Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:45

Expressen - 19 apr 18 kl. 06:00

Osäker inför valet 2018 – gör ValkompassenDen 9 september är det dags för val i Sverige. Men att veta vad man ska rösta på är inte alltid lätt. Valkompassen är en hjälp till dig som vill bli säkrare på vad du ska rösta på. I vår Valkompass guidas du också av vår politiske expert Jenny Madestam. Gör Valkompassen nedan – det tar bara några minuter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Valkompassen, Sverige, Valkompass, Jenny Madestam

Dela artikeln

6556 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osäkerinför , valet, 2018, gör, Valkompassen
P3 - 17 feb 17 kl. 05:00

Så ska MSB skydda valet 2018 - efter uppgifterna om rysk påverkan på USA-valet

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är oroliga för att ett annat land ska försöka påverka det svenska valet 2018..

SvD - 05 mar 15 kl. 06:39

Sjöstedt: Kan röstas igenom före valet 2018

Nu tillsätter regeringen en utredning, i samarbete med Vänsterpartiet, som ska se hur vinster i väldfärden kraftigt kan begränsas - på fler områden än tidigare sagt. – Jag tror att vi kan rösta igenom det här före valet 2018, säger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt till SvD..

Sydsvenskan - 10 jul 16 kl. 20:17

Så sänkte – eller höjde – politikerna sina odds inför valet 2018

Åtta politiker på åtta dagari Almedalen. Vilka höjde sina chanser inför valet 2018?.

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 16 kl. 20:17

Så sänkte – eller höjde – politikerna sina odds inför valet 2018

Åtta politiker på åtta dagari Almedalen. Vilka höjde sina chanser inför valet 2018?.

GöteborgsPosten - 30 sep 16 kl. 15:59

Låt barnen få en röst i valet 2018

Valet 2018 närmar sig och regeringen har växlat upp för att hinna ta bort de sista skärvorna av valfrihet i familjepolitiken. Redan i höst väntas förslag om fler inskränkningar från socialförsäkringsminister Annika Strandhälls (S) utredning om föräldraförsäkringen. Den här styrningen av barnfamiljerna går helt emot modern forskning om barns omsorgsbehov och visar att familjepolitiken är på väg att haverera, skriver Madeleine Lidman och Susanne Nyman Furugård..

SvD - 11 okt 16 kl. 19:05

Elva möjliga och omöjliga regeringar efter valet 2018

Det kan bli svårare än någonsin att bilda regering efter valet 2018. SvD:s Göran Eriksson listar möjliga – och några nästan omöjliga – regeringskonstellationer. Siffrorna som presenteras i bilderna är från SvD/Sifo:s väljarbarometer i september..

Dalarnas tidningar - 17 nov 16 kl. 19:00

Miljöpartiets dalariksdagsman Jan Lindholm slutar efter valet 2018

Dalariksdagsmannen Jan Lindholm slutar efter valet 2018.
– Inga konstigheter. Jag gör nu helt enkelt min tredje och sista mandatperiod i riksdagen, säger han..

SvD - 24 mar 17 kl. 19:13

Finns Alliansen ens kvar vid valet 2018?

Frågan är inte om Anna Kinberg Batra eller Annie Lööf är alliansledare. Frågan är om det kommer att finnas någon allians kvar att leda vid valet 2018..

ÖstersundsPosten - 25 mar 17 kl. 09:45

Patrik Oksanen: Om Moderaterna inte vill att Alliansen ska förlora valet 2018 behöver vi prata om statsministerfrågan

Alliansen håller på att slå knut på sig själv när det gäller valet 2018. Moderaternas kris med sjunkande siffror och sviktande förtroende för partiledaren Anna Kinberg Batra efter alla moderata turer ökar stressen..

Barometern - 04 sep 17 kl. 11:34

Ett år till valet 2018 – vilka frågor är viktigast för dig?

Lördagen den 9 september är det ett år kvar till valet 2018. Vilka frågor blir viktigast då? Vad tycker du?

