DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 10:36

DI - 19 apr 18 kl. 13:32

Ny ursprungsmärkning ska öka transparensen i modeindustrinI samband med årsdagen av katastrofen 2013 i fabriken på Rana Plaza i Savar i Bangladesh lanserar klädmärket Asket en ny ursprungsmärkning för sina kläder, ”Full traceability”. Förhoppningen är att den nya märkningen på sikt ska bli branschstandard och ersätta ”Made in”-märkningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Rana Plaza, Savar, Bangladesh, Asket, Made

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ursprungsmärkningska , öka, transparenseni , modeindustrin
GöteborgsPosten - 18 nov 13 kl. 06:00

Svensk energi tror på ursprungsmärkning av el

Vi tror visst på att ursprungsmärkningen av el och kundernas val har betydelse på sikt. Det vi vänder oss mot är enskilda elbolags sätt att utnyttja systemet för ursprungsmärkning i sin marknadsföring fördelaktigt och på fel grunder framställa sina konkurrenter i dålig dager, skriver Kjell Jansson, vd Svensk Energi..

EU-Parlamentet - 06 feb 14 kl. 13:42

Pressmeddelande - Ursprungsmärkning av fläsk och fågel behöver stärkas

Plenarsammanträde : Ett förslag från EU-kommissionen som skulle göra det möjligt att märka fläskkött som uppfött i ett EU-land även om grisen bara varit där i fyra månader röstades på torsdagen ner av Europaparlamentet. Ledamöterna anser att reglerna för ursprungsmärkning av färskt, kylt eller fryst kött av svin, får, get och fjäderfä bör följa samma stränga krav som märkning av nötkött, för att inte vilseleda konsumenterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 09 feb 15 kl. 16:49

Infografik - Bearbetat kött: På väg mot en obligatorisk ursprungsmärkning

Alla som konsumerar bearbetade köttprodukter borde kunna få veta exakt varifrån köttet de äter kommer ifrån. Efter flera livsmedelsskandaler debatterar ledamöterna nu obligatorisk ursprungsmärkning under februarisessionens första dag. De föreslagna reglerna skulle innebära krav på märkning av all bearbetad mat, som innehåller kött, exempelvis lasagne eller köttpajer.

EU-Parlamentet - 12 maj 16 kl. 13:04

Pressmeddelande - Parlamentet uppmanar till obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk

Plenarsammanträde : I en resolution som antogs på torsdagen upprepar kammaren sitt stöd för införandet av obligatorisk ursprungsmärkning av kött och mjölk. En sådan märkning skulle bidra till att upprätthålla konsumenternas förtroende för livsmedelsprodukter genom att göra livsmedelskedjan mer öppen, menar ledamöterna.

Källa : © Europeiska unionen, 2016 - EP.

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 16:25

Ursprungsmärkning är bra men se upp för köttnationalism

En ursprungsmärkning av mat från restauranger och storkök är en bra idé. Ofta är det där som de sämsta animalierna hamnar. Därför vill vi att man går ännu längre och inför märkning som, förutom ursprung, också talar om vilka förhållanden djuren kommer ifrån, skriver Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt..

Barometern - 13 jun 18 kl. 08:44

Guldfågeln välkomnar förslag om ursprungsmärkning

Regeringen har föreslagit att restauranger och storkök ska ha obligatorisk ursprungsmärkning av kött. Det välkomnas av branschorganisationen Svensk fågel..

E24 - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

SvD - 07 maj 15 kl. 15:35

Bränslebranschen ifrågasätter ursprungsmärkning

Drivmedelsföretaget St1 gick nyligen ut och uppmanade övriga branschen att följa deras goda exempel och ursprungsmärka sina drivmedel. Men både Preem och OKQ8 menar att de redovisat sin inköpsländer sedan länge. De anser också att bristen på internationella regler för märkning gör att det är oklart vad St1:s uppgifter egentligen betyder..

