DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 11:13

DI - 19 apr 18 kl. 09:37

Norska oljefonden dumpar EricssonFlera större ägare har dumpat ordentliga poster i telekomjätten Ericsson under första kvartalet. En av dem är Norska oljefonden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ericsson, Norska

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norska, oljefonden, dumpar, Ericsson
DI - 15 apr 16 kl. 12:59

Norska oljefonden dumpar kolberoende bolag

Den norska oljefonden, med chefen Yngve Slyngstad, dumpar innehaven i bolag som anses för beroende av kol, skriver Financial Times. Försäljningarna sker efter ett beslut i norska stortinget under fjolåret..

Sydsvenskan - 10 aug 13 kl. 06:30

Oljefonden dumpar obligationer

Den norska oljefonden, en av världens största investerare, dumpade stora mängder brittiska och japanska obligationer under andra kvartalet.I stället satsar oljefonden nu på mer aktier i portföljen..

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 10:00

Därför vilar norska oljefonden på hanen

Väntar med aktieköp av ett viktigt skäl – kolla här. Statens pensjonsfond utland eller vanligen kallad för norska oljefonden har inte några planer på att köpa aktier under den närmaste tiden. Det uppger fondens chef Yngve Slyngstad i en intervju med Dagens Industri.

DI - 12 jul 17 kl. 15:40

Oljefonden dumpar Fingerprintaktier

Norska oljefonden har sålt sitt innehav i Fingerprint Cards eller lånat ut aktierna till blankare. Det framgår av färsk ägarstatstik i Holdings..

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 11:10

Brakförlust för norska oljefonden

Åker på smäll på 171 miljarder norska kronor, uppger TT. Den norska oljefonden, en av världens största aktieägare, hade enligt telegrammet en avkastning på minus 1,5 procent under årets första kvartal. Den statliga pensionsfondens aktieinvesteringar gick ned med 2,2 procent under perioden medan fondens onoterade innehav steg med 2,5 procent, framgår det liksom att avkastningen på ränteinvesteringarna blev minus 0,4 procent.

BT - 24 dec 14 kl. 20:34

Norska oljefonden stämmer BP

Den norska oljefonden stämmer oljeföretaget BP och kräver ersättning för förluster som fonden drabbades av efter olyckan på oljeriggen Deepwater Horizon i april 2010, skriver Dagbladet.no. Oljefonden ägde ett stort antal aktier i BP och efter katastrofen tappade dessa aktier 8,3 miljarder norska kronor i värde.

Dagens PS - 21 aug 18 kl. 10:13

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 10:08

Norska oljefonden fortsätter leverera

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 2,1 procent i det tredje kvartalet. Det innebär att fonden ökade 174 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 10:08

Norska oljefonden fortsätter leverera

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 2,1 procent i det tredje kvartalet. Det innebär att fonden ökade 174 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Kristianstadsbladet - 27 apr 18 kl. 10:15

Miljardsmäll för norska oljefonden

Börsturbulensen under årets första kvartal blev en miljardsmäll för den norska oljefonden, en av världens största aktieägare. Den norska oljefonden hade en negativ avkastning på minus 1,5 procent, motsvarande 171 miljarder norska kronor, under årets första kvartal.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Brittisk myndighet vill se ärligare influencers

Kända profiler i sociala medier bör berätta för sina följare om de betalas för att rekommendera produkter. .

DI - 30 minuter sedan

OECD-chefen tvivlar på ekonomisk katastrof vid avtalslös brexit

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. .

DI - 15 minuter sedan

Moscovici: Risk för hård brexit har ökat de senaste veckorna

Risken för att Storbritannien ska lämna EU utan ett avtal har ökat de senaste veckorna..

DI - 15 minuter sedan

DNB ser logik i Millicomaffär – ”kanske inte död på sikt”

Trots att Lilacs (Liberty Latin Americas) samtal om att köpa Millicom har avslutats, tror DNB att det skulle var en "logisk långsiktig affär"..

DI - 15 minuter sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. .

DI - 15 minuter sedan

Vodafone och O2 utökar partnerskap för att inkludera 5G

Teleoperatören Vodafone och O2, som ägs av spanska Telefonica, är överens om att utöka ett befintligt samarbete som nu även ska innefatta 5G. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Volkswagen expanderar inbytesrabatt på dieselbilar

Volkswagen expanderar sin inbytesrabatt till bilägare i Tyskland som vill göra sig av med sina äldre VW-dieselbilar..

DI - 30 minuter sedan

Utebliven Millicomaffär tynger Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har inlett onsdagen mer negativt än vad förhandel indikerade. Den uteblivna affären mellan Millicom, där Kinnevik är storägare, väger tungt i den negativa vågskålen med stora nedgångar för de båda bolagen i Stenbeckssfären. .

DI - 30 minuter sedan

Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd för HQ:s likvidator

HQ AB:s likvidator överklagade förra sommaren domen i Svea hovrätt som innebar ett förlikningsavtal mellan de inblandade parterna. Nu meddelar Högsta domstolen att man inte beviljar prövningstillstånd. .

DI - 1 timme sedan

Handelsbanken spår sänkt utdelning från H&M

H&M har under många år delat ut för mycket pengar sett till sitt kassaflöde och inför nästa veckas bokslut tror Handelsbanken att en förändring är på gång och att klädbolaget sänker sitt utdelningsförslag till 6,50 kronor. Det kan jämföras med de 9,75 kronor per aktie H&M delat ut de senaste fyra åren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.