DN > Nyheter

Wednesday, 17 October, 11:16

DN - 19 apr 18 kl. 16:49

Här är hela listan på forskare som skrivit under det nya uppropet mot Akademien”Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten”, skriver hundratals forskare inom humanvetenskaperna i ett nytt upprop mot Akademien. Listan uppdateras efter hand..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Akademien

Dela artikeln

154 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är hela listan, forskaresom , skrivitunder , det nya uppropet mot Akademien

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

Magasinet Offside slutar med spelreklam: ”Vi måste ta ställning”

Fotbollsmagasinet Offside upphör med all reklam från spelbolag. Chefredaktörerna vill värna den journalistiska trovärdigheten och tar risken att förlora en halv miljon i årliga annonsintäkter.  – Vi måste ta ställning för att den journalistiska integriteten inte ska naggas i kanten, säger Anders Bengtsson, chefredaktör..

DN - 10 minuter sedan

”Dålig belysning kan få Postnord att stoppa utdelning”

När brevinkast och belysning inte uppfyller kraven uppmanar vi fastighetsägare att åtgärda bristerna. Om vi inte hittar en lösning måste vi tillfälligt stoppa utdelningen, skriver Postnords distributionschef Håkan Winqvist..

DN - 15 minuter sedan

Polisen i Göteborg masstopsar för att hitta bilbrännare

Polisen i Göteborg topsar 30 män för att försöka hitta de gärningsmän som tände eld på ett 60-tal bilar i västra Göteborg, främst i kvarteren runt Frölunda torg, i mitten på augusti..

DN - 15 minuter sedan

Klimatkrisen lyfter kvinnliga bönder i Zambia

Klimatförändringarna har gett den feministiska kampen en skjuts framåt. I Zambia upplever kvinnliga bönder numera att männen tar deras kunskap på större allvar när klimatkrisen är ett faktum. DN Global utveckling har träffat Rural Women Assembly, en plattform för kvinnliga bönder som kämpar för rätten att äga marken de odlar på, med anledning av International Day of Rural Women och World Food Day denna vecka..

DN - 30 minuter sedan

Minnesord: Bertil Månsson

Bertil Månsson, Svenstavik, har avlidit i en ålder av 95 år. Närmast anhöriga är hustrun Signild samt barn, barnbarn och barnbarnsbarn..

DN - 30 minuter sedan

Nya "Roseanne" dödar Roseanne med överdos

Roseanne, huvudpersonen i den klassiska amerikanska komediserien "Roseanne" har skrivits ut ur handlingen genom att hon dött av en överdos smärtstillande medel..

DN - 30 minuter sedan

Käcka slogans – ett framgångsrecept?

Skojfriska slogans och vidlyftiga reklamkampanjer. I jakten på fler invånare är många kommuner kreativa. Men forskning visar att marknadsföring inte är särskilt fruktbart – snarare är det sysselsättning och livskvalitet som styr vart folk flyttar..

DN - 30 minuter sedan

Åklagare granskar Nordea-dokument

Nordea misstänks för inblandning i penningtvättsbrott. Anmälan har inkommit till flera svenska myndigheter, men Finansinspektionen har inte fått ta del av den än. .

DN - 30 minuter sedan

Duplantis nominerad till Årets friidrottare

Den svenska Europamästaren i stavhopp Armand Duplantis kan få två priser av Europeiska friidrottsförbundet (EAA), skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande..

DN - 45 minuter sedan

Minnesord: Åke Livstedt

Som tidigare meddelats har Åke Livstedt, Bromma, avlidit i en ålder av 75 år och lämnat oss många vänner. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.