DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 10:08

DI - 19 apr 18 kl. 13:32

Ny ursprungsmärkning ska öka transparensen i modeindustrinI samband med årsdagen av katastrofen 2013 i fabriken på Rana Plaza i Savar i Bangladesh lanserar klädmärket Asket en ny ursprungsmärkning för sina kläder, ”Full traceability”. Förhoppningen är att den nya märkningen på sikt ska bli branschstandard och ersätta ”Made in”-märkningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Rana Plaza, Savar, Bangladesh, Asket, Made

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ursprungsmärkningska , öka, transparenseni , modeindustrin
GöteborgsPosten - 18 nov 13 kl. 06:00

Svensk energi tror på ursprungsmärkning av el

Vi tror visst på att ursprungsmärkningen av el och kundernas val har betydelse på sikt. Det vi vänder oss mot är enskilda elbolags sätt att utnyttja systemet för ursprungsmärkning i sin marknadsföring fördelaktigt och på fel grunder framställa sina konkurrenter i dålig dager, skriver Kjell Jansson, vd Svensk Energi..

EU-Parlamentet - 06 feb 14 kl. 13:42

Pressmeddelande - Ursprungsmärkning av fläsk och fågel behöver stärkas

Plenarsammanträde : Ett förslag från EU-kommissionen som skulle göra det möjligt att märka fläskkött som uppfött i ett EU-land även om grisen bara varit där i fyra månader röstades på torsdagen ner av Europaparlamentet. Ledamöterna anser att reglerna för ursprungsmärkning av färskt, kylt eller fryst kött av svin, får, get och fjäderfä bör följa samma stränga krav som märkning av nötkött, för att inte vilseleda konsumenterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 09 feb 15 kl. 16:49

Infografik - Bearbetat kött: På väg mot en obligatorisk ursprungsmärkning

Alla som konsumerar bearbetade köttprodukter borde kunna få veta exakt varifrån köttet de äter kommer ifrån. Efter flera livsmedelsskandaler debatterar ledamöterna nu obligatorisk ursprungsmärkning under februarisessionens första dag. De föreslagna reglerna skulle innebära krav på märkning av all bearbetad mat, som innehåller kött, exempelvis lasagne eller köttpajer.

EU-Parlamentet - 12 maj 16 kl. 13:04

Pressmeddelande - Parlamentet uppmanar till obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk

Plenarsammanträde : I en resolution som antogs på torsdagen upprepar kammaren sitt stöd för införandet av obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk. En sådan märkning skulle bidra till att upprätthålla konsumenternas förtroende för livsmedelsprodukter genom att göra livsmedelskedjan mer öppen, menar ledamöterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2016 - EP.

E24 - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

SvD - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

EU-Parlamentet - 16 apr 14 kl. 10:31

Pressmeddelande - ”Made in”: parlamentet vill ha ursprungsmärkning för att öka produktsäkerheten

Plenarsammanträde : Varor som säljs inom EU-bör ursprungsmärkas tycker Europaparlamentet som på tisdagskvällen röstade om regler för säkrare produkter och bättre marknadsövervakning. Genom bland annat strängare straff för företag som inte lever upp till reglerna eller säljer varor som kan vara farliga vill parlamentet förbättra konsumentskyddet på EU:s inre marknad. Reglerna gäller de flesta varugrupper med ett par undantag, som mat, växter och läkemedel.

YLE - 19 dec 14 kl. 07:00

KSML: Odlare vill ha ursprungsmärkning av julgranarna

De finländska julgransodlarna vill att julgranarna ska ursprungsmärkas. Anledningen är konkurrensen med importerade julgranar, rapporterar tidningen Keskisuomalainen. Det är visserligen bara cirka 10 procent av julgranarna som kommer från utlandet, främst från Danmark och Estland, men det händer att utländska granar utges för att vara finländska.

SR - 30 nov 15 kl. 06:12

Israel straffar EU på grund av ursprungsmärkning

Israel utesluter EU ur fredsprocessen. Beslutet är en reaktion på EUs beslut att kräva märkning av israeliska exportprodukter som producerats i bosättningar på ockuperad mark..

Supermiljöbloggen - 24 apr 18 kl. 08:00

Slutet för ”Made In” – modeindustrin måste leverera högre krav

Det är fem år sedan fabriken på Rana Plaza i Bangladesh kollapsade och dödade 1138 textilarbetare. Det vill Fashion Revolution-rörelsen uppmärksamma genom att ta fram en helt ny ursprungsmärkning som informerar om hela plaggets ursprung - från bomullsfrö till färdigt plagg. Genom att hålla liv i frågan vill de driva på förändringen mot en mer hållbar modeindustri och se till att en incident som Rana Plaza aldrig händer igen.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Trump ändrar sig om möte med Nordkorea

Kim Jong-Un är inställd på att träffa Donald Trump, hälsar Sydkoreas president Moon Jae-In. Och USA-presidenten säger att förberedelserna för ett toppmöte med Nordkoreas diktator nu åter "rullar på väldigt fint"..

DI - 45 minuter sedan

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord..

DI - 1 timme sedan

Jättebankens dystra scenario: Oljepris på 100 dollar per fat

Helima Croft som är global chef för råvarustrategi på Royal Bank of Scotland tror att oljepriset kan stiga till 100 dollar per fat, givet vissa villkor. .

DI - 1 timme sedan

Misstänkt insiderhandel på fortsatt höga nivåer

Veckans häktning av Cherrys vd, som misstänks för grovt insiderbrott, är ett utslag av fortsatt hög insiderhandel. Det visar färsk statistik från Ekobrottsmyndigheten och Finansinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Högern i täten i Colombias presidentval

Aldrig tidigare har vänsterkrafter styrt Colombia. Det hoppas forne gerillamedlemmen Gustavo Petro, som samlat oväntat stort stöd, ändra på i dagens presidentval. Men rädsla för grannlandets exempel placerar högerkandidaten Iván Duque i täten..

DI - 2 timmar sedan

Beactica tecknar treårig förlängning av avtal med Sanofi

Uppsalaföretaget Beactica meddelade idag att en treårig förlängning har tecknats för bolagets samarbetsavtal med Sanofi. Samarbetet baseras på Beacticas specialiserade plattform för effektiv utveckling av nya läkemedel och involverar karaktärisering av interaktioner mellan nya läkemedelssubstanser och deras målproteiner..

DI - 13 timmar sedan

Miljonprislapp för 244 år gammalt vin

Priset landade på 1 060 000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen. .

DI - 14 timmar sedan

Succé för billig svensk thriller

Sommarens stora svenska biofilm är gjord med minimal budget. Ändå har ”Den blomstertid nu kommer” redan sålts till 15 länder. I huvudrollen syns Christoffer Nordenrot, som även skrivit manus tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures..

DI - 14 timmar sedan

Spaniens premiärminister vägrar avgå trots misstroendeförklaring

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vägrar avgå och vill sitta hela mandatperioden trots att socialisterna i landet som är det största oppositionspartiet i landet har lämnat in en misstroendeförklaring mot Rajoy..

DI - 15 timmar sedan

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.