Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 00:10

Dagens PS - 19 apr 18 kl. 07:55

Munter läsning i Feds senaste ”Beige Book”Fed har släppt den ekonomiska rapporten Beige Book, i vilken det framgår att utsikterna är positiva sett till alla Fed-distrikt. Kontakter i olika sektorer såsom jordbruk, transport och tillverkning har dock uttryckt oro över nyligen införda samt föreslagna tullar. Utbredd sysselsättningstillväxt har fortsatt, där de flesta Fed-distrikten beskriver tillväxten som blygsam till måttlig vilket inbegriper storstadsområden såsom New York, Boston och Dallas. Arbetsmarknaderna över hela landet var fortsatt tajta som rapporten uttrycker det, vilket hindrade jobbökningar i vissa regioner. Fed-kontakter fortsatte att notera svårigheter att hitta kvalificerade kandidater inom ett brett spektrum av branscher och kompetensnivåer.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Feds, Beige Book, Fed, New York, Dallas

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Munter, läsningi , Fedssenaste , Beige, Book
SmålandsPosten - 10 jul 13 kl. 07:11

Småland en stor vit fläck på kartan

Smålandsposten har tagit del av listor över samtliga svenska landslagsspelare mellan 1974 och 2013. Totalt handlar det om cirka 250 spelare och det är ingen munter läsning för den som är smålänning och fotbollsintresserad. Smålandsposten har tagit del av listor över samtliga svenska landslagsspelare mellan 1974 och 2013.

Alliansfritt Sverige - 08 mar 14 kl. 11:44

FP öppnar sitt riksmöte med avgångskrav, skolkaos och spekulationer

Idag börjar Folkpartiets riksmöte – stämma eller kongress, som det heter i andra partier. Nyhetsskörden är ingen munter läsning för partiet som håller på att hela förlora greppet om sin enda profilfråga: utbildning. SIFO-mätningen tidigare i veckan visade att Folkpartiets opinionstrend håller i sig.

Kristianstadsbladet - 17 aug 12 kl. 11:28

Flygplatsstöd kan strida mot EU-regler

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Det finns en ?betydande risk? att det stöd som ägarkommunerna planerar för Kristianstad Airport utgör otillåtet statsstöd enligt EU:s regler.

Politologerna - 01 jul 14 kl. 12:21

Kristdemokraternas opinionsutveckling 2001-2013

Idag släpper vi tabellrapporten om Kristdemokraternas opinionsutveckling 2001-2013. Under rubrikerna nedan kan du läsa om några av de mest intressanta resultaten. Det här blogginlägget är samförfattat med Per Oleskog Trygvason.

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 13 kl. 06:30

Inga köpcentrum ska byggas utanför stan

Foto: Sara Johari
Trelleborgs beslutsfattare skrotar tanken på externa köpcentrum. Istället vill politikerna rädda centrumhandeln och göra staden mer attraktiv för shopping. Samtidigt planeras ett internhandelsområde kring Hedvägen.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 13 kl. 11:05

Reinfeldts förmåga att försvara sig mot kritik är bättre än Försvarsmaktens förmåga att försvara Sverige

Riksrevisionens granskningsrapport av Sveriges försvarsförmåga presenterades igår. Ingen munter läsning för Fredrik Reinfeldt: Riksrevisionen har funnit att Försvarsmakten vare sig idag eller de närmaste åren kommer att kunna nå upp till de krav på insatsverksamheten som regeringen och riksdagen beslutat. Riksrevisionen bedömer även att förmågan är bristfällig att leva upp till kraven då insatsorganisation 2014 ska vara fullt införd.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 07:41

Hon försvarar skuldberget

Skuldsatt. Lessebo ligger i toppen bland de mest skuldsatta kommunerna i landet och i botten som skolkommun.
– Det låter ju som rena domedagen men det är det ju inte, säger kommunalrådet, Monica Widnemark (S).

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Mångmiljon minus väntas för omsorgsnämnden

De ekonomiska rapporterna för vård- och omsorgsförvaltningen respektive socialförvaltningen är inte någon speciellt munter läsning. Prognoserna pekar på att vård- och omsorgsförvaltningen kommer göra ett minus för 2012 på 7,8 miljoner kronor. Socialförvaltningens prognos pekar på minus på 6,6 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 01 aug 12 kl. 09:20

Blytunga fordonssiffror

I dag presenterade Bil Sweden statistik över nyregistreringarna av personbilar och tunga lastbilar i Sverige. Det är ingen munter läsning..

Kristianstadsbladet - 18 aug 12 kl. 06:30

Ingen vinst i sikte för flygplatsen

Foto: Arkiv
Enligt advokatbyrån Setterwalls som granskat stödet till Kristianstad Airport hade inget privat företag kunnat ge en förlustgaranti.
? Vi räknar inte med att det någonsin kommer att bli vinst, vi hoppas att förlusten ska bli mindre, säger Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson (FP).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 11 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.