DI > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 12:15

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Pundet, tappar
DI - 20 apr 18 kl. 10:32

Räntor och valutor: Pundet tappar

Det brittiska pundet fortsätter svagt nedåt, efter en markant försvagning på torsdagskvällen, samtidigt som brittiska räntor sjunker 3-5 punkter i fredagens förmiddagshandel. Europeiska räntor i övrigt visar begränsade rörelser medan euron har försvagats mot dollarn..

DI - 09 jul 18 kl. 16:35

Räntor och valutor: Pundet tappar

Pundet försvagades och brittiska räntor steg lite mer än övriga Europaräntor på måndagen efter nya turer som ökat den politiska osäkerheten i Storbritannien. Samtidigt stärktes dollarn mot både euro och yen, medan kronan försvagades successivt under dagens lopp..

DI - 30 jun 16 kl. 16:53

Räntor och valutor: Pundet tappar

Europeiska räntor sjönk marginellt på torsdagen, medan euron försvagades måttligt mot dollarn. Pundet tappade samtidigt lite mot dollarn sedan svensk stängning dagen före..

DI - 17 jun 14 kl. 12:01

Räntor och valutor: Pundet tappar

Det brittiska pundet och Australiendollarn tappar på KPI-data respektive RBA-protokoll när rörelserna för övrigt är beskedliga på valutamarknaden. På räntemarknaden märks överlag en viss uppgång..

DI - 22 feb 16 kl. 11:12

Räntor och valutor: Pundet tappar

Europaräntorna sjunker på måndagen, euron tappar och pundet försvagas kraftigt i spåren en Boris Johnson-effekt, det vill säga ökad sannolikhet för Brexit..

DI - 08 jul 14 kl. 11:30

Räntor och valutor: Pundet tappar

Pundet tappade på förmiddagen efter svaga industridata, som till viss del motsäger andra starka indikatorer för den brittiska ekonomin. Mot dollarn tappade pundet initialt från 1:714 till 1:709..

DI - 20 jul 16 kl. 11:32

Räntor/valutor: Pundet stärsk efter positiva jobbsiffror

De europeiska räntorna sjunker svagt i onsdagens förmiddagshandel. Euron tappar ytterligare något mot dollarn, medan pundet däremot stärks efter starka arbetsmarknadssiffror..

DI - 22 jul 16 kl. 11:17

Räntor och valutor: Pundet tappar på svaga PMB-siffror

Det brittiska pundet försvagades kraftigt efter att Storbritanniens inköpschefsindex visat ett rekordstort fall i juli. På marknaderna i övrigt är det ganska små rörelser..

SvD - 22 jul 16 kl. 11:27

Räntor och valutor: Pundet tappar fart

Det brittiska pundet försvagades kraftigt efter att Storbritanniens inköpschefsindex visat ett rekordstort fall i juli. På marknaderna i övrigt är det ganska små rörelser. De europeiska räntorna har sjunkit ett par punkter efter tidigare amerikanska räntenedgångar under natten och inte heller de brittiska räntorna uppvisade några dramatiska rörelser.

DI - 02 aug 18 kl. 10:05

Räntor och valutor: Pundet tappar mot stark dollar

Europeiska statspappersräntor noterar endast blygsamma rörelser i förmiddagens handel på torsdagen, euron handlas däremot tydligt svagare mot dollarn än på onsdagseftermiddagen..

DI - 15 jul 14 kl. 11:55

Räntor & valutor: Euron tappar

De europeiska marknadsräntorna sjunker något samtidigt som euron tappar mark mot dollarn efter att det tyska ZEW-index sjunkit för sjunde månaden i rad och kommit in lägre än förväntningarna. I Storbritannien visade KPI ett klart högre utfall än väntat, vilket drog upp pundet..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Tsipras: Grekland tar sitt öde i egna händer

Grekland har nu återtagit kontrollen över sitt öde, efter åtta år av smärtsamma åtstramningar. Det är budskapet från den grekiske premiärministern Alexis Tsipras i ett tv-sänt tal från ön Ithaka för att markera att landets tredje och sista stödprogram upphör..

DI - 15 minuter sedan

Sämre orderläge i brittisk industri

Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i augusti jämfört med föregående månad..

DI - 15 minuter sedan

Gröna obligationer allt hetare: "Ser mycket lovande ut"

Den svenska marknaden för gröna obligationer är glödhet. Med drygt 48 miljarder i nyutgivna obligationer är hela fjolårets försäljning passerad med råge. .

DI - 15 minuter sedan

Adlibris ökade försäljningen – men logistikproblem tyngde

Nätbokhandeln Adlibris ökade omsättningen till 1.636 miljoner kronor under 2017, upp från 1.453 miljoner året innan.

DI - 15 minuter sedan

Kinas centralbank: Vi kommer inte använda yuanen som vapen

Yuanen kommer inte att användas som ett vapen i handelskonflikter, utan dess värde bestäms i grunden av utbud och efterfrågan på marknaden.  Det sade Li Bo, chef vid den penningpolitiska avdelningen vid Kinas centralbank, PBOC, på tisdagen enligt Reuters och Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Spectracure ökar förlusten

Spotlight-listade Spectracure redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet om -4,0 miljoner kronor (-2,1)..

DI - 45 minuter sedan

Microsoft: Ryskt hackningsförsök inför USA-val

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen. Den här gången i syfte att påverka mellanårsvalet, uppger datajätten Microsoft, som även meddelar att de upptäckt sex falska domäner och tagit ned dem. Hackergruppen tros ha kopplingar till regeringen i Moskva..

DI - 1 timme sedan

Danske Bank växlar upp kontrollen efter penningtvättshärva

Danske Bank plockar in hjälp från Tyskland för att reda ut en stor  penningtvättshärva. Bankens estniska filial uppges ha hjälpt till att tvätta uppemot 75 miljarder kronor det senaste decenniet. Skandalen har sänkt aktiekursen med en fjärdedel i år och skrämt bort 10000-tals kunder..

DI - 45 minuter sedan

Nya konjunktursignalen från Sveriges största hamn -"fortsatt urstarkt"

Containertrafiken lyfter åter kraftigt efter att konflikterna i Göteborgs hamn ebbat ut. Utvecklingen pekar uppåt även för bilar, ro-ro-volymerna och energi och är ett tecken på att konjunkturen är fortsatt urstark, anser vd:n för Sveriges största hamn..

DI - 1 timme sedan

Trump: Räkna med utdraget tullbråk med Kina

USA.s president Donald Trump tror inte på något genombrott i samtalen om handelshinder med Kina i veckan. ”Jag räknar inte med att de ska ge något”, säger han till Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.