Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 26 May, 04:29

Dagens PS - 19 apr 18 kl. 07:55

Munter läsning i Feds senaste ”Beige Book”Fed har släppt den ekonomiska rapporten Beige Book, i vilken det framgår att utsikterna är positiva sett till alla Fed-distrikt. Kontakter i olika sektorer såsom jordbruk, transport och tillverkning har dock uttryckt oro över nyligen införda samt föreslagna tullar. Utbredd sysselsättningstillväxt har fortsatt, där de flesta Fed-distrikten beskriver tillväxten som blygsam till måttlig vilket inbegriper storstadsområden såsom New York, Boston och Dallas. Arbetsmarknaderna över hela landet var fortsatt tajta som rapporten uttrycker det, vilket hindrade jobbökningar i vissa regioner. Fed-kontakter fortsatte att notera svårigheter att hitta kvalificerade kandidater inom ett brett spektrum av branscher och kompetensnivåer.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Feds, Beige Book, Fed, New York, Dallas

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Munter, läsningi , Fedssenaste , Beige, Book
SmålandsPosten - 10 jul 13 kl. 07:11

Småland en stor vit fläck på kartan

Smålandsposten har tagit del av listor över samtliga svenska landslagsspelare mellan 1974 och 2013. Totalt handlar det om cirka 250 spelare och det är ingen munter läsning för den som är smålänning och fotbollsintresserad. Smålandsposten har tagit del av listor över samtliga svenska landslagsspelare mellan 1974 och 2013.

Alliansfritt Sverige - 08 mar 14 kl. 11:44

FP öppnar sitt riksmöte med avgångskrav, skolkaos och spekulationer

Idag börjar Folkpartiets riksmöte – stämma eller kongress, som det heter i andra partier. Nyhetsskörden är ingen munter läsning för partiet som håller på att hela förlora greppet om sin enda profilfråga: utbildning. SIFO-mätningen tidigare i veckan visade att Folkpartiets opinionstrend håller i sig.

Kristianstadsbladet - 17 aug 12 kl. 11:28

Flygplatsstöd kan strida mot EU-regler

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Det finns en ?betydande risk? att det stöd som ägarkommunerna planerar för Kristianstad Airport utgör otillåtet statsstöd enligt EU:s regler.

Politologerna - 01 jul 14 kl. 12:21

Kristdemokraternas opinionsutveckling 2001-2013

Idag släpper vi tabellrapporten om Kristdemokraternas opinionsutveckling 2001-2013. Under rubrikerna nedan kan du läsa om några av de mest intressanta resultaten. Det här blogginlägget är samförfattat med Per Oleskog Trygvason.

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 13 kl. 06:30

Inga köpcentrum ska byggas utanför stan

Foto: Sara Johari
Trelleborgs beslutsfattare skrotar tanken på externa köpcentrum. Istället vill politikerna rädda centrumhandeln och göra staden mer attraktiv för shopping. Samtidigt planeras ett internhandelsområde kring Hedvägen.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 13 kl. 11:05

Reinfeldts förmåga att försvara sig mot kritik är bättre än Försvarsmaktens förmåga att försvara Sverige

Riksrevisionens granskningsrapport av Sveriges försvarsförmåga presenterades igår. Ingen munter läsning för Fredrik Reinfeldt: Riksrevisionen har funnit att Försvarsmakten vare sig idag eller de närmaste åren kommer att kunna nå upp till de krav på insatsverksamheten som regeringen och riksdagen beslutat. Riksrevisionen bedömer även att förmågan är bristfällig att leva upp till kraven då insatsorganisation 2014 ska vara fullt införd.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 07:41

Hon försvarar skuldberget

Skuldsatt. Lessebo ligger i toppen bland de mest skuldsatta kommunerna i landet och i botten som skolkommun.
– Det låter ju som rena domedagen men det är det ju inte, säger kommunalrådet, Monica Widnemark (S).

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Mångmiljon minus väntas för omsorgsnämnden

De ekonomiska rapporterna för vård- och omsorgsförvaltningen respektive socialförvaltningen är inte någon speciellt munter läsning. Prognoserna pekar på att vård- och omsorgsförvaltningen kommer göra ett minus för 2012 på 7,8 miljoner kronor. Socialförvaltningens prognos pekar på minus på 6,6 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 01 aug 12 kl. 09:20

Blytunga fordonssiffror

I dag presenterade Bil Sweden statistik över nyregistreringarna av personbilar och tunga lastbilar i Sverige. Det är ingen munter läsning..

Kristianstadsbladet - 18 aug 12 kl. 06:30

Ingen vinst i sikte för flygplatsen

Foto: Arkiv
Enligt advokatbyrån Setterwalls som granskat stödet till Kristianstad Airport hade inget privat företag kunnat ge en förlustgaranti.
? Vi räknar inte med att det någonsin kommer att bli vinst, vi hoppas att förlusten ska bli mindre, säger Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson (FP).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - 15 timmar sedan

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Holdings: Ägandet trendvänder i Ericsson

Telekomjätten Ericsson är i vändning när det gäller ägandet från institutioner. Ägarspecialisten Holdings ser två effekter dels blankningar men även när det gäller det institutionella ägandet. Det säger Holdings vd Petter Hedborg till Dagens industri.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Birro om en svårt infekterad fråga

”Det skär en linje mellan stad och landsbygd”, konstaterar Dagens PS skribent. Nya datalagen är en snackis Alla har vi fått en massa mejl i veckan med anledning av den nya GDPR-lagen. DI skriver:”Den nya lagen GDPR (200 sidor) är inte helt ny, utom på ett par punkter, det viktigaste är att den nu gäller i hela EU och höga böter drabbar dem som bryter mot den.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Börsklippare surfar på svag krona

Så här går det till när de tjänar pengar på den klena, svenska valutan. Privata Affärer uppger att den allt svagare svenska kronan är tacksam för placerare i globala aktier. Fondsparare med horisont mot Nordamerika, Europa och en del tillväxtmarknader drar också fördel av valutaeffekterna, liksom branschfonder med inriktning mot it, framgår det av artikeln.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Jodå – visst köper han fler H&M-aktier

Den här gången betalar han drygt 629 miljoner kronor. Stefan Persson, huvudägare och styrelseordförande i modebolaget H&M, kan knappast anklagas för att vila på hanen när det gäller H&M-aktier – han storköper titt som tätt papper i det svenska klädbolaget. Nu rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Finansinspektionens insynsregister att H&M-miljardären den 22-24 maj köpt 4.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Zlatan eldar på e-sportsplattform

Bolagets vd konstaterar att affärerna nu börjar ta fart. ”Vi växer snabbt och får in fler möjligheter än vad vi kan tacka ja till. Det finns också många problem och utmaningar kvar att tackla i esport-branschen som vi vill lösa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.