Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 23:10

Dagens PS - 19 apr 18 kl. 07:55

Munter läsning i Feds senaste ”Beige Book”Fed har släppt den ekonomiska rapporten Beige Book, i vilken det framgår att utsikterna är positiva sett till alla Fed-distrikt. Kontakter i olika sektorer såsom jordbruk, transport och tillverkning har dock uttryckt oro över nyligen införda samt föreslagna tullar. Utbredd sysselsättningstillväxt har fortsatt, där de flesta Fed-distrikten beskriver tillväxten som blygsam till måttlig vilket inbegriper storstadsområden såsom New York, Boston och Dallas. Arbetsmarknaderna över hela landet var fortsatt tajta som rapporten uttrycker det, vilket hindrade jobbökningar i vissa regioner. Fed-kontakter fortsatte att notera svårigheter att hitta kvalificerade kandidater inom ett brett spektrum av branscher och kompetensnivåer.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Feds, Beige Book, Fed, New York, Dallas

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Munter, läsningi , Fedssenaste , Beige, Book
SmålandsPosten - 10 jul 13 kl. 07:11

Småland en stor vit fläck på kartan

Smålandsposten har tagit del av listor över samtliga svenska landslagsspelare mellan 1974 och 2013. Totalt handlar det om cirka 250 spelare och det är ingen munter läsning för den som är smålänning och fotbollsintresserad. Smålandsposten har tagit del av listor över samtliga svenska landslagsspelare mellan 1974 och 2013.

Alliansfritt Sverige - 08 mar 14 kl. 11:44

FP öppnar sitt riksmöte med avgångskrav, skolkaos och spekulationer

Idag börjar Folkpartiets riksmöte – stämma eller kongress, som det heter i andra partier. Nyhetsskörden är ingen munter läsning för partiet som håller på att hela förlora greppet om sin enda profilfråga: utbildning. SIFO-mätningen tidigare i veckan visade att Folkpartiets opinionstrend håller i sig.

Kristianstadsbladet - 17 aug 12 kl. 11:28

Flygplatsstöd kan strida mot EU-regler

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Det finns en ?betydande risk? att det stöd som ägarkommunerna planerar för Kristianstad Airport utgör otillåtet statsstöd enligt EU:s regler.

Politologerna - 01 jul 14 kl. 12:21

Kristdemokraternas opinionsutveckling 2001-2013

Idag släpper vi tabellrapporten om Kristdemokraternas opinionsutveckling 2001-2013. Under rubrikerna nedan kan du läsa om några av de mest intressanta resultaten. Det här blogginlägget är samförfattat med Per Oleskog Trygvason.

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 13 kl. 06:30

Inga köpcentrum ska byggas utanför stan

Foto: Sara Johari
Trelleborgs beslutsfattare skrotar tanken på externa köpcentrum. Istället vill politikerna rädda centrumhandeln och göra staden mer attraktiv för shopping. Samtidigt planeras ett internhandelsområde kring Hedvägen.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 13 kl. 11:05

Reinfeldts förmåga att försvara sig mot kritik är bättre än Försvarsmaktens förmåga att försvara Sverige

Riksrevisionens granskningsrapport av Sveriges försvarsförmåga presenterades igår. Ingen munter läsning för Fredrik Reinfeldt: Riksrevisionen har funnit att Försvarsmakten vare sig idag eller de närmaste åren kommer att kunna nå upp till de krav på insatsverksamheten som regeringen och riksdagen beslutat. Riksrevisionen bedömer även att förmågan är bristfällig att leva upp till kraven då insatsorganisation 2014 ska vara fullt införd.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 07:41

Hon försvarar skuldberget

Skuldsatt. Lessebo ligger i toppen bland de mest skuldsatta kommunerna i landet och i botten som skolkommun.
– Det låter ju som rena domedagen men det är det ju inte, säger kommunalrådet, Monica Widnemark (S).

Skånskan - 25 okt 18 kl. 15:16

Miljardunderskott för Skånes sjukvård

Skåne Sjukvården i Skåne ska gå med 37 miljoner i överskott i år. Det beslutade regionfullmäktige i fjor. Men prognosen pekar på drygt 1,1 miljard i underskott.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Mångmiljon minus väntas för omsorgsnämnden

De ekonomiska rapporterna för vård- och omsorgsförvaltningen respektive socialförvaltningen är inte någon speciellt munter läsning. Prognoserna pekar på att vård- och omsorgsförvaltningen kommer göra ett minus för 2012 på 7,8 miljoner kronor. Socialförvaltningens prognos pekar på minus på 6,6 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 01 aug 12 kl. 09:20

Blytunga fordonssiffror

I dag presenterade Bil Sweden statistik över nyregistreringarna av personbilar och tunga lastbilar i Sverige. Det är ingen munter läsning..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 12 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.