Nyteknik > Teknik

Monday, 20 August, 08:44

Nyteknik - 19 apr 18 kl. 08:44

Nya krav från EU – européer måste återvinna merGår beslutet igenom måste alla hushåll och företag snart återvinna minst 55 procent av sitt avfall..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya kravfrån EU , européermåste , återvinna, mer
SR - 05 dec 13 kl. 15:00

Hamréns krav på förbundet – mer resurser till talanger

Efter Portugal-förlusten sade Erik Hamén att han hade några viktiga frågor att ta med Svenska fotbollförbundet innan han beslutade om sin framtid. På dagens presskonferens avslöjade han sitt krav – mer resurser till talangutveckling. – Det har varit väldigt bra diskussioner, säger Hamrén..

Expressen - 17 apr 14 kl. 09:35

Malik Manés IFK-krav: "Jag vill spela mer"

GÖTEBORG. Stjärnvärvningen Malick Mané har bara fått göra tre kortare inhopp i Blåvitts säsongsinledning. Nu kräver han mer speltid för att hjälpa laget till första hemmasegern.

Expressen - 28 okt 13 kl. 09:35

Mjällbyspelarnas krav: Måste blir mer ordning

HÄLLEVIK. Succé på planen - ett herrans liv utanför den. Efter 2-1 hemma mot topplaget IFK Göteborg sätter nu Mjällbyspelarna ner foten.

Dagens Medicin - 17 apr 18 kl. 14:53

Kol-krav förutsätter mer patienttid

För att kunna ge astma- och kolpatienter vård enligt Socialstyrelsens riktlinjer behövs mer tid per patient, enligt de tre stora professionsgrupperna. .

SvD - 20 maj 14 kl. 19:32

”Mer makt till Bryssel”

Hela Europafrågan måste tas seriösare av européerna och mer makt flyttas till Bryssel. För det krävs att de skarpaste hjärnorna jobbar för EU men också att det går att utkräva ansvar. Det säger Lundin Petroleums vd Ashley Heppenstall som vill se mer utvinning av skiffergas i Europa men samtidigt en ny skatt på koldioxid..

FriaTider - 17 feb 14 kl. 17:54

Européer betydligt mer invandringskritiska än Schweiz

Förra söndagen röstade en knapp majoritet av schweizarna för att minska invandringen och säga upp avtalet om fri rörlighet med EU. Folkomröstningen har väckt starka protester från EU – men enligt en opinionsundersökning som schweiziska Blick har låtit genomföra skulle befolkningen i andra europeiska länder ha röstat igenom förslaget med en betydligt större marginal om de fick säga sitt..

Sydöstran - 13 apr 16 kl. 10:00

Vinnarskallen har ställt krav

Han kom in med en tuffare stil och började ställa krav. – Jag ville ha mer disciplin och närvaro och jag ville att vi skulle prestera mer på plan, säger Sölvesborgs GIF:s tränare Mikael Bergqvist..

Blekinge Läns tidning - 13 apr 16 kl. 10:00

Vinnarskallen har ställt krav

Han kom in med en tuffare stil och började ställa krav. – Jag ville ha mer disciplin och närvaro och jag ville att vi skulle prestera mer på plan, säger Sölvesborgs GIF:s tränare Mikael Bergqvist..

DI - 05 sep 16 kl. 11:02

Européer shoppar mer än väntat

Försäljningsvolymen i detaljhandeln i euroområdet steg 2,9 procent på årsbasis i juli, jämfört med en uppgång med reviderade 1,7 procent föregående månad (+1,6)..

Dagens Medicin - 24 jun 15 kl. 07:00

”Mammografi åt alla – sju krav för en mer jämlik vård”

I en ny rapport presenterar Bröstcancerföreningarnas riksorganisation, BRO, sju åtgärder för att inkludera även de mest utsatta i mammografiprogrammet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Flexibla ventilramper sparar pengar hos många sågverk

För cirka fem år sedan kom Festos ventilramper av typ VTSA ut på den svenska sågverksmarknaden. Sedan dess har många företag inom industrin sparat pengar och arbetskraft genom att sätta in nya eller byta ut sina gamla system..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Revolutionerande robotsatsning är riskabel Kina

En av världens största ekonomier är besluten om att rida på robotvågen, men en utveckling av automatiserade industrier kan ge oanade effekter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Musikterapi kan lindra ångest hos dementa

Rapport visar på att musik kan öka välbefinnande bland dementa..

Nyteknik - I förrgår: 16:00

Vill du köpa en elbil får du ställa dig i kö

På jakt efter en elbil eller laddhybrid? Då får du ställa dig i kö. Det nya bonus malus-systemet har lett till rusning av laddbara bilar i Sverige..

Nyteknik - I förrgår: 14:42

Ny upptäckt kan ge elbilar dubbel räckvidd

En fördubbling av räckvidden – utan behovet av mer batterier. Tack vare ny teknik kan dagens elbilar få sig en rejäl uppgradering. ”Det här är ett paradigmskifte för hur ett batteri fungerar, säger forskaren Jeff Sakamoto”..

Nyteknik - I förrgår: 11:10

Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Tårfylld Elon Musk: jag jobbar 120 timmar i veckan

Om du tycker att Elon Musk haft ett tufft år tänker han inte protestera. I en stor intervju med New York Times kan Tesla-grundaren inte hålla tårarna tillbaka. ”Det har varit olidligt”..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Tillverkade batteri av alger – nu gör de ett av papper

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp i Uppsala använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Svenskt pappersbatteri öppnar för smarta förpackningar

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:33

Space X rymdkapsel Crew Dragon snart redo för avfärd

Nästa år ska Space X rymdkapsel vara redo för bemannade rymdfärder till och från ISS. Redan i höst görs de första testflygningarna med mänskliga passagerare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.