Nyteknik > Teknik

Wednesday, 24 October, 05:14

Nyteknik - 19 apr 18 kl. 09:29

Rapport visar: Digitaliseringen inom vården går trögtDigitaliseringstakten går trögt inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården, konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportvisar , Digitaliseringeninom , vården, går, trögt
SR - 07 apr 14 kl. 09:20

Ny rapport visar: Cancervården är orättvis

Tillgången till god cancervård varierar stort i Europa - både mellan länder men också mellan olika regioner i samma land. Det visar en ny svensk rapport från Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi, som presenterades vid EU:s toppmöte om kroniska sjukdomar..

BT - 17 sep 12 kl. 14:45

Vinsten med vinst i välfärden

Det är dags att sluta ställa olika driftsformer mot varandra i syfte att misskreditera privata företagare i välfärden. Jämför alternativ utifrån kvalitet och inte antaganden om att vinst och kvalitet behöver ställas mot varandra, menar Kenneth Krantz. Under våren har valfrihetsfrågor debatterats på nytt, inte minst i och med att LO röstade igenom ett förslag om att driva en linje mot välfärdsföretag och att Socialdemokraterna ännu inte lämnat tydligt besked i frågan.

SN - 27 sep 13 kl. 13:49

Diabetesvården håller toppklass

Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade nyligen en rapport om diabetesvården som ges på vårdcentralerna runt om i landet. Åtta landsting har deltagit i undersökningen där Sörmland återkommande lyfts fram som ett gott exempel..

DN - 14 jan 16 kl. 07:45

Vården missar att erbjuda tester till homosexuella

Trots satsningar för att öka kunskapen om män som har sex med män visar en ny rapport att vården ofta missar att erbjuda dem testning för könssjukdomar..

Nerikes Allehanda - 30 nov 17 kl. 19:34

Förslag i rapport om hemvården – god kvalitet säkras men med färre privata aktörer och minskad valfrihet

► Färre privata aktörer och en minskad valfrihet för individen. ► Ökade möjligheter att säkra en god kvalitet. Det innebär ett förslag i en konsultrapport, som förordar upphandling istället för valfrihetssystem när det gäller hemvård i Örebro..

Nyan - 17 mar 17 kl. 06:00

Digitala Åland kan gynna skärgården

– Digitaliseringen gör att man kan bo överallt mycket lättare. Från att folk flyttar in till fasta Åland från skärgården kanske man nu i stället flyttar ut.

Det säger utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) i digitaliseringsrådet.

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

YLE - 10 apr 16 kl. 20:06

Digitaliseringen en dyr berg- och dalbana

Digitalt högmod går före tekniskt fall, kan man säga om den stora tilltron till digitaliseringen. Men nu finns chanser att komma igenom inom den teknologiska revolutionen, anser branschveteran. - Vi blev lite för stolta.

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 18 kl. 09:24

Digitaliseringen inom vården går trögt

Digitaliseringstakten går trögt inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården, konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport. "Jämfört med digitaliseringstakten i övriga samhället går det sakta med införandet av nya e-tjänster och ny teknik.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Studie visar: Din avföring är full av mikroplaster

Forskarnas studie i Finland och ytterligare sju länder visar att människor har mängder av mikroplaster i sin avföring..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Nu kan avinstallerade appar spåra dig

Nya kodverktyg gör det möjligt för företag att spåra användare - även efter att appar har tagits bort..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Lyftet: Japansk jätte köper in sig i svensk startup

Stockholmsbaserade startupen Inkonova tar fram drönare som både kan flyga, simma, klättra och rulla. Nu går japanska jättebolaget Terra Drone in som delägare..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Svensk teknik bakom helautomatiska gruvan

När guldgruvan i Mali tas i drift så kommer samtliga maskiner vara helt automatiserade. Resolute Mining använder teknik utvecklad tillsammans med svenska Sandvik..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Svenskt krav på stopp av svensk vapenexport till Saudiarabien

Tyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster att Sverige ska stoppa sin..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Se när tjuvarna stjäl Teslan från uppfarten

Se när en Tesla Model S stjäls från uppfarten – lite för enkelt..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Facken uppfyller inte GDPR-krav

Fackföreningarna sticker ut i Datainspektionens granskning om hur företag, myndigheter och organisationer följer dataskyddsförordningen GDPR som infördes i maj..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Snart kan EU förbjuda sugrör i plast

På onsdag avgör Europaparlamentet om vissa engångsartiklar i plast som sugrör, bomullspinnar och bestick helt ska förbjudas..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Slutfaxat för Stockholms tingsrätt – går över till mejl

Den gamla trotjänaren telefaxen har gjort sitt hos Stockholms tingsrätt. Snart går myndigheten över till mer modern teknik – det vill säga e-post..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Krav på stopp av svensk vapenexport

Tyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster från Svenska freds om att Sverige ska stoppa sin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.