Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 07:57

Cornucopia - 19 apr 18 kl. 12:46

BREAKING: MSB stoppar skytteklubbarnas försäljning av ammunition till medlemmarEnligt uppgifter till bloggen har MSB stoppat åtminstone Pistolskytteförbundets försäljning av ammunition till medlemmar eller tävlingsdeltagare med relevant vapenlicens. Ammunition får nu endast säljas för att användas i sk klubbvapen, dvs de vapen en aspirerande skytt måste använda tills man erhåller licens på eget vapen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Breaking, MSB, Pistolskytteförbundets, Försvarsmaktens, Tullverkets, Dan Eliasson, Myndigheten, Samhällsskydd, Beredskap, Pistolskytteförbundet, Polismyndighetens, EU

Dela artikeln

2476 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BREAKING, MSB, stoppar, skytteklubbarnas, försäljningav , ammunitiontill , medlemmar
Cornucopia - 18 dec 15 kl. 13:30

BREAKING: Ryssland stoppar svensk civil flygtrafik över Ryssland

Enligt uppgift har Ryssland stoppat svensk civil flygtrafik över Ryssland. Åtminstone ska direktflyg från Thailand till Sverige vara drabbat och måste ta en omväg över Svarta Havet söder om Krim, istället för raka vägen över Ryssland.

Ryssland ska ha stoppat svenskt civilt passageraflyg över Ryssland.

Cornucopia - 05 feb 18 kl. 11:24

Räven sätts att vakta hönsen - dags flytta IT-säkerhet från MSB?

Med Dan Eliassons tillsättning som GD för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) sätts räven att vakta hönsen. På MSB:s uppgifter hittas bland annat IT-säkerhetsarbete och varningssystem som svenska CERT. Eliasson har tidigare medvetet och aktivt brutit mot säkerhetsskyddsförordningen och beordrat att hemliga uppgifter ska skickas med ej godkända system, och kan inte ges det yttersta ansvaret för svensk IT-säkerhet.

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 17:30

"Flexibel tidslinje" i "Breaking bad"-spinoff


I början av 2015 är det premiär i amerikansk tv för "Breaking bad"-spinoffen "Better call Saul". Det har sagts att den ska utspela sig före "Breaking bad" men nu visar det sig att det inte riktigt stämmer.Enligt seriens exekutive producent, Peter Gould, kommer "Better call Saul" att ha en "flexibel tidslinje".

Trelleborgs Allehanda - 01 jul 14 kl. 17:30

"Flexibel tidslinje" i "Breaking bad"-spinoff


I början av 2015 är det premiär i amerikansk tv för "Breaking bad"-spinoffen "Better call Saul". Det har sagts att den ska utspela sig före "Breaking bad" men nu visar det sig att det inte riktigt stämmer.Enligt seriens exekutive producent, Peter Gould, kommer "Better call Saul" att ha en "flexibel tidslinje".

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 14:04

Breaking bad-stjärnan: "Alla är funktionsnedsatta"

Han föddes med cerebral pares, trotsade sina mobbare och blev stjärna i en av de framgångsrikaste tv-serierna i modern tid. Nu vill "Breaking bad"-stjärnan förändra Hollywood. - Målet är en funktionsnedsatt i varje tv-serie, säger RJ Mitte.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 14 kl. 14:04

Breaking bad-stjärnan: "Alla är funktionsnedsatta"

Han föddes med cerebral pares, trotsade sina mobbare och blev stjärna i en av de framgångsrikaste tv-serierna i modern tid. Nu vill "Breaking bad"-stjärnan förändra Hollywood. - Målet är en funktionsnedsatt i varje tv-serie, säger RJ Mitte.

Cornucopia - 20 apr 18 kl. 18:29

Dan Eliasson/MSB: Viktigt begränsa alla vapen, inte bara halvautomater

Signerat av generaldirektören för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) signerades den 10:e april ett remissvar från MSB, där det framgår att myndigheten anser att det är viktigt begränsa alla skjutvapen och inte bara halvautomatiska. Under Dan Eliasson har nu MSB gett sig ut kompetens- och uppgiftsvatten långt utanför sitt område.
Från MSB:s remisssvar.

