Nyteknik > Teknik

Wednesday, 22 August, 07:57

Nyteknik - 19 apr 18 kl. 09:29

Rapport visar: Digitaliseringen inom vården går trögtDigitaliseringstakten går trögt inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården, konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportvisar , Digitaliseringeninom , vården, går, trögt
SR - 07 apr 14 kl. 09:20

Ny rapport visar: Cancervården är orättvis

Tillgången till god cancervård varierar stort i Europa - både mellan länder men också mellan olika regioner i samma land. Det visar en ny svensk rapport från Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi, som presenterades vid EU:s toppmöte om kroniska sjukdomar..

BT - 17 sep 12 kl. 14:45

Vinsten med vinst i välfärden

Det är dags att sluta ställa olika driftsformer mot varandra i syfte att misskreditera privata företagare i välfärden. Jämför alternativ utifrån kvalitet och inte antaganden om att vinst och kvalitet behöver ställas mot varandra, menar Kenneth Krantz. Under våren har valfrihetsfrågor debatterats på nytt, inte minst i och med att LO röstade igenom ett förslag om att driva en linje mot välfärdsföretag och att Socialdemokraterna ännu inte lämnat tydligt besked i frågan.

SN - 27 sep 13 kl. 13:49

Diabetesvården håller toppklass

Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade nyligen en rapport om diabetesvården som ges på vårdcentralerna runt om i landet. Åtta landsting har deltagit i undersökningen där Sörmland återkommande lyfts fram som ett gott exempel..

DN - 14 jan 16 kl. 07:45

Vården missar att erbjuda tester till homosexuella

Trots satsningar för att öka kunskapen om män som har sex med män visar en ny rapport att vården ofta missar att erbjuda dem testning för könssjukdomar..

Nerikes Allehanda - 30 nov 17 kl. 19:34

Förslag i rapport om hemvården – god kvalitet säkras men med färre privata aktörer och minskad valfrihet

► Färre privata aktörer och en minskad valfrihet för individen. ► Ökade möjligheter att säkra en god kvalitet. Det innebär ett förslag i en konsultrapport, som förordar upphandling istället för valfrihetssystem när det gäller hemvård i Örebro..

Nyan - 17 mar 17 kl. 06:00

Digitala Åland kan gynna skärgården

– Digitaliseringen gör att man kan bo överallt mycket lättare. Från att folk flyttar in till fasta Åland från skärgården kanske man nu i stället flyttar ut.

Det säger utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) i digitaliseringsrådet.

YLE - 10 apr 16 kl. 20:06

Digitaliseringen en dyr berg- och dalbana

Digitalt högmod går före tekniskt fall, kan man säga om den stora tilltron till digitaliseringen. Men nu finns chanser att komma igenom inom den teknologiska revolutionen, anser branschveteran. - Vi blev lite för stolta.

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 18 kl. 09:24

Digitaliseringen inom vården går trögt

Digitaliseringstakten går trögt inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården, konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport. "Jämfört med digitaliseringstakten i övriga samhället går det sakta med införandet av nya e-tjänster och ny teknik.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Fruset vatten på månen bekräftat

Det finns fruset vatten på månens yta, bekräftar en amerikansk studie..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Attack mot Socialdemokraternas sajt

Utsattes för en ny överbelastningsattack under måndagskvällen. Ip-adresserna bakom spåras till Ryssland och Nordkorea, enligt partiets it-leverantör..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Ett Jas Gripenplan kraschade utanför Ronneby

Försvarsmakten bekräftar att ett Jas Gripenplan havererat efter en kollision med en fågel..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Roboten laddar elbilen åt dig

I framtiden kan du slippa att stiga ur elbilen på resan. I Graz har forskare tagit ram en robot som på egen hand kopplar fordonet till snabbladdaren. Och systemet sägs fungera även om bilen står snett..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Flygchefen: Några riktigt jobbiga minuter

Varningslarmet från Jas Gripenplanet följdes av ett haverilarm och piloten hann skjuta ut sig innan flygplanet störtade i skogen utanför Ronneby. Vattenbombning behövdes för att släcka branden på haveriplatsen..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Flygplansmotorer sårbara mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Mercedes-Benz fjärrstyrda lastbil kommer till Sverige

I höstas inleddes försök med att låta självkörande lastbilar röja snö på en tysk flygplats. Nu ska lastbilen köra runt själv på inhägnat område vid transportmässan Elmia Lastbil i Jönköping..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Före detta Gripenpilot: ”Kan aldrig skydda sig helt”

Gripen har förmodligen kolliderat med tusentals fåglar. Men det är mycket ovanligt att det får allvarliga konsekvenser, enligt före detta piloten Mikael Grev som dock minns en händelse med försvarets andra plan som kunde ha slutat illa..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Så ska Sverige ta tillvara på den industriella automationen

2017 stod automatiserad industriproduktion för en marknadsomsättning på 1 310 miljarder kronor. Fram till år 2023 väntas den siffran stiga med 50 procent enligt en amerikansk forskningsrapport från Solution..

Nyteknik - 18 timmar sedan

MC-organisationen kämpade för elcykelpremien

När förslaget om elcykelpremie först presenterades av regeringen så var elmotorcyklar inte inkluderade. Nu har 1340 personer fått bidrag för sina elmotorcyklar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.