DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 10:04

DI - 19 apr 18 kl. 20:07

Facit för Falcons Funds: 1 miljard saknasKatastrofen i Falcon Funds är nu ett fullbordat faktum. När en sista rännil ur boet i Malta sipprar tillbaka till spararna kan Di visa att slutnotan lär landa nära 1 miljard kronor. Det gör saken till Sveriges överlägset största ekobrottsmål någonsin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Falcons Funds, Falcon Funds, Malta, Di, Sveriges

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facitför , Falcons, Funds1 , miljard, saknas
Expressen - 22 jun 17 kl. 18:58

Falcons Funds sparare får tillbaka 315 miljoner

En del av de ''försvunna'' pengarna från Falcon Funds PPM–fonder kommer att betalas tillbaka till de svenska fondspararna.Spararna väntas få 315 miljoner kronor.– Men det saknas fortfarande närmare 800 miljoner, säger kammaråklagare Arne Fors, som leder brottsutredningen kring det skandalomsusade maltesiska fondbolaget.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 12 kl. 09:52

Falcons slog Häljarp i tufft derby

Det hade kommit hela 238 åskådare för att se derbyt mellan Landskorna Falcons och Häljarps damer i innebandyderbyt.På pappret och facit efter de sex inledande matcherna i serien så var väl Falcons unga lag favoriter och man har ju även längre erfarenhet av spel i division 2. Men tjejerna i både Falcons och Häljarp hade mycket nerver och spänningar i kroppen inför matchen..

Dagens PS - 13 jan 17 kl. 08:16

”Dramatisk vändning” om förvunnen svensk miljard

Turerna kring pensionsfonden Falcon Funds fortsätter. Nu har maltesiska finansinspektionen tagit över kontrollen över bolaget och fråntagit ledningen rätten att sköta verksamheten, rapporterar bland annat Expressens Dina Pengar. Bakgrunden är att Falcon Funds för drygt ett år sedan misstänktes för att ha kapat tusentals svenska pensionssparares bank-id:n för att göra otillåtna fondbyten.

DI - 07 nov 16 kl. 10:44

Hit leder Falcon Funds-trådarna

Fortfarande saknas 1,2 miljarder av pensionsspararnas pengar i Falcon Funds. Stora summor från Falcons största fond har enligt uppgift styrts till det lilla elhandelsbolaget Werel, enligt Di:s avslöjande..

Dagens PS - 26 maj 17 kl. 08:36

Svensk affärsman hittad – en miljard försvunnen

DagensPS.se skrev härom veckan om att en av de utpekade huvudmännen i skandalfonden Falcon Funds och den försvunna, svenska pensionsmiljarden inte gick att hitta. Ekobrottsmyndigheten, under ledning av kammaråklagare Arne Fors, var då på plats på Malta för att driva brottsutredningen kring personerna och bolaget som kollapsade i årsskiftet 2016-2017.

Expressen - 03 nov 17 kl. 19:44

Falcon Funds styrelse inte längre misstänka för brott

Falcon Funds styrelse misstänktes ha förskingrat en miljard av svenska pensionspengar.För en månad sedan stängdes styrelsen i Falcon Funds av från att verka inom all tillståndspliktig verksamhet i två år. Nu uppger kammaråklagare Arne Fors att misstankarna om brott försvunnit, det avslöjar Dagens Industri.

DI - 18 okt 16 kl. 22:28

Falcons ordförande sluggar mot Pensionsmyndigheten

Falcon Funds styrelse anklagar Pensionsmyndigheten för att blunda för verkligheten, förstöra för pensionsspararna och blanda sig i andra myndigheters utövning. Det framgår av ett skarpt formulerat brev till finansmarknadsminister Per Bolund..

DI - 20 jun 17 kl. 17:23

Falcons sparare blåsta på minst 700 miljoner

Falcon Funds sparare har blivit blåsta på minst 700 miljoner kronor. Det står nu klart sedan KPMG på uppdrag av Pensionsmyndigheten sålt merparten av det som fanns kvar i fondbluffen. "Det är för oss uppenbart att det här är en förskingring av stora mått", säger Mikael Westberg, chefsjurist på Pensionsmyndigheten..

DI - 30 aug 17 kl. 15:35

Falcons pengar söks i tio länder

De över 700 miljoner kronor som har försvunnit från Falcon Funds har spårats till ett stort antal länder i Europa, kan Di avslöja..

SR - 13 jan 17 kl. 11:41

Greppet hårdnar kring Falcon Funds

I försöken att rädda över en miljard i försvunna pensionspengar, har nu personerna bakom det kritiserade bolaget Falcon Funds fråntagits allt inflytande över dess fonder där pengarna varit placerade. Det efter ett beslut från maltesiska finansinspektionen..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Metro Bank vinstvarnar – aktien slaktas på Londonbörsen

Brittiska Metro Banks underliggande vinst före skatt uppgick till omkring 50 miljoner pund under 2018 enligt preliminära siffror. Analytikerna hade i snitt väntat sig en underliggande vinst på 59 miljoner pund enligt Financial Times. Aktien slaktas med omkring 27 procent under onsdagsmorgonen.

DI - 15 minuter sedan

Norges Bank förväntas lämna styrräntan oförändrad

Norges Bank väntas lämna styrräntan oförändrad på torsdagen..

DI - 15 minuter sedan

Svagare bland amerikanska arkitekter – men Assa Abloys kundsegment lyfter

Architechture Billings Index (ABI) sjönk till 50,4 i december från 54,7 november. Det framgår av Bloomberg.  Indexet för institutionellt byggande steg till 53,1 från 50,8.

DI - 30 minuter sedan

Studie: Uselt förtroende för svenska spelbranschen

För andra året i rad får svenska spelbolag absolut bottenbetyg i en mätning av kundnöjdhet och anseende. ”Beroende”, ”vinst”, ”reklam” och ”lurendrejeri” är ord som oftast sammanknippas med bolagen..

DI - 30 minuter sedan

Oscar Properties har sålt sista bostaden i lyxprojektet Nybrogatan 19

Oscar Properties har sålt alla bostäder i sitt lyxprojekt Nybrogatan 19 på Östermalm..

DI - 30 minuter sedan

G4S väntas nå förlikning i arbetsrättsmål

Säkerhetsföretaget G4S vitsordar en förlikning med en grupptalan där bolaget anklagats för brott mot arbetstagares rätt till avbrott för mat och vila, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Rekordstor orderingång för Midsummer

Solenergiföretaget Midsummer, vars aktie handlas på Nasdaq First North, noterar en rekordstor orderingång för helåret 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Norska oljefondens investeringar i kol ökar

Norges oljefond får inte investera i bolag där mer än 30 procent av intäkterna kommer från kol. Trots det har fondens exponering mot råvaran ökat på senare år, enligt en undersökning Bloomberg News tagit del av..

DI - 45 minuter sedan

Fallerat budsamtal tynger Millicom – men Nordea ser köpläge

Millicom rasar på Stockholmsbörsen efter att budsamtalen med Liberty Latin America fallerat. Nordea menar att det är köpläge..

DI - 1 timme sedan

Lista: Fjolårets sämsta produkter

En köksfläkt utan sug, en robotgräsklippare som både klipper fötter och gräs och en ekologisk pasta med höga halter bekämpningsmedel. Det är några av produkterna som kvalar in på listan över förra årets sämsta produkter från tidningen Råd & Rön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.