Cornucopia - 23 jun 17 kl. 12:30

MSB: Ej avbrutit forskning kring islamism - blir fler studier, även mot MB

Det cirkulerar felaktiga uppgifter att MSB skulle avbrutit forskning kring islamism på grund av påtryckningar från islamister och tokvänstern. Enligt MSB är detta fel. Ingen studie har avbrutits, tvärt om visar den kritiserade avslutade förstudien kring islamistiska Muslimska brödraskapet att det behövs ytterligare forskningsprojekt.

Cornucopia - 17 dec 14 kl. 16:06

MSB: Skyddade ledningsplatser nödvändiga för länsstyrelserna

MSB gick igår ut med en rapport om att det civila försvaret behöver stärkas. Bland annat behövs skyddade ledningsplatser för länsstyrelserna, vilket alla har utom Stockholms län.

Enligt uppgift nyinvigde Västra Götalands län sin skyddade ledningsplats ("bergrum") nyligen, och Halland arbetar tydligen på att återställa sin.

Cornucopia - 20 aug 14 kl. 09:05

Replik från MSB: Översvämningskartering räknar inte med lokalt regn

Fick ett mail från MSB:s presstjänst angående gårdagens blogginlägg, och myndigheten påtalar att karteringen vare sig räknar med dammbrott eller med att det kan regna. Kort sagt är duger inte karteringsunderlagen från MSB till att avgöra var man kan och inte kan bygga bostäder, trots att detta görs.

Inledningsvis har jag tolkat formuleringen  "[ö]versvämning för beräknat högsta flöde enligt Flödeskommitténs riktlinjer för dammdimensionering (riskklass I dammar)" felaktigt.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

En timme kvar på auktion 7/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 7/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #10 finns nu också ute.

Cornucopia - 14 timmar sedan

En fördel med årets väder

En fördel med årets väder är egna persikor. Persikoträdet har gett ordentligt med frukt i år. Hur har det gått med era egna odlingar i år?

Cornucopia - 19 timmar sedan

Sex procent av bloggläsarna högbelånade - 0.4 procent redan helt under vattnet

Enligt tidigare undersökning på bloggen är sex procent av bloggläsarna högbelånade och är eller riskerar bli inlåsta i sin bostad med över 85% i belåningsgrad. 0.4 procent är redan helt under vattnet och har större lån än marknadsvärden på bostaden.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Solkraftproduktionen i juli

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige, som gjort min solcellsinstallation.

Juli månad bjöd på en kraftproduktion på 699 kWh, varav 389 kWh såldes ut på elnätet. Samtidigt köpte jag in 789 kWh så hushållets och gårdens energiförbrukning inklusive elbilsladdning hemmavid gick alltså på 1 099 kWh.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 6/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 6/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #9 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 16:17

Konjunkturen: Dessa branscher är redan i nattsvart läge

Just det. En kort uppföljning på tidigare inlägg om konjunkturbarometern. Flera delbranscher är nu redan i nattsvart recessions-läge med värden under -10 (90 hos Konjunkturinstitutet) i barometern.

Cornucopia - Igår: 14:16

Boka höstens hotell via Hotels.com

Eftersom jag är på semester passar det bra med lite hotellreklam tänkte jag. Passa redan nu på att boka höstens hotellvistelser via Hotels.com.

Cornucopia - Igår: 09:56

Viss återhämtning hos konjunkturbarometern - ras för detaljhandeln

Konjunkturbarometern för juli månad återhämtade sig något, men ekonomin är fortfarande ner från tidigare överhettning. Utmärkande är ett kraftigt ras för detaljhandeln. Konjunkturinstitutets barometerindikator 199607 - 201807.

Cornucopia - I förrgår: 18:55

Söndagsenkät: Vilka partier får plats i riksdagen efter valet?

Dags för en liten söndagsenkät. Vilka partier tror du kommer sitta i riksdagen tack vare valet i september 2018? Svara nedan.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 5/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 5/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #8 finns nu också ute.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.