DI > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 17:51

DI - 19 apr 18 kl. 11:21

Räntor och valutor: Pundet tapparEuroparäntorna handlas på högre nivåer under torsdagsförmiddagen, medan börserna är blandade med en lätt dragning uppåt. Dollarindex visar små nettoförändringar, medan oljan fortsätter uppåt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Pundet, tappar
DI - 20 apr 18 kl. 10:32

Räntor och valutor: Pundet tappar

Det brittiska pundet fortsätter svagt nedåt, efter en markant försvagning på torsdagskvällen, samtidigt som brittiska räntor sjunker 3-5 punkter i fredagens förmiddagshandel. Europeiska räntor i övrigt visar begränsade rörelser medan euron har försvagats mot dollarn..

DI - 30 jun 16 kl. 16:53

Räntor och valutor: Pundet tappar

Europeiska räntor sjönk marginellt på torsdagen, medan euron försvagades måttligt mot dollarn. Pundet tappade samtidigt lite mot dollarn sedan svensk stängning dagen före..

DI - 17 jun 14 kl. 12:01

Räntor och valutor: Pundet tappar

Det brittiska pundet och Australiendollarn tappar på KPI-data respektive RBA-protokoll när rörelserna för övrigt är beskedliga på valutamarknaden. På räntemarknaden märks överlag en viss uppgång..

DI - 22 feb 16 kl. 11:12

Räntor och valutor: Pundet tappar

Europaräntorna sjunker på måndagen, euron tappar och pundet försvagas kraftigt i spåren en Boris Johnson-effekt, det vill säga ökad sannolikhet för Brexit..

DI - 08 jul 14 kl. 11:30

Räntor och valutor: Pundet tappar

Pundet tappade på förmiddagen efter svaga industridata, som till viss del motsäger andra starka indikatorer för den brittiska ekonomin. Mot dollarn tappade pundet initialt från 1:714 till 1:709..

DI - 20 jul 16 kl. 11:32

Räntor/valutor: Pundet stärsk efter positiva jobbsiffror

De europeiska räntorna sjunker svagt i onsdagens förmiddagshandel. Euron tappar ytterligare något mot dollarn, medan pundet däremot stärks efter starka arbetsmarknadssiffror..

DI - 22 jul 16 kl. 11:17

Räntor och valutor: Pundet tappar på svaga PMB-siffror

Det brittiska pundet försvagades kraftigt efter att Storbritanniens inköpschefsindex visat ett rekordstort fall i juli. På marknaderna i övrigt är det ganska små rörelser..

SvD - 22 jul 16 kl. 11:27

Räntor och valutor: Pundet tappar fart

Det brittiska pundet försvagades kraftigt efter att Storbritanniens inköpschefsindex visat ett rekordstort fall i juli. På marknaderna i övrigt är det ganska små rörelser. De europeiska räntorna har sjunkit ett par punkter efter tidigare amerikanska räntenedgångar under natten och inte heller de brittiska räntorna uppvisade några dramatiska rörelser.

DI - 15 jul 14 kl. 11:55

Räntor & valutor: Euron tappar

De europeiska marknadsräntorna sjunker något samtidigt som euron tappar mark mot dollarn efter att det tyska ZEW-index sjunkit för sjunde månaden i rad och kommit in lägre än förväntningarna. I Storbritannien visade KPI ett klart högre utfall än väntat, vilket drog upp pundet..

DI - 11 jun 14 kl. 11:47

Räntor & valutor: Pundet lyfter på jobbdata

Svenska marknadsräntor drar uppåt i långa änden i linje med utländska motsvarigheter på onsdagen. På valutamarknaden ger brittisk jobbdata stöd åt pundet..

DI - 20 aug 14 kl. 12:00

Räntor & valutor: Pundet starkare

Det brittiska pundet återtar lite av den senaste tidens försvagningar och brittiska statspappersräntor stiger efter att protokollet från Bank of Englands senaste räntemöte visade att två av ledamöterna i policykommittén ville höja styrräntan. Detta tyder på att en första räntehöjning kan ligga närmare i tid än vad marknaden räknat med..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

ÅF-aktien rusar - Robur snuvat på konfekten

Teknikkonsulten ÅF:s fortsätter maj månads glädjelyft och var tisdagens vinnaraktie på Stockholmsbörsen. Snuvad på konfekten var Swedbanks fondjätte Robur som just minskat sitt innehav..

DI - 4 minuter sedan

Sunstone och Verdane vill sälja innehav i Boozt

Sunstone och Verdane har anlitat Carnegie och Danske Bank för att undersöka möjligheten att sälja 3,5 miljoner aktier i Boozt.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Mnuchin: Ståltullarna mot Kina blir kvar

De amerikanska stål- och aluminiumtullarna mot Kina kommer att kvarstå. Det säger USA:s finansminister Steven Mnuchin på tisdagen, enligt CNBC..

DI - 30 minuter sedan

Ulf Petersson: Plocka hem vinsten i kursraketen

Det är dags att ta hem vinsten i ett av börsens mer intressanta småbolag. Samtidigt har guldglansen falnat för stjärnan bland it-konsulterna.     Di:s analytiker tittar närmare på fyra bolag som verkar inom superheta IoT – Internet of things, Sakernas internet.

DI - 30 minuter sedan

Net Ent utser vd och utmanar börsens älsklingar

Net Ents finanschef och tillförordnade vd Therese Hillman tar över permanent som vd, meddelade bolaget i samband med tisdagens kapitalmarknadsdag. Nu utmanar också Net Ent två av Stockholmsbörsens spelälsklingar..

DI - 45 minuter sedan

BP planerar att skära ned på personalen

Oljejätten BP planerar att göra sig av med 3 procent av arbetsstyrkan i den globala prospekterings- och produktionsverksamheten som en del i ett omstruktureringsprogram. Det rapporterar Seeking Alpha..

DI - 1 timme sedan

EU handelsförhandlar "down under"

EU-länderna säger ja till att låta handelskommissionär Cecilia Malmström inleda förhandlingar om frihandelsavtal med länderna på andra sidan jordklotet..

DI - 1 timme sedan

Tillverkare återkallar kattmat

Kattmatstillverkaren Mjau återkallar ett begränsat parti kattmat som kan innehålla ett främmande föremål i form av en hård bit. Det kan vara farligt för katten, skriver Mjau i ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Ann Linde: "Läget är mycket tufft"

"Läget är mycket tufft. Det är nio dagar kvar och då kommer det att bli antingen att vi får ett permanent undantag eller att man inför ståltullar direkt", säger handelsminister Ann Linde efter tisdagens möte i Bryssel. EU-länderna är fortsatt eniga om en tuff linje – men har samtidigt ingen direkt aptit för ett handelskrig..

DI - 1 timme sedan

Varning för fällorna när du köper begagnad elbil

Prislappen på en ny elbil snittar fortfarande en bra bit över de bilar som drivs av förbränning. Därför har andrahandsmarknaden blivit ett alternativ för många. Men det finns några fällor att se upp med när du köper en begagnad elbil.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.