Nyteknik > Teknik

Thursday, 24 May, 13:39

Liknande nyheter

Taggar: Rapportvisar , Digitaliseringeninom , vården, går, trögt
SR - 07 apr 14 kl. 09:20

Ny rapport visar: Cancervården är orättvis

Tillgången till god cancervård varierar stort i Europa - både mellan länder men också mellan olika regioner i samma land. Det visar en ny svensk rapport från Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi, som presenterades vid EU:s toppmöte om kroniska sjukdomar..

BT - 17 sep 12 kl. 14:45

Vinsten med vinst i välfärden

Det är dags att sluta ställa olika driftsformer mot varandra i syfte att misskreditera privata företagare i välfärden. Jämför alternativ utifrån kvalitet och inte antaganden om att vinst och kvalitet behöver ställas mot varandra, menar Kenneth Krantz. Under våren har valfrihetsfrågor debatterats på nytt, inte minst i och med att LO röstade igenom ett förslag om att driva en linje mot välfärdsföretag och att Socialdemokraterna ännu inte lämnat tydligt besked i frågan.

SN - 27 sep 13 kl. 13:49

Diabetesvården håller toppklass

Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade nyligen en rapport om diabetesvården som ges på vårdcentralerna runt om i landet. Åtta landsting har deltagit i undersökningen där Sörmland återkommande lyfts fram som ett gott exempel..

DN - 14 jan 16 kl. 07:45

Vården missar att erbjuda tester till homosexuella

Trots satsningar för att öka kunskapen om män som har sex med män visar en ny rapport att vården ofta missar att erbjuda dem testning för könssjukdomar..

Nerikes Allehanda - 30 nov 17 kl. 19:34

Förslag i rapport om hemvården – god kvalitet säkras men med färre privata aktörer och minskad valfrihet

► Färre privata aktörer och en minskad valfrihet för individen. ► Ökade möjligheter att säkra en god kvalitet. Det innebär ett förslag i en konsultrapport, som förordar upphandling istället för valfrihetssystem när det gäller hemvård i Örebro..

Nyan - 17 mar 17 kl. 06:00

Digitala Åland kan gynna skärgården

– Digitaliseringen gör att man kan bo överallt mycket lättare. Från att folk flyttar in till fasta Åland från skärgården kanske man nu i stället flyttar ut.

Det säger utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) i digitaliseringsrådet.

YLE - 10 apr 16 kl. 20:06

Digitaliseringen en dyr berg- och dalbana

Digitalt högmod går före tekniskt fall, kan man säga om den stora tilltron till digitaliseringen. Men nu finns chanser att komma igenom inom den teknologiska revolutionen, anser branschveteran. - Vi blev lite för stolta.

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 17:13

Digitalisering räcker inte för att förändra vården

Tore Bryneholt skriver under rubriken "Enbart digitalisering räcker inte" (24/8) ett svar till min artikel om vårdens digitalisering. Och Bryneholt har helt rätt. Digitaliseringen räcker inte för att förändra vården.

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 18 kl. 09:24

Digitaliseringen inom vården går trögt

Digitaliseringstakten går trögt inom socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården, konstaterar Socialstyrelsen i en ny rapport. "Jämfört med digitaliseringstakten i övriga samhället går det sakta med införandet av nya e-tjänster och ny teknik.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Nya processorn till Iphone X har läckt och överraskar

Den nya A12-processorn ser ut att bli den starkaste Apple utvecklat hittills och innehåller en överraskning..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Sökandet efter MH370 avslutas utan resultat

Sökandet efter planet som försvann nästan spårlöst över Indiska oceanen 2014 kommer att avslutas i nästa vecka, meddelar malaysiska myndigheter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så ska självkörande bilar bli bättre på att byta fil

En ny algoritm för självkörande fordon ska göra bilarna bättre på att bedöma när det är möjligt att byta fil..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Beslutet om kärnbränsleförvaret kan dröja åratal

Frågan om slutförvaret för använt kärnbränsle ligger på regeringens bord. Men det kan ta år innan beslut fattas..

Nyteknik - 4 timmar sedan

33-listebolag i nytt samarbete med en svensk bank

Med hjälp av maskininlärning och finansiell forskning har Sigmastocks skapat ett strategiverktyg åt sparare som vill placera pengarna direkt i aktier..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Professor: Så kan vätgasen slå igenom i Sverige

Vätgastekniken är mogen – nu gäller det att få med sig industrin på tåget – och ta hänsyn till landets avlånga form, enligt Peter Leisner, ordförande för Blue Move..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Självkörande bilar i Arizona stoppas av Uber

Verksamheten stoppas och övergår till begränsade tester..

Nyteknik - 4 timmar sedan

500 000 routrar hackade – Ryssland anklagas för attacken

Viruset VPNFilter har infekterat nätverksutrustning världen över. Fler än en halv miljon enheter har hackats, och Ukraina verkar vara värst drabbat..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Danskarna har satt en autonom buss i trafik

Nu rullar en självkörande buss på Själland. Nästa år ska den köra passagerare från tågstationen till universitetssjukhuset i Køge, Förhoppningen är att satsningen ska öppna upp Danmark för autonom kollektivtrafik i större skala..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Svenskar gillar att lära sig ny teknik på jobbet

Att det är många som stressas av digital teknik på jobbet stämmer inte. En undersökning från Manpower visar att det bara gäller 15 procent av svenskarna. Fyra av fem tycker tvärtom att det är spännande med nya kunskaper..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.