DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 23:35

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Pundet, tappar
DI - 20 apr 18 kl. 10:32

Räntor och valutor: Pundet tappar

Det brittiska pundet fortsätter svagt nedåt, efter en markant försvagning på torsdagskvällen, samtidigt som brittiska räntor sjunker 3-5 punkter i fredagens förmiddagshandel. Europeiska räntor i övrigt visar begränsade rörelser medan euron har försvagats mot dollarn..

DI - 09 jul 18 kl. 16:35

Räntor och valutor: Pundet tappar

Pundet försvagades och brittiska räntor steg lite mer än övriga Europaräntor på måndagen efter nya turer som ökat den politiska osäkerheten i Storbritannien. Samtidigt stärktes dollarn mot både euro och yen, medan kronan försvagades successivt under dagens lopp..

DI - 17 jun 14 kl. 12:01

Räntor och valutor: Pundet tappar

Det brittiska pundet och Australiendollarn tappar på KPI-data respektive RBA-protokoll när rörelserna för övrigt är beskedliga på valutamarknaden. På räntemarknaden märks överlag en viss uppgång..

DI - 22 feb 16 kl. 11:12

Räntor och valutor: Pundet tappar

Europaräntorna sjunker på måndagen, euron tappar och pundet försvagas kraftigt i spåren en Boris Johnson-effekt, det vill säga ökad sannolikhet för Brexit..

DI - 30 jun 16 kl. 16:53

Räntor och valutor: Pundet tappar

Europeiska räntor sjönk marginellt på torsdagen, medan euron försvagades måttligt mot dollarn. Pundet tappade samtidigt lite mot dollarn sedan svensk stängning dagen före..

DI - 08 jul 14 kl. 11:30

Räntor och valutor: Pundet tappar

Pundet tappade på förmiddagen efter svaga industridata, som till viss del motsäger andra starka indikatorer för den brittiska ekonomin. Mot dollarn tappade pundet initialt från 1:714 till 1:709..

DI - 20 jul 16 kl. 11:32

Räntor/valutor: Pundet stärsk efter positiva jobbsiffror

De europeiska räntorna sjunker svagt i onsdagens förmiddagshandel. Euron tappar ytterligare något mot dollarn, medan pundet däremot stärks efter starka arbetsmarknadssiffror..

DI - 22 jul 16 kl. 11:17

Räntor och valutor: Pundet tappar på svaga PMB-siffror

Det brittiska pundet försvagades kraftigt efter att Storbritanniens inköpschefsindex visat ett rekordstort fall i juli. På marknaderna i övrigt är det ganska små rörelser..

SvD - 22 jul 16 kl. 11:27

Räntor och valutor: Pundet tappar fart

Det brittiska pundet försvagades kraftigt efter att Storbritanniens inköpschefsindex visat ett rekordstort fall i juli. På marknaderna i övrigt är det ganska små rörelser. De europeiska räntorna har sjunkit ett par punkter efter tidigare amerikanska räntenedgångar under natten och inte heller de brittiska räntorna uppvisade några dramatiska rörelser.

DI - 02 aug 18 kl. 10:05

Räntor och valutor: Pundet tappar mot stark dollar

Europeiska statspappersräntor noterar endast blygsamma rörelser i förmiddagens handel på torsdagen, euron handlas däremot tydligt svagare mot dollarn än på onsdagseftermiddagen..

DI - 15 jul 14 kl. 11:55

Räntor & valutor: Euron tappar

De europeiska marknadsräntorna sjunker något samtidigt som euron tappar mark mot dollarn efter att det tyska ZEW-index sjunkit för sjunde månaden i rad och kommit in lägre än förväntningarna. I Storbritannien visade KPI ett klart högre utfall än väntat, vilket drog upp pundet..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Italien får sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Italiens kreditbetyg till Baa3, från tidigare Baa2. Utsikterna för betyget är stabila. .

DI - 45 minuter sedan

Entusiasterna som odlar sitt eget snus

Det är en växande gräsrotsrörelse där resultatet läggs under läppen. Di Weekend lyfter på locket till tobaks­odlarna som suktar efter att bli ­självförsörjande på snus..

DI - 1 timme sedan

Efter fiaskona – Vattenfall tar sikte på ny marknad

Frankrike står näst på tur när Vattenfall expanderar vidare i Europa. Energikoncernen går in på privatmarknaden och tävlar om att få bygga vindkraft för miljardbelopp..

DI - 1 timme sedan

Nervös New York-vecka slutade på plus

USA-börserna avslutade veckan med en liten uppgång, till skillnad från motsvarigheten i Stockholm. Starka delårsrapporter bidrog till att dämpa oron för risker i Europa och Saudiarabien. .

DI - 1 timme sedan

Ager-Hanssen till attack mot brittiska mediebolagets styrelse

Den norske finansmannen och Qvibergfienden Christen Ager-Hanssen gick förra veckan till attack i Fokus mot Kinnevik för att ha friserat siffrorna i Metro inför Custos förvärv. På fredagen var det dags för styrelsen i Johnston Press, där Custos är storägare och nu har ökat sitt innehav, att känna av den norska vreden..

DI - 1 timme sedan

Akelius rustar för kärvare tider – vill säkra tillgång till kapital

Akelius försöker höja sitt kreditbetyg genom att sänka belåningsgraden och öka räntetäckningsgraden.  Skälet är att säkra tillgången till kapital, enligt vd..

DI - 2 timmar sedan

Ränteproffsets känga: Fed-chefen beter sig som en cheerleader

Nyckeln till nästa kapitel i börsdramat hittar man på räntemarknaden i USA. Det tror Rajiv Setia, chef för ränteanalys på Barclays.  ”Om räntorna ska upp ytterligare 50 punkter måste man uppenbarligen tänka om kring multiplarna”, säger han till Di..

DI - 2 timmar sedan

Mekonomens finansiering av danska storköpet bärgad

Företrädesemissionen på 1,65 miljarder som ska delfinansiera ett dansk/polskt förvärv övertecknades..

DI - 2 timmar sedan

USA åtalar ryska för försök till valpåverkan

En kvinnlig rysk medborgare har åtalats av USA för att ha försökt påverka det amerikanska mellanårsvalet i år och presidentvalet 2016. En oligark ska ha finansierat den operation vars ekonomi hon misstänks ha skött..

DI - 3 timmar sedan

Här är kungabarnens senaste aktieklipp – ”vi är inte stressade”

Kungabarnen gjorde en riktigt vältajmad aktieförsäljning i september.   Det visar nya siffror från Holdings som också avslöjar hur Kronprinsessan Victorias, Prins Carl Philips och Prinsessan Madeleines portfölj stuvats om den senaste tiden. "Vi är inte stressade av de nedgångar vi sett den senaste tiden”, säger förvaltaren och hovets ekonomidirektör Jan Lindman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.