes för att ha kapat tusentals svenska pensionssparares bank-id:n för att göra otillåtna fondbyten.

DI - 07 nov 16 kl. 10:44

Hit leder Falcon Funds-trådarna

Fortfarande saknas 1,2 miljarder av pensionsspararnas pengar i Falcon Funds. Stora summor från Falcons största fond har enligt uppgift styrts till det lilla elhandelsbolaget Werel, enligt Di:s avslöjande..

Dagens PS - 26 maj 17 kl. 08:36

Svensk affärsman hittad – en miljard försvunnen

DagensPS.se skrev härom veckan om att en av de utpekade huvudmännen i skandalfonden Falcon Funds och den försvunna, svenska pensionsmiljarden inte gick att hitta. Ekobrottsmyndigheten, under ledning av kammaråklagare Arne Fors, var då på plats på Malta för att driva brottsutredningen kring personerna och bolaget som kollapsade i årsskiftet 2016-2017.

Expressen - 03 nov 17 kl. 19:44

Falcon Funds styrelse inte längre misstänka för brott

Falcon Funds styrelse misstänktes ha förskingrat en miljard av svenska pensionspengar.För en månad sedan stängdes styrelsen i Falcon Funds av från att verka inom all tillståndspliktig verksamhet i två år. Nu uppger kammaråklagare Arne Fors att misstankarna om brott försvunnit, det avslöjar Dagens Industri.

DI - 18 okt 16 kl. 22:28

Falcons ordförande sluggar mot Pensionsmyndigheten

Falcon Funds styrelse anklagar Pensionsmyndigheten för att blunda för verkligheten, förstöra för pensionsspararna och blanda sig i andra myndigheters utövning. Det framgår av ett skarpt formulerat brev till finansmarknadsminister Per Bolund..

DI - 20 jun 17 kl. 17:23

Falcons sparare blåsta på minst 700 miljoner

Falcon Funds sparare har blivit blåsta på minst 700 miljoner kronor. Det står nu klart sedan KPMG på uppdrag av Pensionsmyndigheten sålt merparten av det som fanns kvar i fondbluffen. "Det är för oss uppenbart att det här är en förskingring av stora mått", säger Mikael Westberg, chefsjurist på Pensionsmyndigheten..

DI - 30 aug 17 kl. 15:35

Falcons pengar söks i tio länder

De över 700 miljoner kronor som har försvunnit från Falcon Funds har spårats till ett stort antal länder i Europa, kan Di avslöja..

SR - 13 jan 17 kl. 11:41

Greppet hårdnar kring Falcon Funds

I försöken att rädda över en miljard i försvunna pensionspengar, har nu personerna bakom det kritiserade bolaget Falcon Funds fråntagits allt inflytande över dess fonder där pengarna varit placerade. Det efter ett beslut från maltesiska finansinspektionen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardagsmorgon klockan 08.45..

DI - 5 minuter sedan

ÅAC Microtex får uppföljningsorder på 3,5 miljoner kronor

Satellitbolaget ÅAC Microtec har kammat hem en uppföljningsorder från kanadensiska Kepler Communications för leverans av en satellitplattform till deras kommunikationslösning för Machine-to-Machine. .

DI - 3 minuter sedan

Smart Eye ökar förlusten

Eyetrackingbolaget Smart Eyes nettoomsättning uppgick till 11,0 miljoner kronor (12,1) för det andra kvartalet 2018, vilket motsvarar en minskning med 9 procent..

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 30 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.