EU-Parlamentet - 16 apr 14 kl. 10:31

Pressmeddelande - ”Made in”: parlamentet vill ha ursprungsmärkning för att öka produktsäkerheten

Plenarsammanträde : Varor som säljs inom EU-bör ursprungsmärkas tycker Europaparlamentet som på tisdagskvällen röstade om regler för säkrare produkter och bättre marknadsövervakning. Genom bland annat strängare straff för företag som inte lever upp till reglerna eller säljer varor som kan vara farliga vill parlamentet förbättra konsumentskyddet på EU:s inre marknad. Reglerna gäller de flesta varugrupper med ett par undantag, som mat, växter och läkemedel.

YLE - 19 dec 14 kl. 07:00

KSML: Odlare vill ha ursprungsmärkning av julgranarna

De finländska julgransodlarna vill att julgranarna ska ursprungsmärkas. Anledningen är konkurrensen med importerade julgranar, rapporterar tidningen Keskisuomalainen. Det är visserligen bara cirka 10 procent av julgranarna som kommer från utlandet, främst från Danmark och Estland, men det händer att utländska granar utges för att vara finländska.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Kronan fortsätter att stärkas mot dollarn och euron

Den svenska kronan forsätter uppåtresan och stärks mot euron, dollarn och det brittiska pundet på onsdagen. Någon specifik förklaring ligger inte i korten utan stärkningen är en fortsättning på förra veckans trend, uppger Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB för Di..

DI - 15 minuter sedan

Nu är krisrean total

De sex nordiska storbankerna förväntas dela ut 300 miljarder kronor de tre närmsta åren.  Allra högst direktavkastning väntas Danske Bank generera, men banken riskerar mastodontböter i spåren av penningtvättshärvan..

DI - 15 minuter sedan

Rejält vinstlyft från Asos – aktien rusar med 13 procent

Den brittiska nätmodehandlaren Asos redovisade ett vinstlyft på 28 procent under det senaste räkenskapsåret, vilket var marginellt över analytikernas förväntningar. Aktien bjöd dock på ett lättnadsrally på 12 procent på Londonbörsen efter optimistiska vd-kommentarer..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Verkstad driver uppgång, storbankerna under press

Stockholmsbörsen öppnar upp med stöd av verkstadsbolagen. Atlas Copco stiger efter positiva signaler från halvledarbolag. Storbankerna pressas av förnyad oro kring bland annat Nordea..

DI - 1 timme sedan

Stjärnförvaltaren Max Mitteregger stuvar om i portföljen – här är nya favoriten

Max Mittereggers hedgefond Gladiator har tankat rejält med aktier i spelbolaget och har sålt samtliga aktier i vård- och diagnostikbolaget enligt färsk ägardata från analystjänsten Holdings. Gladiator fortsätter även att ta hem vinsten läkemedelsbolaget som gått som en raket på börsen..

DI - 30 minuter sedan

ECB: Har verktygen för att nå inflationsmålet

ECB:s policyverktyg är kraftfulla nog för att få tillbaka inflationen till målet. Det sade ECB:s chefekonom Peter Praet på onsdagen, enligt utländska medier..

DI - 30 minuter sedan

Mäklare: Bank-oron tillbaka efter uppgifter om penningtvätt hos Nordea

Uppgifterna om att storbanken Nordea brutit mot regler mot penningtvätt har väckt oron för hela banksektorn till liv igen. Det skriver Morgan Stanley i en kommentar..

DI - 45 minuter sedan

Uppåt för fastighetsbolagen – Castellum drar tåget

Rapporterande Castellum ligger högt på morgonens vinnarlista över Large Cap-bolagen med en uppgång klockan 09.45 på 3,6 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Ras i den europeiska bilhandeln - men Volvo Cars ökar

Bilhandeln i Europa fick en rejäl baksmälla efter uppgången i augusti. I september rasade registreringen av nya bilar med 23,4 procent jämfört med samma månad i fjol.  Nästan alla marknader föll.

DI - 45 minuter sedan

Omsättning och resultat minskade för ABG Sundal Collier

Mäklarfirman ABG Sundal Collier redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad nettovinst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.