DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:44

DI - 19 apr 18 kl. 13:32

Ny ursprungsmärkning ska öka transparensen i modeindustrinI samband med årsdagen av katastrofen 2013 i fabriken på Rana Plaza i Savar i Bangladesh lanserar klädmärket Asket en ny ursprungsmärkning för sina kläder, ”Full traceability”. Förhoppningen är att den nya märkningen på sikt ska bli branschstandard och ersätta ”Made in”-märkningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Rana Plaza, Savar, Bangladesh, Asket, Made

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ursprungsmärkningska , öka, transparenseni , modeindustrin
GöteborgsPosten - 18 nov 13 kl. 06:00

Svensk energi tror på ursprungsmärkning av el

Vi tror visst på att ursprungsmärkningen av el och kundernas val har betydelse på sikt. Det vi vänder oss mot är enskilda elbolags sätt att utnyttja systemet för ursprungsmärkning i sin marknadsföring fördelaktigt och på fel grunder framställa sina konkurrenter i dålig dager, skriver Kjell Jansson, vd Svensk Energi..

EU-Parlamentet - 06 feb 14 kl. 13:42

Pressmeddelande - Ursprungsmärkning av fläsk och fågel behöver stärkas

Plenarsammanträde : Ett förslag från EU-kommissionen som skulle göra det möjligt att märka fläskkött som uppfött i ett EU-land även om grisen bara varit där i fyra månader röstades på torsdagen ner av Europaparlamentet. Ledamöterna anser att reglerna för ursprungsmärkning av färskt, kylt eller fryst kött av svin, får, get och fjäderfä bör följa samma stränga krav som märkning av nötkött, för att inte vilseleda konsumenterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 09 feb 15 kl. 16:49

Infografik - Bearbetat kött: På väg mot en obligatorisk ursprungsmärkning

Alla som konsumerar bearbetade köttprodukter borde kunna få veta exakt varifrån köttet de äter kommer ifrån. Efter flera livsmedelsskandaler debatterar ledamöterna nu obligatorisk ursprungsmärkning under februarisessionens första dag. De föreslagna reglerna skulle innebära krav på märkning av all bearbetad mat, som innehåller kött, exempelvis lasagne eller köttpajer.

EU-Parlamentet - 12 maj 16 kl. 13:04

Pressmeddelande - Parlamentet uppmanar till obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk

Plenarsammanträde : I en resolution som antogs på torsdagen upprepar kammaren sitt stöd för införandet av obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk. En sådan märkning skulle bidra till att upprätthålla konsumenternas förtroende för livsmedelsprodukter genom att göra livsmedelskedjan mer öppen, menar ledamöterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2016 - EP.

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 16:25

Ursprungsmärkning är bra men se upp för köttnationalism

En ursprungsmärkning av mat från restauranger och storkök är en bra idé. Ofta är det där som de sämsta animalierna hamnar. Därför vill vi att man går ännu längre och inför märkning som, förutom ursprung, också talar om vilka förhållanden djuren kommer ifrån, skriver Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt..

Barometern - 13 jun 18 kl. 08:44

Guldfågeln välkomnar förslag om ursprungsmärkning

Regeringen har föreslagit att restauranger och storkök ska ha obligatorisk ursprungsmärkning av kött. Det välkomnas av branschorganisationen Svensk fågel..

E24 - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

SvD - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

EU-Parlamentet - 16 apr 14 kl. 10:31

Pressmeddelande - ”Made in”: parlamentet vill ha ursprungsmärkning för att öka produktsäkerheten

Plenarsammanträde : Varor som säljs inom EU-bör ursprungsmärkas tycker Europaparlamentet som på tisdagskvällen röstade om regler för säkrare produkter och bättre marknadsövervakning. Genom bland annat strängare straff för företag som inte lever upp till reglerna eller säljer varor som kan vara farliga vill parlamentet förbättra konsumentskyddet på EU:s inre marknad. Reglerna gäller de flesta varugrupper med ett par undantag, som mat, växter och läkemedel.

YLE - 19 dec 14 kl. 07:00

KSML: Odlare vill ha ursprungsmärkning av julgranarna

De finländska julgransodlarna vill att julgranarna ska ursprungsmärkas. Anledningen är konkurrensen med importerade julgranar, rapporterar tidningen Keskisuomalainen. Det är visserligen bara cirka 10 procent av julgranarna som kommer från utlandet, främst från Danmark och Estland, men det händer att utländska granar utges för att vara finländska.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 15 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..

DI - 30 minuter sedan

Busch Thor: Kan inte mötas i förhandlingar med SD

Avgörande skillnader partierna emellan gör att Kristdemokraterna "inte kan mötas i förhandlingar" med Sverigedemokraterna. Det säger partiledaren Ebba Busch Thor i Sveriges Radio på måndagen..

DI - 30 minuter sedan

Italien satsar rejält på infrastruktur efter broolycka

Italien planerar att nästa månad presentera en ny omfattande plan för infrastruktursatsningar. Det uppgav Giancarlo Giorgetti, statssekreterare i Italien, i en intervju med tidningen Il Messaggero, rapporterar Sky News..

DI - 30 minuter sedan

Stilla på Asienbörserna

Rörelserna var relativt små på de ledande Asienbörserna när en ny handelsvecka inleddes. Blickarna kommer under veckan att riktas mot handelssamtalen mellan USA och Kina..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.