DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 11:26

DI - 19 apr 18 kl. 13:32

Ny ursprungsmärkning ska öka transparensen i modeindustrinI samband med årsdagen av katastrofen 2013 i fabriken på Rana Plaza i Savar i Bangladesh lanserar klädmärket Asket en ny ursprungsmärkning för sina kläder, ”Full traceability”. Förhoppningen är att den nya märkningen på sikt ska bli branschstandard och ersätta ”Made in”-märkningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Rana Plaza, Savar, Bangladesh, Asket, Made

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ursprungsmärkningska , öka, transparenseni , modeindustrin
GöteborgsPosten - 18 nov 13 kl. 06:00

Svensk energi tror på ursprungsmärkning av el

Vi tror visst på att ursprungsmärkningen av el och kundernas val har betydelse på sikt. Det vi vänder oss mot är enskilda elbolags sätt att utnyttja systemet för ursprungsmärkning i sin marknadsföring fördelaktigt och på fel grunder framställa sina konkurrenter i dålig dager, skriver Kjell Jansson, vd Svensk Energi..

EU-Parlamentet - 06 feb 14 kl. 13:42

Pressmeddelande - Ursprungsmärkning av fläsk och fågel behöver stärkas

Plenarsammanträde : Ett förslag från EU-kommissionen som skulle göra det möjligt att märka fläskkött som uppfött i ett EU-land även om grisen bara varit där i fyra månader röstades på torsdagen ner av Europaparlamentet. Ledamöterna anser att reglerna för ursprungsmärkning av färskt, kylt eller fryst kött av svin, får, get och fjäderfä bör följa samma stränga krav som märkning av nötkött, för att inte vilseleda konsumenterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 09 feb 15 kl. 16:49

Infografik - Bearbetat kött: På väg mot en obligatorisk ursprungsmärkning

Alla som konsumerar bearbetade köttprodukter borde kunna få veta exakt varifrån köttet de äter kommer ifrån. Efter flera livsmedelsskandaler debatterar ledamöterna nu obligatorisk ursprungsmärkning under februarisessionens första dag. De föreslagna reglerna skulle innebära krav på märkning av all bearbetad mat, som innehåller kött, exempelvis lasagne eller köttpajer.

EU-Parlamentet - 12 maj 16 kl. 13:04

Pressmeddelande - Parlamentet uppmanar till obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk

Plenarsammanträde : I en resolution som antogs på torsdagen upprepar kammaren sitt stöd för införandet av obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk. En sådan märkning skulle bidra till att upprätthålla konsumenternas förtroende för livsmedelsprodukter genom att göra livsmedelskedjan mer öppen, menar ledamöterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2016 - EP.

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 16:25

Ursprungsmärkning är bra men se upp för köttnationalism

En ursprungsmärkning av mat från restauranger och storkök är en bra idé. Ofta är det där som de sämsta animalierna hamnar. Därför vill vi att man går ännu längre och inför märkning som, förutom ursprung, också talar om vilka förhållanden djuren kommer ifrån, skriver Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt..

Barometern - 13 jun 18 kl. 08:44

Guldfågeln välkomnar förslag om ursprungsmärkning

Regeringen har föreslagit att restauranger och storkök ska ha obligatorisk ursprungsmärkning av kött. Det välkomnas av branschorganisationen Svensk fågel..

E24 - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

SvD - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

EU-Parlamentet - 16 apr 14 kl. 10:31

Pressmeddelande - ”Made in”: parlamentet vill ha ursprungsmärkning för att öka produktsäkerheten

Plenarsammanträde : Varor som säljs inom EU-bör ursprungsmärkas tycker Europaparlamentet som på tisdagskvällen röstade om regler för säkrare produkter och bättre marknadsövervakning. Genom bland annat strängare straff för företag som inte lever upp till reglerna eller säljer varor som kan vara farliga vill parlamentet förbättra konsumentskyddet på EU:s inre marknad. Reglerna gäller de flesta varugrupper med ett par undantag, som mat, växter och läkemedel.

YLE - 19 dec 14 kl. 07:00

KSML: Odlare vill ha ursprungsmärkning av julgranarna

De finländska julgransodlarna vill att julgranarna ska ursprungsmärkas. Anledningen är konkurrensen med importerade julgranar, rapporterar tidningen Keskisuomalainen. Det är visserligen bara cirka 10 procent av julgranarna som kommer från utlandet, främst från Danmark och Estland, men det händer att utländska granar utges för att vara finländska.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Provide IT:s grundare och huvudägare vill ge bort aktier till anställda

Spotlightnoterade digitala produktionsbyrån Provide IT:s två huvudägare Faraj Industries och Peter Klein Holding, som är helägda av bolagets grundare Bawan Faraj respektive Peter Klein, vill ge bort en del av sitt aktieinnehav till anställda som stannar mer än tre år. .

DI - 15 minuter sedan

CNOOC ökar kapitalinvesteringarna i år

Kinesiska statliga oljejätten CNOOC räknar med att producera 480-490 miljoner fat av oljeekvivalenter under 2019, jämfört med 475 miljoner föregående år..

DI - 15 minuter sedan

Uber kan lämna Barcelona efter GPS-förbud

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. .

DI - 15 minuter sedan

Fabege tecknar låneavtal om 1,6 miljarder

Fastighetsbolaget Fabege har tecknat ett grönt låneavtal med Brunswick Real Estate värt 1,6 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Två nyval föreslås till styrelsen i Tieto

IT-konsulten Tietos valberedning föreslår till årsstämman två nyval. .

DI - 15 minuter sedan

Hård brexit kan skada Bentleys chanser att bli lönsamt enligt vd

En hård brexit kan fundamentalt riskera brittiska biltillverkaren Bentleys chanser att bli lönsamt. Det har vd Adrian Hallmark uppgett till Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Brittisk myndighet vill se ärligare influencers

Kända profiler i sociala medier bör berätta för sina följare om de betalas för att rekommendera produkter. .

DI - 45 minuter sedan

OECD-chefen tvivlar på ekonomisk katastrof vid avtalslös brexit

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. .

DI - 30 minuter sedan

Moscovici: Risk för hård brexit har ökat de senaste veckorna

Risken för att Storbritannien ska lämna EU utan ett avtal har ökat de senaste veckorna..

DI - 30 minuter sedan

DNB ser logik i Millicomaffär – ”kanske inte död på sikt”

Trots att Lilacs (Liberty Latin Americas) samtal om att köpa Millicom har avslutats, tror DNB att det skulle var en "logisk långsiktig affär"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.