Expressen - 26 sep 17 kl. 13:05

Reinfeldts högra hand kandiderar till valet 2018

Fredrik Reinfeldts tidigare statssekreterare Ulrica Schenström kandiderar till valet 2018. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

15-åring startade brand – får betala 310 miljoner i böter

En 15-årig pojke erkände sig skyldig till en omfattande skogsbrand i USA i september förra året.Nu har han fått sitt straff: Motsvarande 310 miljoner kronor i böter.– Det är svårt att föreställa sig något mer meningslöst än att tvinga en minderårig att betala 311 miljoner, säger pojkens advokat till lokaltidningen The Oregonian..

Expressen - 4 minuter sedan

Trump möter Sydkorea inför mötet med Jong-Un

Sydkoreas president Moon Jae-in är på besök i Vita huset för att träffa Donald Trump.Nyckelfrågan: att försöka utröna Kim Jong-Uns avsikter – efter hotet om att ställa in det historiska mötet mellan USA och Nordkorea..

Expressen - 10 minuter sedan

Stefan Löfven flög gratis med IT-miljardär

Statsminister Stefan Löfven flög gratis med it-miljardären Dan Olofssons privatjet avslöjar Svenska Dagbladet.Resan gick från Nelson Mandelas begravning i Sydafrika 2013.– Vi bad om att få betala men någon sådan faktura har inte kommit till Socialdemokraterna, säger statsministerns pressekreterare Ingela Nilsson, snart fem år senare, till SvD..

Expressen - 5 minuter sedan

JUST NU: Tonåring rånad på sin jacka

En pojke rånades på tisdagseftermiddagen på sin jacka utanför en butik i Malmö.Rånarna flydde men spårades av offret – en av dem är gripen..

Expressen - 45 minuter sedan

JUST NU: Polisbil har krockat med personbil

En polisbil har kolliderat med en personbil i Malmö på tisdagen. Det är i nuläget oklart om polisbilen var på utryckning när olyckan skedde. – Jag vet inte vad det var för status på patrullen, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson i region syd..

Expressen - 45 minuter sedan

Nu har 36 305 bilar körförbud – få ägare vet att de drabbats

När de nya besiktningsreglerna började gälla fick 36 305 svenskregistrerade bilar, och nästan 7 000 A-traktorer, automatiskt körförbud. Men inte alla ägarna vet att de nu kör olagligt. – Orsaken är vanligtvis att man glömt beställa tid eller att man inte vill besikta bilen eftersom man inte tror att den kommer att godkännas, säger Anders Gunneriusson på Transportstyrelsen..

Expressen - 45 minuter sedan

Gryningspyromanen säger inget i rätten

Den så kallade "Gryningspyromanen" Ulf Borgström, 54, vägrade svara på åklagarens frågor när han på tisdagen stod inför rätta i Västerås.– Om du fortsätter fråga det här så kommer jag att föra mig illa, sa han enligt Sveriges Radio P4 Västmanland.Borgströms advokat konstaterar att det är hans rättighet att vara tyst..

Expressen - 1 timme sedan

Polisjakt vid skola i centrala Malmö

När en polispatrull skulle stoppa en bil för kontroll smet bilföraren. men övergav bilen i närheten av Rörsjöskolan i centrala Malmö.– En person är gripen.

Expressen - 1 timme sedan

Skola varnar: Man i bil försökte locka med godis

Vid två tillfällen har skolbarn i Frölunda kontaktats av en man som velat bjuda dem på godis. Skolan har skickat ut en varning till föräldrar till elever om händelserna.– Våra lärare är extra vaksamma när de är ute på rastvärdskap för att se om det händer något runt skolan, säger rektorn Magnus Klyver.

Expressen - 1 timme sedan

Skärpt amorteringskrav räcker inte för Bolund

Två amorteringskrav har införts, men det räcker inte.Finansmarknadsminister Per Bolund håller fast vid att också ränteavdragen bör trappas ned.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.