Nyteknik > Teknik

Monday, 21 January, 00:34

Nyteknik - 19 apr 18 kl. 09:29

Rapport visar: Digitaliseringen inom vården går trögtDigitaliseringstakten går trögt inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården, konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportvisar , Digitaliseringeninom , vården, går, trögt
SR - 07 apr 14 kl. 09:20

Ny rapport visar: Cancervården är orättvis

Tillgången till god cancervård varierar stort i Europa - både mellan länder men också mellan olika regioner i samma land. Det visar en ny svensk rapport från Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi, som presenterades vid EU:s toppmöte om kroniska sjukdomar..

BT - 17 sep 12 kl. 14:45

Vinsten med vinst i välfärden

Det är dags att sluta ställa olika driftsformer mot varandra i syfte att misskreditera privata företagare i välfärden. Jämför alternativ utifrån kvalitet och inte antaganden om att vinst och kvalitet behöver ställas mot varandra, menar Kenneth Krantz. Under våren har valfrihetsfrågor debatterats på nytt, inte minst i och med att LO röstade igenom ett förslag om att driva en linje mot välfärdsföretag och att Socialdemokraterna ännu inte lämnat tydligt besked i frågan.

SN - 27 sep 13 kl. 13:49

Diabetesvården håller toppklass

Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade nyligen en rapport om diabetesvården som ges på vårdcentralerna runt om i landet. Åtta landsting har deltagit i undersökningen där Sörmland återkommande lyfts fram som ett gott exempel..

DN - 14 jan 16 kl. 07:45

Vården missar att erbjuda tester till homosexuella

Trots satsningar för att öka kunskapen om män som har sex med män visar en ny rapport att vården ofta missar att erbjuda dem testning för könssjukdomar..

Nerikes Allehanda - 30 nov 17 kl. 19:34

Förslag i rapport om hemvården – god kvalitet säkras men med färre privata aktörer och minskad valfrihet

► Färre privata aktörer och en minskad valfrihet för individen. ► Ökade möjligheter att säkra en god kvalitet. Det innebär ett förslag i en konsultrapport, som förordar upphandling istället för valfrihetssystem när det gäller hemvård i Örebro..

Nyan - 17 mar 17 kl. 06:00

Digitala Åland kan gynna skärgården

– Digitaliseringen gör att man kan bo överallt mycket lättare. Från att folk flyttar in till fasta Åland från skärgården kanske man nu i stället flyttar ut.

Det säger utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) i digitaliseringsrådet.

YLE - 10 apr 16 kl. 20:06

Digitaliseringen en dyr berg- och dalbana

Digitalt högmod går före tekniskt fall, kan man säga om den stora tilltron till digitaliseringen. Men nu finns chanser att komma igenom inom den teknologiska revolutionen, anser branschveteran. - Vi blev lite för stolta.

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 18 kl. 09:24

Digitaliseringen inom vården går trögt

Digitaliseringstakten går trögt inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården, konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport. "Jämfört med digitaliseringstakten i övriga samhället går det sakta med införandet av nya e-tjänster och ny teknik.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 18 timmar sedan

Göran Grimvall firar 40 år med kluriga tankenötter

I 40 år har fysikprofessor Göran Grimvall publicerat teknikproblem i Ny Teknik. Ofta är de extremt svåra. Främst vill han att de ska ge läsarna kunskap om generell problemlösning..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Måndag morgon – spana in blodmånen

Glöm inte att titta upp mot himlen på måndag morgon. Då blir en blodröd supermåne synlig, om vädret tillåter. Det gäller att passa på.

Nyteknik - Igår: 06:00

Galileo Galilei satte solsystemet på plats

GRAFIK. Galileo Galilei var den förste som vände sin egentillverkade kikare mot himlavalvet och noterade sina iakttagelser. Det förändrade hans uppfattning av universum och gjorde honom till ovän med katolska kyrkan..

Nyteknik - Igår: 06:50

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - I förrgår: 17:30

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - I förrgår: 15:24

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - I förrgår: 14:28

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - I förrgår: 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - I förrgår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - I förrgår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.